Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Jun. 2011 15:38

Tisti ki ste na FB se lahko dodate v tole grupo :) fajna zadeva. http://tiny.cc/0dyfs
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 18. Jun. 2011 16:06

Tako, pa je tudi slovenščina mimo :D

Na prvem listku sem dobila Dogodek v mestu Gogi, pa sem ga zamenjala kar nimam pojma o avtorju :P

Na drugem listku sem dobila Desetega brata in pesništvo v slovenski moderni :D Drugače sem kar zadovoljna, edino ko me je začela spraševat zakaj je se deseti brat hotel maščevat očetu in kaj je Piškav delal (izsiljeval nevemkoga :P) sem mal zabluzla ker tako natančno pa spet ne vem zakaj se gre. Prof. mi je rekla da je bilo kar dobro... no, nevem kaj točno zdaj to pomeni :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 18. Jun. 2011 17:11

jaz sem pa Gogi obdržala in nisem nič o avtorju povedala. Pa mi ni niti rekla, da naj kaj povem. Sicer sem pa o ostalih stvareh zelo dolgo govorila.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 18. Jun. 2011 18:25

fak, kako se vi naučite to slovo?!

bolj ko gledam vprašanja, manj znam. :|
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 18. Jun. 2011 18:43

Prebereš si in se ne sekiraš preveč :)
Nvm, nam je naša (če se prav spomnem) rekla, da se avtorjev načeloma ne sprašuje? Pač če veš kaj o njem, super, če pa ne, ti pa točk zaradi tega tudi ne bodo odbijali...
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 18. Jun. 2011 19:15

Točno tko, slovo je treba samo prebrt in že s tem se ti velik vtisne v spomin, saj men, sploh pa že o skor vsaki stvari znaš neki od prej povedat,sm pomislt treba :D kkšne stvari so si dost podobnee, velik pa lahko povezujš z zgodovino predvsem z značilnostmi posameznih obdobij in pa ja bistvo je da govoriš, pa če poveš use tisto kar se spomnš, kar se da velik črpat je dost, ..najbolš je pa da profesorca pride zlo malkrat do besede in te bistvu more ustavt, da lahko nadaljujš z naslednim vprašanjem oz končašš ustni ...takrt maš vse točke zihr :P
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 18. Jun. 2011 19:22

Mene pa je ful od avtorjev spraševala. Ko me je vprašala od pesništva v slo. moderni sem povedala najprej mal splošno, družbene razmere pa to, naštela tiste 4 avtorje in pol mi pravi naj povem kaj od Ketteja in sem jo vprašala, če kar življenjepis in je rekla da ja. No, pol sem povedala še od Murna in Župančiča in mal sem pesem Z vlakom razložila.

Se pa zadnjih cca. 6 del sploh naučila nisem, ker so mi brezvezna :twisted: sem se raje zanašala na srečno roko :P
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 18. Jun. 2011 20:18

Meni se tudi zdi, da zmeraj manj znam.. sem sicer včeraj začela, vse se mi je zdelo znano, a sem na koncu naredila celo zmedo. Ne vem kaj bi začela govoriti, vsebine različnih del sem kar začela združevati v eno, poimenovala pa sem jih po neki tretji zgodbi :DD
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 18. Jun. 2011 22:32

No, saj to. V bistvu mene bolj 3. vprašanje skrbi -.- Ker jaz rabim podvprašanja, v stilu "lej, povej mi kva hočš vedt pa ti povem ane", če imam pa napisan le naslov pa sploh ne vem kje nej začnem. :eek:

Dela me niti ne skrbijo tok, tole 3. me bega... -.- V bistvu me živcira ker od vsega nekaj vem, ampak ničesar res ne obvladam -.- + mutava prof., to mi gre na živce. :D

Upam, da dobim pesem, ker to se reeees da nakladat itd; v kakšnih prozah, bi težko najdeš kako rimo. :P
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 18. Jun. 2011 22:56

začni tm k najbolj znaš in govori o stvareh, ki jih najbolj obvladaš ... in če maš še pr tem svobodo tok boljš, ker prouzaprou res sama vodš pogovor ;) ...treto uprašanje je dost splošno se mi zdi, tko da dost kot sm že prej rekla lahko povežš al z zgodlo al nwm kar si že slišala prej... pa pač mau, tut js morm si pogledat ta uprašanja od jezika, ker jih zadne čase kr velik folka potegne :P ... ampk če jih je samo 6, pa jih pol tuki zberemo skupi heh
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 19. Jun. 2011 10:44

Pomoje je najboljše, da pri 3. vpr. začneš kaj na splošno nakladat, jaz sem najprej začela vse mogoče od družbenih razmer v slo. moderni govorit in naštela avtorje pa v kateri smeri je nastalo največ del, nekaj sem od prvih dveh pesn. zbirk, pol pa mi je že sama prof. povedala o čem naj še kaj povem... fajn je če nimaš ravno mutave prof., da te vsaj malo usmeri, ker ena vprašanja so res dvomljiva.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 19. Jun. 2011 12:23

Eući* napisal/-a:Točno tko, slovo je treba samo prebrt in že s tem se ti velik vtisne v spomin, saj men, sploh pa že o skor vsaki stvari znaš neki od prej povedat,sm pomislt treba :D kkšne stvari so si dost podobnee, velik pa lahko povezujš z zgodovino predvsem z značilnostmi posameznih obdobij in pa ja bistvo je da govoriš, pa če poveš use tisto kar se spomnš, kar se da velik črpat je dost, ..najbolš je pa da profesorca pride zlo malkrat do besede in te bistvu more ustavt, da lahko nadaljujš z naslednim vprašanjem oz končašš ustni ...takrt maš vse točke zihr :P

Jap. Pri obnovah se navadiš prvih par stavkov ful u nulo, nakladaš še o vseh podrobnostih in pol ko vidi da itak use še preveč podrobno 'znaš' te utiša ker se ji ne da poslušat :P no, usaj pr rednem spraševanju mi je to že parkrat uspelo, pa sploh nism vedla kako se večina obove nadaljuje..
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 19. Jun. 2011 18:01

saarijarvi napisal/-a:
Eući* napisal/-a:Točno tko, slovo je treba samo prebrt in že s tem se ti velik vtisne v spomin, saj men, sploh pa že o skor vsaki stvari znaš neki od prej povedat,sm pomislt treba :D kkšne stvari so si dost podobnee, velik pa lahko povezujš z zgodovino predvsem z značilnostmi posameznih obdobij in pa ja bistvo je da govoriš, pa če poveš use tisto kar se spomnš, kar se da velik črpat je dost, ..najbolš je pa da profesorca pride zlo malkrat do besede in te bistvu more ustavt, da lahko nadaljujš z naslednim vprašanjem oz končašš ustni ...takrt maš vse točke zihr :P

Jap. Pri obnovah se navadiš prvih par stavkov ful u nulo, nakladaš še o vseh podrobnostih in pol ko vidi da itak use še preveč podrobno 'znaš' te utiša ker se ji ne da poslušat :P no, usaj pr rednem spraševanju mi je to že parkrat uspelo, pa sploh nism vedla kako se večina obove nadaljuje..

mja, obnove niso problem, problem je, ker bo naša težila s slogom ipd. Jaz sem človek, ki se nauči more or less point snovi, ne pa detajlov. Če me je lani spraševala, kaj je ludizem in sem ji povedala pač da je utemeljitel Šalamun, da se je igral z besedami, ni bilo ločil in ostale zadeve, češ, da je tudi umenost bila del absurda blablabla, in potlej mi reče da nisem dovolj povedala -.-

Trixie-bee napisal/-a:fajn je če nimaš ravno mutave prof., da te vsaj malo usmeri, ker ena vprašanja so res dvomljiva.

no, to jo pač imam, od unih dveh, ki sta zraven, je ena še hujša, ena je pa preveč subjektivna -.-

če bi dante danes živel, bi dal slaviste v 10. krog...
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 19. Jun. 2011 18:20

Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 22. Jun. 2011 8:01

Kam ste zginile vse? :P Že končale?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov