Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- BIBA22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 8. 2008
- Kraj: povsod
lauren napisal/-a:Js mam pa vprašanje za poklicno maturo pri slovenščini..kako ste odgovorile na ta vprašanja..
1. kakšen članek je bil naše izhodiščno besedilo?
2. ali spada beseda hranilnica v isto besedno družino kot beseda hrana in zakaj?
1. je bil bigrafski ( vsaj mislim),
2.da, ker imata enak koren
-
xbutterflyx - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2008
- Kraj: <3
Jaz sem tudi napisala, da je biu biografski.
Glede tistega s hranilnico.. a ni bla beseda hrana? Jaz mam u spominu, da je bla hrana, ker če je bila hrana potem odgovor ni pravilen, ker ima drugačen pomen kot besede shraniti, hraniti,...
Glede tistega s hranilnico.. a ni bla beseda hrana? Jaz mam u spominu, da je bla hrana, ker če je bila hrana potem odgovor ni pravilen, ker ima drugačen pomen kot besede shraniti, hraniti,...
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
- lauren
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
Mislim, da sta bli besedi hranilnica in shraniti in če spadata v isto besedno družino kot hrana...jaz sem prvo napisala da ne, ker pač isti koren sicer imata, ampak pomen je drugačn. Potem pa sem pogledala v isti nalogi slovarski sestavek iz etimološkega slovarja in so ble vse te besede skupaj napisane..in pol nisem več vedla kaj je prav
Drugače sem pa jaz imela samo slovenščino, ker sem dvigovala oceno, drugače imam pa še samo strokovni predmet, ker delam poklicni tečaj. Ostalo mam priznano iz spošne mature.
Ali je katera na poklicni maturi pisala samostojno interpretacijo eseja?
Drugače sem pa jaz imela samo slovenščino, ker sem dvigovala oceno, drugače imam pa še samo strokovni predmet, ker delam poklicni tečaj. Ostalo mam priznano iz spošne mature.
Ali je katera na poklicni maturi pisala samostojno interpretacijo eseja?
-
Lauren, jaz sem naredila popolnoma isto kot ti. Najprej sem tudi jaz obkrožila ne, potem sem pa videla tisto nalogo in sem obkrožila da, ker imajo isti koren.. Samo zdaj pa res nevem kaj je prav in kaj ne.. Škoda bi bilo petih točk, toliko jih je namreč imela tista naloga.
Drugače pa jaz sem angleščino pisala in mi je bla zajebana ful. A je kdo pisal angleščino?
Pri slovenščini sem pa vodeno interprretacijo pisala.. Se kar bojim kaj bo na koncu ker ni lih nekega dobrega občutka..
Drugače pa jaz sem angleščino pisala in mi je bla zajebana ful. A je kdo pisal angleščino?
Pri slovenščini sem pa vodeno interprretacijo pisala.. Se kar bojim kaj bo na koncu ker ni lih nekega dobrega občutka..
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
-
Lauren, jaz sem naredila popolnoma isto kot ti. Najprej sem tudi jaz obkrožila ne, potem sem pa videla tisto nalogo in sem obkrožila da, ker imajo isti koren.. Samo zdaj pa res nevem kaj je prav in kaj ne.. Škoda bi bilo petih točk, toliko jih je namreč imela tista naloga.
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
ma matura sama je kr lahka, sm k se pol najde zmer ena bedna stvar d jo zaserjem in se sekiram pol
glede tega s korenom je pa teška,..recimo če gledaš tko hranilnica, shraniti...pol ni isto ,..ampk recimo beseda hraniti pa ima dvojni pomen...lahko enga futraš s hrano, al pa hraniš dnar dlje časa
candy kere si še zbrala strukturne naloge, pa kera eseja če se spomnš ... js mam u glavi še rešitve iz prve pole ...
glede tega s korenom je pa teška,..recimo če gledaš tko hranilnica, shraniti...pol ni isto ,..ampk recimo beseda hraniti pa ima dvojni pomen...lahko enga futraš s hrano, al pa hraniš dnar dlje časa
candy kere si še zbrala strukturne naloge, pa kera eseja če se spomnš ... js mam u glavi še rešitve iz prve pole ...
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Am, pri drugi poli mislim, da sem izbrala Eysencka in predsodke, Piageta sem preskočila
Pri tretji poli pa sem rešila tisto s konflikti, faktorje inteligenčnosti, za tretjo pa se ne spomnim več. Vem, da sem spustila tisto s senzorno adaptacijo.. Pa ti?
Pri tretji poli pa sem rešila tisto s konflikti, faktorje inteligenčnosti, za tretjo pa se ne spomnim več. Vem, da sem spustila tisto s senzorno adaptacijo.. Pa ti?
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
1. in 3. pri esejih torej isto k ti...pri obeh sm se ful razpisala
pri teh sm šla pa kr po vrsti čutno adaptacijo, konflikte in faktorje inteligentnosti,..ti pa si pisala torej o ustvarjalnost
no če se pa spomnš prve pole usaj kej ...js sm obkrožvala, ekstraspekcija, afekt, behaviorizem.skinner, potreba po spoštovanju, socialna samopodoba, formalna skupina,15-40sekund,sangvinik, racionalizacija, potenčne vrednote, avtoriarna vzgoja, modelno učenje ... tako iz glave pomešan
za psiho in zgodlo mam najboljši občutk.
pri teh sm šla pa kr po vrsti čutno adaptacijo, konflikte in faktorje inteligentnosti,..ti pa si pisala torej o ustvarjalnost
no če se pa spomnš prve pole usaj kej ...js sm obkrožvala, ekstraspekcija, afekt, behaviorizem.skinner, potreba po spoštovanju, socialna samopodoba, formalna skupina,15-40sekund,sangvinik, racionalizacija, potenčne vrednote, avtoriarna vzgoja, modelno učenje ... tako iz glave pomešan
za psiho in zgodlo mam najboljši občutk.
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
candy. - Kofetarica
Pri drugi poli so mi bile všeč vse tri teme, sem se tudi jaz precej razpisala.. Aja, ustvarjalnost, saj res! ^^ No, pri tretji poli sem precej nakladala, ker nisem vedela kaj pisati, ampak imam vseeno kar dober občutek.
Ne spomnim se vsega, mi je pa večina odgovorov znanih Vem, da sem tisto s samopodobo zgrešila.. ker kot socialna podoba se mi ni zdelo, saj smo socialno podobo opisali kot presojo odnosov z bližnjimi, drugimi, nasploh kako se vključimo v družbo ipd. glede na opis v nalogi pa se mi ni zdelo, da bi pasalo k temu, zato sem obkrožila javno samopodobo, čeprav sem vedela, da je sploh nismo nikjer omenjali.. ah ja
Ne spomnim se vsega, mi je pa večina odgovorov znanih Vem, da sem tisto s samopodobo zgrešila.. ker kot socialna podoba se mi ni zdelo, saj smo socialno podobo opisali kot presojo odnosov z bližnjimi, drugimi, nasploh kako se vključimo v družbo ipd. glede na opis v nalogi pa se mi ni zdelo, da bi pasalo k temu, zato sem obkrožila javno samopodobo, čeprav sem vedela, da je sploh nismo nikjer omenjali.. ah ja
-
Trixie-bee - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 7. 2009
Meni se je psiha zdela kar kul Se mi zdi da smo dobili samo te najbolj fajn teme (no vsaj meni). Sem se res bala da bom dobila tiste najbolj smotane teorije osebnosti (Jung, Freud,..) pa da bo rabilo neki razglabljat o podobnostih in nevem še kaj.
Pri esejih sem tudi jaz preskočila Piageta Me zanima, če ga je sploh kdo reševal Pri strukturiranih pa sem konfilkte spustila. Na začetku se sploh nisem mogla odločit katere ne bom rešila.. no pol pa je tako naneslo
Kaj pa kemijo je pisala katera?
Pri esejih sem tudi jaz preskočila Piageta Me zanima, če ga je sploh kdo reševal Pri strukturiranih pa sem konfilkte spustila. Na začetku se sploh nisem mogla odločit katere ne bom rešila.. no pol pa je tako naneslo
Kaj pa kemijo je pisala katera?
-
candy. - Kofetarica
Eući*, jaz pišem španščino v soboto! Nisem se še nič pripravljala, tudi na slovenščino in angleščino sem šla bolj na blef. Itak ni nič kaj takega za se učiti, pač splošno znanje, kar se tiče časov, condicionalov ipd., kar pa itak znaš zaradi vseh teh štirih let. Jaz imam namen v petek rešiti kakšno polo ali dve skozi, več pa ne. Kako se misliš pa ti učiti?
Aja no, mogoče bom še enkrat prečekirala strukturo pisma za vsak slučaj
Aja no, mogoče bom še enkrat prečekirala strukturo pisma za vsak slučaj
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov