Neplačilo preko študentskega servisa

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 19. Jul. 2009 16:57

sončk napisal/-a:Maš pa hrbtenico, morm rečt.

Ne zastopim, kaj si mislila s tem
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Jul. 2009 17:07

Zakaj si uredil svoj post? Napisu si, da si hotu nehat s to službo, pa ti je šef vedno reku da ne, in da si šele petič dal odpoved. To sm mislla. Res morš met hrbtenice, da hočeš PETKRAT dat odpoved in da te šef prepriča, da ne. Še posebi za študentsko delo.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 19. Jul. 2009 17:13

NO rekel ni NE, ampak prosil me je, da naj še nekaj časa ostanem.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jul. 2009 22:31

In če te jst prosim, da mi okopej vs naš vrt,mi ga boš? :D
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 20. Jul. 2009 17:33

No še zadnje plačilo sem dobil in sicer je založil ŠS.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Avg. 2009 15:14

Moje vprašanje se mi zdi ne spada ravno pod tole temo, ampak se mi zdi trapasto odpirat novo...

Imam pa neko čudno vprašanje :D ... Pač ena oseba, ki ni več študent, dela preko tvoje študentske napotnice (pa prosim brez tega zdej, da to ni prav, ker vas ne sprašujem če jo to prav ali ne) in potem, ko dobiš denar nakazan sta zmenjena, da obdržiš 10%, ostalo mu pa nakažeš pa njegov račun. Kaj se lahko zgodi v primeru, da mu tega denarja ne nakažeš? Predvidevam, da te v tem primeru ne bo šel tožit, ker s tem ne bi zajebal samo tebe, ampak tudi sebe, saj sam ni več študent in dela preko druge napotnice! Resnično me zanima kaj se lahko v tem primeru zgodi, ali te lahko samo do konca življenja grdo gleda? :D
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 17. Avg. 2009 16:03

Če hočeš ti njega zajebat, lahko tudi on tebe. In te prijavi na inšpekcijo. Nasrka tudi sam (plača kazen), nasrkaš pa tudi ti, ki si napotnico dala in si tako sostorilka pri delu na črno. (plačaš kazen). Nasrka pa tudi študentski servis, ki ni preverjal, kdo dela na to napotnico in delodajalec, ker je šlo za delo na črno.
Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. V tem primeru država. :D

Evo, kaj pravi zakon:

Soudeleženec dela na črno

4. člen

(1) Pravna oseba, podjetnik ali posameznik, ki omogoči eni ali več osebam opravljanje dela na črno, za katere ve, da opravljajo delo na črno, je soudeleženec dela na črno.
(2) Pravna oseba, podjetnik ali posameznik, ki sklene pogodbo z drugo pravno osebo, podjetnikom ali posameznikom, za katere ve, da opravljajo delo na črno, je soudeleženec dela na črno.

17. člen

Z globo od 50.000 tolarjev do 450.000 tolarjev se kaznuje posameznik, ki je soudeleženec dela na črno po 4. členu tega zakona.
(zneski so v tolarjih pa si jih kar preračunaj v eure :cool: )

vir in klik

Poleg tega, te potem lahko tudi servis toži zaradi goljufije in zlorabe javne listine, za kar se lahko gre tudi na oddih na državne stroške za kakšno leto...:cool:

No, glede na to, da bi ga tudi sam konkretno naj*** je šansa, da te prijavi verjetno res majhna (but u never know how wicked ppl are :D ) tako da v najboljšem primeru te bo res samo grdo gledal, če verjameš v palčke. Kakšen bi te tud nabutal, veš. :wink: ...zdej pa kokr sama veš naprej...
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Avg. 2009 16:06

to, da te bo kdo prjavu je zloooo mejhna možnost, ker dvomim da bi kdo sam sebe v drek potlaču.To, da te pa nabunka al pa pošlje kakšnega nate da te nabunka je pa precej večja če ne celo skorej ena izmed prvih reakcij nekoga, ki si mu vzela denar.
Zdej nevem al maš sama te misli da bi to nardila al ne, vsekakor ti pa tega ne priporočam,ker je to zlo svinjsko dejanje!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Avg. 2009 17:26

Ja tole je moja konkretna situacija. Ne nisem resnično mislna, da bi ta denar obdržala, ampak eden mi je rekel, da dejansko bi se to dalo, pa sem samo malo pomislna kaj bi mi ta oseba lahko sploh naredila, če obdržim ta denar in me je zanimalo, če je kdo že imel podobno situacijo. Dejansko pa nisem mislna tega speljat.
Dela pa to preko moje napotnice neka upokojenka. Jaz te ženske nikoli nisem videla, ker smo preko vez prišle skupaj (ona je rabila napotnico, jaz nekaj denarja), tako da smo na vezi samo preko telefona. Drugače pa delodajalec ve, da dela preko napotnic nekoga drugega.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 17. Avg. 2009 18:49

Kateri študenski servis pa bi ti moral to nakazati?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Avg. 2009 19:07

khm, men se zdi precej nesramno, da sploh na kej tazga pomislš.neglede na to kdo je človek ki dela na tvojo napotnico, mu verjetno denar ni padel iz neba.sploh pa upokojenka, ki verjetno dela lih iz razloga ker ma premalo penzijo in da ji še teh par fičnkou pobereš....nevem, sori izrazu, ampak svinjarija je kej tazga narest.
med drugim jih res lahko fašeš.Upokojenka ma zihr kje kšnga znanca in zihr lahko na kakšen način proba od tebe izterjat ta denar.jst nebi bla prpravlena za en tak mal dnar, ponoči ne spat ker bi me krivda razjedala in na cest skos okol sebe gledat, da me nebi kšn napadu.
Podobno se je zgodil kolegici, ko ji je druga kolegica na isti način potegnla dnar,okol sto jurjev tolarjev je blo takrat.pa so prišli, jo zasledval, jo najdl in jo prekleto fejst nabunkal.In kr ene parkrat, dokler ni dobila ta kolegica nazaj nakazanga dnarja. a ji je bilo treba en let vsej plavi po svetu hodt?
če nimaš denarja pejt delat, krast na takle način je najlažje in najbolj svinsjko dejanje.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Avg. 2009 21:30

Kot sem rekla tega ne mislem nardit. Sem samo vprašala, če ima kdo kakšne izkušnje s tem. Resnično pa nočm vsa plava po svetu hodit :D
Smo se tudi ravno danes slišale po telefonu, saj sem danes dobila novo nakazilo na račun, tako da ji grem jutri nakazat njen denar.
Pač tole smo začele spomladi delat, ko sem jaz imela ful izpitov za sproti in za nazaj, tko da ravno nisem mogla it delat, ker vem da mi drugače neb ratalo izpitov nardit, tako da mi je tistih njenih 10% kar veliko pomenilo takrat, da jih dobim kar tako.
Je pa resnično prijetna gospa, tako da še enkrat ponavljam, da ji tega ne bom naredila :)
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 05. Dec. 2009 21:39

Dons sm pomislla... Če ti delodajalec ne plača, ti pa mu vzameš iz blagajne, a je to kraja? :D verjetno je, ne? Mislm...te lahko prijavi? Samo itak ti ni plaču, tko da bi ubistvu sebe v drek porinu. Čist tko, zanima me.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Dec. 2009 21:54

^^Ja mislim, da je to kraja.

Imam pa še jaz eno vprašanje... Obvezna strokovna praksa (za faks) mora biti plačana ali ni potrebno?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 05. Dec. 2009 22:47

ni potrebno (no, pri nas so bli ful veseli, če je blo plačano)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov