Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
Summer055 napisal/-a:shinee napisal/-a:no, he's a fu*king phony and all! D
vsaka tretja beseda je phony Če bi dal enih 5 besed, ki se stalno ponavljajo, ven, bi bila knjiga za več kot pol manjša. in 3× bolj zanimiva.
baje je največkrat uporablena pheobe -.-
drgač ja, kr ena je.
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Ah, Bovary sem se že enih 5× lotla brat pa pol odnehala. Ločil bom peno od valov sem prebrala in je bila kar berljiva, za Bovary pa težko rečem, ker nisem prebrala skoraj ničesar za angleščino smo pa itak že v šoli obe predelali, tako da že poznam vsebino obeh
-
Malishka - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2011
Kaj pa za matematiko ste že začeli kej ponavljat v šoli? Mi še nč in me je fuuuuuuuul strah Ker do zdej sm jo mela zmerej sam 2 in se je res ful bojim...
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik
- ×Sweety×
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Nam so rekl da itak že celo srednjo šolo ponavljamo in se učimo za maturo (sicer nimam letos mature, sem jo mela lani). Ampak če me spomin ne vara smo zadnjo snov - integrale predelali aprila, pol smo pa v maju vadli malo za nazaj. Ni treba paničart glede mature ker res ni nč groznega.
Matematko sm vedno mela 3 in sem maturo komot s 4 nardila - par % do 5 (učila sem se 1 dan prej).
Matematko sm vedno mela 3 in sem maturo komot s 4 nardila - par % do 5 (učila sem se 1 dan prej).
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Malishka napisal/-a:Kaj pa za matematiko ste že začeli kej ponavljat v šoli? Mi še nč in me je fuuuuuuuul strah Ker do zdej sm jo mela zmerej sam 2 in se je res ful bojim...
Se pa sama začni pripravljati Kupi si oz. dobi knjigo s starimi maturitetnimi polami in rešuj. Je fajn, ker je po temah razporejeno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- ×Sweety×
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Nekaj starih pol je pa tud objavljenih na internetu:
http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/matematika/
oz. za poklicno maturo
http://www.ric.si/poklicna_matura/predmeti/matematika/
http://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/matematika/
oz. za poklicno maturo
http://www.ric.si/poklicna_matura/predmeti/matematika/
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
candy. napisal/-a:Ah, Bovary sem se že enih 5× lotla brat pa pol odnehala. Ločil bom peno od valov sem prebrala in je bila kar berljiva, za Bovary pa težko rečem, ker nisem prebrala skoraj ničesar za angleščino smo pa itak že v šoli obe predelali, tako da že poznam vsebino obeh
Resno? Februar je, pa še nisi prebrala knjige za maturo? Jaz sem obe prebrala že vsaj drugič al tretjič do februarja (slovensko sem do eseja znala že skor na pamet). Je pa res, da smo mel tako profesorico za slovenščino, da smo celo leto ful delal za maturo in že med poletnimi počitnicami pred 4. letnikom smo morali prebrati obe knjigi, da smo potem takoj začeli. Praktično ni bilo teme, ki bi me na eseju lahko presenetila, ker smo obdelali VSE. Nekatere dele knjige smo šli od stavka do stavka razčlenjevati, če ne zarad drugega, da nas je naučila pravilnega branja knjig. Je pa res, da men to ni blo težko, ker sem vedno oboževala književnost.
-
candy. - Kofetarica
_patchouli_ napisal/-a:candy. napisal/-a:Ah, Bovary sem se že enih 5× lotla brat pa pol odnehala. Ločil bom peno od valov sem prebrala in je bila kar berljiva, za Bovary pa težko rečem, ker nisem prebrala skoraj ničesar za angleščino smo pa itak že v šoli obe predelali, tako da že poznam vsebino obeh
Resno? Februar je, pa še nisi prebrala knjige za maturo? Jaz sem obe prebrala že vsaj drugič al tretjič do februarja (slovensko sem do eseja znala že skor na pamet). Je pa res, da smo mel tako profesorico za slovenščino, da smo celo leto ful delal za maturo in že med poletnimi počitnicami pred 4. letnikom smo morali prebrati obe knjigi, da smo potem takoj začeli. Praktično ni bilo teme, ki bi me na eseju lahko presenetila, ker smo obdelali VSE. Nekatere dele knjige smo šli od stavka do stavka razčlenjevati, če ne zarad drugega, da nas je naučila pravilnega branja knjig. Je pa res, da men to ni blo težko, ker sem vedno oboževala književnost.
Ne, saj jo imam namen prebrati v tem tednu. In potem še enkrat obedve skozi čimprej. Sem pa kar šokirana, saj v razredu večina ljudi še ni prebrala niti ene knjige, in sem ena redkih, ki ima vsaj eno knjigo do konca prebrano..
Tudi v šoli že kakšna dva tedna predelujemo Ločil bom peno od valov, čez en teden začnemo pa z Bovary. Tako da moram pohiteti.. in upam, da mi uspe Aja, predelujemo pa tudi mi vse zelo natančno, gremo v čisto vse podrobnosti, moramo podčrtovati skoraj vsako drugo besedo.. ^^
Kar se pa matematike tiče.. mene tudi zelo skrbi, saj sploh nismo nič ponavljali za nazaj, pa baje tudi sploh ne bomo. Vsaj tako je profesorica rekla.. ugl. nabavila sem si učbenike vseh štirih let in čez počitnice mislim počasi začet in vsak dan po malo pregledat in si najpomembnejše v en zvezek izpisovat. Nisem ravno genij v matematiki oz. bolje rečeno, imam probleme z njo pri naši profesorici, ampak se mi pole ne zdijo takšen problem kot zdajšnji redni testi
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
Malishka napisal/-a:Kaj pa za matematiko ste že začeli kej ponavljat v šoli? Mi še nč in me je fuuuuuuuul strah Ker do zdej sm jo mela zmerej sam 2 in se je res ful bojim...
mi pišemo 21. aprila integrale in po počitnicah ponavljamo. je pa res, da smo pred enim mesecem pisali test, z vsemi funkcijami do sedaj + vse krivulje ponoviš z odvodi....
tako ali pa tako nam pa v vsak test stlači logaritme + še neki. ja, logaritmi so ji všeč.
ne vem, mi imamo krasno matematiko, baje razred s to profesorico vedno piše nadpovprečno. ^^,
_patchouli_ napisal/-a:candy. napisal/-a:Ah, Bovary sem se že enih 5× lotla brat pa pol odnehala. Ločil bom peno od valov sem prebrala in je bila kar berljiva, za Bovary pa težko rečem, ker nisem prebrala skoraj ničesar za angleščino smo pa itak že v šoli obe predelali, tako da že poznam vsebino obeh
Resno? Februar je, pa še nisi prebrala knjige za maturo? Jaz sem obe prebrala že vsaj drugič al tretjič do februarja (slovensko sem do eseja znala že skor na pamet). Je pa res, da smo mel tako profesorico za slovenščino, da smo celo leto ful delal za maturo in že med poletnimi počitnicami pred 4. letnikom smo morali prebrati obe knjigi, da smo potem takoj začeli.
mi smo komaj začeli obravnavati prvo knjigo [recimo da smo na slabi polovici, naj bi jo predelali do poskusne mature], Bovary smo pa sicer že obravnavali v 2. ali 3. letniku... In ja, bilo nam je naročeno prebrat knjigi med počitnicami ampak....... 0=)
ja, gremo pa tut mi v detajle.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Eh, matematika na maturi ni težka, če greš osnovni nivo. In to pravim jaz, ki sem se celo srednjo šolo borila z matematiko. Sem se pa res učila za maturo... Jaz sem predelala tisto neko knjigo (taka zelena je, sam sem pozabla, kak je naslov), kjer so bile rešene naloge in so bili tipi nalog enaki, kot so na maturi.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
lauren napisal/-a:Živijo!
Ali ste za to, da odpremo debato o poklicni maturi 2011! Pa da malo pokomentiramo kako nam je šlo, lahko vprašamo kakšno vprašanje, ki ga nismo znale, itd...
Jaz bi vprašala, če je katera pisala samostojno interpetacijo pri maturi iz slovenščine? Ali je večina vodeno?
The world is as you are.
- Ninny0Nyla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2010
In kako vam je do zdaj šlo na maturi?
Se vam je angleščina zdela težka? Js sm jo mela na višjem nivojo in morn priznat, da ni šlo čisto gladko skozi....
A je mela danes katera psihologijo??
Se vam je angleščina zdela težka? Js sm jo mela na višjem nivojo in morn priznat, da ni šlo čisto gladko skozi....
A je mela danes katera psihologijo??
- Ninny0Nyla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2010
Summer055 napisal/-a:kako vam je kaj šlo na slovenščini in angleščini?
Js pri slovenščini tk al tk nisem pričakovala nekih briljantnih rezultatov, tk da se mi zdi, da bo kr ok... Ni se mi zdelo kaj posebej težko....
Pr angleščini sm pa pisala višjo raven in ubistvo nisem pričakovala, da mi bo tk težka.... Doma sem reševala stare pole in so se mi vse zdele dokaj lahke, letošnja pa se mi ni zdela ravno lahka no... prej ravno nasprotno...sploh slušno razumevanje se mi je letos zdelo nekam težje, kot prejšna leta...
Pa dobro no... neki pa bo že iz tega...
-
candy. - Kofetarica
Jaz jaz jaz! ^^
Slovenščina mi ni bila težka, čeprav se mi je zdelo, da je bilo potrebno pisati več kot pri poskusni in kot pri prejšnjih polah Angleščina pa hm.. sicer sem imela osnovni nivo, ampak ni ravno šlo. Prva in tretja pola ja, druga pa je bila polom. True/false del je že šlo, čeprav je tisti Avstralec grozno momljal in jedel besede, drugi del pa.. tema
Psihologija pa je bila kar ok. Prva pola je bila lahka, druga tudi (vse tri naloge so bile zelo fajn), tretja pola pa mi je bila malce težja (reševala sem zadnje tri naloge).
Kako je pa tebi šlo?
Slovenščina mi ni bila težka, čeprav se mi je zdelo, da je bilo potrebno pisati več kot pri poskusni in kot pri prejšnjih polah Angleščina pa hm.. sicer sem imela osnovni nivo, ampak ni ravno šlo. Prva in tretja pola ja, druga pa je bila polom. True/false del je že šlo, čeprav je tisti Avstralec grozno momljal in jedel besede, drugi del pa.. tema
Psihologija pa je bila kar ok. Prva pola je bila lahka, druga tudi (vse tri naloge so bile zelo fajn), tretja pola pa mi je bila malce težja (reševala sem zadnje tri naloge).
Kako je pa tebi šlo?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov