Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Bella*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Bella* »

mikena77 napisal/-a:Ste se, ve ki ste že mele matematiko, fejst prpravlale? A ni treba direkt vse definicije na pamet znat, lahko iz naloge, ki jo dobiš, razložiš ? Je pri vseh vprašanjih naloga?

ne ni treba točnih definicij znat... vsaj pri nas ne... lahko po svoje razložiš.
drugače pa jaz sem mela pri dveh vprašanjih čist na izy nalogo in sem kr na nalogi razložla, pa je to blo to.
Dare to be yourself...
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

anca_kk napisal/-a:zdaj pa še mene nekaj zanima. je imela že katera nemščino višji nivo? ali zraven pesmic piše avtor ali ga moraš prepoznat?

v katalogu je primer kaj dobiš pri ustnem....tam kaže, da maš samo besedilo in je spodaj vprašanje da moreš ugotovit kdo je avtor.
...Nikyca...
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ...Nikyca... »

Js sm pri slovenščini mela Visoko pesem iz Biblije in pripovedništvo (epika) v verzih. Mislim, da še nobena ni tega listka omenla ...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

ŽuŽa napisal/-a:
sončk napisal/-a:Tradicionalni je obsežen, zaokrožen, ima logičen začetek in konec, razumljive probleme. Moderni pa se pojavi v 20.stoletju, je nasprotje tega, pa vsebuje tok zavesti, asociacije, nehotni spomin, notranji monolog in zunanji monolog, ni logično razdeljen,...

Pa tuki zraven pol lahko poveš še kakšn primer tradicionalnega romana pa modernega romana.

Bi blo fajn, da se narediš malo pametno in poveš kakšen primer, ja :) . Lahko tudi iz primera, ki ga vzameš (npr. pri modernem romanu Joyce: Ulikses), najdeš primer toka zavesti, notranjega monologa... Da pač vidijo, da razumeš.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

js mam pa ju3 ang in pol koonec!!!!
kaj ste meli pri ang za 3. vprašanje?
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

evo mela zdj slovo,jao :D

Smole: Antigona
-glasno branje
-obnova odlomka

pa še Razvoj romana na slovenskem

Po me je pa kr najbl podrobn celo zgodbo sprašvov in itak pou nism vedla, od avtorja tud nč, romantika na slovenskem pa tud skor nč,jao :D
pr nm do zdj skor nobenmu ni šlo,kr neki vse podrobn.
Sam res smešn,ena je vidla točke,in v prvem stolpcu je dau men pa eni k sva ble prve 3 točke pa v zadnjem tud,vmes pa še nč.... jao to tko na blef ocenjujejo da brezveze :D
*Principessa*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Principessa* »

Tiste, ki ste že mele ustni zagovor pri slo, me zanima kaj vse pride v poštev za učit? meni en zvezek (od letos :roll:) manjka, pa nimam pregleda kaj vse je treba vedt.. iz česa ste se učile??
Sweetflower
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sweetflower »

Dobro jutro!A je mela že kira nemščino?A ima mogoč kira kake odgovore na vprašanja :) ..da si malo preberem :)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

_tejcha napisal/-a:evo mela zdj slovo,jao :D

-glasno branje
-obnova odlomka

Po me je pa kr najbl podrobn celo zgodbo sprašvov in itak pou nism vedla, od avtorja tud nč, romantika na slovenskem pa tud skor nč,jao :D
Sam res smešn,ena je vidla točke,in v prvem stolpcu je dau men pa eni k sva ble prve 3 točke pa v zadnjem tud,vmes pa še nč.... jao to tko na blef ocenjujejo da brezveze :D

Kaj si povedala pr razvoju romana? Dej proosiiim napiš :) .
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

...sj ne da tok šteka da niti ne pove, da je poslano ampak sam melje pa melje :evil:
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 22. Jun. 2009 8:41, skupaj popravljeno 1 krat.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

*Principessa* napisal/-a:Tiste, ki ste že mele ustni zagovor pri slo, me zanima kaj vse pride v poštev za učit? meni en zvezek (od letos :roll:) manjka, pa nimam pregleda kaj vse je treba vedt.. iz česa ste se učile??

Katalog kjer je vse zbrano kar je treba znat maš na www.ric.si. Drugač se pa jst učim iz knjige Književnost na maturi.

Waaaaaa držte pesti, ob 12.30 mam.
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

ŽuŽa napisal/-a:
_tejcha napisal/-a:evo mela zdj slovo,jao :D

-glasno branje
-obnova odlomka

Kaj si povedala pr razvoju romana? Dej proosiiim napiš :) .

Najprej sm rekla da je Visoška kronika prvi roman,hahaha:D fak bruke, pa kr neki da izhaja iz besede romantika. Poj mi pa reče no dej ker je prvi roman,....Jurčič? Pa jz ajjja Deseti brat. Pa on no zgodba desetega brata? Jz sam debeu pogledam,pa tko tih,pa on a nau nč,jz sam tko ne,pa kr smejala sm se :D tko da nism povedala v bistvu nč
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka

Sweetflower napisal/-a:Dobro jutro!A je mela že kira nemščino?A ima mogoč kira kake odgovore na vprašanja :) ..da si malo preberem :)

odgovor na vprašanje nimam, sem pa že mela nemščino... dobila sem sliko plaže pa morja, temo družino besedilo pa nekaj o keniji. slika pa tema mi je šla, besedilo mi je blo kr nekaj.

sem pa mela danes slo, dobila sem visoko pesem-biblija in pripovedništvo v verzih-to prvo nisem vedla kaj bi naj tu povedala, pa mi je pol prof. sama začela da si naj izberem nekaj iz antične književnosti in opišem. pa sem si izbrala homera pa iliado. baje, da sem dobila 19% :D -je sošolka za mano vidla
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka

.....
Zadnjič spremenil _mala_, dne 22. Jun. 2009 11:28, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst sm mela pr dojči sliko nekih ljudi, k se režijo, pol o hrani (kochst du gern, isst du gesund?) pa nek tekst o nekem nacionalnem parku.

Veliko sreče Žuža!

Jst mam pa jutr mato, o boooooooooog, let me pass :cry:
Zaklenjeno