Matura [Združena tema]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8533 prispevkov
• Stran 567 od 569
•
Prejšnja
1 ... 564, 565, 566, 567, 568, 569
Naslednja
- keglevichova
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2009
čau
jst sm mela dans mat. nwm no zicer. kot da bi šla na kavo z prof. sam da smo se o mat pogovarjal:p
vlekla sm 23. dobila:
1. kote (sovršni, sokota, koplementarni, suplementarni..), slikico paralelograma kjer sm mogla pokazat te kote.
2. absolutna vrednost pri kompleksnih številih.definirat (jst sm kr formulo napisala), pa zračunat za katera števila y bo nek izraz pozitiven.
3.polinomi. kako narišemo graf. kaj nam pove vodilni koeficent, kaj prosti člen. kaj se zgodi pri sodih/lihih ničlah. pa en graf polinoma sm mogla skicirat.
jst sm mela dans mat. nwm no zicer. kot da bi šla na kavo z prof. sam da smo se o mat pogovarjal:p
vlekla sm 23. dobila:
1. kote (sovršni, sokota, koplementarni, suplementarni..), slikico paralelograma kjer sm mogla pokazat te kote.
2. absolutna vrednost pri kompleksnih številih.definirat (jst sm kr formulo napisala), pa zračunat za katera števila y bo nek izraz pozitiven.
3.polinomi. kako narišemo graf. kaj nam pove vodilni koeficent, kaj prosti člen. kaj se zgodi pri sodih/lihih ničlah. pa en graf polinoma sm mogla skicirat.
- keglevichova
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2009
čau
vlekla sm 23. dobila:
vlekla sm 23. dobila:
-
sarchika09 - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Evo, konec z matematiko
. Mam pa očitno srečno roko, ker sem potegnala kr fajni listek:
1. Kaj je rešitev enačbe, kdaj je enačba ekvivalentna (pogoji za to) + 2 enačbi res osnovni sm mogla rešit
2. V isti koordinatni sistem nariši funkciji sin in cos in izračunaj presečišča
3. Kdaj funcija narašča/pada, kdaj je omejena/neomejena. Pol sm pa mela en primerček še zraven, pa na tem primeru povedat kje pada/narašča itd...lucy day

1. Kaj je rešitev enačbe, kdaj je enačba ekvivalentna (pogoji za to) + 2 enačbi res osnovni sm mogla rešit
2. V isti koordinatni sistem nariši funkciji sin in cos in izračunaj presečišča
3. Kdaj funcija narašča/pada, kdaj je omejena/neomejena. Pol sm pa mela en primerček še zraven, pa na tem primeru povedat kje pada/narašča itd...lucy day

-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
sončk napisal/-a:Mene zanima kako je šlo ushergirlČe njej ni ratal, men tud ne bo
Kera piflarijaaaaa no, šele na 50. strani sm
Evo mene.

-
*Principessa* - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2009
ŽuŽa napisal/-a:*Principessa* napisal/-a:Tiste, ki ste že mele ustni zagovor pri slo, me zanima kaj vse pride v poštev za učit? meni en zvezek (od letos) manjka, pa nimam pregleda kaj vse je treba vedt.. iz česa ste se učile??
Katalog kjer je vse zbrano kar je treba znat maš na www.ric.si. Drugač se pa jst učim iz knjige Književnost na maturi.
Waaaaaa držte pesti, ob 12.30 mam.
Hvala.

-
Klea_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2008
Koooneeecc
Trenutno se še ne zavedam, kaj se je zadnje ure dogajalo, ker že 2 dni nisem spala (sončk: i feel you)..
Danes sem mela matematiko in slovenščino (prejšnji teden sem bla v bolnici in sem se strinjala, da mi dajo 2 v enem dnevu), oboje šlo super.
Še naloge:
mat:
- Napiši in izpelji osnovni izrek deljivosti, pokaži na primerih (+ 3 kratke naloge)
- Definiraj n-ti koren in napiši pravila za računanje s koreni (+2 nalogi z racionalizacijo ipd)
- Definiraj odvod funkcije v dani točki, kakšen je njegov geometrijski pomen (+ računanje tangente na krivuljo in kota med dvema krivuljama)
slo:
Odlomek iz Božanske komedije, ko grof Ugolino govori o svojih otrocih
interpretacija, zvrstno-vrstna uvrstitev, o avtorju..
Evropska realistična in naturalistična dramatika

Trenutno se še ne zavedam, kaj se je zadnje ure dogajalo, ker že 2 dni nisem spala (sončk: i feel you)..
Danes sem mela matematiko in slovenščino (prejšnji teden sem bla v bolnici in sem se strinjala, da mi dajo 2 v enem dnevu), oboje šlo super.
Še naloge:
mat:
- Napiši in izpelji osnovni izrek deljivosti, pokaži na primerih (+ 3 kratke naloge)
- Definiraj n-ti koren in napiši pravila za računanje s koreni (+2 nalogi z racionalizacijo ipd)
- Definiraj odvod funkcije v dani točki, kakšen je njegov geometrijski pomen (+ računanje tangente na krivuljo in kota med dvema krivuljama)
slo:
Odlomek iz Božanske komedije, ko grof Ugolino govori o svojih otrocih
interpretacija, zvrstno-vrstna uvrstitev, o avtorju..
Evropska realistična in naturalistična dramatika
- _tejcha
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 9. 2007
- Kraj: Gorenjska
Jz se matematko učim po uni knjigi: zbirka odgovorov na vprašanja iz maturitetnega kataloga in pol so tud vprašanja vrjetn na listkih ista. Lih prej sm pa pogruntala da je vmes fuuul nalog za višji nivo....kok jih je blo fajn pečrtat

- _tejcha
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 9. 2007
- Kraj: Gorenjska
sončk napisal/-a:Hahahaha a ti tut? Jst sm bla tut ful vesela, sam je tega še vedno ogromnŠe dolga noč bo, jst mam pa tak filing, da bom tole matematiko padla
Joooj kok sm pesimistična. A sm edina, k se uči predvsem zadnji dan pred matematiko?
Tud jz se učim zadnji dan

- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sm zgleda še edina, k ma tkole pozn... No evo, D Day is here. Jst si že predstavlam, kako fuknem tole maturo
Sm šla čez celo knjigo, sam enih stvari itak ne dojamem, pa vsega se tut ne morm zapomnt. Eh... Dej držte pesti zame, da dobim res neki osnovnega, ker drugač se lahko poslovim od mojga faksa letos 

Prvi neprebran prispevek • 8533 prispevkov
• Stran 567 od 569
•
Prejšnja
1 ... 564, 565, 566, 567, 568, 569
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]