Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Princeska**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
~lucka~ napisal/-a:js mam tudi letos maturo :S me je kr mal kriza če pomislim
ampak ok, use se da nrdit če si pridn pa maš nek cilj ne
zbrala sm pa psihologijo in zgodovino. hja bomo vidli kako bo šlo ne
Hei!
Mature naj vas ne bo strah..Js sem se ful preveč sekirala in tudi ko smo odpisala sem imela grozen občutek..za povrh vsega pa sm vpisala fax z ogromno omejitvijo. Na koncu je bil rezultat odličen..niti najmanj nisem pričakovala (skupaj sem imela 95,6). Veliko naredi gausova krivulja.
Na maturi sem imela psihologijo in se mi ni zdela težka. Reši kakšno maturo od prej. Vprašanja se skoraj dobesedno ponavljajo. Vse naloge, ki so bile v maturi so mi bile znane. Pa za seminarsko se potrudi.
Stvar, ki je mene najmanj skrbela je bila, kam naj se vpišem..in tukaj je večji problem. Kljub vsem točkam ki jih imam z faksom nisem zadovolna. Tako da pretehtajte, kaj napišete, ker na naši smeri je precej ljudi, ki niso zadovolni in smo letos ponovno oddali prijavo!
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
No, jst se s tem ne bi čist strinjala... Vprašanja se niso vsa ponavljala pri psihologiji (so pa se nekatera, kar ti recimo zviša oceno za 1 oceno če greš čez stare mature). Jst sm se psihologijo učila kake 10 dni po 25 strani na dan, pa zadnji dan ful intenzivno (še pod tušem sem ponavljala tiste teorije osebnosti, ker je pač važn da si jih vbiješ v glavo ) predelala sm pa celo tisto modro knjigo, nobenih zapiskov, nič, pa sm pisala 5 Pa logično morš razmišljat in VEDNO svojo razlago podkrepit z real-life primeri, k se jih itak tud sam zmislš.
Jst bi se bl sekirala za zgodovino, ker se mi ne zdi fer, da od 10 tem dobiš samo dve, ker je res piflarija ane. Tko da morš vse v nulo znat. Pri psihologiji si pa itak večinoma sam izbiraš vprašanja, recimo od 4 imaš 2 ki jih morš rešt, pa za obkroževat je, pa tko, 2x greš še ven za kake 15 minut da se sprostiš in greš še enkrat čez snov (ponavadi je pravilo, da tisto kar si mel v prejšnji poli ne bo v naslednji, tko da dejansko veš o čemu boš zdej pisu )
Jst bi se bl sekirala za zgodovino, ker se mi ne zdi fer, da od 10 tem dobiš samo dve, ker je res piflarija ane. Tko da morš vse v nulo znat. Pri psihologiji si pa itak večinoma sam izbiraš vprašanja, recimo od 4 imaš 2 ki jih morš rešt, pa za obkroževat je, pa tko, 2x greš še ven za kake 15 minut da se sprostiš in greš še enkrat čez snov (ponavadi je pravilo, da tisto kar si mel v prejšnji poli ne bo v naslednji, tko da dejansko veš o čemu boš zdej pisu )
-
Irma-Samantha Martinšek - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Črnomelj
hehe...glih zadnje objave so tut zame - PSI i ZGO :S Za ZGO se popolnoma strinjam! Za boga milega :S tega je preveč XD
A ma morda kdo kake napotke kak se lotit interpretacije seminarske pri PSI? :S ja se nikakor ne morm - sploh neznam kak naj bi zgledalo to..no ja...približno
A ma morda kdo kake napotke kak se lotit interpretacije seminarske pri PSI? :S ja se nikakor ne morm - sploh neznam kak naj bi zgledalo to..no ja...približno
-
CosmoMatura - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
V prejšnjem mesečnem izzivu so Cosmo maturantke naredile 3 minutni video na temo ene izmed dveh izbranih knjig za esej pri slovenščini. Te zanima, kako so jih obnovile?
Francoski testament so si izbrale:
Irma-Samantha Martinšek
Ksenija Zupanc
Maruša Habot
Prišleke pa:
Rebeka Kupec
Katarina Ribnikar
Lucia Klasinc
Nastja Krivec
Tina Verbič
Ajda Sitar
Manca Smolej
Francoski testament so si izbrale:
Irma-Samantha Martinšek
Ksenija Zupanc
Maruša Habot
Prišleke pa:
Rebeka Kupec
Katarina Ribnikar
Lucia Klasinc
Nastja Krivec
Tina Verbič
Ajda Sitar
Manca Smolej
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Mene tudi letos čaka matura ^^ Priznam, da sem že kar malo v strahu, če dobro pomislim Vzela sem pa dva tuja jezika + psihologijo, bomo videli kako bo.. od vsega skupaj se mi zdi, da bo še največji problem matematika, ker mi že tako res ne gre in ne gre, ni šans. So mi pa usej knjige všeč, sto× boljše od lanskih..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov