Matura: Sociologija ali psihologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ^Sophie^
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2006
- Kraj: Maribor
Ojla damice! =)
Sem dijakinja 3. letnika gimnazije in do jutri morem oddat "seznam želja" za izbirne predmete na maturi. sem v dilemi ali naj izberem psihologijo (baje da je na maturi zeeeeelo težka) ali sociolgijo? 2. predmet imam geografijo... kakšne pa so vaše izušnje glede teh predmetov? prosim odgovore...hvala v naprej =)
Sem dijakinja 3. letnika gimnazije in do jutri morem oddat "seznam želja" za izbirne predmete na maturi. sem v dilemi ali naj izberem psihologijo (baje da je na maturi zeeeeelo težka) ali sociolgijo? 2. predmet imam geografijo... kakšne pa so vaše izušnje glede teh predmetov? prosim odgovore...hvala v naprej =)
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
to bi sicer lahko vprašala tudi v temi Matura, ampak prav...sej po moje se bo zaklenla ta tema...
glede psihologije je tako...imajo jo moje sošolke in jim je res zelo zelo žal(dobro...tudi zaradi profesorce, ker je res antipatična)...ker je res ful snovi, da padeš dol...nevem, sej če ti take stvari ležijo, kar vzemi, ker se boš z veseljem učila, ker snov je zanimiva...ampak težka in jo je res preveč!
glede sociologije ti ne znam nič povedat, ker v naši generaciji mislim da ni nobenega, ki bi vzel sociologijo
glede psihologije je tako...imajo jo moje sošolke in jim je res zelo zelo žal(dobro...tudi zaradi profesorce, ker je res antipatična)...ker je res ful snovi, da padeš dol...nevem, sej če ti take stvari ležijo, kar vzemi, ker se boš z veseljem učila, ker snov je zanimiva...ampak težka in jo je res preveč!
glede sociologije ti ne znam nič povedat, ker v naši generaciji mislim da ni nobenega, ki bi vzel sociologijo
-
Lizzyka* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 7. 2006
- Kraj: *dreams*
jst mislm,da je dost odvisn od prfoksa. mal se pozanimi,kakšne izkušnje so mel pred tabo. ker lahko je ena stvar še tok zanimiva, pa ti jo prfoks loh čist zagravža.
jst sm mela soco na maturi,pa mi je blo kr kul, ker snov ni kr neki, ampak je ful stvari takih, k jih že tko veš. so pa drugi tut za psiho rekl, da je bla uredu.
jst sm mela soco na maturi,pa mi je blo kr kul, ker snov ni kr neki, ampak je ful stvari takih, k jih že tko veš. so pa drugi tut za psiho rekl, da je bla uredu.
I Just Like Being Imperfect!!
-
račka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 7. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
no jz mam soc na maturi... ni mi žov je pa res da je ful ful ful za delat!!!! mi smo pisal skor usak mesc po 3 teme d smo pršl čez... na začetku leta ns je blo okol 25 zdj na konc ns je pa sm 12.... so se prepisal zto k so skaperal d je res ful in d če se ne učiš sprot je težko use na konc nadoknadt... tko k je buubbika rekla pejt si učbenika za soc sposodt pa za psiho pa mau preglej teme pa boš vidla.... drgač men tko so ene ql teme recmo družina, socializacija, metode soc. raziskovanja pa še je takih... sm recmo kšna modernizacija pa znanost mi je pa krneki čist... je pa tut ful odvisn kašnga profesorja mate... mi recmo smo za psiho mel eno kozo in mi je psihologijo k mi je drgač ful všeč čist zagnusla, za soc mamo pa eno mlado, ful zagnano, res da ful hiti ampak tut ful nauči, in eseje nm skos popravla če jih pišemo, za seminarske ns je po telefonu klicala ko je popravla d smo se zmenl za konzultacije in mi je res ful fajn... tko d nwem no... upam d sm ti kj pomagala pr odločitvi čene pa še kj upraš
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
jest sm imela psihologijo, pa mi je žal.. ker sm večalmn napisala na maturi, pa sm dobila 2.. sm samo gledala.. ocene so se pa tudi več al man vrtele okoli dvojk in trojk.. nevem kako to ocenjujejo, prfoksa k je bla včasih v komisiji nam je rekla, da ocenjujejo tako, da v vsakem odgovoru samo iščejo če so notri točno določeni pojmi in potem na podlagi tega dajo ustrezno število točk.. mislm krneki
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
hmmm..pr ns je blo pa lih obratn... mi smo mel lani maturo..in je vecina folka mel psiho, lih zto k jim je bla najlazja..jih je veilik zamenjal ksn drug predmet, zato da so mel psiho pol.. ok res da je dost za pisat (roka boli ), sam je bla usem relativn lahka.. lazja od soce... pa vecina jih je mela oceno nad 3.. moje sosolke so mele use 4 & 5... zj pa ne vem..a mi to isto mislmo
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
- Bershka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 10. 2006
- Kraj: Ljubljana
Odloči se za tisto kar te bolj zanima in kar se bom lažje učila - it's as simple as that!
Vsa ostala razmišljanja so odveč, ker nikoli ne veš kakšna vprašanja bodo itd. Ful je pa odvisno tudi od profesorja, tko da na tvoje vprašanje res ni enega samega odgovora.
Vsa ostala razmišljanja so odveč, ker nikoli ne veš kakšna vprašanja bodo itd. Ful je pa odvisno tudi od profesorja, tko da na tvoje vprašanje res ni enega samega odgovora.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:^^če misliš na psihologijo na maturi, potem mislimo isto
jap..tocn to mislm tko da mi je kr mau cudn, da use 'kritizirate' psiho..na moji gimnaziji jo je mela pa vecina (usaj tisti, ki sm jih poznala) za 'u izi' predmet
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
°PeeKaBoo° napisal/-a:MilkyWay napisal/-a:^^če misliš na psihologijo na maturi, potem mislimo isto
jap..tocn to mislm tko da mi je kr mau cudn, da use 'kritizirate' psiho..na moji gimnaziji jo je mela pa vecina (usaj tisti, ki sm jih poznala) za 'u izi' predmet
veš, na naši šoli je grozna profesorca...res ima voljo za drkat ljudi v glavo! nevem kje najde toliko volje! in potem se ti predmet zagabi...
Je pa tudi res, da smo mi imeli psihologijo samo v 2. letniku (tako kot po moje vse ostale šole), in da v tem enem letu nismo jemali skoraj nič! In punce, ki zdaj hodijo psihologiji morajo v bistvu predelat celo snov...Kot da bi jo slišale prvič!
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
..nase prfoxe ( oz. 2 sta) sta pa baje res uredu....vrjetn so tut zard tega razloga se tok odlocal za psihologijo sam glede snovi pa ne vem..mi smo jo mel tut sam u 2. letniku...kot cel razred.. tisti, ki so jo pa izbral za maturo..so jo mel pa tut u 3. pa 4. letniku kot pripravo na maturo.. a vi nimate tko? pa jst nism dobila obcutka, da jih kej muc kolicina snovi..sej so skor polovico ur zalival..al pa 'prespal' pa preklepetal.. pa jim je useen dobr slo pol.. hmmm
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
..aja pol se vm pa zato vrjetn zdi tok tezje...ker kr naenkat tok snovi se za naucit no drzim pesti, da vam bo slo cim bols na maturi usaj tko k mojim sosolkam al pa se bl
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov