Matura: 5 predmet

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

OdgovorNapisal/-a *_nincy_* » 11. Okt. 2007 19:20

Čaki mal pavzirat ti ni potrebno ama nič, takoj po končani srednji šoli in poklicni maturi se lahko takoj upišeš na maturitetni tečaj.
Stara? ja res boš 1 let stran vrgla pa ne boš mela diplome pri 23 v rokah ampak pri 24 tko da tuki ti res velikkkkk spremeni.

Sama sem delala 5 predmet, bolje sam 5 predmet kod pa celotn let maturitetni tečaj in tako še ne izgubiš 1 leta ni tako po tvoje ne boš stara, ko boš imela diplomo.
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2007

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 21:37

nisem vedela, kje naj postavim to vprašanje, pa ga bom kar tu...:)

zanima me, kako ste se učile ekonomijo za maturo? Ali je težko, ali je veliko teorije ali več logičnega razmišljanja?

Ali je mogoče katera od vas šla ekonomijo kot 5.predmet na poklicni maturi?

In sicer, jst sm se zdj odločla, da bi šla delat ekonomijo za 5.predmet na maturi. Mogoče je malo prepozno, zato vas sprašujem, ali mislite, da mi uspe s trdim delom v 3mesecih se naučiti za 4letnike ekonomije? ne potrebujem visoke ocene,tudi 2 (no mogoče 3) bi bilo v redu.osnove ekonomije že imam, sem 4.letnik ekonomske šole, problem je v tem, da smo v 3.letniku imeli profesorico, ki nas ni nič naučila.

Kaj ve menite?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 21:38

A nisi mal prepozna? Kokr js vem se je bilo na 5. predmet treba prijavit do 31. 10.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 21:41

sj sm se prijavila na 5.predmet sam iz zgodovine, a baje je mogoče, da se še upišeš
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 21:43

Hm.. Ne vem če se lahko še vpišeš na ekonomijo. Moj sošolc se je hotu pa ni bilo nobene možnosti več. A ti bi pač namesto zgodovine izbrala ekonomijo? Predlagam ti, da se čimprej pozanimaš v šoli, ampak pomoje ne bo šlo. :)
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 21:49

evo, zdj sm malo pobrskala po straneh in piše, da se lahko prijaviš/odjaviš k petemu predmetu do 28.3- to je tudi rok za prijavo na spomladanski rok mature.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 21:51

A mi daš link?

Sam to je pa čudno, ker sem 100% da se je bilo treba prijavit do 31. 10., pa tudi v šoli je psihologinja še en mesec nazaj rekla da ni več nobene možnosti da gremo na 5. predmet.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 21:54

http://www.ric.si/splosna_matura/maturitetni_koledar/

tukaj je link. sj meni je bilo tut čudno, ampak mi je danes psihologinja rekla, naj se prijavim pa bo.

ups... mal sm se zmotla :) do 25.3 je (jst sm napisala do 28.)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 21:57

25. 3. je, ne 28. 3. :D

Predprijavo smo mogli že poslat ane? In to je zdaj prijava do 25.3. Verjetno se moraš prijavit na isti predmet kot v predprijavi. A mislš da ni tko? :D
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 22:00

ja.. sj sm pol gor napisala pravilni datum.
ja to je res, sam če pogledaš datume nižje je 24.4. rok za zamenjavo izbirnega predmeta. Če si lahko oni premislijo, potem si lahko tudi jaz ane? :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 22:03

Ja, sem vidla da si popravla, ampak šele potem ko sem js napisala svoj post. :)

Aha, no pol pa mogoče res da si lahko tudi ti premisliš. Sem pa na začetku mislila da sploh še nisi prijavljena na 5. predmet, ker v prvem postu nisi nič omenila da si. :D
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a *pikiča* » 05. Feb. 2008 22:04

sm prijavljena na 5.predmet, ampak na zgodovino. zdaj bi šla pa raje ekonomijo, ker mi bo na faksu tudi prav prišla.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 05. Feb. 2008 22:06

No, pol se pa čimprej prijavi na ekonomijo, da ne bo potem res prepozno. Kam pa greš naprej na fax?
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a renatka_ » 07. Feb. 2008 16:09

Peti predmet nikakor ni enako kot splošna matura (iz gimnazije). Tuki bodite pozorni, da se ne boste zafrknali. In isto ko v razpisih piše recimo, da je potrebna matura, je to mišljeno kot splošna matura. Če je dovolj poklicna matura ali peti predmet, je to izrecno navedeno.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

OdgovorNapisal/-a Tigi » 18. Feb. 2008 19:18

No jaz sem brala, da za na upravno ane, če se želim vpisati na UNI, da moram imeti maturo ali poklicno maturo + peti predmet(jaz bi zbrala ekonomijo)...
No sedaj me zanima kako gre to? Profesorica mi je nahitro povedala, da moram iti ker hodim v Krasnj v šolo na Gimnazijo Kranj in se pozanimati...zdej me pa zanima, če ima katera že kaj izkušenj?
Kako gre to?
Je tžka ekonomija ali je taka kot je na SŠ? Ali je tako zahtevna kot je na gimnaziji?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]