na svoje??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
- gingin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 2. 2009
- Kraj: Fredrikstad-Norway
Pozdravljene/ni
Kar enih par tednov ze razmisljam da bi odprla s.p..
Razmisljala sem o majhni trgovinci ( z malimi zivalmi)..
Ce imate kakrsno koli mnenje ; kaj se sploh splaca odpreti? kaj je sedaj trzno...bi bila vsaka informacija dobrodosla.
Kar enih par tednov ze razmisljam da bi odprla s.p..
Razmisljala sem o majhni trgovinci ( z malimi zivalmi)..
Ce imate kakrsno koli mnenje ; kaj se sploh splaca odpreti? kaj je sedaj trzno...bi bila vsaka informacija dobrodosla.
Kjer koli se trenutno nahajaš
na lestvici tvojih
izkoriščenih ustvarjalnih zmogljivostih,
vedno lahko potolčeš tvoj
že doseženi osebni rekord.
na lestvici tvojih
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
jz mam pa željo odpret trgovinco tko pač obleke, dodatki, mejkap, čevlji..pa rabš začetni kapital...tm ene 8000€ ane... pa davki pa plac najdt pa kupt pa uff sva gledale s kolegico pa se je nehal pr iskanju oblekc za naju pa na 'sestanku' k je prerastu v vse drugo :unknown:
- gingin
- Sramežljivka
Se strinjam.. je kar veliko dela in veliko vlozka .
tukaj ni sicer v blizini nobene take trgovine.
Toda preden se bom v karkoli vrgla bom naredila fajn plan ( -+ skupaj)
potem bom pa videla ce se mi bo splacalo kaj sploh odpreti, kajti na zacetku rabis kar veliko kapitala.
-za izdelavo spletne trgovine
-nakup vsega(zivali, hrane, kletke, akvarije itd.
-prostor + veterinarja da mi vse potrdi
No ja bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega.
Punce hvala za mnenje
tukaj ni sicer v blizini nobene take trgovine.
Toda preden se bom v karkoli vrgla bom naredila fajn plan ( -+ skupaj)
potem bom pa videla ce se mi bo splacalo kaj sploh odpreti, kajti na zacetku rabis kar veliko kapitala.
-za izdelavo spletne trgovine
-nakup vsega(zivali, hrane, kletke, akvarije itd.
-prostor + veterinarja da mi vse potrdi
No ja bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega.
Punce hvala za mnenje
na lestvici tvojih
na lestvici tvojih
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
od države res dobiš 4000€ (malo več). potem moraš imeti sp vsaj dve leti.
sem pa slišala (po radiu), da so za letos ta sredstva že razdeljena in jih bodo ponovno delili naslednje leto. torej če še letos odpreš sp, letos tega denarja ne boš dobila. (če je to seveda res)
sem pa slišala (po radiu), da so za letos ta sredstva že razdeljena in jih bodo ponovno delili naslednje leto. torej če še letos odpreš sp, letos tega denarja ne boš dobila. (če je to seveda res)
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Drži, da so za letos sredstva državne subvencije že pošla, itak pa če nimaš še poslovnega načrta dodelanega, potem je brezveze odpirat. Če dobiš subvencijo, moraš imeti sp odprt še 2 leti, drugače jo moraš vrniti. Subvencija je mišljena bolj kot neka začetna pomoč pri plačevanju prispevkov recimo, dokler ti ne zalaufa.
Preden odpreš svojo firmo, ti priporočam, da si prebereš vse na spletni strani mladipodjetnik.si. Treba je met bolj začrtane cilje, vedet točno, kaj rabiš za opravljanje te dejavnosti, potem je treba premislit, če se ti ne splača za tvojo dejavnost bolj d.o.o. in vse to. Na omenjeni strani boš našla vse, kar te zanima.
Preden odpreš svojo firmo, ti priporočam, da si prebereš vse na spletni strani mladipodjetnik.si. Treba je met bolj začrtane cilje, vedet točno, kaj rabiš za opravljanje te dejavnosti, potem je treba premislit, če se ti ne splača za tvojo dejavnost bolj d.o.o. in vse to. Na omenjeni strani boš našla vse, kar te zanima.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Še dober da ima uporabnica napisano v osebnem profilu, da živi na Norveškem in da ji ve podajate bučke, kako je s tem v Sloveniji.
Bravo, bravo, encore, čudovite ste!
P.S.: Preden me česa obtožite, ne, ne vem kako poteka registracija s.p. na Norveškem, ker tudi jaz bivam v tejle naši lepi podalpski deželi.
Imam pa vprašanje za avtorico teme: zakaj si pa želiš odpret to? Da bi služila denar ali ker ti je dolgčas? In zakaj ravno za male živali, si že prej delala v tem fohu, si mogoče zootehnik, vet. tehnik al kaj takega?
Sprašujem bolj za to ker takšnale trgovince res niso hec, ok, če želiš prodajat samo hrano, priboljške, posodice, posteljice.... pač opremo je to drugo, kot da poleg prodajaš tudi žive živali. Tam pa začetno znanje ornk pride prav.
Bravo, bravo, encore, čudovite ste!
P.S.: Preden me česa obtožite, ne, ne vem kako poteka registracija s.p. na Norveškem, ker tudi jaz bivam v tejle naši lepi podalpski deželi.
Imam pa vprašanje za avtorico teme: zakaj si pa želiš odpret to? Da bi služila denar ali ker ti je dolgčas? In zakaj ravno za male živali, si že prej delala v tem fohu, si mogoče zootehnik, vet. tehnik al kaj takega?
Sprašujem bolj za to ker takšnale trgovince res niso hec, ok, če želiš prodajat samo hrano, priboljške, posodice, posteljice.... pač opremo je to drugo, kot da poleg prodajaš tudi žive živali. Tam pa začetno znanje ornk pride prav.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Ne bi potem raje postala vzrediteljica npr. psov, kot pa da bi imela trgovino z malimi živalmi? Ne vem, meni nikoli ni fino slišat, da bi nekdo imel tako trgovino, ker sem delala v eni in videla, da se ves čas špara na živalih - predvsem na hrani zanje, pa slabo so socializirane, ..., skratka, so samo še ena vrsta blaga in je bolj pomembno, da njihovi 'boksi' lepo izgledajo, kot pa, da so živali same zdrave. Ok, mogoče je na Norveškem glede tega strožja zakonodaja/kriteriji/več inšpekcije, pa vseeno.
Oprosti, vem da ti to ful ne pomaga, ampak kot rečeno, vem, kako se pri nas dela z živalmi v takih trgovinah, in glede na to, da že tako verjetno nimaš nekega ful velikega začetnega kapitala, to ponavadi pomeni, da živali tako ali drugače nastradajo. Pa če jih imaš še tako rada in si zdaj ne moreš predstavljati, da bi se ti to zgodilo.
Oprosti, vem da ti to ful ne pomaga, ampak kot rečeno, vem, kako se pri nas dela z živalmi v takih trgovinah, in glede na to, da že tako verjetno nimaš nekega ful velikega začetnega kapitala, to ponavadi pomeni, da živali tako ali drugače nastradajo. Pa če jih imaš še tako rada in si zdaj ne moreš predstavljati, da bi se ti to zgodilo.
Every rose has its thorn
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Hm, pa saj ni nujno, da živi na Norveškem. Mogoče ima kar tako napisano kraj. Sicer pa - tudi vzrejanje majhnih živali je ogromen strošek, tako da je res treba prej marsikaj prebrati, se povezati s kakšnim drugim vzrediteljem in pretehtati finančne zmožnosti, saj tudi marsikateri vzreditelj (seveda v tem primeru ni vreden naziva dobrega vzreditelja) špara na oskrbi živali.
-
*SunFlower* - Kofetarica
Ne saj vzrejanje sem mislila bolj kot če se že na vsak način želi ukvarjati z živalmi ... ampak iskreno dvomim, da bi se dalo s tem zaslužiti (tj. manj stroškov kot zaslužka).
Every rose has its thorn
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Sem tudi jaz delala v trgovini za male živali in se je z živalmi delalo super tip top, res. Tako da *SunFlower* ne posplošuj. Pri nas so živali dobile vsak svežo hrano, ravo toliko kot so jo potrebovale, boksi so bili prostorni, primerno osvetljeni in redno očiščeni.
O vzreji psov pa niti ne bom komentirala, prvič ker sem proti, drugič pa ker je to, da dobiš rodovniške čistokrvne pasme in vzrejno dovoljenje vzame še več časa kot s.p. s trgovinco. Če se želi avtorica na vsak način ukvarjati z živalmi je del več kot zadosti, od vulenterstva v azilih, lahko se zaposli v trgovini za male živali, ne rabi svoje odpirat, lahko se izšola za veterinarskega tehnika, če še ni itd.
O vzreji psov pa niti ne bom komentirala, prvič ker sem proti, drugič pa ker je to, da dobiš rodovniške čistokrvne pasme in vzrejno dovoljenje vzame še več časa kot s.p. s trgovinco. Če se želi avtorica na vsak način ukvarjati z živalmi je del več kot zadosti, od vulenterstva v azilih, lahko se zaposli v trgovini za male živali, ne rabi svoje odpirat, lahko se izšola za veterinarskega tehnika, če še ni itd.
-
*SunFlower* - Kofetarica
Tearjerker napisal/-a:Sem tudi jaz delala v trgovini za male živali in se je z živalmi delalo super tip top, res. Tako da *SunFlower* ne posplošuj. Pri nas so živali dobile vsak svežo hrano, ravo toliko kot so jo potrebovale, boksi so bili prostorni, primerno osvetljeni in redno očiščeni.
Saj pri nas so bili boksi tudi vedno lepo čisti in vsak dan je bila sveža hrana, dostikrat tudi zelenjavni dodatki. AMPAK so bili boksi premajhni (npr. pri kakih miškah in hrčkih), niso omogočali dosvolj gibanja živalim (spet miške, hrčki, podgane, veverice ...), imeli so npr. kar skupaj zajce in morske prašičke, živali niso bile niti malo socializirane, predvsem so pa dobivali neprimerno hrano. Vse male papige isto hrano, vse velike papige isto hrano, vsi glodalci isto hrano. To pa pač za žival ni preveč dobro. Poleg tega se je pa veliko bolj preverjalo, kako je pospravljeno in kako je steklo spucano, kot pa če so živali dobile svoje vitamine.
Ne pravim, da je povsod tako, ampak pri nas še nisem videla trgovine z malimi živalmi, kjer bi npr. miške, hrčki ... imeli toliko prostora, kot ga potrebujejo.
Every rose has its thorn
- gingin
- Sramežljivka
Ojla punce!
Ja delam v butiku z malimi zivalmi..in res je, me zelo veseli delo..sem pa na podrocju ``Rib`` ; od hrane, akvarijev, oskrbe itd.
Ja kot imam napisano v profilu; zivim na Norveskem
Tukaj so zelo stroga pravila glede licenc za zivali..uvoza izvoza...
Tako da si bom preje naredila ornk plan preden se spustim v karkoli.
Zato sem tukaj napisala ; da vidim razlicna mnenja..in misljenja .
Hvala vsem za informacije...vedno dobrodosle
Ja delam v butiku z malimi zivalmi..in res je, me zelo veseli delo..sem pa na podrocju ``Rib`` ; od hrane, akvarijev, oskrbe itd.
Ja kot imam napisano v profilu; zivim na Norveskem
Tukaj so zelo stroga pravila glede licenc za zivali..uvoza izvoza...
Tako da si bom preje naredila ornk plan preden se spustim v karkoli.
Zato sem tukaj napisala ; da vidim razlicna mnenja..in misljenja .
Hvala vsem za informacije...vedno dobrodosle
na lestvici tvojih
na lestvici tvojih
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
Jaz bi se probala pozanimat koliko ljudje sploh kupujejo male živali (kje se to izve me ne vprašat), malo poglej katera je tebi najbližja trgovina z malimi živalmi. Če je zelo blizu, zna bit odprtje tvoje trgovine kar malo tvegano. Malo poskušaj že prej najti raznorazne dobavitelje, ki jih rabiš za tako trgovino (kakšne majo cene, pogoje).
vsaj jaz bi se tako lotila zadeve.
vsaj jaz bi se tako lotila zadeve.
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov