Matura: Sociologija ali psihologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*chiky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: in his arms=]

Neprebrana objavaNapisal/-a *chiky* » 01. Sep. 2008 14:19

Jst sm se tud odločala med sociologijo pa psihologijo, ampak je bilo pri nas pol tako, da je ostala edina opcija sociologija, ker jih je bilo za psihologijo premalo prijavljenih. Se mi zdi pa tud smotano, ker ne moreš met obojega, psihologije in sociologije, neveljavna kombinacija, ker naj bi bla predmeta podobna (hm, pa sploh nista tako). No, vseeno sem sociologijo s 4 naredila plus vse pike pri seminarski dobila, tako da sem bila na koncu zelo zadovoljna. Mislim pa, da bi se tako ali tako odločila za SOC, tud če bi mela možnost izbirat med obema na koncu; mislim, da je v smislu nadaljnje izobrazbe še malo bolj koristna zame osebno, ker grem na pravni faks.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 01. Sep. 2008 21:15

Za pravno fakulteto pravijo, da je bolje vzeti psihologijo.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
trimi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a trimi » 22. Feb. 2009 15:14

Če kdo hoče je tu seminarska za spihologijo LINK
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 22. Feb. 2009 17:09

renatka_ napisal/-a:Za pravno fakulteto pravijo, da je bolje vzeti psihologijo.

Zakaj pa to?

Na pravni fakulteti v 1. letniku poslušajo sociologijo in ne psihologije, če smo že pri tem.
In še nekaj - obe vedi sta zanimivi, če te to pač zanima, obe lahko koristita pri vsesplošni razgledanosti, zato se je pri izbiri neumno ravnati po tem, kaj greš študirati, ampak je pomembno, da izbereš to, kar te zanima in pri čemer si uspešen, se rad učiš itd. Sociologija in psihologija zajemata področja, ki ti koristijo kot človeku, ne glede na faks kasneje :wink:
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 22. Feb. 2009 20:19

Ne znam ti povedat zakaj, sej zato sem pa napisala, da pravijo. :)

Ko sm jst mal spraševala pa se odločala so rekli, da kao je psihologija bolš. Sicer sem se pol odločla za sociologijo. :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 15:43

vsi pravjo, soca je lažji, uzem soco.. pa ni res, men je mau žou da nism psihe uzela, ker je tut matura lažja, nimaš tok dougih esejev, maš stvari za obkroževat (pr soci)... tko da sm poslušala druge in sezajebala..

sm pa kjub temu anrdila maturo soco s 3 pa vse pike pr seminarski :) je bla baje ful dobra
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a radenska » 23. Feb. 2009 17:43

chiqqa ka si pa mela naslov seminarske? jst se priporočam za kakšno gradivo od magije,čarovništva.... :?:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 17:52

dam ti celo seminarsko če rabš :D

naslov je mau mem sam se mi je zdel najlaži to narest,glede na to da so mi ene ukradle naslov o Prostituciji LOL :D

sm pa eni že dala (je na roški) pa je sam kopirala pa spremenila podatke pa je :D

piš ZS če rabš!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 23. Feb. 2009 18:07

radenska kakšno seminarsko pa maš? A to sociologija? Jaz ti lahko pomagam s kšnimi viri, ampak jst mam iz psihologije. Jaz mam letos "Odnos do paranormalnega", ampak sem jo že lani oddala, tko da mam 24 točk že zagotovljenih :)
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a radenska » 23. Feb. 2009 18:10

religija, čarovništvo in magija...zajebala čist naslov,ker ne vem kaj nj pišem od magije pa čarovništva.... :roll: pa kakšno anketo naj sploh naredim??? drugač pa soca ja
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 23. Feb. 2009 18:21

Aja ne vem jst, kašne seminarske mate pr soci. Sej si izposodš par knjig o čarovništvu v knjižnici pa maš ful materiala. A ti mentorica nč ne svetuje? Praši jo mal. Pa rezultate ankete si itak loh zmislš, sj noben ne ve ;)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 17:03

jz sm si zmisnla :D
nardila vprašaja, pa mela npr. 20 anketirancev al kok že, potem pa razdeliš na deleže gdo je kej reku :P haha pa potem nakladaš ter ugotvaljaš zakaj je tko reku, pa še povezuješ z odgovori med sabo (istega človeka), pa potem iz tega sklepaš zakaj je tko reku..ma tega je ful :D jz sm sam za analizo ankete (brez grafov pa vprašalnika) porabila ene 5 strani al še več -odvisn kok vprašanj maš (razčlenjevanje po vprašanjih,sklepne misli)
nusko
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2009
Kraj: Slovenska Bistrica

Neprebrana objavaNapisal/-a nusko » 25. Feb. 2009 19:26

hja cisto odvisno kaj ti bol lezi..
jas sem vzela sociologijo, pa mi je malo zau, ker prof. zahteva da se ucimo bol al manj na pamet. to je ful smotano.. drugac pa zna bit soc kr zanimiva.. psihologija pa tudi :D
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2009
Kraj: The world

Neprebrana objavaNapisal/-a TrixyPixie » 25. Feb. 2009 21:56

a za seminarsko pri sociologiji je potrebno nardit anketo ter postavit hipotezo?
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 26. Feb. 2009 21:24

TrixyPixie napisal/-a:a za seminarsko pri sociologiji je potrebno nardit anketo ter postavit hipotezo?

Ja, hipoteze je treba postavit (ne glede na to ali je naloga empirična ali teoretična), ankete pa kot metodologije ni nujno vzeti. Lahko vzameš tudi intervju (to je npr. pri metodi spraševanja), ali pa analiza vsebine/podatkov (nekaj takega, ne spomnim se točno :) ).

Boš pa imela v primeru, da vzameš intervju mnogo manj dela, kot z anketo, kjer se moraš ukvarjati še z vzorčenjem, grafi itd....

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov