Moje ime je ... in sem deloholik!

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Dec. 2007 19:03

kai napisal/-a:Mene pa samo zanima zakaj apriori zavracas mnenje studentk?

ker so bile preglasne v temi o seksu s poslovnim partnerjem! :D :D :D
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 26. Dec. 2007 19:18

Joj Jochie...No comment :lol:

Zakaj zavračam mnenja študentk/dijakninj? Zato ker se delo prek študenta po večini ne more primerjat z redno zaposlitvijo! Tut sama sem v tem podjetju začela kot študentka (kako da ne - tako sem spoznala delo, se počasi dokazovala ipd...); Delo se kategorično sicer ne razlikuje, ampak z dnem ko postaneš zaposleni podjetja, imaš pogodbo in si ODGOVOREN za svoje delo. Saj prek študenta imaš tudi zadolžitve in odgovornosti, ampak če si študent je nekdo vedno odgovoren zate, in če kaj zajebeš do konec konceu odgovarjal tisti za katerega si delal, mu pomagal. In dopust sredi sezone ni bil nikol problem - sem šla ko je meni pasalo. In prazniki so bli zmeri fraj. Z dnem ko sem postala zaposlena sem postala odgovorna za svoje delo, vse ponudbe, vse fakture grejo čez moje roke in jst sem odgovorna da dobimo plačano s strani strank. Da povzamem, glavna razlika med delom prek študenta in redno zaposlitvijo je odgovornost.
Odgovornost je pač u paketu. Pa narava dela je pač taka, da zadnja 4 leta nisem imela fraj novoletnih praznikov. Dobr, božič (25.) pa nou let (1.) ja, ampak kljub temu moram vsak dan čekirat maile, dosegliva na telefonu 24/7. Pa i včasih malo na bad udari, medtem ko so vsi moji kolegi tut po cel teden fraj...

Ampak na koncu se opomnim, da tako delo pač imam in delam zato, da bodo moji gostje imeli lepe počitnice v Sloveniji :D
Uživam v tem, zato je treba tut to požret. In imam kar jasno vizijo, da bom deloholik, dokler ne bom imela otrok. No, vsaj tak vzorec opažam pri kolegicah iz službe. Pa mislim, da si bom raje našla kakšen pameten hobi, tako kot mi svetujete, kot pa kaj kmalu imela otroke :D
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 26. Dec. 2007 19:26

Ko bos enkrat mela otroke, se ne pomen, da kr ne bos vec deloholik. Mal slaba tolazba.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 26. Dec. 2007 19:30

Bi rekla, da se ti u momentu zamenjajo prioritete! K maš enkrat oktoka je to brezpogojno najpomembnejša stvar u življenju, ali ne?? In ne moreš več bit u službi do sedmih, osmih zvečer...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Dec. 2007 20:18

Očitno zelo resno jemlješ svoje odgovornosti. Saj v redu, dokler se zato ne izčrpaš in ne zanemarjaš drugega življenja izven službe.
Kaj bi se zgodilo, če bi svoje delo vzela bolj "na easy"? Mogoče kdaj omenila nadrejenim, da se ti zdi preveč vsega in da bi morali zaposliti še koga? Ali pa se enostavno sprijaznila s tem, da če se še tako trudiš, nisi popolna. Ker popolnosti sploh ni.
Telefon bi pa jaz izklopila v trenutku, ko bi bila ura 5 (ali do kadarkoli pač delaš). Razen če ti plačujejo dežurstva.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 26. Dec. 2007 20:25

kr.ena napisal/-a:Očitno zelo resno jemlješ svoje odgovornosti. Saj v redu, dokler se zato ne izčrpaš in ne zanemarjaš drugega življenja izven službe.
Kaj bi se zgodilo, če bi svoje delo vzela bolj "na easy"? Mogoče kdaj omenila nadrejenim, da se ti zdi preveč vsega in da bi morali zaposliti še koga? Ali pa se enostavno sprijaznila s tem, da če se še tako trudiš, nisi popolna. Ker popolnosti sploh ni.
Telefon bi pa jaz izklopila v trenutku, ko bi bila ura 5 (ali do kadarkoli pač delaš). Razen če ti plačujejo dežurstva.

:lol: Ni tako enostavno veš? Zato pa imamo službne telefone, ga ne moreš kar izklopit k greš dam :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Dec. 2007 20:43

Sweet Princess napisal/-a:
Odgovornost je pač u paketu. Pa narava dela je pač taka, da zadnja 4 leta nisem imela fraj novoletnih praznikov. Dobr, božič (25.) pa nou let (1.) ja, ampak kljub temu moram vsak dan čekirat maile, dosegliva na telefonu 24/7. Pa i včasih malo na bad udari, medtem ko so vsi moji kolegi tut po cel teden fraj...

Očitno se kolegi bolje znajdejo ... ali imaš ti tudi dvakrat večjo plačo?
Kako si pa potem predstavljaš, da boš v trenutku zamenjala prioritete, ko boš imela otroke? A takrat boš pa izklopila telefon? :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 26. Dec. 2007 22:16

ja, to je res jeb* s službenimi telefoni, pri nas morajo bit tisti, ki jih imajo, skoz dosegljivi.

Drgač pa mam eno prjatlco, ki dela res skor po cele dneve in je tud govorila, da ko bodo otroci, se bo spremenilo...
Sm začela sama pr seb potem razmišljat, da kako se pa bo lahko kar naenkrat spremenilo :?: in ji to tud povedala,
odgovorila mi je, da bo najverjetneje morala zamenjat delovno mesto, začet delat nekaj manj odgovornega pač,
ker tole, kar zdaj dela, jo pač zahteva celo, veliko potuje in tega si kasneje, ko bo imela otroke, več ne predstavlja.

Kaj se pa zgodi, če zboliš, verjetno te kdo nadomesti, kajne?
Pomaga tudi, da se zaveš, da nihče ni nadomestljiv in da firma pač ne bo propadla, če ti ne boš 24 ur na dan vsem na razpolago :? .
Ali pa si izbori pomoč, vsekakor pa moraš imet eno rezervo, ki te nadomešča v primeru odsotnosti.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Dec. 2007 22:55

Mimi_M napisal/-a:Kaj se pa zgodi, če zboliš, verjetno te kdo nadomesti, kajne?
Pomaga tudi, da se zaveš, da nihče ni nadomestljiv in da firma pač ne bo propadla, če ti ne boš 24 ur na dan vsem na razpolago :? .
Ali pa si izbori pomoč, vsekakor pa moraš imet eno rezervo, ki te nadomešča v primeru odsotnosti.

pomoje je to problem večine deloholikov (pa se opravičujem, ker kot študentka sodelujem v tej temi, ampak glede na to, da bom govorila za fotrov primer, bo verjetno v redu :) )

deloholik je prepričan, da se bo brez njega v minuti vse sesulo in se mu sploh ne da dopovedat, da niso vsi razen njega nesposobni bedaki, ki bodo brez njegovih navodil in nadzora zavozili firmo v dveh urah. v tej svoji zablodi vztraja, dokler ga napor psihično in fizično uniči, potem ga pa za nameček pretrese še dejstvo, da brez njega stvari čisto dobro laufajo dalje.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 26. Dec. 2007 23:37

jullia_ napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:
deloholik je prepričan, da se bo brez njega v minuti vse sesulo in se mu sploh ne da dopovedat, da niso vsi razen njega nesposobni bedaki, ki bodo brez njegovih navodil in nadzora zavozili firmo v dveh urah. v tej svoji zablodi vztraja, dokler ga napor psihično in fizično uniči, potem ga pa za nameček pretrese še dejstvo, da brez njega stvari čisto dobro laufajo dalje.

To si za zelo realno definirala. Me je kar zmrazilo! Zame isto velja :(
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 27. Dec. 2007 0:07

Nekak ni res, da ce delas preko studenta, je vedno nekdo odgovoren zate. Pri mojem delu tega ni blo, sem bla kr lepo sama za use odgovorna za napake, ki sem jih naredila in jih potem popravlala, ce sem zavozila. Prav tako sem lahko sanjala proste praznike. Zadnje 3 leta sem delala cist usak praznik (tud za bozic, veliko noc, novo leto) in dopusta nisem mela niti poleti. Glih studentje smo bili tisti, ki smo delali use praznike in cez poletje, redno zaposleni so pa bli doma in na dopustu. Vse je spet odvisno od posameznika, kako jemlje delo preko studenta in kako sluzbo opravlja. Js vem, da sem bla velik vec u sluzbi k pa redno zaposleni, je pa res, da dela dost studentov sam za vikende. Prav tako sem morala bit dosegljiva 24/7, ker je blo treba dostikrat kr vskocit umes. Tud ce sem mela dan po razporedu frej, so me klical, ce bi lahko prisla (seveda bi lahko odklonila, ampak js nikol nisem).

Tko da mnenje studentov nekak ne mores cist izkljucit.

Drgac se pa tud js strinjam z jullio_. Prepricanje, da te nihce ne more nadomestit in da vse lahko poteka pravilno samo ce ti vodis posel, je znacilnost deloholika. In potem je spoznanje lahko zelo bolece. Js sem celo dolocene zadeve sla se preverit, ce so narejene tako kot treba, ker nisem verjela, da je mozno, da lahko nekdo nekaj naredi namesto mene :oops:
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Dec. 2007 21:56

Sweet Princess napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:

To si za zelo realno definirala. Me je kar zmrazilo! Zame isto velja :(

tudi zame to velja! :D :D :D
čeprav tega, da stvari čisto dobro laufajo dalje, še nisem doživel! :D ko sem bil na dopustu 14 dni, sem še mesec dni pucal drek, ki so ga pustili tisti, ki so me nadomeščali! :D
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 27. Dec. 2007 22:51

Yes Jochie - imaš čist prau! Čeprav si po navadi jst izbiram tiste, ki me bodo nadomeščali, tako da potem nekako gre...Ampak je pa res da pol k prideš nazaj si tok u tistih papirjih (pa še vse za nazaj je treba pregledat), da kr kmal pozabiš da si sploh bil na dopustu :(
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Dec. 2007 22:52

jaz imam vedno prav! :D in sem deloholik! :D
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 28. Dec. 2007 17:16

Jochie napisal/-a:tudi zame to velja! :D :D :D
čeprav tega, da stvari čisto dobro laufajo dalje, še nisem doživel! :D ko sem bil na dopustu 14 dni, sem še mesec dni pucal drek, ki so ga pustili tisti, ki so me nadomeščali! :D

Si pomislil, da delaš ti napako? V času svoje prisotnosti bi moral sodelavcem pokazat kako poteka tvoje delo in bi potem vedeli kaj morejo naredit. Ne pa, da so potem čist zgubljeni ko te ni, posledica tega pa je da za njimi popravljaš.

Vsakega se da zamenjati...v primeru prometne nesreče al pa kaj drugega nebo tvoje delo stalo 1 mesec....pač bo nekdo prišel in se naučil tvoje delo...res pa je da nebo obvladal že prvi dan.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov