Neplačilo preko študentskega servisa

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 05. Jul. 2009 16:19

Sestavljanka napisal/-a:
speaker1 napisal/-a:Sklad za leto 2009 je izčrpan in ne morejo zalagat, če nimajo od kje. To s e lahko tud pozanima vsak.
Menda je bilo okol 150.000 evrov na voljo sklada to je malo glede na število študentov oz.dijakov, ki delajo preko napotnice.

Zalagajo ja :) Meni še kar :) Pred tremi dnevi sem dobila eno nakazilo. Sklad ni izčrpan, ker tist dnar dajo takoj, k o dobijo vrnjeno napotnico od podjetja, ampak ga hmal nazaj dobijo, ko podjetje plača. Tako da tist denar vbistvu nikamor ne gre

rizični sklad nima nobene zveze z zalaganjem zaslužka firmam, ki so redni plačniki. Tu servis založi svoj denar.
Rizični sklad je poseben sklad, ki ga mora imeti vsak servis da z njim poravna napotnice podjetjem, ki ne plačajo, denar pa potem iztožijo od njih. Glede na to, da ima trenutno veliko firm težave s plačili, bi kar verjela, da je sklad prazen. V tem primeru servis ne more več založiti take napotnice, mora pa seveda vseeno pomagati študentu, dfa pride do svojega zaslužka. Predpogoj je seveda vrnjena napotnica na servis. Koliko je denarja v skladu lahko preveriš na servisu.
E-servis je dober servis z dobro pravno službo, vendar moraš iti seveda sam do njih in jim povedati, da je problem in oni ti bodo razložili, kakšne opcije imaš. Vsekakor pa jo čimprej pobriši od tega delodajalca. Problem je v njem in ne v servisu. :wink:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 06. Jul. 2009 14:07

Danes sem dobil sporočilo, da so mi nakazali tako da zaupanje ostaja v e-študentski servis.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 07. Jul. 2009 8:16

ta sklad je namenjen tistim, ki ne dobijo plačila in nima nič s sprotnim zalaganjem
e-servis zalaga preverjenim podjetjem, ki redno plačujejo, sš mb pa mislim da sploh ne zalaga
Houd de wereld tegen
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 13. Jul. 2009 8:19

En del denarja mi je še dolžan delodajalec.
Zadnjič sem delal preko študenta.
Že tako je slabo plačano, brez dodatkov, prevoza, regresa, delovne dobe potem pa še za opravljeno delo ne dobiš zadosti.
NO saj dobil pa sem vsaj 70% vsezga denara.
Bomo vidli kdaj bo še tistih 30%

Ne rabim ga krvavo, ampak vseeno.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 14. Jul. 2009 9:17

Zagrozi delodajalcu z inšpekcijo, ponavadi se potem kar podvizajo. Sicer pa kaj ti ni jasno, jaz bi že znorela, da mi je delodajalec 1000€ dolžan.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 14. Jul. 2009 13:25

haha kaj pa misliš da si, speaker1? zdaj bi pa rad še delovno dobo, prevoz in regres. haha vic stoletja. zaposli se redno, tkole po študentsko pa si ne obetaj preveč.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jul. 2009 15:43

speaker1 napisal/-a:En del denarja mi je še dolžan delodajalec.
Zadnjič sem delal preko študenta.
Že tako je slabo plačano, brez dodatkov, prevoza, regresa, delovne dobe potem pa še za opravljeno delo ne dobiš zadosti.
NO saj dobil pa sem vsaj 70% vsezga denara.
Bomo vidli kdaj bo še tistih 30%

Ne rabim ga krvavo, ampak vseeno.

zakaj se potem ne zaposliš redno, če ti je tolk hudo? :gruebel:
sicer nevem kolk dobiš ti, ampak če znaš poizskat lahko preko študenca dobiš krasen denar :wink:
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 14. Jul. 2009 16:37

Ma sem dobil odg.iz študentskega servisa, da nakazilo bo samo je treba potrpet tako je rekel tud moj šef.
Drugače pa ne delam več iščem nekaj drugega samo je ta trenutek vse zasedeno.
Ma takoj se zaposlim za redno sam so pač težave, ker te noben nebi vzel za določen oz. nedoločen čas.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 15. Jul. 2009 14:43

No nekam se premika delodajalec mi je vrnil še zadnjo napotnico čakam še na plačilo, ki pa ga bo sigurno ŠS založil.
Drugače pa brez servisa nebi videl denarja še en lep čas.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 19. Jul. 2009 12:36

IZKORIŠČANJE ŠTUDENTOV

- Ne da nisem imel plačane malice (to vem, da si moram sam prisrkbet-višja postavka) tudi čas za malico mi ni pripadal vsakič. Samo ene 30% delavnika je bil čas za malico.

- Vsak dan sem domov hodil umazan pa ne to mal, amapk tako umazan, da sem moral skoraj vsak dan prat cunje.

- OPravljal sem dela, ki ni SLOVENCA, ki bi to delal.

- v času dela se je zamenjalo vsaj 5 študentov.

- PO treh mesecih sem prvič dobil plačilo pa še to je založil ŠS

- Neprestano samo delat niti 30 sekund nisem si smel vzet počitka.
Seveda tukaj ne štejem it pit pijačo, kar niti minuto ne znese.

- plačano sem dobil celo manj ur, kot sem jih sam naračunal. Če sem končal ob pol petih sem pisal do 4 pa še brez malice.

ITD

IN potem govorite, da se ŠTUDENTE NE IZKORIŠČA.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 19. Jul. 2009 13:04

speaker1 napisal/-a:IZKORIŠČANJE ŠTUDENTOV

- Ne da nisem imel plačane malice (to vem, da si moram sam prisrkbet-višja postavka) tudi čas za malico mi ni pripadal vsakič. Samo ene 30% delavnika je bil čas za malico.

- Vsak dan sem domov hodil umazan pa ne to mal, amapk tako umazan, da sem moral skoraj vsak dan prat cunje.

- Neprestano samo delat niti 30 sekund nisem si smel vzet počitka

- plačano sem dobil celo manj ur, kot sem jih sam naračunal. Če sem končal ob pol petih sem pisal do 4 pa še brez malice.

ITD

IN potem govorite, da se ŠTUDENTE NE IZKORIŠČA.

izkorišča se tistega, ki se pusti izkoriščat. :wink:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jul. 2009 13:32

IZKORIŠČANJE ŠTUDENTOV

To je jasno, da malice študent nima plačane!Tukej nisi odkril tople vode.Tko pač je, tko je rekla država da tega ne bo in tega ni. Čas za malico ti pripada za osemurni delavnik, na uro ti pa mislm da pripada 5 minut da se okrepčaš/greš scat/whatever. če pustiš da ti delodajalec skos krade čas za malico, zapustiš to delovno mesto.simpl!Nobena vreča ne stoji pokonc, pa mu še kšno inšpekcijo v "zahvalo" pošlješ ;)

Verjetno si vedel v kakšno delo se spuščaš.če si delal naprimer slikopleskarstvo, ne morš pričakovat da boš lohk v reklcu na šiht hodu in se nič popacal.določena dela, redna ali študentska do pač taka da si umazan.Če nočeš bit umazan ne greš tazga dela delat, spet simpl. :)

Zakaj točno si to delo delal? pa ne rečt, da na študencu ni drugih ker so, ogromno jih je, ogromno je ŠS tko da je to sam butast izgovor.

Študenti so hitro zamenljiva delovna sila.Ali s strani delodajalca ali s strani samega študenta, ker mu delo ni ušeč. To se menjavajo pousod.če je pa nekaj narobe, te pa še enkrat upraša,.zakaj točno si bil ti še tam?

To smo že razčistili, ko si odprl ttemo.Pri delodajalcu ki ti ne plačuje ne delaš.Konc.

- Neprestano samo delat niti 30 sekund nisem si smel vzet počitka.

Tvoj problem, ker si to pustu ;)

spet,če si že prvi mesec vedu, čemu si vztrajal?

skratka, te tvoje trditve in minusi so brezveze, neutemeljeni izgovori nekoga ki še sam ne ve kaj hoče!
Motilo te je sto stvari, ti si pa še kr uztrajal in uztrajal.zadnjič si navedel, ker te delodajalec potrebuje.haha, kaj naj ti rečem, super da je delodjalec naletel na tok naivnega študenta ki ga je po domač povedan, nategnu na suh! :wink:
Men se to ne dogaja.Če se mi pa pri priči zapustim delovno mesto.Študentskih del je ogromno in ni hudiča da se tud zate ne najde eno konkretno.je pa res, da ne morš prčakvat da te bodo božal po glauci.Delat boš mogu tko al drgač!
mal razmisli sam pri sebi kaj sploh hočeš in kaj pričakuješ.Potem si pa išči tako delo, kjer bodo te tvoje minus točke nemogoče.
ne rečem, se dogajajo svinjarije, velike, ampak samo od tebe je odvinso al boš pustu da se dogajajo tebi in na tvoj račun.
pa srečno unaprej :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Jul. 2009 15:14

:lol: Kaj si si pa ti predstavljal pod študentsko delo? Vožnjo, malco, bolniško, regres, zastonj pranje oblačil? Hahahahahaha. Poleg tega da si ksenofob, si tud domišljav. Povsem očitno zakaj s takim odnosom ne najdeš nekega dela, ki ti bi ustrezalo.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 19. Jul. 2009 16:46

Sej men je šele sedaj dopi*dlo in sploh nisem več prišel delat pa me je klical vsaj 3x.
Celo povedal sem mu, ko boš poslal napotnico nazaj in poravnal vse obveznosti potem pa lahko pridem delat no napotnico je vrnil plačila še ni, ampak menda ga bo založil servis.
No potem sem mu sporočil, da ne bom več delal, ker ni poravnal obveznosti.
Zadnjič spremenil speaker1, dne 19. Jul. 2009 16:53, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Jul. 2009 16:48

Maš pa hrbtenico, morm rečt.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov