Matura: Zgodovina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
shiva* napisal/-a:jaz razmišljam da bi si zraven kemije izbrala zgodovino, ker mi gre in si hitro zapomnim dejstva in informacije. zanima pa me kako je s temi temami na maturi? ali se moram naučiti VSO zgodovino lai že naprej podajo teme, ki bodo na maturi?
Vedno je dobra ideja, da imaš na maturi en družboslovni in en naravoslovni predmet, ker eni faksi zahtevajo eno ali drugo (sicer jih ni dosti) ... zna prit prav. Jaz sem tudi naredila tako, kar se mi bo obrestovalo letos, ko se bom vzporedno vpisala na naravoslovni faks.
Oh, zgo na maturi ... takrat pred mnogimi leti, k sem jo imela jaz, je bil to moj najljubši predmet, sicer se nism neki pretegnila. Teme sm šla en dan prej čez in pisala 98 % na maturi. Zgodovine se nimate kej bat, ker je otročje lahka, polovico tak razbereš iz zemljevidov in virov, drugo polovico pa veš že skoraj iz splošne razgledanosti.
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
No mi smo pred počitnicami pisali interno maturo. Sem mnenja, da je bla ena izmed lažjih tem, imeli smo srednjeveška mesta in podeželje. Sicer mi je bil en graf, iz katerega smo mogli nekaj razbirati full težak, ostalo pa upam, da je šlo. Sploh nimam občutka kako sem pisala.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Mi smo danes pisal interni del in sem razturala, racunam na 100% (frik js )
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Danes na pol zvedl kok mamo pik - ker nam profesor ni smel povedat smo sli cez test, tko da vsak okvirno zve, kok smo dobil procento. Jaz jih imam 19% (od 20%). Čist vesela.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Jst mam letos zgodovino na maturi in me je kr malo stran ker snovi je ful, na maturi pa tid ajo najmanjše podrobnosti za katere mogoče niti slišal še nisi
V ponedeljek smo pisali polo - hladna vojna. Bomo vidli kakšni bojo rezultat
V ponedeljek smo pisali polo - hladna vojna. Bomo vidli kakšni bojo rezultat
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
^cherry^ - Debatorica
- Na forumu od: 16. 3. 2008
Ufff tud js mam zgodovino na maturo in mi je blo že na začetku leta žal, da sm jo uzela, ker je prfesorca grozna, pa čeprav me je že prej 3 leta učila.. Ampak tle je pa katastrofalna. U glavnem kar je pač je.. Upam da mi jo bo ratal čimboljše zvozit, je pa res da je snovi kr dost.
A je že katera pisala predmaturitetne?
A je že katera pisala predmaturitetne?
-
^cherry^: mi smo že pisali in sicer v ponedeljek. Vprašanja niso bla težka, samo učit se je treba. V tem primeru je blo ful lažje ker pač mso unaprej vedli da pišemo to.
Na maturi pa ne vem kko bo, k lih popolno ne moreš znat vseh tem, ene so učiš več, druge manj.
Shannon: Sej to sem si tudi sama govorila. nekajkrat rpebereš in bo. Ko sm pa odprla katalog me je pa primlo slabo, kr je blo preveč podrobnosti. Meni mi rpedstavljajo podrobnost razni datumi, imena+priimki (sej razumem da moreš znat določene priimke ampak IMENA?!), in druga pdorobna vprašanja k služijo samo tistim k grejo študirat neki u povezavi z zgodovino. Pola od hladne vojne je bla dokaj normalna, ma so me vseeno zmotla 4 vprašanja k so se še za pdorobnosti k je celo v učbeniku v majhnem tisku. In hladno vojno sm se začela učit 1 tedn prej, tko da ne morem rečt niti tega da nism bla pripravljena.
No, sej ne rečem da pretiravajo s podrobnostmi k so kolkr tolko pr pameti, da vejo da se nimamo samo 1 teme za učit ma še 10 drugih.
Samo določene reči bi nam lahko olajšali..
Na maturi pa ne vem kko bo, k lih popolno ne moreš znat vseh tem, ene so učiš več, druge manj.
Shannon: Sej to sem si tudi sama govorila. nekajkrat rpebereš in bo. Ko sm pa odprla katalog me je pa primlo slabo, kr je blo preveč podrobnosti. Meni mi rpedstavljajo podrobnost razni datumi, imena+priimki (sej razumem da moreš znat določene priimke ampak IMENA?!), in druga pdorobna vprašanja k služijo samo tistim k grejo študirat neki u povezavi z zgodovino. Pola od hladne vojne je bla dokaj normalna, ma so me vseeno zmotla 4 vprašanja k so se še za pdorobnosti k je celo v učbeniku v majhnem tisku. In hladno vojno sm se začela učit 1 tedn prej, tko da ne morem rečt niti tega da nism bla pripravljena.
No, sej ne rečem da pretiravajo s podrobnostmi k so kolkr tolko pr pameti, da vejo da se nimamo samo 1 teme za učit ma še 10 drugih.
Samo določene reči bi nam lahko olajšali..
-
sonč|ka - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 7. 2005
- Kraj: Maribor
Jaz sem si lani tut vzela ZG za maturo pa mi je blo RES ŽAL. Pa večini tudi. Je pa res, da smo v šoli predelali samo 6 tem..4 smo mogli sami doma predelat...pa še prof. se je bolj zezal pa ni resno jemal (prvo leto je mel priprave na maturo..ahjej)
Drugač pa ja..snovi je res dosti, ampak se da naučit, pač malo prej se morš zraven spravit kot zadnje 3 dni Pa zanimat te mora ZG(vsaj malo), ker mene ni, in mi je bla muka se učit vse te stvari..
Drugač pa ja..snovi je res dosti, ampak se da naučit, pač malo prej se morš zraven spravit kot zadnje 3 dni Pa zanimat te mora ZG(vsaj malo), ker mene ni, in mi je bla muka se učit vse te stvari..
-
pr zgodovini je to zajebano da maš 10 tem za se naučit (in ni lih malo snovi) in dobiš samo 2, pr geo pa več al manj moreš vse znat je tudi dosti logičnega, pr zgo pa tega ni.. je pač piflarija.. če bi vedla da bo taka zgodovina je nbi NIKOLI vzela, kr mi je res pobralo 10 let življenja
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Meni je bila tudi dooosti težja kot pri rednem pouku. Podrobnosti podrobnosti. Naredila sem jo s 4, ampak brez tistih 20% z internega dela je verjetno ne bi tako dobro. Pa med letom je bilo precej dela z njo, tako da mislim, da je ne bi več izbrala
There are no shortcuts to any place worth going.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]