nevšečnosti pri privatnikih

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Živite privat?

da
4
36%
ne
4
36%
ne, vendar razmišljam o tem
3
27%
Skupaj glasov : 11

Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 14. Jun. 2009 7:32

Garsonjera je stanovanje v enem (nima ločenih prostorov, razen kopalnico). V bistvu gre za sobo, v kateri imaš hkrati kuhinjo, jedilnico v malem in spalnico ali kavč.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 14. Jun. 2009 7:45

Jaz sem na oglede hodila sama, včasih se mi je pridružila še kakšna kolegica. Ko sem našla pravo stanovanje sem povedala, da se moram še s starši slišati in da jih prosim, da mi do naslednjega dne prišparajo sobo, saj sem sama za, samo še dokončno se moram zmeniti. Po telefonu sem se slišala s starši, povedala kako je, povedala ceno, oni so mi rekli da se jim zdi OK, potem sem še poklicala za sigurno. Slučajno je bil moj oče v Lj, ko sem podpisovala pogodbo, tako da je prišel tudi on.
Uporabniški avatar
*Principessa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 13. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Principessa* » 14. Jun. 2009 8:13

Zanima me glede delitve stanovanja... Če živiš v stanovanju z (recimo) 4 študenti in se eden ali pa celo dva izselita, to pomeni, da potem ostala dva več plačujeta? Kako je s tem, če kdo ve?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Jun. 2009 8:30

^^ ponavadi je tko, da se o tem zmeniš s cimri

js poznam primere kjer:
ko se je ena izselila je mogla poiskat druge cimre in ji ni blo treba plačevat
ko se je ena izselila so ostale plačale in tudi dobile drugega cimra
in ko se je en izselil in je še naprej plačevau dokler niso dobili enga tretjega

stare gospe znajo bit nadležne ja in je res da se moreš prej vse zmenit (glede glasnosti, frendou k pridejo na obisk, žuranja,..), sam o tem kake navade ma ženička in kaj vse bo delala naslednjih 10 mesceu se pa ne da, tko da nikoli ne veš kaj vse se lahko zgodi.. moreš bit pripravljen na vse :D

js sigurno nbi upala živet in si delit prostore z lastnico kr bi mela vedno nek neprijeten občutek, ku da morem na vse pazit, ku da mam točno določene ure kdaj lahko grem v kuhinjo, ku da nbi smela hodit prepozno (oz. v zgodnjih jutranjih urah) domu,.. in tudi te stare ženske nvem kko upajo kr neznane študente vabit v stanovanje

letos sm se pa naučila to, da človeka spoznaš šele k greš živet z njimi.. živim z dvemi cimrami k jih poznam že celo življenje (malo boljše pa 11 let) + z eno k sm jo sam na videz poznala oz. nismo nikoli padle v neke hard debate.. in na koncu so me zmotle navade od tistih 2 k jih poznam že celo življenje, tista tretja me sploh ni motla :D in itak se v vsakem stanovanju folk krega, kr ni easy bit skupi skor 24 ur na dan + da nimaš svojega prostora & miru (kar je pr meni ful pomembno, sam pač se je treba prilagodit, ni druge)

moti pa nas to, da naša lastnica pride 1x na mesec h nam pobrat denar in pogledat račune in ne pusti da bi ji nakazovale.. sej razumem, da hoče videt v kakem stanju je stanovanje (čeprou sob in dnevne ni vidla že od kar nam je izročila stanovanje), sam vedno se napove 1 dan prej (oz. 1 večer prej) in ma najbolj čudne ure za hodit pobirat denar.. se je že zgodilo da je pršla ko so pr nas prespali tudi drugi, tko da smo mogli vse zatlačit v eno sobo :D :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
*Principessa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 13. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Principessa* » 14. Jun. 2009 9:09

Hm, to zna bit pa kr zanimivo ja... :D Glede souporabe s študenti se mi zdi, da je res bolj vse na izi, pa še več ali manj so oz. ste istih let in ni problema, ampak se je recimo eni sestrini kolegici pred leti zgodilo, da ji je neka neznana cimra (prej je ni poznala) 2x nekaj ukradla. :? Ne vem, jaz bi skoraj lažje zaupala neki lastnici, ki pazi na stanovanje (s tem da ne pretirava) kot pa neki cimri. Sta pa onidve skupaj spali v sobi, kar zna biti še bolj nezaupanja vredno. Kaj pa vem. :D Rada bi bla s prijetnimi cimrami, ki pa znajo tudi kdaj se je treba učit oz. gledat na to, da niso preglasne, pa da niso prepirljive. Ampak se je kr težko namerit na koga takega.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 14. Jun. 2009 9:43

mja, urnika kdaj naj bi bla tišina za učenje je težko sestavit, kr ma vsak fax svoje fore
ena cimra se vse do maja sploh ni mela za učit (razn 1x pa še takrat je bla doma in ne v LJ), ostale dve so pa mele tko na easy da so se za 4 izpite učile sam 5 dni, pol pa je blo spet (za moje pojme) preglasno.. js sm pa na takem faxu kjer mamo čez celo leto kolokvije in izpite v zimskem in poletnem semestru.. ne morem pa od njih zahtevat naj bojo tiho, kr je lih tko njihovo stanovanje.. tko da zdej vsaj vem, da se bo treba it učit v knjižnico, če bom v LJ

ko pa smo hodile posebej žurat smo se potrudle bit čimbolj tiho, sam ko prideš pijan domu verjetno sploh ne pomisliš na to da je treba bit tiho :D

in ja, ni prijetno bit z nekom k mu ne zaupaš.. mi na začetku smo se tudi vsaka svojih stvari držale, zdej pa smo res ku ena družina in gre vsaka v omaro od druge al pa uzame hrano od druge, sam js zase vem, da bom vrnla (kupla) vse tja in tko kot je blo in za njih tudi, tko da mi ni panike :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 14. Jun. 2009 18:08

kepka napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Zakaj naj bi bilo vse čisto? Ker bi bilo to moje stanovanje.

Jaz ti odsvetujem nepremicninski biznis. Mej svoje stanovanje samo zase in ga pucej 24/7 :lach:


Sej ga imam. Pa ga ne pucam 24/7, ker vzdržujem čistočo med tednom s tem da mal pazim na stvari in pospravim za seboj. Pa ga rabim pucat samo enkrat na teden generalno, kljub temu, da imam mačka v stanovanju.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov