Matura & Plonkci

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 22. Okt. 2007 14:25

Plonkat se stoposto da. :wink: Plonkič maš lepo v žepu in greš na wc in če veš, kaj točno iščeš, samo na hitro preletiš odgovor. In je zelo majhna verjetnost, da te dobijo, ker s tabo v wc ne grejo. Js sicer nisem plonkala, si tudi nism upala, ampak teoretično je pa vsekakor izvedljivo. :D
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 22. Okt. 2007 14:53

sošolc je slovo preplonko, sam pol vseen ni naredo
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 22. Okt. 2007 17:51

Jz sem si pri mati lepo popisala noge, če bi slučajno šla na wc, ker tle je itak dosta časa. Tko nihče ne odkrije, če imaš slučajno kakšen plonkič
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Nutella`
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Nutella` » 22. Okt. 2007 18:01

Mislim, da se ni pametno igrat s plonkanjem pri maturi, ker se v bistvu učiš zase in vidiš koliko dejansko znaš. Jaz že pri običajnih testih nimam poguma plonkat, ker imam vedno strah pred profesorji, če bi me ujeli na delu. :D Se raje naučim, pa je. :wink: Pa nimam slabe vesti ali česarkoli. Kampanjsko se učiš, se pravi dovolj časa pred preizkusom, da se pridobljeno znanje bolj "zasidra" v glavo, pa se nimaš kaj sekirat. Uh, kako sem modra. :schlaumeier: :rofl:
Uporabniški avatar
Nutella`
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Nutella` » 22. Okt. 2007 18:04

freaky napisal/-a:Plonkat se stoposto da. :wink: Plonkič maš lepo v žepu in greš na wc in če veš, kaj točno iščeš, samo na hitro preletiš odgovor. In je zelo majhna verjetnost, da te dobijo, ker s tabo v wc ne grejo. Js sicer nisem plonkala, si tudi nism upala, ampak teoretično je pa vsekakor izvedljivo. :D

Hehe, da se, da. :D En tak primer je moja sestrična. Sicer ni plonkala na maturi, ampak pri testu pri zgodovini v 3. letniku, pri tem pa naj omenim, da je sedela v prvi vrsti tik pred katedrom profesorja, na krilu je imela odprto bukvo in veselo prepisovala, profesor pa je stegoval vrat proti zadnjim vrstam, če bi ga kdo prinašal okoli. :lach: No, pa ima danes ta moja sestrična solidno službo. :D Pogum pa tudi. :D
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 22. Okt. 2007 20:30

Ja si na maturi nisem upala plonkat, pa tudi nekaj sem vedela, tak da ni bilo problema. Smo se pa pri določenih predmetih kr obračali.

Nutella...v prvih vrstah se da najlepše plonkat...preizkušeno, ker prakticiram na faksu...sploh je dobro če me predavatelj kak računalnik na mizi in si v bistvu iza računalnika.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Okt. 2007 16:03

[quote="freaky"]Plonkat se stoposto da. :wink: Plonkič maš lepo v žepu in greš na wc in če veš, kaj točno iščeš, samo na hitro preletiš odgovor. In je zelo majhna verjetnost, da te dobijo, ker s tabo v wc ne grejo. /quote]
Tko sm js nardila ko smo psihologijo pisal :lol: Šele zdej sm se spomnla ko mal to temo berem... ampak mi ni nič pomagal, čist brezveze plonkat. Sploh smo si pa kar med pisanjem mature pomagal in na pomožne liste z velikimi tiskanimi pisal kaj je kje rešitev pa jih dvigval da je sosed vidu. Jao :)
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 23. Okt. 2007 16:10

Ka to če vidjo da prepisuješ, ti kr iz prve vzame test. Al te kej opozorijo prej?
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 23. Okt. 2007 16:24

Enkrat te morejo opozorit.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a barby* » 23. Okt. 2007 20:40

freaky napisal/-a:Plonkat se stoposto da. :wink: Plonkič maš lepo v žepu in greš na wc in če veš, kaj točno iščeš, samo na hitro preletiš odgovor. In je zelo majhna verjetnost, da te dobijo, ker s tabo v wc ne grejo. Js sicer nisem plonkala, si tudi nism upala, ampak teoretično je pa vsekakor izvedljivo. :D

Pri nas je imel en knjigo shranjeno na wc-ju :lol:
enga so pa dobil s plonkičem in ga vrgli na maturi :?
premisli če se splača ;)
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 23. Okt. 2007 22:21

Da se plonkat,ampak moreš met pogum.Jaz sem itak na vlko plonkala pri testih,kerih se je dalo(dobli me pa nikol niso :D )
Na maturi pa mi je tudi uspelo(nisem namerno,ampak je slučajno tak prišlo). Slovenščina se je pisala in pred mano je sedela ena sošolka,ki je mela vsa leta 5(obvladala je) No,in se spravi eden od profesorjev brat njeno polo(predčasno je šla vun). Najboljše je blo,da sva sedele obe ob steni.Ta profesor se je lepo na steno naslonil in meni lepo fajn kazal polo jaz pa samo hitro pisala na pomožni list.Zato sem mela pol tudi višjo oceno.
Da se pa tudi recimo pri tistih predmetih ki je kaj za obkroževat al pa črke za pisat.Tak sem pri geografiji malo "prepisala" enih par stvari od sošolke,ki je mela vsa leta 5.
Pri zgodovini pa smo recimo 10 minut pred začetkom malo poškilili v polo,da smo vidli,kera tema nas čaka.In seveda pol o tej temi še glasno komentirali in ponavljali :)
Sicer pa je matura lahka,če ji posvetiš malo več časa(kot sem ji jaz) Jaz sem se učila vse(razen matematike) zadnji dan,angleščine pa se tak nisem mela kaj učit(samo vaje vaje in še enkrat vaje) in rezultati sploh niso bli tak slabi.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 24. Okt. 2007 8:19

jst pri takih pomembnih zadevah rajš ne tvegam s plonkanjem. nekak se mi zdi boljš da se naučiš. ker če te slučajno dobijo maš same probleme, kazne pa niti ne vem kake so, verjetno ne prav mile
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 24. Okt. 2007 8:51

Jaz nikoli nebi upala na maturi plonkat. Že itak sem bolj lesena kaj se tega tiče, ker ratam živčna že 2 uri pred testom, če mam plonkce slučajno :lol:
Na naši šoli so enega dobili...to se spomnim, da so vsi o tem govorili, nevem pa točno kaj je bilo in kako.
Sicer pa je moj nasvet za vse bodoče maturante, da se raje naučite, ker je itak res zelo lahko, pa še to delate za sebe, kot pa da vas slučajno kdo zasači s plonkci.
Kolko še je časa do mature, pa že zdaj za plonkanje sprašujete, c.c.c :P
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 24. Okt. 2007 12:50

jest sm imela samo pri matematki in geotrikotniku par formul (sem si jih izpraskala s konico od šestila)
za kaj drugega pa nisem imela poguma
pety87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pety87 » 25. Okt. 2007 8:00

Ejla!
No, za vse tiste, ki vas letos ali pa v prihodnje čaka matura...Moram povedati, da se za maturo ni treba kaj preveč bati, ker se celo srednjo šolo, to pomeni 4 leta, pripravljaš na en izpit. Na maturi pridejo večinoma samo osnovne stvari, določene se da rešiti res že s splošnim znanjem. sama sem se tudi mature ful bala, in mi ni blo jasno zakaj so mi starejši kolegi govorili, da to dejansko ni nič takega...zdaj, ko pa sem na faksu..se popolnoma strinjam z njimi...matura je mala malca v primerjavi z izpiti...tu imaš za en izpit tolko snovi, kot si jo prej v 4 letih meu poleg tega pa je vse še na višjem nivoju...
tako da..samo malo dobre volje in učenja pa bo matura šla skozi brez problemov...
no, pa srečno vsem!! :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov