Matura [Združena tema]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- cikita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2005
Sej mogoče se sliši mal ˝smešno˝,ampak vseeno: a je še kdo,ki do današnjega dne sploh še ni odprl zvezka,da bi mal ponavljal za maturo, (npr. matematiko)? ...Z mano se namreč dogaja ravno to in sploh se n morm pripravt,da bi se začela učit! Kriza! LP*
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
cikita napisal/-a:Sej mogoče se sliši mal ˝smešno˝,ampak vseeno: a je še kdo,ki do današnjega dne sploh še ni odprl zvezka,da bi mal ponavljal za maturo, (npr. matematiko)? ...Z mano se namreč dogaja ravno to in sploh se n morm pripravt,da bi se začela učit! Kriza! LP*
Jst sem se zadnji dan učila vsak predmet razen kemije k sem jo začela en teden prej gledat pa se mi je vse lepo izšlo

-
Tamala` - Kofetarica
Tanja__ napisal/-a:tamala82 napisal/-a:Jst sem se zadnji dan učila vsak predmet razen kemije k sem jo začela en teden prej gledat pa se mi je vse lepo izšlo
Bla, bla, bla...
in zgodbica se nadaljuje..
Pač sem pri bolj ta lenih pa se mi ni dal učit.. za uspešnost na maturi se mi itak ni šlo ker sem bla že praktično sprejeta na faks tko da.. meni osebno je bla matura čist u easy in še zdj ne razumem kdo je sploh začel s temi bav-bavi da je pa matura grozna.. ker ni..
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
Tanja__ napisal/-a:tamala82 napisal/-a:Jst sem se zadnji dan učila vsak predmet razen kemije k sem jo začela en teden prej gledat pa se mi je vse lepo izšlo
Bla, bla, bla...
ne vem zakaj bi lagala ... jst se tut nism kej učila ... zgodovino sm samo prebrala, pa sm nardila brez problema ...
maturo nardijo, da je to en velik bavbav, je pa laži od najlažje kontrolne v gimnaziji ... vsaj men se je tko zdelo ...
-
Tamala` - Kofetarica
bejbika napisal/-a:maturo nardijo, da je to en velik bavbav, je pa laži od najlažje kontrolne v gimnaziji ... vsaj men se je tko zdelo ...
Ampak je res lahka.. pa še kriterij tako spustijo.. pri nas je bilo za pozitivno pri matematiki potrebno zbrati 36%... mislm halo.. pa angleščino so tudi spustili kriterij in za slovenščino..
Tako da.. matura je res da živce parajoča zadeva ampak v bistvu res lahka..
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
tamala82 napisal/-a:Ampak je res lahka.. pa še kriterij tako spustijo.. pri nas je bilo za pozitivno pri matematiki potrebno zbrati 36%... mislm halo.. pa angleščino so tudi spustili kriterij in za slovenščino..
Tako da.. matura je res da živce parajoča zadeva ampak v bistvu res lahka..
matematko sm pisala 100% ... k tok lahke zadeve kot so pa tm, pa še ne ... ker nism rabila točk in sm vedla, da sm dobr pisala, pa sploh nism šla na ustni izpit, pa sm mela matematiko 4 ... mislm ... hehehe
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Jst sm jo lani delala........in jst se res skor nč nism učila.......mogoče en teden prej....pa se mi je vse lepo izšlo......u bistvu sem mela super ocene
Zdej ne vem al sem mela tako srečo, da je blo glih tist kar sem si pogledala..........al je pa res bol na izi vse skup
Tko al pa tko delajo iz mature tako reč....... ubistvi pa niti ni tok hudo

Zdej ne vem al sem mela tako srečo, da je blo glih tist kar sem si pogledala..........al je pa res bol na izi vse skup

Tko al pa tko delajo iz mature tako reč....... ubistvi pa niti ni tok hudo

-
@ - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 11. 2004
Jaz se spomnim, da sem se učila le matematiko, ker me je je bilo res strah...
Izbirna predmeta sem imela nemščino in psihologijo, tako da smo itak že čez celo leto delali in se pred maturo le malo pogledala. To, da je matura nekaj groznega je le larifari in prepričana sem, da tisti, ki ne pišejo dobro mature (ali je celo ne naredijo) je to večinoma zaradi strahu...Tko da - nč se bat, matura je easy... 

-
CommandykA - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2004
- Kraj: Maribor
eh nic se sekirat...jaz se tut nisem za maturo kaj dosti ucila...sem bla z eno nogo ze na faxu na katerega sem se vpisala in se mi sploh ni dalo trudit...je pa to kr dost na easy naret ce si 4 leta vsaj malo delal..po moje delajo prevelik sov s to maturo, kr sploh ni tako grozna kot pravijo...ceprav vem da je tistim ki ste zaj pred tem to tezko verjet ampak na koncu se bote smejale se sam... 

Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
- Lumpyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 7. 2004
- Kraj: LJ city
Jst mam tut letos maturo, pa se še nism nč učila
Ne vem no, kdaj se bom spravla. Mam ful drugih stvari še za porihtat, pa še s tipom sva se skregala, tko d se sploh ne morm učit!!!

Svet se ne vrti zaradi ljubezni, se je pa zaradi nje vredno vrteti z njim...
-
pupa* - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
[quote="Bageera"]uuuuuuu sm jzt že hotla to temo odpret pa me je blo strah da bi vse rekle da se ful učite pa bi blo men sam bed......
dobr da je še ena taka k zdj vidm da je še mal upanja ostal.quote]
Ni panike! Očitno bi lahk ustanovile klub!!!
Jz nimam blage... Do slove pa je še sam 14 dni! Najbol me je strah kok bom pisala anglo! 
dobr da je še ena taka k zdj vidm da je še mal upanja ostal.quote]
Ni panike! Očitno bi lahk ustanovile klub!!!

-
dumbo - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 12. 2004
- Kraj: ko prideš not - levo :)
Moja matura (sicer poklicna), je 2 leti nazaj, ampak vem, da so nas strašli kot da je sodni dan.
V začetku šolskega leta smo pri predmetih dobili vprašanja (za en predmet (gospodarsko poslovanje) se spomnim, da jih je bilo okrog 200, pa okrog 60 nalog).
Pri anglešlini smo itak celo leto reševali teste in vadili kak bo izgledal ustni izpit.
Slovenščina je bila bolj tak ....... naučili smo se vse, kar smo delali v 4 letih (ker smo komaj pred prvomajskimi počitnicami dobili dela, ki jih mormo znat).
Za računovodstvo pa ne vem kak sem ga naredila, ker se mi niti ne sanja.
Sama pa sem se mature malo bala, ker je na mojem faksu (ne me spraševat, zakaj sem se odločila za ta študij, ker ne vem) bila omejitev na VS programu (na katerem študiram).
Sem pa imela sistem, po katerem sem se učila. Vsak dan sem se naučila (oz. bolje rečeno prebrala) eno poglavje vsakega predmeta, ali pa še to ne. En dan en predmet, drugi dan drug predmet. Pa sem prišla skozi vsa dela, vsa vprašanja ....... vsak dan pa sem se učila nekje 3 ure ...... včasih več, včasih manj
Vsem, ki imate maturo, ali poklicno maturo, pa želim obilo uspeha, in da se izkažete kar se da najboljše, ter da se uspete vpisati na faks, ki vas veseli
V začetku šolskega leta smo pri predmetih dobili vprašanja (za en predmet (gospodarsko poslovanje) se spomnim, da jih je bilo okrog 200, pa okrog 60 nalog).
Pri anglešlini smo itak celo leto reševali teste in vadili kak bo izgledal ustni izpit.
Slovenščina je bila bolj tak ....... naučili smo se vse, kar smo delali v 4 letih (ker smo komaj pred prvomajskimi počitnicami dobili dela, ki jih mormo znat).
Za računovodstvo pa ne vem kak sem ga naredila, ker se mi niti ne sanja.
Sama pa sem se mature malo bala, ker je na mojem faksu (ne me spraševat, zakaj sem se odločila za ta študij, ker ne vem) bila omejitev na VS programu (na katerem študiram).
Sem pa imela sistem, po katerem sem se učila. Vsak dan sem se naučila (oz. bolje rečeno prebrala) eno poglavje vsakega predmeta, ali pa še to ne. En dan en predmet, drugi dan drug predmet. Pa sem prišla skozi vsa dela, vsa vprašanja ....... vsak dan pa sem se učila nekje 3 ure ...... včasih več, včasih manj
Vsem, ki imate maturo, ali poklicno maturo, pa želim obilo uspeha, in da se izkažete kar se da najboljše, ter da se uspete vpisati na faks, ki vas veseli
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
-
_ladybird_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: .......
jst sm mela lan poklicno maturo, učila sm se zadnji dan gospodarsko poslovanje, druzga pa nč in sm nardila s prav dobrim uspehom...pa tolk sm se bala
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov