Mobing - nasilje na delovnem mestu

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kdo so žrtve psihičnega nasilja imenovanega mobing?

Ljudje, ki jih tako in tako nihče ne mara.
1
3%
Čudaki, ki s svojim obnašanjem izzivajo težave.
1
3%
Nesposobneži, ki ne prenesejo kritike.
0
Brez glasov
Premalo samozavestni, ki se ne znajo postaviti zase.
7
18%
Žrtev mobinga je lahko vsak.
30
77%
Skupaj glasov : 39

Uporabniški avatar
tayataya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tayataya » 26. Okt. 2007 21:53

res, da se v vsaki stvari kdaj pretirava, sam na svoji kozi sem obcutla, da mobing obstaja!!!!

tud jaz sem bla mal skepticnega glede tega, saj se full sigurna vase, mam full izkusenj in znanj in niti v sanjah si nisem predstavljala da me nekdo lahko podcenjuje, sam vecinoma zato, ker sem zenska in to na vodilnem polozaju!!!
mobing obstaja!!!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 29. Okt. 2007 15:53

tayataya napisal/-a:tud jaz mislim, da je cist aut da so sarsi tolko zascitniski in da so nekateri tolk razvajeni da dobijo vse...
... sam....
zdaj hoces rect da je nadlegovanje sefa in neprimerno psihicno nasilje ter izsiljevanje odvisno od zaposlenega?
jaz mislim da taksni sefi morajo
PRVO: urejat probleme pr seb in ne se izzivljat nad podrejenimi!!!!
DRUGIČ: pa se lepo pomenit, kaj jim ni prav, kaj pricakujejo in zahtevajo.
TRETJIČ: če zaposlen ne odgovarja kriterijam zaposlitve oz.ce ne opravlja svoje sluzbe, mu dat odpoved in poiskat drugega zaposlenega!!!!

mislim da psihicno nasilje ne pelje nikamor!!!
na lep nacin se da vse zmenit!!!
kva se pa tok deres.
Zaposlenemu se ne da dat odpovedi, lahko ga samo odpustits, v tem primeru placas odpravnino in se kaj. Bolje mu najprej mal zatezit.

Niso vse stvari tok trivialne kot so v tvoji glavi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
tayataya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tayataya » 29. Okt. 2007 23:08

Mahagonij napisal/-a:
tayataya napisal/-a:tud jaz mislim, da je cist aut da so sarsi tolko zascitniski in da so nekateri tolk razvajeni da dobijo vse...
... sam....
zdaj hoces rect da je nadlegovanje sefa in neprimerno psihicno nasilje ter izsiljevanje odvisno od zaposlenega?
TRETJIČ: če zaposlen ne odgovarja kriterijam zaposlitve oz.ce ne opravlja svoje sluzbe, mu dat odpoved in poiskat drugega zaposlenega!!!!

kva se pa tok deres.
Zaposlenemu se ne da dat odpovedi, lahko ga samo odpustits, v tem primeru placas odpravnino in se kaj. Bolje mu najprej mal zatezit.

beseda odpustiš izhaja iz besede odpoved, tko da to pomen eno in isto g.pametjakovič!!!:roll:

in tko mimogrede nimajo vsi nadrejeni ki se derejo prav...
jaz ne vem kakšne maš ti izkušnje, sam mene zdaj šef prosi, da pridem nazaj, pa še za 30% mi zviša plačo in da za 2% višjo stimulacijo!!!

prvo se dere (čist brez veze), zdaj pa prosi da ostanem!!!

NE SODI, ČE NE VEŠ CELE SITUACIJE!!!

:!: :!: :!:
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 30. Okt. 2007 1:44

kr.ena napisal/-a:. Ampak tako kot pri spolnem nadlegovanju na delovnem mestu, se včasih tudi tu pretirava. Po moje.

tista, ki občuti spolno nadlegovanje na delovnem mestu, sigurno ne misli, da pretirava.

kar se pa mobbinga tiče:
nisem imela izkušnje s tem, sem pa imela izkušnjo z žensko v menopavzi ... vsaj upam, da je bil izgovor za njene izbruhe in preklaplanja iz ene emotivne skrajnosti v drugo ...
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objavaNapisal/-a tinca987 » 09. Nov. 2007 18:30

to se dogaja moji sodelavki ki je hkrati tudi moja kolegica...je mati samohranilka in naš šef jo zaničuje za vsak ko ma 5 sekund časa...tak da sm mu že js rekla naj jo neha žalit za prazen nič... :evil: vedno ji daje takšna dela ki so najmanj vredna in celo ponižajoča...primer: službeni kombi je mogla sčistit z nohti in to po tleh...mislim pač podn kombija..js ne vem kok si to lahk dovoli...ona mu pa seveda ne upa nč rečit kr noče izgubit službe že tak se težk preživlja...
drugače je pa ful sposobna in ful spretnamvsi jo vedno pohvalijo..poleg tega je zelo prijazna in vedno pozitvna..tak da ne vem kai ima proti njej
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:05

Meni je kul, dokler se to ne dogaja meni. Jaz priznam, da bi bil ziher tak direktor ali šef, da bi me najbrž uslužbenci ob prvi priložnosti utopili v žlici vode, če bi me lahko.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 18. Avg. 2008 8:22

tayataya napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
... sam....

kva se pa tok deres.

beseda odpustiš izhaja iz besede odpoved, tko da to pomen eno in isto g.pametjakovič!!!:roll:
Ti pa res nimas vseh kolesckov v glavi.
1. Odpustiti ne izhaja iz besede odpoved. Te dve besedi nimata istega korena.
2. Da ne omenjam, da tudi ce bi besedi imeli isti koren, zato se nimata istega pomena. Prakticno nikoli nimata dve besedi istega pomena, samo zato ker izhajata iz iste besede(kar tukaj sploh ne).
3. Razlika v pomenu odpustiti in dati odpoved je v tem, kdo prekine delovno razmerje, ce se ne ves. In ne gre samo za prazno nakladanje, ampak je to v tej diskusiji pomembno, ker so zakonske obveznosi delodajalca drugacne, ce delavec sam gre, kot pa ce ga odpustijo.
4. Ocitno je da govoris o tocno svojem primeru, kjer je to irelevantno, ker gre za studentsko delo. To seveda tebe ni ustavilo na nisi nakladala o splosnem vprasanju, zdaj se pa deres tle da ne poznam tocno tvojega primera.
:rolleyes:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 18. Avg. 2008 10:41

Pontifex Maximus napisal/-a:Meni je kul, dokler se to ne dogaja meni. Jaz priznam, da bi bil ziher tak direktor ali šef, da bi me najbrž uslužbenci ob prvi priložnosti utopili v žlici vode, če bi me lahko.

Pa kako lahko misliš samo nase. Tebi je kul, ker se ti to ne dogaja. Če pa bi bil ti na višjem položaju pa ti za druge ni mar. Lepo res :roll:
Dashi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2009
Kraj: Neue Stadt

Neprebrana objavaNapisal/-a Dashi » 25. Jan. 2010 11:01

Da ne odpiram nove teme v zvezi z mobingom, bi nadaljevala kar tukaj.

Namreč pripravljam diplomsko nalogo povezano z izvajanjem "mobinga" nad študenti. Mobing sem dala v navednice saj ga izrecno ureja Zakon o delovnih razmerjih, ki pa za študente, ki niso v delovnem razmerju, ne velja. Toda vseeno bi rada v diplomski nalogi pokazala, da pri večini študentskih del dejansko obstajajo elementi delovnega razmerja, zaradi česar obstaja de facto delovno razmerje, to pa pomeni, da tudi pri študentih pridejo v poštev kompletne določbe Zakona od delovnih razmerij o mobbingu.

Pod mobing štejemo:
- z delom povezana dejanja, ki lahko vključujejo spreminjanje žrtvinih delovnih nalog na negativen način ali oviranje žrtve pri izpolnjevanju teh nalog;
- socialna izolacija, ki lahko vključuje prekinitev komunikacij z določeno osebo ali izločitev posameznika iz družabnih dogodkov v organizaciji;
- osebni napadi ali napadi na posameznikovo zasebno življenje z zasmehovanjem, žaljivimi opazkami ter podobnim;
- verbalne grožnje ter kritiziranje, vpitje ali sramotenje v javnosti;
- širjenje govoric.

Če se je že kdorkoli o vas že srečal z "mobingom" pri študentskem delu bi prosila, da se mi javi na ZS ali da odpiše v to temo.

Slika

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov