Matura: Sociologija ali psihologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*chiky* - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: in his arms=]
Jst sm se tud odločala med sociologijo pa psihologijo, ampak je bilo pri nas pol tako, da je ostala edina opcija sociologija, ker jih je bilo za psihologijo premalo prijavljenih. Se mi zdi pa tud smotano, ker ne moreš met obojega, psihologije in sociologije, neveljavna kombinacija, ker naj bi bla predmeta podobna (hm, pa sploh nista tako). No, vseeno sem sociologijo s 4 naredila plus vse pike pri seminarski dobila, tako da sem bila na koncu zelo zadovoljna. Mislim pa, da bi se tako ali tako odločila za SOC, tud če bi mela možnost izbirat med obema na koncu; mislim, da je v smislu nadaljnje izobrazbe še malo bolj koristna zame osebno, ker grem na pravni faks.
- Gost
renatka_ napisal/-a:Za pravno fakulteto pravijo, da je bolje vzeti psihologijo.
Zakaj pa to?
Na pravni fakulteti v 1. letniku poslušajo sociologijo in ne psihologije, če smo že pri tem.
In še nekaj - obe vedi sta zanimivi, če te to pač zanima, obe lahko koristita pri vsesplošni razgledanosti, zato se je pri izbiri neumno ravnati po tem, kaj greš študirati, ampak je pomembno, da izbereš to, kar te zanima in pri čemer si uspešen, se rad učiš itd. Sociologija in psihologija zajemata področja, ki ti koristijo kot človeku, ne glede na faks kasneje
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
vsi pravjo, soca je lažji, uzem soco.. pa ni res, men je mau žou da nism psihe uzela, ker je tut matura lažja, nimaš tok dougih esejev, maš stvari za obkroževat (pr soci)... tko da sm poslušala druge in sezajebala..
sm pa kjub temu anrdila maturo soco s 3 pa vse pike pr seminarski je bla baje ful dobra
sm pa kjub temu anrdila maturo soco s 3 pa vse pike pr seminarski je bla baje ful dobra
- chiqqa
- Cosmofrik
dam ti celo seminarsko če rabš
naslov je mau mem sam se mi je zdel najlaži to narest,glede na to da so mi ene ukradle naslov o Prostituciji LOL
sm pa eni že dala (je na roški) pa je sam kopirala pa spremenila podatke pa je
piš ZS če rabš!
naslov je mau mem sam se mi je zdel najlaži to narest,glede na to da so mi ene ukradle naslov o Prostituciji LOL
sm pa eni že dala (je na roški) pa je sam kopirala pa spremenila podatke pa je
piš ZS če rabš!
- chiqqa
- Cosmofrik
jz sm si zmisnla
nardila vprašaja, pa mela npr. 20 anketirancev al kok že, potem pa razdeliš na deleže gdo je kej reku haha pa potem nakladaš ter ugotvaljaš zakaj je tko reku, pa še povezuješ z odgovori med sabo (istega človeka), pa potem iz tega sklepaš zakaj je tko reku..ma tega je ful jz sm sam za analizo ankete (brez grafov pa vprašalnika) porabila ene 5 strani al še več -odvisn kok vprašanj maš (razčlenjevanje po vprašanjih,sklepne misli)
nardila vprašaja, pa mela npr. 20 anketirancev al kok že, potem pa razdeliš na deleže gdo je kej reku haha pa potem nakladaš ter ugotvaljaš zakaj je tko reku, pa še povezuješ z odgovori med sabo (istega človeka), pa potem iz tega sklepaš zakaj je tko reku..ma tega je ful jz sm sam za analizo ankete (brez grafov pa vprašalnika) porabila ene 5 strani al še več -odvisn kok vprašanj maš (razčlenjevanje po vprašanjih,sklepne misli)
- TrixyPixie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 2. 2009
- Kraj: The world
a za seminarsko pri sociologiji je potrebno nardit anketo ter postavit hipotezo?
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
TrixyPixie napisal/-a:a za seminarsko pri sociologiji je potrebno nardit anketo ter postavit hipotezo?
Ja, hipoteze je treba postavit (ne glede na to ali je naloga empirična ali teoretična), ankete pa kot metodologije ni nujno vzeti. Lahko vzameš tudi intervju (to je npr. pri metodi spraševanja), ali pa analiza vsebine/podatkov (nekaj takega, ne spomnim se točno ).
Boš pa imela v primeru, da vzameš intervju mnogo manj dela, kot z anketo, kjer se moraš ukvarjati še z vzorčenjem, grafi itd....
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov