Neplačilo preko študentskega servisa

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 03. Jul. 2009 20:56

Živjo

Sem čisto novi tukaj na forumu in vas VSE lepo pozdravljam.
Moja težava je sledeča, delam pri nekem privatniku že kake tri mesece, občasno. V treh mesecih se mi je nabaralo slabih 1000 evrov zaslužka do danes nisem dobil še nič konkretnega edino enkrat eno malenkost tako na roko.
Privatnik je tudi poslal napotnico študentskemu servisu, ki pa je že zdavnaj minilo tisti 8 dnevni rok za plačilo računa. Vedno skoraj vsak teden tudi povem šefu, da če mi lahko plača vsaj nekaj. Še vedno delam pri njemu in še nameravam delat, ampak kako naj bo človek motiviran, če je do sedaj in še dela povsem brez plačila.
Izgovori so pa taki, da mene nič ne zanima.
Sedaj pa ne vem najraje bi mu sporočil, da naj plača študentskemu servisu račun in potem se še vidiva na delu ali pa dejansko mu "tečnarim".

Seveda prvič in zadnjič delam preko servisa.
Aja delo sem dobil na servisu in imam e-študentki servis.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jul. 2009 22:27

kaj je pa servis tega kriv če teb delodajalec ne izplača denarja? :gruebel:

Prvič kot prvič naj omenim to, da je vsak zamenljiv. :wink: če mu omeniš opcijo ali denar ali tebe ni več, mislm da ne rabš prou dost študirat kaj ti bo reku. :) valda rajš prišpara jurja evrou, pa najde enga druzga študenta, no big deal!

treba je mal potežit naj ti da denar, če ti ga noče in če ti hodi na plano z besedami da tebe ne sme nič brigat (za tvoj zaslužen denar!), potem je očitno tukaj nekaj narobe in ti denarja noče plačat.
Prvo pravilo pri takih je, da če enkrat to naredi na takle način, sploh takoj an začetku, ne smeš bit neumen in naiven in še naprej delat pri njemu.usekakor skušaj ostasti usaj še nekaj časa, toliko da ti izplača denar.
če ti ga ne bo, se obrni na študentski servis in ti potem oni pomagajo in oni njega kličejo in težijo.v nekaterih primerih, če gre za stranko ki redno nakazuje denar, tudi založijo v tem primeru.
Očitno glede na to, da ti Šs ni založil denarja, podjetje v katerem delaš ni redna stranka SŠ in tudi zaradi tega nisi dobil nakazanega denarja.

in moj bog, ne gre se za motivacijo, pri takem jasnem izkpriščevalcu nimaš kej več delat!skušaj dobit denar in bejž stran kukr hitr lahko!

no, men je pomagalo nazadnje ko mi ena ni hotela denarja izplačat, da sm ji resno zagrozila s policijo in inšpekcijo, pa mi je v roku pol ure prec poslala napotnco dalje na ŠS.

jst mam tud e študentski servis in glede izterjave denarja več ali manj dobre izkušnje.Mislm, da dobro poznajo pravne podlage da lahko iztirjajo tist denar, je pa res da znaš tud naletet na kšno gospodično ki se i tud mignt s prstom ne da :roll: Bodi vztrajen in na ŠS in pri delodajalcu!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 03. Jul. 2009 23:34

študenstski servis te tukaj krije. pizdarija bi bila, če bi delal na črno. brez skrbi, boš že dobil. na študentu razloži situacijo, mislim, da so v takih primerih dolžni oni tebi akontirati keš in potem izterjati od delodajalca. drugič pa zahtevaj sprotno plačilo :!:
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 6:55

Za leto 2009 je sklad izčrpan prebral v enem članku na internetu.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 7:11

*purple* napisal/-a:kaj je pa servis tega kriv če teb delodajalec ne izplača denarja? :gruebel:

Prvič kot prvič naj omenim to, da je vsak zamenljiv. :wink: če mu omeniš opcijo ali denar ali tebe ni več, mislm da ne rabš prou dost študirat kaj ti bo reku. :) valda rajš prišpara jurja evrou, pa najde enga druzga študenta, no big deal!

treba je mal potežit naj ti da denar, če ti ga noče in če ti hodi na plano z besedami da tebe ne sme nič brigat (za tvoj zaslužen denar!), potem je očitno tukaj nekaj narobe in ti denarja noče plačat.
Prvo pravilo pri takih je, da če enkrat to naredi na takle način, sploh takoj an začetku, ne smeš bit neumen in naiven in še naprej delat pri njemu.usekakor skušaj ostasti usaj še nekaj časa, toliko da ti izplača denar.
če ti ga ne bo, se obrni na študentski servis in ti potem oni pomagajo in oni njega kličejo in težijo.v nekaterih primerih, če gre za stranko ki redno nakazuje denar, tudi založijo v tem primeru.
Očitno glede na to, da ti Šs ni založil denarja, podjetje v katerem delaš ni redna stranka SŠ in tudi zaradi tega nisi dobil nakazanega denarja.

in moj bog, ne gre se za motivacijo, pri takem jasnem izkpriščevalcu nimaš kej več delat!skušaj dobit denar in bejž stran kukr hitr lahko!

no, men je pomagalo nazadnje ko mi ena ni hotela denarja izplačat, da sm ji resno zagrozila s policijo in inšpekcijo, pa mi je v roku pol ure prec poslala napotnco dalje na ŠS.

jst mam tud e študentski servis in glede izterjave denarja več ali manj dobre izkušnje.Mislm, da dobro poznajo pravne podlage da lahko iztirjajo tist denar, je pa res da znaš tud naletet na kšno gospodično ki se i tud mignt s prstom ne da :roll: Bodi vztrajen in na ŠS in pri delodajalcu!

se motiš

Študentski servis bi moral zalagat, ampak ker ni več sklada je izčrpan nimajo kaj.

Ne šef je z menoj ZELO zadovolje in samo mene ZELO potrebuje za tako delo.

Me je pa tudi klical iz študenta in je rekel, da bo v kratkem nakazilo. Vrjetno drug teden
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Jul. 2009 7:37

*purple* napisal/-a:kaj je pa servis tega kriv če teb delodajalec ne izplača denarja? :gruebel:

malo pomisli, no daj! :D

servis ti je predstavil delodajalca in ti omogočil, da lahko delaš pri njemu. in servis bi moral poskrbeti, da ima študent poravnane vse obveznosti...

nenazadnje ima servis večjo moč pri reševanju problemov kot pa posamezen študent...
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 04. Jul. 2009 8:08

Študenstki servis ne nakazuje vnaprej, če tebi podjetje ne plača. Zalaga samo za preverjena podjetja, za katera v začetku ni zalagal, a so vedno pravočasno plačevala in nikoli delala problemov in si tako pridobila zaupanje servisa. Meni e-servis še vedno zalaga, to o tem da ima izčrpan sklad je čisto brez veze.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 9:43

Sestavljanka napisal/-a:Študenstki servis ne nakazuje vnaprej, če tebi podjetje ne plača. Zalaga samo za preverjena podjetja, za katera v začetku ni zalagal, a so vedno pravočasno plačevala in nikoli delala problemov in si tako pridobila zaupanje servisa. Meni e-servis še vedno zalaga, to o tem da ima izčrpan sklad je čisto brez veze.

Sklad za leto 2009 je izčrpan in ne morejo zalagat, če nimajo od kje. To s e lahko tud pozanima vsak.
Menda je bilo okol 150.000 evrov na voljo sklada to je malo glede na število študentov oz.dijakov, ki delajo preko napotnice.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jul. 2009 9:51

speaker1 napisal/-a:

.....

se motiš

Študentski servis bi moral zalagat, ampak ker ni več sklada je izčrpan nimajo kaj.

Me je pa tudi klical iz študenta in je rekel, da bo v kratkem nakazilo. Vrjetno drug teden

čudno, da je meni včeraj e študentski servis založil denar+še ostalim študentom ki delajo v istem podjetju kot jaz. :gruebel:
e študent zalaga, kot je rekla sestavljanka, torej tvoj delodajalec že ni redna stranka ali pa ne plačuje redno :wink:
Konec koncev je meni vseeno,prašal si za nasvet in iz izkušenj sem ti povedala kako pa kaj.Ne pomaga to, da je šef s tabo zelo zadovoljen in te zelo potrebuje, če ti po več mescev skupaj ne namerava plačevat to kar si zaslužil. Zdej če imaš dovolj denarja za sproti ti to verjetno ne predstavlja večjega problema, nasprotno pa tisti, ki potrebujemo denar sproti, bežimo stran od takih podjetij, ker jih je še vedno cel kup takih, ki po več mesecev še sploh ne mislijo izplačat denarja!

jochie....sej rešujejo, če se obrneš na njih.kot drugo ti pa tud svetujejo da poiščeš drugo službo, ker vsak mesec se verjetno ne bodo ubadali z enim in istim.Ponavad tazga delodajalca ki ne izplačuje in ki na tak način izkorišča, odstranijo tudi iz baze in ne objavljajo več njegovih oglasov.
foals
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a foals » 04. Jul. 2009 9:52

Ojej speaker1 s to svojo naivnostjo boš še neki časa zastonj delal :wink: seveda te potrebuje,če pa nima nobenih stroškov s tabo :)
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 9:58

*purple* napisal/-a:
speaker1 napisal/-a:

.....

se motiš

čudno, da je meni včeraj e študentski servis založil denar+še ostalim študentom ki delajo v istem podjetju kot jaz. :gruebel:
e študent zalaga, kot je rekla sestavljanka, torej tvoj delodajalec že ni redna stranka ali pa ne plačuje redno :wink:
Konec koncev je meni vseeno,prašal si za nasvet in iz izkušenj sem ti povedala kako pa kaj.Ne pomaga to, da je šef s tabo zelo zadovoljen in te zelo potrebuje, če ti po več mescev skupaj ne namerava plačevat to kar si zaslužil. Zdej če imaš dovolj denarja za sproti ti to verjetno ne predstavlja večjega problema, nasprotno pa tisti, ki potrebujemo denar sproti, bežimo stran od takih podjetij, ker jih je še vedno cel kup takih, ki po več mesecev še sploh ne mislijo izplačat denarja!

jochie....sej rešujejo, če se obrneš na njih.kot drugo ti pa tud svetujejo da poiščeš drugo službo, ker vsak mesec se verjetno ne bodo ubadali z enim in istim.Ponavad tazga delodajalca ki ne izplačuje in ki na tak način izkorišča, odstranijo tudi iz baze in ne objavljajo več njegovih oglasov.

no ja to sem pričakoval, sem pač prebral na netu, d aje koa sklad izčrpan.
Ne denar ne potrebuje zelo samo, če sem delal nekej pričakujem vsaj plačilo.
Delo je sezonsko samo spomladi in poleti.
Zadnjič spremenil speaker1, dne 04. Jul. 2009 10:04, skupaj popravljeno 2 krat.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 9:59

foals napisal/-a:Ojej speaker1 s to svojo naivnostjo boš še neki časa zastonj delal :wink: seveda te potrebuje,če pa nima nobenih stroškov s tabo :)

Jest mu bom kar lepo sporočil, da naj najprej porovna obveznosti pa se slišiva spet.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 04. Jul. 2009 10:01

No zanima me še tole recimo da šef plača račun kako hitro bom jaz videl na spletni strani, da je bilo plačana je to naslednji dan ali še isto uro, ko je šef plačal.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jul. 2009 10:04

če student zalaga, je dost da vrne samo obračun in napotnco na SŠ.In oni potem če je blo to vrnjeno do 12 dopoldne,založijo denar.
Drugače pa mislm, da samo napišejo da je napotnica vrnjena in ga čakajo dokler ne plača računa.sej lahko tam vprašaš v ponedeljek ti bodo čist točno povedali :wink:
denar za zalagat vsekakor je in ne bodi tako naiven in ne verjami raznim budaleštam da v skladu ni denarja :wink:
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 04. Jul. 2009 15:41

speaker1 napisal/-a:Sklad za leto 2009 je izčrpan in ne morejo zalagat, če nimajo od kje. To s e lahko tud pozanima vsak.
Menda je bilo okol 150.000 evrov na voljo sklada to je malo glede na število študentov oz.dijakov, ki delajo preko napotnice.

Zalagajo ja :) Meni še kar :) Pred tremi dnevi sem dobila eno nakazilo. Sklad ni izčrpan, ker tist dnar dajo takoj, k o dobijo vrnjeno napotnico od podjetja, ampak ga hmal nazaj dobijo, ko podjetje plača. Tako da tist denar vbistvu nikamor ne gre

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov