mikena77 napisal/-a:Ste se, ve ki ste že mele matematiko, fejst prpravlale? A ni treba direkt vse definicije na pamet znat, lahko iz naloge, ki jo dobiš, razložiš ? Je pri vseh vprašanjih naloga?
ne ni treba točnih definicij znat... vsaj pri nas ne... lahko po svoje razložiš.
drugače pa jaz sem mela pri dveh vprašanjih čist na izy nalogo in sem kr na nalogi razložla, pa je to blo to.
sončk napisal/-a:Tradicionalni je obsežen, zaokrožen, ima logičen začetek in konec, razumljive probleme. Moderni pa se pojavi v 20.stoletju, je nasprotje tega, pa vsebuje tok zavesti, asociacije, nehotni spomin, notranji monolog in zunanji monolog, ni logično razdeljen,...
Pa tuki zraven pol lahko poveš še kakšn primer tradicionalnega romana pa modernega romana.
Bi blo fajn, da se narediš malo pametno in poveš kakšen primer, ja . Lahko tudi iz primera, ki ga vzameš (npr. pri modernem romanu Joyce: Ulikses), najdeš primer toka zavesti, notranjega monologa... Da pač vidijo, da razumeš.
Po me je pa kr najbl podrobn celo zgodbo sprašvov in itak pou nism vedla, od avtorja tud nč, romantika na slovenskem pa tud skor nč,jao pr nm do zdj skor nobenmu ni šlo,kr neki vse podrobn.
Sam res smešn,ena je vidla točke,in v prvem stolpcu je dau men pa eni k sva ble prve 3 točke pa v zadnjem tud,vmes pa še nč.... jao to tko na blef ocenjujejo da brezveze
Tiste, ki ste že mele ustni zagovor pri slo, me zanima kaj vse pride v poštev za učit? meni en zvezek (od letos ) manjka, pa nimam pregleda kaj vse je treba vedt.. iz česa ste se učile??
Po me je pa kr najbl podrobn celo zgodbo sprašvov in itak pou nism vedla, od avtorja tud nč, romantika na slovenskem pa tud skor nč,jao pr nm do zdj skor nobenmu ni šlo,kr neki vse podrobn. Sam res smešn,ena je vidla točke,in v prvem stolpcu je dau men pa eni k sva ble prve 3 točke pa v zadnjem tud,vmes pa še nč.... jao to tko na blef ocenjujejo da brezveze
Kaj si povedala pr razvoju romana? Dej proosiiim napiš .
*Principessa* napisal/-a:Tiste, ki ste že mele ustni zagovor pri slo, me zanima kaj vse pride v poštev za učit? meni en zvezek (od letos ) manjka, pa nimam pregleda kaj vse je treba vedt.. iz česa ste se učile??
Katalog kjer je vse zbrano kar je treba znat maš na www.ric.si. Drugač se pa jst učim iz knjige Književnost na maturi.
Po me je pa kr najbl podrobn celo zgodbo sprašvov in itak pou nism vedla, od avtorja tud nč, romantika na slovenskem pa tud skor nč,jao pr nm do zdj skor nobenmu ni šlo,kr neki vse podrobn. Sam res smešn,ena je vidla točke,in v prvem stolpcu je dau men pa eni k sva ble prve 3 točke pa v zadnjem tud,vmes pa še nč.... jao to tko na blef ocenjujejo da brezveze
Kaj si povedala pr razvoju romana? Dej proosiiim napiš .
Najprej sm rekla da je Visoška kronika prvi roman,hahaha:D fak bruke, pa kr neki da izhaja iz besede romantika. Poj mi pa reče no dej ker je prvi roman,....Jurčič? Pa jz ajjja Deseti brat. Pa on no zgodba desetega brata? Jz sam debeu pogledam,pa tko tih,pa on a nau nč,jz sam tko ne,pa kr smejala sm se tko da nism povedala v bistvu nč
Sweetflower napisal/-a:Dobro jutro!A je mela že kira nemščino?A ima mogoč kira kake odgovore na vprašanja ..da si malo preberem
odgovor na vprašanje nimam, sem pa že mela nemščino... dobila sem sliko plaže pa morja, temo družino besedilo pa nekaj o keniji. slika pa tema mi je šla, besedilo mi je blo kr nekaj.
sem pa mela danes slo, dobila sem visoko pesem-biblija in pripovedništvo v verzih-to prvo nisem vedla kaj bi naj tu povedala, pa mi je pol prof. sama začela da si naj izberem nekaj iz antične književnosti in opišem. pa sem si izbrala homera pa iliado. baje, da sem dobila 19% -je sošolka za mano vidla