Moja prva zaposlitev - POMOČ
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
- Daisy.B
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 9. 2012
Pozdravljene!
Sem študentka 1. letnika izredno (no, še nekaj dni pa bom že v 2. letniku). Za izredno smer sem se odločila zaradi moje lenobe in posledično neuspešne mature v prvem roku. Jeseni pa sem imela na izbiro samo še izredno smer ali pavziranje. No, pa smo se doma odločili, da mi polovico šolnine posodita starša (morala sta vzeti kredit), polovico pa prišparam sama.
Letos sem dajala od sebe vso energijo, da bi izpolnila pogoje za prestop na redno smer. Povprečje sem vzdrževala nad 8, naredila vseh 15 izpitov... Pri zadnjem sem pa "popušila" (grdo povedano)... jezna sama nase, na sistem pa malo tudi na profesorja nisem vedela kaj storiti. Denarja za šolnino nimam, starša mi ne morata posoditi,...
Skratka... težko verjeti, vendar se mi je ponudila redna zaposlitev, in to še na področju moje stroke - zdravstvene nege.
No, službe še uradno nimam, vendar mi je sorodnica, ki tam dela že vrsto let povedala da imam odlične možnosti, da delo dobim.
Tako bi se vse "poklapalo"... lahko bi študirala izredno, finančno bi bila sposobna plačevati šolnino, počasi bi se lahko začela osamosvajati, pa še čez 2 leti bi imela delovne izkušnje, kar vsak razpis na mojem področju zahteva.
Zanima me, kakšni so postopki, kaj moram vedeti, kaj je z zdravstvenim zavarovanjem... kakšni nasveti?
Še pred nekaj dnevi sem mislila, da me to čaka šele čez nekaj let...
Hvala za pomoč in odgovore!
Sem študentka 1. letnika izredno (no, še nekaj dni pa bom že v 2. letniku). Za izredno smer sem se odločila zaradi moje lenobe in posledično neuspešne mature v prvem roku. Jeseni pa sem imela na izbiro samo še izredno smer ali pavziranje. No, pa smo se doma odločili, da mi polovico šolnine posodita starša (morala sta vzeti kredit), polovico pa prišparam sama.
Letos sem dajala od sebe vso energijo, da bi izpolnila pogoje za prestop na redno smer. Povprečje sem vzdrževala nad 8, naredila vseh 15 izpitov... Pri zadnjem sem pa "popušila" (grdo povedano)... jezna sama nase, na sistem pa malo tudi na profesorja nisem vedela kaj storiti. Denarja za šolnino nimam, starša mi ne morata posoditi,...
Skratka... težko verjeti, vendar se mi je ponudila redna zaposlitev, in to še na področju moje stroke - zdravstvene nege.
No, službe še uradno nimam, vendar mi je sorodnica, ki tam dela že vrsto let povedala da imam odlične možnosti, da delo dobim.
Tako bi se vse "poklapalo"... lahko bi študirala izredno, finančno bi bila sposobna plačevati šolnino, počasi bi se lahko začela osamosvajati, pa še čez 2 leti bi imela delovne izkušnje, kar vsak razpis na mojem področju zahteva.
Zanima me, kakšni so postopki, kaj moram vedeti, kaj je z zdravstvenim zavarovanjem... kakšni nasveti?
Še pred nekaj dnevi sem mislila, da me to čaka šele čez nekaj let...
Hvala za pomoč in odgovore!
- btadeja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
- Kraj: Krško
Ja, se strinjam. Ko se gre enkrat zares te itak v podjetju vodijo čez postopek. Navadno je najprej zdravniški pregled in varstvo pri delu, sledi podpis pogodbe potem pa veselo na delo . Prvi dan bol na izi pol pa kr takoj zares.
Bi pa samo rekla, da so zelo čudni časi danes in da je služba že skor na meji čudeža, če pa je iz tvoje stroke potem pa je čudež in ti čestitam da ti je uspelo
Pozdravček
Bi pa samo rekla, da so zelo čudni časi danes in da je služba že skor na meji čudeža, če pa je iz tvoje stroke potem pa je čudež in ti čestitam da ti je uspelo
Pozdravček
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
ja...tezko je, ce nimas kje koga poznanega. Se mi zdi, da moras v tem primeru met res sreco. ker vsi hocejo nekaj izkusenj...le kako jih bos imel, ko si pa ravno diplomiral? Razen seveda ce si ze med studijem pocel nekaj v svoji stroki...
- samec.sem
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2012
- Kraj: Ljubljana
Res je, v tej Sloveniji gre vse preko nekih vezic. Samo ne obupat. Iščite naprej, nekaj se bo že našlo
- Bil je čisto običajen dan in Marco Polo se je odločil raziskati Kitajsko, kaj boš pa ti počel/a danes?
- Kdor jezika špara, kruha strada
http://govorim.si/
- Kdor jezika špara, kruha strada
http://govorim.si/
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov