Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

BIBA22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2008
Kraj: povsod

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBA22 » 07. Jun. 2011 16:05

pri poklicni maturi_ slovenščina: jest mislim da je bil biografski
BIBA22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBA22 » 07. Jun. 2011 16:07

lauren napisal/-a:Js mam pa vprašanje za poklicno maturo pri slovenščini..kako ste odgovorile na ta vprašanja..
1. kakšen članek je bil naše izhodiščno besedilo?

2. ali spada beseda hranilnica v isto besedno družino kot beseda hrana in zakaj?

1. je bil bigrafski ( vsaj mislim),
2.da, ker imata enak koren
Uporabniški avatar
xbutterflyx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2008
Kraj: <3

Neprebrana objavaNapisal/-a xbutterflyx » 07. Jun. 2011 17:56

Jaz sem tudi napisala, da je biu biografski.
Glede tistega s hranilnico.. a ni bla beseda hrana? Jaz mam u spominu, da je bla hrana, ker če je bila hrana potem odgovor ni pravilen, ker ima drugačen pomen kot besede shraniti, hraniti,...
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
BIBA22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBA22 » 07. Jun. 2011 18:12

butrfly ali lauren... je katera od vaju pisala matematiko? katere predmete še imata? :cool:
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 07. Jun. 2011 18:36

Mislim, da sta bli besedi hranilnica in shraniti in če spadata v isto besedno družino kot hrana...jaz sem prvo napisala da ne, ker pač isti koren sicer imata, ampak pomen je drugačn. Potem pa sem pogledala v isti nalogi slovarski sestavek iz etimološkega slovarja in so ble vse te besede skupaj napisane..in pol nisem več vedla kaj je prav :)

Drugače sem pa jaz imela samo slovenščino, ker sem dvigovala oceno, drugače imam pa še samo strokovni predmet, ker delam poklicni tečaj. Ostalo mam priznano iz spošne mature.

Ali je katera na poklicni maturi pisala samostojno interpretacijo eseja?
Uporabniški avatar
xbutterflyx
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a xbutterflyx » 07. Jun. 2011 19:07

Lauren, jaz sem naredila popolnoma isto kot ti. Najprej sem tudi jaz obkrožila ne, potem sem pa videla tisto nalogo in sem obkrožila da, ker imajo isti koren.. Samo zdaj pa res nevem kaj je prav in kaj ne.. Škoda bi bilo petih točk, toliko jih je namreč imela tista naloga.
Drugače pa jaz sem angleščino pisala in mi je bla zajebana ful. A je kdo pisal angleščino?
Pri slovenščini sem pa vodeno interprretacijo pisala.. Se kar bojim kaj bo na koncu ker ni lih nekega dobrega občutka..
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
Uporabniški avatar
xbutterflyx
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a xbutterflyx » 07. Jun. 2011 19:07

Lauren, jaz sem naredila popolnoma isto kot ti. Najprej sem tudi jaz obkrožila ne, potem sem pa videla tisto nalogo in sem obkrožila da, ker imajo isti koren.. Samo zdaj pa res nevem kaj je prav in kaj ne.. Škoda bi bilo petih točk, toliko jih je namreč imela tista naloga.
Drugače pa jaz sem angleščino pisala in mi je bla zajebana ful. A je kdo pisal angleščino?
Pri slovenščini sem pa vodeno interprretacijo pisala.. Se kar bojim kaj bo na koncu ker ni lih nekega dobrega občutka..
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jun. 2011 19:12

ma matura sama je kr lahka, sm k se pol najde zmer ena bedna stvar d jo zaserjem in se sekiram pol :)

glede tega s korenom je pa teška,..recimo če gledaš tko hranilnica, shraniti...pol ni isto ,..ampk recimo beseda hraniti pa ima dvojni pomen...lahko enga futraš s hrano, al pa hraniš dnar dlje časa :nixweiss:

candy kere si še zbrala strukturne naloge, pa kera eseja če se spomnš :P ... js mam u glavi še rešitve iz prve pole ...
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 07. Jun. 2011 19:33

Am, pri drugi poli mislim, da sem izbrala Eysencka in predsodke, Piageta sem preskočila :D
Pri tretji poli pa sem rešila tisto s konflikti, faktorje inteligenčnosti, za tretjo pa se ne spomnim več. Vem, da sem spustila tisto s senzorno adaptacijo.. :) Pa ti?
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jun. 2011 19:49

1. in 3. pri esejih :) torej isto k ti...pri obeh sm se ful razpisala :D
pri teh sm šla pa kr po vrsti čutno adaptacijo, konflikte in faktorje inteligentnosti,..ti pa si pisala torej o ustvarjalnost :P

no če se pa spomnš prve pole usaj kej ...js sm obkrožvala, ekstraspekcija, afekt, behaviorizem.skinner, potreba po spoštovanju, socialna samopodoba, formalna skupina,15-40sekund,sangvinik, racionalizacija, potenčne vrednote, avtoriarna vzgoja, modelno učenje ... tako iz glave pomešan

za psiho in zgodlo mam najboljši občutk.
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 07. Jun. 2011 20:52

Pri drugi poli so mi bile všeč vse tri teme, sem se tudi jaz precej razpisala.. Aja, ustvarjalnost, saj res! ^^ No, pri tretji poli sem precej nakladala, ker nisem vedela kaj pisati, ampak imam vseeno kar dober občutek.
Ne spomnim se vsega, mi je pa večina odgovorov znanih :D Vem, da sem tisto s samopodobo zgrešila.. ker kot socialna podoba se mi ni zdelo, saj smo socialno podobo opisali kot presojo odnosov z bližnjimi, drugimi, nasploh kako se vključimo v družbo ipd. glede na opis v nalogi pa se mi ni zdelo, da bi pasalo k temu, zato sem obkrožila javno samopodobo, čeprav sem vedela, da je sploh nismo nikjer omenjali.. ah ja :D
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 08. Jun. 2011 10:39

Meni se je psiha zdela kar kul :D Se mi zdi da smo dobili samo te najbolj fajn teme (no vsaj meni). Sem se res bala da bom dobila tiste najbolj smotane teorije osebnosti (Jung, Freud,..) pa da bo rabilo neki razglabljat o podobnostih in nevem še kaj.

Pri esejih sem tudi jaz preskočila Piageta :) Me zanima, če ga je sploh kdo reševal :P Pri strukturiranih pa sem konfilkte spustila. Na začetku se sploh nisem mogla odločit katere ne bom rešila.. no pol pa je tako naneslo :)

Kaj pa kemijo je pisala katera?
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 08. Jun. 2011 17:50

kdo pa piše špano u soboto ? :) pa kako se kej učite to :wink:
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 08. Jun. 2011 17:57

španščina ma baje ful visoko povprečje na maturi :D

kdo piše fizko jutri? Meni se tok ne sanja o vseh tuljavah, transformatorjih, induktivnostih... :mad:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 08. Jun. 2011 19:05

Eući*, jaz pišem španščino v soboto! :) Nisem se še nič pripravljala, tudi na slovenščino in angleščino sem šla bolj na blef. Itak ni nič kaj takega za se učiti, pač splošno znanje, kar se tiče časov, condicionalov ipd., kar pa itak znaš zaradi vseh teh štirih let. Jaz imam namen v petek rešiti kakšno polo ali dve skozi, več pa ne. Kako se misliš pa ti učiti?

Aja no, mogoče bom še enkrat prečekirala strukturo pisma za vsak slučaj :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov