Matura: Zgodovina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Biologija je veliko težja. Ampak jo pa rabiš za določene naravoslovne fakse (oz. en naravosloven predmet).
Kaj pa tebi bolj leži, je pa čisto od tebe odvisno.
Pa zgodovine je precej manj.
Kaj pa tebi bolj leži, je pa čisto od tebe odvisno.
Pa zgodovine je precej manj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
hvala mala.
ja, najprej sem napisala biologijo..potem sem pa knjige dala na kup itd.in preštudirala, da tako ne bo šlo. plus to so labaratorijske vaje, ki zaradi shihta ne bo šlo.
zamenjam predmet lahko še, tako da bom zgodovino vzela.
ja, najprej sem napisala biologijo..potem sem pa knjige dala na kup itd.in preštudirala, da tako ne bo šlo. plus to so labaratorijske vaje, ki zaradi shihta ne bo šlo.
zamenjam predmet lahko še, tako da bom zgodovino vzela.
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
Shannon napisal/-a:shiva* napisal/-a:jaz razmišljam da bi si zraven kemije izbrala zgodovino, ker mi gre in si hitro zapomnim dejstva in informacije. zanima pa me kako je s temi temami na maturi? ali se moram naučiti VSO zgodovino lai že naprej podajo teme, ki bodo na maturi?
Vedno je dobra ideja, da imaš na maturi en družboslovni in en naravoslovni predmet, ker eni faksi zahtevajo eno ali drugo (sicer jih ni dosti) ... zna prit prav. Jaz sem tudi naredila tako, kar se mi bo obrestovalo letos, ko se bom vzporedno vpisala na naravoslovni faks.
Oh, zgo na maturi ... takrat pred mnogimi leti, k sem jo imela jaz, je bil to moj najljubši predmet, sicer se nism neki pretegnila. Teme sm šla en dan prej čez in pisala 98 % na maturi. Zgodovine se nimate kej bat, ker je otročje lahka, polovico tak razbereš iz zemljevidov in virov, drugo polovico pa veš že skoraj iz splošne razgledanosti.
ti si na ledino hodila ane , kerga profesorja pa si mela za maturo ?
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
kdo je pa letos uzel zgodlo na maturi ? kko so vam ušeč teme, kero mate najrajš, kero najmn, kok ste jih že uzel, kako potekajo vaše priprave, kere knige uporablate...
mi smo zaenkrat uzel visoke civilizacije, pa slovenci v sredn. rnc... drugač pa sm kr zadovolna z izborom letošnih tem, dost zanimiv
mi smo zaenkrat uzel visoke civilizacije, pa slovenci v sredn. rnc... drugač pa sm kr zadovolna z izborom letošnih tem, dost zanimiv
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
citiram iz podvojene teme:
Cordy napisal/-a:Pozdrav,
letos imam zgodovino na maturi in naša profesorica nam je podala zelo malo informacij glede splošne mature(letos smo spet poskusni zajčki), učbenikov itd. Zanima me, iz katerih učbenikov se boste vi učili, že imate kaj informacij glede mature? Naša nam je omenila učbenik, ki se še tiska pa, da naj bi,če bi se učili zgolj iz njega,znali samo za 3.
Hvala za vse informacije, vesela pa bi bila kakšne debate o tem predmetu
..Evelyn.. napisal/-a:A se hecaš še ceu let je do takrat, boste pa ja dobil še kakšne boljše informacije.. Drugače pa bolj priporočam dijaški.net ali kaj takega.
sarzo napisal/-a:hehehe vi ste pa letos pr maturi res naj***l in to kr pr ush predmetih mate neki drugač (več!!), mi smo bli leto skr srečni, da nimamo slovenščine take kt vi letos (ker pou stvari v prvem drugem in tretjem letniku nismo delal), in boste zdej predelaval ful nove snovi pr slovenčini
Drugač ti pa neznam pomagat pri vprašanju
Cordy napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:A se hecaš še ceu let je do takrat, boste pa ja dobil še kakšne boljše informacije.. Drugače pa bolj priporočam dijaški.net ali kaj takega.
Vem, da sem zgodnja, vendar mislim, da je ravno zdaj še nekako čas, da dobim kakšne učbenike (po nižji ceni)
Glede na to, kakšna je naša prof, nisem prepričana, da nam bo kaj boljšega ponudila.
angie. napisal/-a:jutri imam prvič na urniku zgodovino za maturo in upam da bomo mi zvedeli kaj več, ti sporočim, če izvem kaj pametnega
Dita- napisal/-a:najstnica napisal/-a: Ja letos smo res naj****l (sicer sem pa poskusni zajček že od osnovne )
glede zgodovine na maturi vam sicer ne znam svetovat, na splošno pa lahko rečem da ne delajte panike, ker je matura nekaj najlažjega kar sem opravljala v celem šolanju. to vam bo rekel vsak, ki je na faxu. res, mala malca bo, boste vidle. sam tok vsi strašijo in psihirajo glede te mature da smo bli tut mi vsi čist pokakani.
glede tega, da si poskusni zajček že od OS, pa vem kako je, sem ene 5 let starejša od tebe, pa se mi je isto dogajalo: najprej so nam skenslali opisne ocene v prvih treh razredih, potem so začeli telovadbo ocenjevat in ostale predmete, ki so jih prej ocenjevali z zu, u in mu. potem se je nekaj glede ekstercev spremenilo, v gimnaziji so nam stalo neke bedarije uvajali, potem pa sem bila še prva generacija bolonjca, ki je pa itak čisto spremenil študentsko življenje (ampak ga 100% podpiram).
Tearjerker napisal/-a:Sej do ted bo že konec sveta, se ne rabiš ubadat z maturo
Moj nasvet bi bil pusti zgodovino in idi delat fiziko To sn nardila jaz in se je odlično obrestovalo.
Drugače pa malo kukaj na stran mojucitelj.com al nekaj takega.... Tam vem da se sproti leta obvjavlja dosti tekočega gradiva za vse srednješolske predmete.
Sicer pa se mi zdi pohvalno, da je mladina tako zainteresirana! Jaz še v mesecu aprila knjig nisem imela prebranih, kaj šele da bi se septembra migala kje dobit literaturo.
/\/\4t3j napisal/-a:Zgodovino sem se učil en dan pred maturo pa sem pisal 4. Med letom sem imel ocene 3-4.
Bil sem tako len, da se mi niti zapiskov ni dalo pregledati. Matura mi je bila zadnja stvar, za slovenščino nisem prebral nobene knjige, moji kolegi se pa v bistvu tudi niso nič učili in so imeli približno enake rezultate kot jaz.
To psihiranje z maturo je zadnja stvar, ki jo potrebuješ, ker zadeva resnično ni težka. Raje uživaj zadnji letnik srednje šole.
[/url]
Cordy napisal/-a:/\/\4t3j lepo zate, meni namreč na takšen način ne bi uspelo.
Drugače pa, če sem na zgodovini, sem jo mogoče izbrala z namenom an? Potem bi že aprila zapisala, da sem raje na fiziki
Za ostale, če boste prišli do kakršnih koli informacij glede učbenikov oz knjig, iz katerih se lahko učimo, mi pišite na cordy.si93@gmail.com
Tearjerker napisal/-a:Ja no, jaz sem tud bla z namenom na zgodovini cel 3 letnik pa 1 mesec 4 letnika, pol pa kr nisn bla več.... Z namenom.
- sannika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 5. 2012
Imam eno velko prošnjo.
In sicer če bi se dal dobit kake zapiske za zgodovino, za letošnjo maturo.
Letos nisem bila na pripravah, saj sem šolo zaključila že lani, letos pa je prišlo do velikih sprememb.
Tako, da če se najde kaka dobra dušica z zapiski in bi mi jih bila pripravljena posredovati, bi bila zelo vesela.
Če se gdo najde naj me kontaktira na sandra.sannika@gmail.com
In sicer če bi se dal dobit kake zapiske za zgodovino, za letošnjo maturo.
Letos nisem bila na pripravah, saj sem šolo zaključila že lani, letos pa je prišlo do velikih sprememb.
Tako, da če se najde kaka dobra dušica z zapiski in bi mi jih bila pripravljena posredovati, bi bila zelo vesela.
Če se gdo najde naj me kontaktira na sandra.sannika@gmail.com
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Z leta v leto ne, od leta 2012 pa je novo da se moraš učit vse teme z vseh štirih let, prej se je pa nekaj tem določilo čist na začetku šolskega leta in je pol to blo na maturi tudi. (kao bolj podrobno, ampak zdaj je skoraj isto podrobno).
Teme, ki jih dajo v izpitno polo, so pa vsako leto različne ja Lanski jesenski rok npr. Hladna vojna in Rimljani na Slovenskem, letos spomladanski rok Med demokracijo in avtokracijo, +1. sv. vojna in Razvoj političnih strank v 19. st. na Slovenskem
Če sprašuješ zaradi tega, ker neveš če bi se učila iz tega: http://www.emka.si/img/product/40t_2012 ... 868174.jpg ali tega http://www.ico.si/matura/covers/zgodovi ... i-2012.jpg OBA STA ISTA, ISTO BO NAPISANO TUDI ZA LETO 2014
Teme, ki jih dajo v izpitno polo, so pa vsako leto različne ja Lanski jesenski rok npr. Hladna vojna in Rimljani na Slovenskem, letos spomladanski rok Med demokracijo in avtokracijo, +1. sv. vojna in Razvoj političnih strank v 19. st. na Slovenskem
Če sprašuješ zaradi tega, ker neveš če bi se učila iz tega: http://www.emka.si/img/product/40t_2012 ... 868174.jpg ali tega http://www.ico.si/matura/covers/zgodovi ... i-2012.jpg OBA STA ISTA, ISTO BO NAPISANO TUDI ZA LETO 2014
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov