Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 06. Jun. 2011 20:36

no ja mogoče maš prou :P
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 06. Jun. 2011 20:41

Saj tudi mene precej muči in bi najraje primerjala vse rešitve, a se bojim, da bi na koncu naredila samo celo zmenšnjavo, petkrat vmes bi obupala, sekirala bi se, da sem vse zaj**.. :D
Raje v "nevednosti" čakam tisti. julij in kar bo, bo! :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 07. Jun. 2011 6:46

tista s kombinatorike je bila res ful težja kot vsa leta do zdaj.
Jaz sem naloge iz kombinatorike vedno zračunala v minuti imela vse prav, tukaj sem se pa prav nekaj matrala in imam baje še narobe.
Se pa spomnim, da ko smo malo govorili o tem kako je kdo računal, da je vsak malo drugače zastopil nalogo. :?
Jst vem da sem računala takole (21nad3)×(11nad4)=1330×330=43890
to je bil tisti prvi del, da vse povabi
drugi pa da mora od treh fantov nujno povabit 2 določena
in pol sem dala tkole: (21nad3)×(9nad2)×1×1= hmm.... to se mi zdj ne izide :lol:
ma ne vem... skratka težja je bila kot vsa leta :D

meni tista elipsa tut ni bla najbolj jasna pa tistih ničel sinusa in kosinusa tut nisem preveč znala.
Vstalo mi je pa šlo :D

Edino pri eni nalogi sem 4× narobe prepisala minuse in pluse. Vsakič ko sem šla preverit je bilo narobe prepisano iz navodil :mad:
Na koncu sem imela cel list povsem počečkan in le še male kvadratke z rešitvami notri :lol:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 07. Jun. 2011 8:57

Jaz se tiste naloge iz kombinatorike sploh ne spomnim več dobro. Vem da sem nekaj sčarala skupaj, ampak dvomim, da bo prav. Tudi tista naloga z računanjem ničel mi ni šla in sem kar nekaj pisala, da morda dobim vsaj kakšno točko :D
Elipse se tudi ne spomnim več dobro, ampak mislim, da sem rešila celo in se je vse izšlo..
Haha ja, jaz sem tudi povsod narobe prepisovala predznake in obračala po svoje, sem mogla sproti popravljat :D In matematika je bil edini predmet, kjer so mi prišli prav tudi konceptni listi!
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 07. Jun. 2011 9:55

Moji konceptni od matematike pa so ostali čisto prazni, vse čečkanje je bilo na poli :P
BIBA22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2008
Kraj: povsod

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBA22 » 07. Jun. 2011 10:14

ojla, punce... a je katera mogoče pisala poklicno maturo? jest sm jo in se mi je zdela slovenščina kr ok, kar se pa matematike tiče se mi je pa zdela precej težka... pa čeprav mi matematika ponavadi ni delala problemov.... no ja bomo vidl.... :S
BIBA22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2008
Kraj: povsod

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBA22 » 07. Jun. 2011 10:14

ojla, punce... a je katera mogoče pisala poklicno maturo? jest sm jo in se mi je zdela slovenščina kr ok, kar se pa matematike tiče se mi je pa zdela precej težka... pa čeprav mi matematika ponavadi ni delala problemov.... no ja bomo vidl.... :S
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jun. 2011 10:19

js mam pa prou un fotografski spomin, k d bi mela preslikano maturo in pol u mislih preštevam prave ali namišljene napake :P

za kombinatoriko sm tut js tko računala k summer :) isto sm zastavla, sm kaj k pol nism s kalkulatorjm tega računat, s temi simboli pa sm šla postopoma, pa mi je prđlo 44krat še neki 10 na...uglavnmv velka cifra, za verjetnost pa sm kr neki delala, mi je blo čudn ...
a pride elipsa una temena (0,koren iz dva), pa (0,-koren iz dva)...uno s kosinusom mi je en pršou 270 stopinj k kpi..eh nwm ,..un trikotnik pa sm tut rahlo zajebala , kje težišcnico uporabš ? kao pol cja ..js sm znala uno z višino pa dobiš del cja, ampk to ni pol stranice :gruebel: ampk ql d že za skico dobiš točko, pa za formule k pišš heh...pol ja js neznam vektorjv lih ..a pride skalarni produkt nekje -8, polinom biu ša čis lahk in sm se tut neki zaštrikala ,...ampk kokrkol računam d bi lahko blo to za 3 pa pol čimbolš ustni d je lahko mata 4 :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 07. Jun. 2011 11:03

polinom je pršu 2xkvadrat -6x + 4 če se dobro spomnim. Tale polinom pa men ne bi mogu bit lažji. sem ga napisala v 10 sekundah :lol:

Skalarni produkt je prišel prvi -8, drugi pa mislim da -36

Tisti ostrokotni trikotnik sem pa jst čisto zgrešila. sem prebrala pravokotni, kar pomeni, da imam čist vse narobe :mad:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jun. 2011 11:13

js se nism spomnla kaj je že s tem a jm :)sm pa saj začela ql
saj en skalarni produkt mam prou :P unga pa tut ne bi mogla, ker nism znala vektorja narisat in pol kot med njima eh ... kaj pa una kompleksna št kok pride, pa uno k poenostavš z aji k je..men ni tok lepo pršlo s5 -.-
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 07. Jun. 2011 13:54

enkrat je s temi aji prišlo -1, zadnja naloga pa mislim, da 5,77
Potem je pa še tista naloga z a-ji in b-ji. Tam pa pride mislim da 1=-1 pa b= 3 al pa ravno obratno :D
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jun. 2011 14:11

zadna tut men tko pride ja :D ah uno sm pa nekje zasrala umes -.- ....za te a pa bje se pa ne spomnm, vem pa d so bli lepi rezultati :P

pr zaporedjih mi je pršlo a100 je 293 ,d je 3...una prva naloga je bla tut lahka, sm ustavš al x al y pa negativni so pr x> 5/3 ...sej počas pa bomo use naloge šli ćez

pr psihi če se spomne kdo, ker konflikt je biu opisan? js sm dala -/-
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 07. Jun. 2011 14:15

Pa sej pri trikotniku si lahko izračunal polovico cja in samo pomnožil z dva. S pomočjo težiščnice in višine si ven dobil dva pravokotna trikotnika.. in s pomočjo obeh dveh delov si dobil polovico cja. Mislim, da je cel c bil 8 cm :) Zadnjo sem tudi jaz pribl. tako dobila.. in elipso mislim da tudi. Haha, mogoče pa je celo dobro čekirat rešitve :DD

Ja, tudi jaz -/- :)
lauren
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lauren » 07. Jun. 2011 14:22

Js mam pa vprašanje za poklicno maturo pri slovenščini..kako ste odgovorile na ta vprašanja..
1. kakšen članek je bil naše izhodiščno besedilo?

2. ali spada beseda hranilnica v isto besedno družino kot beseda hrana in zakaj?
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 07. Jun. 2011 14:52

2. mislm da spada, ker mata isti koren?

Prvo pa ne vem kako besedilo ste imeli :D
Don't worry, be happy!!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov