Metode učenja na faksu

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 19. Jun. 2007 20:43

blue eye- Lih dons sva se s kolegico menle o tej temi. In to je čist res..Studiram izredno, sm 2 leti odkar sm zaklučla maturo.Hočm povedat da mi noben ne bo "blefiru"predvsem pa ena mama k je 30-40 let iz SŠ da se je učila za izpitom 1h na dan..en tedn..nemogoče..Ze v dveh letih dost pozabs (predvsem če si pozabljive sorte :lol: )ne pa u 30 letih.Tko da bodimo realni-na faksu nben ne pove realno nikol kok doug se je učil.Če pa ze poves pa rečs en mesec sm se učil normalno,,te pa vsi bukav gledajo, kako to da si samo 6 pisu... :evil:
ninchy1987
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ninchy1987 » 21. Avg. 2007 14:05

Hey!

tk, da še js neki povem na to temo-sicer nisem ponosna na svoje učne navade (ker jih v bistvu sploh nimam :( ) :(

moja največja napaka pri učenju je ta, da se nisem že v OŠ naučila delat sproti ali se vsaj normalno učiti nekaj dni pred testom!

lp
Zadnjič spremenil ninchy1987, dne 18. Maj. 2013 19:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 21. Avg. 2007 23:00

če se celo osnovno solo nisi nic ucila in bila odlicna, celo srednjo skoraj nic ucenja in si bila prav dobra/dobra (očitn petke z lufta padajo), maturo si skoraj z nic ucenja opravila z dobrim uspehom. na faxu se prav tako nisi skoraj nic pripravljala in opravila izpite z malce visjimi ocenami...

deklica si cudezno bitje, ki z skoraj nic ucenja vse opravi. torej nadaljuj tako - sej ti je vedno uspelo. :lol:

sam res ne vem kaksen je ta tvoj 'skoraj nic pripravljanja' nacin ucenja :gruebel:

ja ni kaj :respekt:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 22. Avg. 2007 8:08

ninchy1987 mene pa zanima kateri faks to delaš, da se naučiš zadnjo uro pred izpitom za 7,8 ali 9?
Jaz sem moram za iste ocene učit 10000x več.
Saj bi razumela, da bi redno hodila na predavanja pa bi si tam pač večino zapomnila pa to, ampak, da še tega ne obiskuješ + učenje jutro pred izpitom potem pa :respekt: . (sori malo čudno vse izgleda)

Najbolj, da se prsiliš, da prej začneš delat. Preprost se used za mizo pa začni. ugasn mobitel, računalnik, krkol... da ne ob nobenih motečih faktorjev.
Mogoče bi pomagal, da bi kakšen izpit padla, da bi te to mal prislilo k razmisleku, da se moraš več učit. To mene ponavad motivira, da se grem učit, ker me je strah, da ne bom naredila.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 22. Avg. 2007 8:18

ninchy1987 napisal/-a: ko so me vprašali kakšno oceno mislim, da bom dobila sem pač začela z najmanjšo oceno (1,2) :( skoraj vedno sem odgovorila, da se pač nisem veliko učila in da pričakujem slabo oceno. Ko sem nato dobivala povprečne ocene (3,4 ali celo 5) so si spet mislili svoje... :(

Brez zamere, ampak take sošolke so mi šle pa vedno najbolj na živce...ne mi govort pa paničart pred testom, da ničesar ne znaš, da boš vse pomešala, da boš "zabila"...pol pa pišeš 4 in se čudiš, da kako ti je lahko spet uspelo... :roll: .

Jaz priznam, da se v osnovni nisem učila, ker takrat dobrih ocen ni blo težko dobit. V gimnaziji sem se pa pri piflarsikh predmetih mogla učit, če sem hotla dobit 5ko...

Al si pa res genij...v tem primeru :respekt:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Avg. 2007 8:25

ok.. sej mogoče je mozno kak izpit opraviti brez ucenja:

npr. tam, kjer nardis seminarsko nalogo in jo predstavis - torej seminarska z zagovorom in dobis izpitno oceno (ko bi le obstajal tak nacin tud na nasem faxu...) npr. pri tujih jezikih, ko je ustni izpit in ti jezik gladko tece (ang., nem., ita. itd.) al pa kvecjemu tudi kaka statistika in podoben predmet, kjer je bistvo samo razumevanje snovi. v redu to še razumem, da lahko brez truda fino opravis. :top:

ampak ostali predmeti, ki obsegajo debele/grde/dolgočasne knjige pa eno uro pred izpitom še preletet ne moreš. js se za tak izpit učim tud po dva tedna prej, kr pač drugače po domače povedano padem izpit. nism čudezna deklica, zal :P :les: :les:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ninchy1987
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ninchy1987 » 22. Avg. 2007 8:29

hey!

NO sej sm vedla, da se bote mal norčevali iz tega :)
sej ni panike, sem navajena...

drgač pa moje učenje zgleda tk, da sm ceu tedn pred izpitom tečna tk, da me ne more noben prenašat ker vem, da bi se mogla začet učit pa se ne morem oz. se ne morem zraven spravit k učenju. Potem zadnji dan, ko mi pa že res voda v grlo teče, vstanem zjutraj zelo zgodaj (4h,5h) in si preberem snov (zdj ko sm na faxu mi uspe prebrat glih kakih 30-40% zapiskov) pol pač grem na izpit in poslušam kk so se drugi cel teden prej učili in so vso snov predelali vsaj 3x :( ob tem mi je dobesedno slabo in se tresem kot šiba na vodi in ni nič kaj prijetn občutek! :(

drgač hodim pa na FF! najbrž če bi hodla na kak tehniški fax, bi moja metoda lepo splavala po vodi in bi zabila en izpit za drugim!

Pa ne mi zdj o tem, da sm neki genij pa to...ko mam sama o sebi tako mnenje, da mi je slabo! Pa to, da z tak malo učenja nardim izpit to tud ni nek dosežek ker od tega ne odnesem popolnoma NIČ! :(

LP, pričakujem še malo žaljivk :( sej je vedno blo tk :(
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 22. Avg. 2007 9:20

Probaj se usaj mal prsilt, spadaš med tiste k ne rabjo velik časa..tko da če bi vsaj dva dni prej mal preletavala zapiske...ker vseh izpitov verjetno nau tko lahko nardit, saj moje izkušnje so take. Tko da nekak morš sama sebe prepričat v to :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kizzy » 22. Avg. 2007 9:35

vedno bodo ljudje ki bodo dobival z malo učenja lepe ocene in takšni ki bodo z veliko učenja komaj prilezli do 2/6...meni je šlo v srednji šoli odlično, z zelo malo učenja sem shajala brez problema in na to slišala marsikatero pripombo o piflanju (dejansko sem presedela za knjigami zelo malo), pa se je vseskup obrnilo za 360° ko sem prišla na fax, zdaj sem med slabšimi, učim se ogromno, še več sekiram in sama dajem pripombe in se jezim

drugače se pa še vedno strinjam da učni uspeh ni odvisen od števila ur presedenih za knjigo temveč od učinkovitosti tega sedenja
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2005
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ange|* » 22. Avg. 2007 14:50

kizzy napisal/-a:drugače se pa še vedno strinjam da učni uspeh ni odvisen od števila ur presedenih za knjigo temveč od učinkovitosti tega sedenja

bolš nebi mogla povedat.

ninchy, moram te razočarat, sam ni nobenga čudežnega recepta, ki ti bo pomagal, da narediš še te 4 izpite. No go. Vsakmu pač ustreza drugačno učenje. Enim 1 mesec po 1 urco na dan, drugim 1 teden po 8 ur na dan, tretjim nekaj drugega. Ti boš morala najti način, ki tebi ustreza. Pač se boš mogla prisilit vsest za mizo in se naučit. Delaj izpiske, beri knjige, skripto, podčrtuj...delaj nekaj. Najdi nekaj kar te bo motiviralo...mene bi definitvno motivirala misel, da če se ne bom vsedla in naučila bom padla letnik.
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Uporabniški avatar
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami » 24. Maj. 2008 14:42

Evo pa je spet izpitno obdobje....

Nekaj je blo govora o matematiki...kaj pa tisti ki študirate jezike? Na kakšen način se učite?
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 24. Maj. 2008 15:18

Jaz sem na angleščini (+ še na enem naravoslovnem faksu). Kot veš, se je treba slovnične predmete predvsem v nižjih letnikih vsaj malo učiti sproti, ker ti drugače junija ne znese (ok, če imaš fotografski spomin, ajde). Tuki ciljam predvsem na morfologijo, glagol 1 in 2, fonetiko 1 (ker moraš obvladati transkripcijo, predvsem v 2. letniku te brez tega ne bo spustila na izpitu - če imaš Komarjevo). Jaz sem junija lepo naredila vse, ocene 8 ali več, sem pa migala čez leto, pred izpitom pa šla temeljito čez in to je bilo to.

Razne književnosti so meni osebno rahlo brezvezne, to se da napiflati tudi brez predavanj. Edina izjema tukaj je pri meni Shakespeare, ker sem nanj dobesedno usekana in sem hodila na predavanja, kjer se ga je obravnavalo. Sem namreč bolj slovničen tip, obožujem komplicirane stavčne strukture in njihovo analiziranje na vse načine. Sintaksa, v glavnem, slovnična matematika. V višjih letnikih imaš prevajanje, kjer je treba hodit na vaje in uporabiti znanje vseh prejšnjih let - drugače se izpita tu ne da narediti. Tuki se zelo obrestuje, če si se dobro naučil morfo in oba glagola.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 26. Maj. 2008 19:23

Celo osnovno šolo se nisem nič učil in imel zadovoljiv uspeh...Celo srednjo šolo se nisem nič učil in imel slab uspeh. Maturo sem šel pisat na blef in sem jo naredil s slabim uspehom. Na faksu se do 3. letnika nisem nič učil in imel ful dober uspeh. Potem pa je prišel tretji letnik, kjer je blo treba malce bolj delat...hm...so se pa začele težave. In, priznam, da se drugače ne znam učit, kot da samo berem in kar si pač zapomnim si pač zapomnim. Ponavadi mi ne znese, da bi dvakrat do izpita prebral, pa naj si bo to 100 strani ali pa 300, 400, 800 strani... Sem slišal, da je podčrtavanje in delanje izpiskov super zadeva, ampak delati izpiske se mi ne ljubi, podčrtaval pa sem malo, pa me je začelo motiti, ker sem imel vse skripte in knjige počečkane.

Ko grem nazaj na faks, sem se odločil, da bom redno na predavanjih in da si bom delal tam zapiske in poslušal. In to bo to...Knjige bodo samo za širjenje obzorij in ne kot študijski pripomoček.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 26. Maj. 2008 21:15

Pontifex Maximus napisal/-a:Celo osnovno šolo se nisem nič učil in imel zadovoljiv uspeh...Celo srednjo šolo se nisem nič učil in imel slab uspeh. Maturo sem šel pisat na blef in sem jo naredil s slabim uspehom. Na faksu se do 3. letnika nisem nič učil in imel ful dober uspeh.

Za osnovno šolo verjamem, da se nisi nič učil, za srednjo pa ne več. Vsaj mal si mogu pogledat, kej prebrat, da je stvar šla skozi. Mogoče se tebi zdi, da se nisi, ker se ne spomneš več :P

Jest sem se v srednji šoli kar dost učila, ampak vsako leto manj, ker sem se navadla načina profesorjev in sem točno vedela kolkiko moram za vsak predmet porabit. Letos sem 1. letnik faksa in do tega meseca nismo imeli skoraj nič za počet, en kolokvij in en izpit..zdaj pa se je začelo. Mal me skrbi, ampak upam, da mi uspe :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 26. Maj. 2008 21:24

*lilica* napisal/-a:
Pontifex Maximus napisal/-a:Celo osnovno šolo se nisem nič učil in imel zadovoljiv uspeh...Celo srednjo šolo se nisem nič učil in imel slab uspeh. Maturo sem šel pisat na blef in sem jo naredil s slabim uspehom. Na faksu se do 3. letnika nisem nič učil in imel ful dober uspeh.

Za osnovno šolo verjamem, da se nisi nič učil, za srednjo pa ne več. Vsaj mal si mogu pogledat, kej prebrat, da je stvar šla skozi. Mogoče se tebi zdi, da se nisi, ker se ne spomneš več :P

Jest sem se v srednji šoli kar dost učila, ampak vsako leto manj, ker sem se navadla načina profesorjev in sem točno vedela kolkiko moram za vsak predmet porabit. Letos sem 1. letnik faksa in do tega meseca nismo imeli skoraj nič za počet, en kolokvij in en izpit..zdaj pa se je začelo. Mal me skrbi, ampak upam, da mi uspe :wink:

Mah prebrat...tistih 15 minut...No, matematko edin...ampak to ni blo učenje, ampak sem samo vaje delal. Matematko sem itak skenslal s svojega HDDja v glavi, takoj, ko sem maturo iz nje naredu. :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov