Metode učenja na faksu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Mahagonij napisal/-a:Kako ti pa prov pride znanje zidanja bajte, ko gres na sladoled? Kako ti pa prov pride znanje filozofije? Torej je vse to neuporabno?Pontifex Maximus napisal/-a:kajira napisal/-a:^^ v bistvu če te stvari dost obvladaš, ti tud v vsakdanjem življenju pridejo prav.
Haaa...res bi rad vedel, kako ti integralni račun prav pride, ko greš npr. na sladoled.
Mogoce ce bi znal matematiko bi znal dovolj logicno razmisljat, da bi kak smiselen argument skupaj spravil. Ne pa "da je nekaj smiselno mora bit uporabno pri poljubni stvari".
Ti nikoli ne bos bos dober filozof, ker si preneumen.
Sokrat je bil enako neumen.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Da ne bomo čisto OT.
Učim se različno. Za težjo smer, tj. težji jezik, se učim vsak dan sproti po kaki 2 urci. Učenje zgleda tako, da naprej pregledam obravnavano snov, si podčrtam bistvene stvari, ki jih nato natančno preberem. Nove stavke se ne učim na pamet ampak jih čim večkrat preberem in poskušam razumet pomen, način izražanja stvari. Nove besede se vedno učim v kontekstu. Zelo pomaga, če imam med učenjem vsake toliko 5 minutne premore.
Za drugo smer pa praviloma kampanijsko, ker se drugače enostavno ne da usklajevat vseh predmetov(Kar pa me seveda hudo tepe na koncu leta ).
Učim se različno. Za težjo smer, tj. težji jezik, se učim vsak dan sproti po kaki 2 urci. Učenje zgleda tako, da naprej pregledam obravnavano snov, si podčrtam bistvene stvari, ki jih nato natančno preberem. Nove stavke se ne učim na pamet ampak jih čim večkrat preberem in poskušam razumet pomen, način izražanja stvari. Nove besede se vedno učim v kontekstu. Zelo pomaga, če imam med učenjem vsake toliko 5 minutne premore.
Za drugo smer pa praviloma kampanijsko, ker se drugače enostavno ne da usklajevat vseh predmetov(Kar pa me seveda hudo tepe na koncu leta ).
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz mam tko dolgotrajen proces učenja:
najprej si preberem knjigo oz. skripto in podčrtam bistveno, potem to pretipkam na comp da imam strnjeno na recimo ene 20straneh. Potem to skopiram, si večkrat preberem, spet podčrtavam in na koncu če je veliko naštevanja si izpišem samo naštevanja, k mi ta ne gredo preveč dobr. U bistvi pa ko berem, berem večinoma na glas, se mi zdi, da si bl zapomnem. Ko se učim iz zapiskov si razdelim snov po dnevih, pa vsak dan neki, odvisn kolk časa mam, k ne morm brat vsega naenkrat k se mi zdi, da pol nč ne poberem.
najprej si preberem knjigo oz. skripto in podčrtam bistveno, potem to pretipkam na comp da imam strnjeno na recimo ene 20straneh. Potem to skopiram, si večkrat preberem, spet podčrtavam in na koncu če je veliko naštevanja si izpišem samo naštevanja, k mi ta ne gredo preveč dobr. U bistvi pa ko berem, berem večinoma na glas, se mi zdi, da si bl zapomnem. Ko se učim iz zapiskov si razdelim snov po dnevih, pa vsak dan neki, odvisn kolk časa mam, k ne morm brat vsega naenkrat k se mi zdi, da pol nč ne poberem.
-
Ninex_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 8. 2008
Sicer še nisem na faxu pa bom usen napisala svojo metodo.
Preden se začnem sploh učit morm met vse prprauleno .. dodatne liste, knjige, učbenike, zvezke itd.
Najprej grem vse enkrat skoz in podčrtujem, izpisujem, rišem ..
Na liste papirja si rišem miselne vzorce.
No in potem ko mam vse naštimano grem cirka 10x skoz.
Potem me mami spraša, kar si ne zapomnem si z rdečo barvico obkrožim.
Grem še prbl. 10 skozi. Rišem, podčrtujem.
Učim se vsako snov posebi. po 1 uro. Grem tolkrat skoz da vem da znam, da mam porisano, počrtano, obkroženo .. karkoli.
Po recimo dobrih 45minutkah učenja me mami praša. Če je res še kakšna izjemna stvar da si je ne zapomnem. Si vse izpišem spet na list papirja z flomastri in si ponavljam ob tihi muski.
Do večera znam vse. Učim se pa naglas!
Preden se začnem sploh učit morm met vse prprauleno .. dodatne liste, knjige, učbenike, zvezke itd.
Najprej grem vse enkrat skoz in podčrtujem, izpisujem, rišem ..
Na liste papirja si rišem miselne vzorce.
No in potem ko mam vse naštimano grem cirka 10x skoz.
Potem me mami spraša, kar si ne zapomnem si z rdečo barvico obkrožim.
Grem še prbl. 10 skozi. Rišem, podčrtujem.
Učim se vsako snov posebi. po 1 uro. Grem tolkrat skoz da vem da znam, da mam porisano, počrtano, obkroženo .. karkoli.
Po recimo dobrih 45minutkah učenja me mami praša. Če je res še kakšna izjemna stvar da si je ne zapomnem. Si vse izpišem spet na list papirja z flomastri in si ponavljam ob tihi muski.
Do večera znam vse. Učim se pa naglas!
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
ufff js sm pa že bla zlo pridna v letnem izpitnem obdobju...in sm nardila VSE izpite, tk da mi za jesenski rok ni nič ostalo
Zato mi o metodah učenja več ni potrebno razmišljati... bolj bo treba začet razmišljat o metodi pisanja diplome
Zato mi o metodah učenja več ni potrebno razmišljati... bolj bo treba začet razmišljat o metodi pisanja diplome
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
_ninchyka_ napisal/-a:ufff js sm pa že bla zlo pridna v letnem izpitnem obdobju...in sm nardila VSE izpite, tk da mi za jesenski rok ni nič ostalo
oooooo pridna pridna....
upam da bom tudi jaz približno tako pridna ko pridem na fax.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov