Matura: Zgodovina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 05. Feb. 2008 20:57

Josephina napisal/-a:Drugac se pa po zimskih pocitnicah pisem interni del mature :S Z 5 tem :?

A je res to 20% ocene? Kao ker pr gefi maš poročila, pr psihologiji ipd. seminarske, pa je 20% ocene, pr zgodovini pa tale matura :? Tega nm do prejšnga tedna noben ni povedu, zdej je pa cela panika.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 05. Feb. 2008 21:10

Ja 20% mature je.

Iz vseh 5 tem bomo dobil slikce (tko k naj bi mel zdej na testih) in pol bos mogla na podlagi slikic povedat kej o snovi..)
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 06. Feb. 2008 14:12

Nam se pa šteje ta interni del mature (test) in pa dva poročila o eksukrziji. To je verjetno od šole do šole različno. Mi zdej ful intenzivno predelujemo četrto temo in mi je ornk zajebana :)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 06. Feb. 2008 14:18

jest sm delala maturo iz zg že par let nazaj,ne glede na to da je bil to eden izmed mojih manj priljubljenih predmetov.učila sem se iz tiste knjige v kateri so bile zbrane vse teme,vse skupaj sem se učila kak teden...na sami maturi je bla ena easy tema,kje se je dalo ful odgovorov razbrat iz priloženih zemljevidov pa glede na to,da je bila tema o 2.svetovni vojni so se mi vprašanja zdela taka,da jih itak veš že zaradi splošne razgledanosti.druga tema ja bla pa nekaj o Slovencih,ne spomnim se več točno in sem precej ugibala pri povezovanju letnic in pri odgovorih.na koncu sem pa 4 dobila
Uporabniški avatar
smokika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a smokika » 07. Feb. 2008 20:26

Josephina napisal/-a:Ja 20% mature je.

Iz vseh 5 tem bomo dobil slikce (tko k naj bi mel zdej na testih) in pol bos mogla na podlagi slikic povedat kej o snovi..)

Mi smo imeli lani to zadevico in menim, da tako najlažje dobiš 20% oz. kakšnega manj. Mi smo po ekskurziji morali oddati poročilo (za katerega je vsak dobil 10%), nato pa smo pisali še test iz dveh tem (katere teme boste pisali vam bodo določili profesorji). Mi smo imeli samo vire, se pravi nekaj besedila, slik, zemljevidov. Bilo je res lahko. Nevem če je sploh kdo dobil pod 17%.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 07. Feb. 2008 21:23

Men se je zgodovina z maturo konkretno zasrala :< .
Vsa leta gimnazije mi je bla dokaj ljub predmet, vzela sm jo za maturo, mela v četrtem letniku super ocene (prfoksa bla usa srečna, da se saj en neki uči, kr je bla pr nm to bl šlamparija), na konc sm se pa tresla use do dneva razglasitve rezultatou, a sm pršla skoz al ne. In ja, sm, ampak nad oceno sm bla zlo razočarana. :( Fuj in fej.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 08. Feb. 2008 18:29

Hm. Sem mal brala tole pa vidla, da eni priporočate tiste knjige, kjer so vse teme združene. Meni se ne zdi pametno, da se učite s tam ven, ker je tam res preveč napisano. Ker test sploh ni težek, pojavljajo se res tista osnovna, tipična vprašanja. Res vam priporočam, da rešite stare teste, učite se pa iz zapiskov! Jaz sem se tako učila in sem se v dnevu in pol naučila za 5. Sem v bistvu res vse znala. tak je moj nasvet ;)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 08. Feb. 2008 19:54

Aloha napisal/-a:Men se je zgodovina z maturo konkretno zasrala :< .
Vsa leta gimnazije mi je bla dokaj ljub predmet, vzela sm jo za maturo, mela v četrtem letniku super ocene (prfoksa bla usa srečna, da se saj en neki uči, kr je bla pr nm to bl šlamparija), na konc sm se pa tresla use do dneva razglasitve rezultatou, a sm pršla skoz al ne. In ja, sm, ampak nad oceno sm bla zlo razočarana. :( Fuj in fej.

se popolnoma strinjam s tabo! tudi jaz sem se veliko učila pa sproti, vendar potem na koncu, ko smo pa dobili teme, je bilo pa ful težko. mislim, da je bila tudi neka tema iz naše bližnje zgodovine, za katero itaq ni časa, da bi jo obravnavali tako, kot bi bilo treba.

tako so bili tudi rezultati bolj tako. pisala sem samo 3, čeprav sem hotela narediti s 4.

zdaj ne vem sicer, kako je, vendar a je že tako, da se po novem pišejo vse teme, in sicer manj podrobno? to se mi zdi veliko boljše, kot pa da se 8 tem za brezveze učiš. pa da narediš še seminarsko, ki ti prinese že nekaj % k maturi.

sem bila pa ful presenečena nad kemijo, ker je bila izjemno lahka, naredila sem jo s 4. sem mislila, da bo ravno obratno z zgodovino. pa nisem neki naravoslovnega duha :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 14. Feb. 2008 22:30

To ful ni fer, kašne slikce? :? mi mamo tko interno maturo, in bo čist isto kot test, sam da pač sestavla 20% maturitetne ocene. In kar mi gre še bl u nos je to, d mamo interno maturo na isti dan k poskusno maturo iz matematike, jeee, a lah še več stresa lepo prosim :roll:
Tut js bi mela poročila o ekskurziji pa to, res so ns zajebal :( sam dobr, sm se tut sama zajebala k sm uzela zgodovino. Bah.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 16. Feb. 2008 11:58

Mi imamo pa v petek drugi del interne mature(analiza virov). Me je kar malo strah kako se naj naučim vseh 6 tem, ki smo jih predelali do sedaj. Mam tak slab občutek za ta del interne mature.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 16. Feb. 2008 12:22

^Js sm se lani tud to spraševala :wink: Ponavadi lahko že iz samega vira razbereš zelo veliko in ti ni potrebno vedit vseh podrobnosti. Nekaj osnovnega znanja o tisti temi že moraš imet, ni pa treba ful znat. In če sklučajno ne veš, na spletni strani ministrstva za šolstvo so tudi primeri analize virov. Meni so tiste vaje lani ful nucale.

Pa velik uspeha :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 05. Mar. 2008 15:48

Živjo!

pišem v imenu brata :) Prosil me je, da naj vprašam, če kdo ve, kje bi se našli ali pa ima, kakšne zapiske za naslednji dve temi_

- Razsvetljenstvo in francoska revulucija

- Antična kulturna revolucija

Hvala!
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 05. Mar. 2008 16:07

www.dijaski.net

Drugac pa mizdej v petek pisemo interni del. Sestavljen naj bi bil z 5tem, amapk je reku prfoks da so lahko tud sam dve. Sam itak morm vse znat, ker ne vem kere bo dal.

Test bo pa sestavljen iz slikic ali pa virov in potem bodo vprasanja iz dolocene teme.

Se pa zdej ce neki casa ucim sam to zgodovino pa sploh ne vem ce kej znam. :S
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Mar. 2008 16:11

se opravičujem za off topic, ampak kaj je interna matura :?:
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 05. Mar. 2008 16:39

Tko kokr ti pr geo 20% ocene prinesejo poročila, pr psihi, soci pa fili pa seminarske, ti pr zgodovini 20% prnese ta interna matura - to je nek test, ki ga vsaka šola sama sestav. Lahko se gre pa tud na ekskurzijo al pa še neki, šola se sama odloč.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov