Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Ninny0Nyla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2010
Tudi js sm mela občutek, da je pri slovenščini bilo treba napisat več kot pri poskusni in kot pri prejšnjih polah
Uja, pri angleščini se je tudi meni prav zameril Avstralec, ker je tk prekleto momljal... res je blo grozno nerazločno. Drugi del, me je pa prav šokiralo, ko sem tako slabo razumela Ko smo v šoli vadili sem še vedno imela pri slušnem vse pike... pri tej poli pa se mi po prvem poslušanju sanjalo ni kaki so pravilni odgovori. Po drugem poslušanju sem nekaj za silo spacala skupaj...upam, da je kaj tudi prav
Pri psihologiji se mi je prav pola zdela zelo lahka. Pri drugi poli sem pisala 1. in 3. nalogo, pri tretji poli sem pa 2. in 3. nalogo rešla mislim da vredo, razen pri inteligetnostih mislim, da se zamešala besedni faktor in faktor besednosti:oops: ... Potem pa nisem vedela, za katero nalogo naj se še odločim, saj se niti pri prvi, niti pri četrti nikakor nisem mogla spomniti zahtevane definicije Na koncu sem se odločila za zadnje tri naloge
Uja, pri angleščini se je tudi meni prav zameril Avstralec, ker je tk prekleto momljal... res je blo grozno nerazločno. Drugi del, me je pa prav šokiralo, ko sem tako slabo razumela Ko smo v šoli vadili sem še vedno imela pri slušnem vse pike... pri tej poli pa se mi po prvem poslušanju sanjalo ni kaki so pravilni odgovori. Po drugem poslušanju sem nekaj za silo spacala skupaj...upam, da je kaj tudi prav
Pri psihologiji se mi je prav pola zdela zelo lahka. Pri drugi poli sem pisala 1. in 3. nalogo, pri tretji poli sem pa 2. in 3. nalogo rešla mislim da vredo, razen pri inteligetnostih mislim, da se zamešala besedni faktor in faktor besednosti:oops: ... Potem pa nisem vedela, za katero nalogo naj se še odločim, saj se niti pri prvi, niti pri četrti nikakor nisem mogla spomniti zahtevane definicije Na koncu sem se odločila za zadnje tri naloge
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Jaz sem tudi običajno imela pri slušnem v šoli vse pike. Mi je bla tadruga pola še najmanjša malica Ah ja, saj nas čaka še ustni, kar je pa itak uizi pa se da fajn pike nabrat ^^
Ojoj, ja, jaz sem se tudi zmedla tam s tistimi faktorji, kmalu sem še zamešala Thurstona in Gardnerja in nisem več vedela kaj je kaj, a sem se na koncu spomnila. Še naštela sem 6 od Thurstona, 7 se pa nisem mogla spomnit. Ker sem že napisala besedno razumevanje, mi ni bilo logično da bi bil še besedni faktor potem Sem doživela iluminacijo šele nekaj minut po oddaji pol
Katere predmete pa še imate?
Ojoj, ja, jaz sem se tudi zmedla tam s tistimi faktorji, kmalu sem še zamešala Thurstona in Gardnerja in nisem več vedela kaj je kaj, a sem se na koncu spomnila. Še naštela sem 6 od Thurstona, 7 se pa nisem mogla spomnit. Ker sem že napisala besedno razumevanje, mi ni bilo logično da bi bil še besedni faktor potem Sem doživela iluminacijo šele nekaj minut po oddaji pol
Katere predmete pa še imate?
-
Trixie-bee - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 7. 2009
Jaz sem tudi psihologijo pisala, meni se ni zdela težka sem (upam) napisala vse kar je rabilo, je pa večina jamrala da jim ni bla fajn.. no, kakor kdo.
Pri angleščini sem pisala višjo raven in sem imela največ problemov z gap fill, vse mi je bilo tako čudno, drugače mi je pa slušno kar šlo, sem vse odgovore slišala.
In danes sem še kemijo pisala, pa so bolj taki mešani občutki... bi bilo lahko bolje...vsaj če ne bi bila tako površna
Pri angleščini sem pisala višjo raven in sem imela največ problemov z gap fill, vse mi je bilo tako čudno, drugače mi je pa slušno kar šlo, sem vse odgovore slišala.
In danes sem še kemijo pisala, pa so bolj taki mešani občutki... bi bilo lahko bolje...vsaj če ne bi bila tako površna
-
xbutterflyx - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2008
- Kraj: <3
No jaz pa moram povedat, da mi je ta poklicna matura šla prav slabo.. Angleščina je bla sploh katastrofa in potem še slovenščina, za katero sm imela vsaj nekaj upanja.. Zdaj me je pa ful strah, da bom nardila ful slabo al pa da sploh ne bom.. Tako, da zdaj mi preostanejo še ustni, se moram res fajn pripravt.. Mal sm že zgubila volje za use skupaj, moram priznat.. Kako je šla vam poklicna?
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
- lauren
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
Tudi jaz delam poklicno maturo, vendar samo strokovni predmet, ker imam splošno že narejeno. Šla pa sem dvigovati še oceno iz slovenščine. Slo. se mi ni zdela preveč težka, še posebej prvi del je bil dokaj lahek. Pri eseju sem mogoče malo preveč komplicirala, na koncu sploh nisem več vedela kaj hočem povedati me je pa kar malo strah ustnega, ker mi bo zmanjkalo časa da predelam vsa besedila. Res, da sem to že enkrat delala, vendar je že kaj nekaj let nazaj in se ne spomnim skoraj nič več.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Meni se je angleščina zdela zelo težka. Sicer delam na osnovnem nivoju in ne obvladam neki zelo, ampak sem predmaturitetno polo pisala 76% Tu se mi je pa prva pola zdela kar težka (in dolga), slušno razumevanje prvi del lahki (čeprav se je skos neki smejal vmes, da ga sploh nisem slišala) drugi del pa katastrofa. Sploh nisem razumela, prehitro mi je šlo. Nam je še vmes radijo nehal delat in nam sploh niso dali še enkrat za poslušat. Esej in tista prošnja pa tut še kar v redu, edino zdi se mi, da sem pri eseju stokrat isto povedala
Slovenščina se mi ni zdela tako težka kot dolga (in nezanimiva tema). Na predmaturitetnem sem oddala pol ure prej pa sem vse dvakrat pregledala. tu pa še pregledat nisem imela časa.
Pa ravno na slovenščino sem se precej zanašala da bo šlo dobro.
Matematika mi je bila pa zelo lahka
Me pa res zelo, zelo skrbi geografija v ponedeljek in še bolj fizika v četrtek
Slovenščina se mi ni zdela tako težka kot dolga (in nezanimiva tema). Na predmaturitetnem sem oddala pol ure prej pa sem vse dvakrat pregledala. tu pa še pregledat nisem imela časa.
Pa ravno na slovenščino sem se precej zanašala da bo šlo dobro.
Matematika mi je bila pa zelo lahka
Me pa res zelo, zelo skrbi geografija v ponedeljek in še bolj fizika v četrtek
Don't worry, be happy!!
-
-pina - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 1. 2011
Summer055 napisal/-a:Nam je še vmes radijo nehal delat in nam sploh niso dali še enkrat za poslušat.
Eni skupini v naši šoli se je zgodilo enako. In da baje morajo nadzorni učitelji še isti dan to javit na Državni izpitni center in ponavadi se to reši tako, da vsi, ki se vam je to zgodilo, dobite vse točke. upam, da so pri vas zadevo rešili po pravilih.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
todi jaz upam, čeprav zelo dvomim, ker name je radijo nehal delati le za kake 3 sekunde in celi šoli. sam te 3 sekunde so bile dovolj, da sem se povsem zgubila in dokler nismo bili že pri predzadnjem vprašanju nisem vedela kje sem
Don't worry, be happy!!
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
no js sm tut zdej u matura euforiji
slova mi je šla dost dobr, pač sm je blo res predolgo tko d sm uno vabilo pisala u zadnih 10 m in nism niti pregledat mogla, za esej pa tut nwm kko bojo ocenil ..
mata mi je šla bolš kot sm pričakvala, glede na to d mi je ostau samo en dan za ponaulanje, ok kkšne bedne stvari sm tm zasrala...ampk upam d bo nizka krivulja letos heh
mela sm pa še zgodlo pa psiho, kjer mam dobr občutk, tut dost lahko blo.. ostane mi pa še špana, pa ustni del za kerga me je mal strah... mam pa ene tako sredno omejitv na faxu, pedagoška
slova mi je šla dost dobr, pač sm je blo res predolgo tko d sm uno vabilo pisala u zadnih 10 m in nism niti pregledat mogla, za esej pa tut nwm kko bojo ocenil ..
mata mi je šla bolš kot sm pričakvala, glede na to d mi je ostau samo en dan za ponaulanje, ok kkšne bedne stvari sm tm zasrala...ampk upam d bo nizka krivulja letos heh
mela sm pa še zgodlo pa psiho, kjer mam dobr občutk, tut dost lahko blo.. ostane mi pa še špana, pa ustni del za kerga me je mal strah... mam pa ene tako sredno omejitv na faxu, pedagoška
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
mja, Gauss bo padu letos.
Angleščina: mja, prav pola - bolj ko iščem besedila na netu, bolj se sama sebi zdim neumna. No ja, petka lih ne bo. -.- In ja, prvi slušni je bil dost confusing (našla sem ga na netu in še enkrat poslušala del o kritikah; najprej reče, da slabih ne bere blablablabla, da je vesel da nobenih ni prebral, se pa spomne kritik za 20 let nazaj, ampak nikol tadobrih. o.O) Drug slušni; no comment. Obakrat sem poslušala kdaj omeni tiste treninge, pa nikol nisem slišala. -.-
Slovenščina: pojma nimam. Ampak ja, premalo časa indeed. Meni je use uspelo rešit sicer, ravno ko so rekli, da je konec, sem preverila zadnjo nalogo, za katero nisem vedela kaj napisat. Je pa kar nekaj bilo takih, ki jim je zmanjkalo časa.
Matematika: LIKE A BOSS. 8) no, glede na to, da je naša profesorica imela na maturi 2 razreda in sta bili le dve dvojki in ostalo višje, je dokaj jasno, da smo dobro pripravljeni in da bo tole mala malica.
Jutri pade še geografija in v soboto francoščina. Edina stvar, ki pa me skrbi, je pa ustna slovenščina; književnost, oh ti ku*acpiz*a, kolk je tega.
Drugač pa; 21.6. se zadnjič učim v srednji šoli. <3
Angleščina: mja, prav pola - bolj ko iščem besedila na netu, bolj se sama sebi zdim neumna. No ja, petka lih ne bo. -.- In ja, prvi slušni je bil dost confusing (našla sem ga na netu in še enkrat poslušala del o kritikah; najprej reče, da slabih ne bere blablablabla, da je vesel da nobenih ni prebral, se pa spomne kritik za 20 let nazaj, ampak nikol tadobrih. o.O) Drug slušni; no comment. Obakrat sem poslušala kdaj omeni tiste treninge, pa nikol nisem slišala. -.-
Slovenščina: pojma nimam. Ampak ja, premalo časa indeed. Meni je use uspelo rešit sicer, ravno ko so rekli, da je konec, sem preverila zadnjo nalogo, za katero nisem vedela kaj napisat. Je pa kar nekaj bilo takih, ki jim je zmanjkalo časa.
Matematika: LIKE A BOSS. 8) no, glede na to, da je naša profesorica imela na maturi 2 razreda in sta bili le dve dvojki in ostalo višje, je dokaj jasno, da smo dobro pripravljeni in da bo tole mala malica.
Jutri pade še geografija in v soboto francoščina. Edina stvar, ki pa me skrbi, je pa ustna slovenščina; književnost, oh ti ku*acpiz*a, kolk je tega.
Drugač pa; 21.6. se zadnjič učim v srednji šoli. <3
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov