Naj sprejmem delo ali ne?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objavaNapisal/-a Moa » 11. Jul. 2008 7:56

Hello!

Kaj bi naredili v mojem primeru?

Že eno leto delam preko študentskega servisa v javni ustanovi, kjer je plača zagarantirana, vendar ni visoka. Zaposlenih je ogromno ljudi. Konec septembra izgubim status študenta in tako ne bom mogla več delat. Verjetnost je, da mi ponudijo delo, najprej za določen čas.
Do končanja šolanja imam še 2 izpita in diplomo.
Zdaj pa? Ali naj sprejmem delo, čeprav bom delala na stopnji štiriletne srednje šole za drobiž (600 € z malico in prevozom) ali naj ne sprejmem dela in raje ciljam na službo moji izobrazbi primerno?
Vprašanje je, kakšne so tukaj sploh možnosti za napredovanje.
Kaj bi vi naredili? Jaz se še fiksno ne morem odločit.

LP
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 11. Jul. 2008 8:03

js bi na tvojem mestu nehala tu delat, se čimbolj potrudla za 2 izpita še, pol pa si vzela lepo čas za diplomo in jo dobro napisala. verjetn se mal pozna če maš čas za diplomo pisat, ne pa da delaš 8 ur(predvidevam?) pol prideš domov in se ti mogoč dlih ne lubi vsega skup spravlat. sicer pa 600€ ni neka taka plača, da bi se dlih splačal ti ostat v tej službi? al pa se pozanimi če je možnost za napredovanje? sicer bi se js raje odločla za poklic izobrazbi primeren. fajn se odloč :wink:
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 11. Jul. 2008 9:55

moj nasvet: delat še zmeraj tam kjer delaš, ampak zraven si pa išči novo, boljšo službo.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 11. Jul. 2008 10:41

Dejstvo, ki naj te vodi: brez izkušenj boš težko dobila prvo redno zaposlitev, pa imaš lahko še takšno izobrazbo. Sploh če prihajaš z družboslovnega faksa.
In delodajalci, kolikor sem spremljala, štuentskih izkušenj ne cenijo tako kot tistih iz naslova redne zaposlitve.

Res je, plača je boga. A bo skoraj vsaka prva plača revna. Tu boš imela lepo čas si nabrat leto, ali še raje dve delovnih izkušenj, v miru boš lahko diplomirala in potem resno iskala novo in boljšo službo. Danes, ko je na trgu delavne sile veliko konkurence, je na trenutke bolje vrabec v roki kot golob na strehi. Vsaj dokler nisi tako konkurenčen, da lahko rečeš "vem, da me rabite!" :twisted: :D
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jul. 2008 10:57

OrangeLady napisal/-a:moj nasvet: delat še zmeraj tam kjer delaš, ampak zraven si pa išči novo, boljšo službo.

točno tako.če se zaposliš za določen čas, še vedno nimaš ničesar zgubit.odideš pa tudi lahko kadarkoli, le pač z odpovednim rokom.
dejstvo je, da če imaš možnost stalne zapolsitve in če ti to delo ni panično, je dobro da ga vzameš-Že zaradi tega da boš imela eno izkušnjo in eno alinejo CVja z redno zapslitvijo več.zraven tega dela pa narediš izpite in diplomo+to da pošiljaš CVje naokoli in iščeš kaj boljšega.le to počno čisto potiho in tega ne govori sodelavcem.
vseeno je bolje to, kot pa da pustiš službo in gledaš tacajt ko pišeš diplomo v luft, brez denarja in brez vsega.
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 11. Jul. 2008 11:56

Tudi js ti svetujem, da se zaposlis, naredis se tista dva izpita, potem pa nekaj casa delas, cetudi za majhno placo. Delovne izkusnje, ki jih bos pridobila, ti bodo v prihodnosti zelo koristile.
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objavaNapisal/-a Moa » 11. Jul. 2008 12:18

Hvala vsem za odgovore.

Imate približno isto mnenje kot jaz. Leto, dve delovne dobe, nekaj več izkušenj bi prav prišlo, glede na današnje razmere.

Edino se bojim, da se bom preveč navadla na sodelavce in vse ljudi s katerimi delam (po enem letu sem se konkretno že), da mi ne bo za it v drugo službo. In pol bom delala do konca življenja z diplomo v žepu delo, za katero potrebuješ srednjo šolo. Upam da ne.

Bi pa čez par let ogromno ljudi od vodilnih odšlo v penzijo in bo takrat možnost za napredovanje.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 11. Jul. 2008 12:23

Moa napisal/-a:ali naj ne sprejmem dela in raje ciljam na službo moji izobrazbi primerno?

Odvisno, kakšno je povpraševanje po tvoji stroki.. vseeno bolje da delaš v pisarni kot pa npr. v trgovini...
Pomoje najbolje, da sprejmeš, pa potem zraven iščeš delo drugje.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jul. 2008 12:26

Moa napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.

Imate približno isto mnenje kot jaz. Leto, dve delovne dobe, nekaj več izkušenj bi prav prišlo, glede na današnje razmere.

Edino se bojim, da se bom preveč navadla na sodelavce in vse ljudi s katerimi delam (po enem letu sem se konkretno že), da mi ne bo za it v drugo službo. In pol bom delala do konca življenja z diplomo v žepu delo, za katero potrebuješ srednjo šolo. Upam da ne.

Bi pa čez par let ogromno ljudi od vodilnih odšlo v penzijo in bo takrat možnost za napredovanje.

konc konev če ti je kolektiv tukej zlo uredu je to dost dober argument, da vsa še nekaj časa ostaneš.Ljudje menjajo šihte zaradi plačila, pote se pa jebejo skos ss sodelavci in z rivalstvom, kar jim pa tistih 1500 evrov potem ne pomaga nč če so spihično čist uničeni in na šiht hodijo neradi.
jst tud ne delam za neke ornk pare tukej kjer sem, pa mam zlo uredu kolektiv (no ja kšn tud ni) in nočem emnjat lih zarad tega, ker se tukej dobr počutm.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 11. Jul. 2008 12:28

Moa napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.

Ljudi se navadiš, a je 600 € zares malo. In slej ko prej te bo zamikalo drugo, verjemi. Mogoče se boš malo težje odločila, na tem delavnem mestu kjer si zdej pa zagotovo ne boš obstala. Razen če si reeeees lena po naravi. :)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 12. Jul. 2008 8:33

Hja bodi vesela da so ti tu ponudili delo-torej si jim všeč, si pridna, pač potrpiš neki časa (z manjšo plači, delaš diplomo itd..), pol te bodo pa sigurn dal na kakšno višje delovno mesto.

Torej imaš sedaj možnost, da se izkažeš, da jim pokažeš, da znaš tudi nekaj več, seveda pa si lahko zravn iščeš tudi kaj drugega..tko, da sprejmi delo, ker če ne boš lahko še dolg časa brez zaposlitve (upam da veš kaj mislm).

Diplomo se pa kamot, da nardit kljub temu da delaš po 8 ur na dan (sm si jest sama dokaz, pa delam še več kot to).
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Jul. 2008 16:56

Jaz bi delo sprejela najverjetneje. Pridobila boš dodatne izkušnje, ki ti bodo v kakšni kasnejši službi lahko koristile. Poleg tega lahko ta dva izpita in diplomo narediš ob tem, ko si zaposlena.
Pa še to je...vsaj službo boš imela...kdo ti bo pa garantiral, da ko boš imela diplomo, da boš dobila tudi primerno službo, s primerno plačo in ki ti bo delo všeč. Danes je vse več ljudi z diplomo pa brez dela, tako da razmisli..jaz mislim, da nimaš kaj zgubit.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 12. Jul. 2008 18:46

Moa napisal/-a:Hello!

Kaj bi naredili v mojem primeru?

Že eno leto delam preko študentskega servisa v javni ustanovi, kjer je plača zagarantirana, vendar ni visoka. Zaposlenih je ogromno ljudi. Konec septembra izgubim status študenta in tako ne bom mogla več delat. Verjetnost je, da mi ponudijo delo, najprej za določen čas.
Do končanja šolanja imam še 2 izpita in diplomo.
Zdaj pa? Ali naj sprejmem delo, čeprav bom delala na stopnji štiriletne srednje šole za drobiž (600 € z malico in prevozom) ali naj ne sprejmem dela in raje ciljam na službo moji izobrazbi primerno?
Vprašanje je, kakšne so tukaj sploh možnosti za napredovanje.
Kaj bi vi naredili? Jaz se še fiksno ne morem odločit.

LP

Ja jaz bi rekla, da je malo odvisno..a moraš plačat položnice al imaš to plačo za luksuz?

V vsakem primeru bi ti pa svetovala, da delo sprejmeš in si iščeš boljšo službo. pač lažje je presedlat nekam kot pa it iz nule, to ti jaz povem iz izkušenj. Predvidevam, da tudi nimaš nekih blaznih nadur itd. kar pomeni, da imaš čas se naučit za ta dva izpita in spacaš diplomo.
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Jul. 2008 20:14

Sprejmi. Priložnost zamujena...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 13. Jul. 2008 22:15

kateri faks pa zaključuješ, če ni skrivnost?

drugače pa mislim, da je tukaj bilo že kar nekaj pametnih nasvetov. jaz bi jih upoštevala.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov