Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 28. Avg. 2009 10:53

Hja no, eni mogoče šele na poglabljanjih ugotovijo, da je tisti izbirni predmet na maturi težek. Če povem recimo moj primer: js sem si zbrala kot enega izmed predmetov geografijo (drugi je bil psihologija), ker mi tisto, kar smo delali pri rednih urah načeloma ni delalo težav, ko so se pa septembra začela poglabljanja, nam je blo pa skoraj vsem (poudarek na skoraj) žal, da smo si zbrali geografijo, ker se nam je zdelo preveč snovi (sploh recimo Slovenija :roll: ), ampak smo se potrudl in tud maturo naredl. Npr.: psihologijo sem pa naredla skoraj z levo roko, ker me ta snov ful zanima (mogoče bi jo tudi študirala).

Kar hočem povedat je to, da se mogoče kdo na poglabljanjih ustraši obsežnosti snovi in vrže puško prehitro puško v koruzo, so pa tudi ljudje, ki si izberejo nekaj, samo zato, da si izberejo.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 28. Avg. 2009 11:54

^^ js sm zbrala zgodovino, ker me je skos usa 4 leta zanimala, sm se jo z veseljm učila in mela dokaj dobre ocene. letos sm pa vidla, da zgodovina ni tok lahka, naša prfoksa ns je skos neki *eb*la u glavo, pisala sm skos 1 alpa 2 in to teme za maturo :roll: in mi je po en stran žou, da sm uzela zgo, ampak z geo bi mela pa pomojem še večje probleme. tko da ja, pa tud to je, da sm se nameravala use napiflat, pa mi pač ni zneslo. men osebno.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 28. Avg. 2009 11:57

razmazena_maca napisal/-a:zakaj pa si na maturi jemljete za izbirne predmete te, ki vam na grejo? :?

js sm mela s fisko probleme, kemije tud ne obvladam tolk, da bi šla na maturo, niti ne dojče, torej mi ustaneta še gefa in zgoda. ker sm tud geo mela dost slabe ocene (3) sm izbrala zgodo. in to je to, kar mi poj dejansko še ustane.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Avg. 2009 14:14

razmazena_maca napisal/-a:zakaj pa si na maturi jemljete za izbirne predmete te, ki vam na grejo? :?
Ker nam grejo ostali še predmeti še slabš? :)
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 28. Avg. 2009 15:08

1. Zgodovina me ful zanima in sem jo imela 5 vsa 4 leta zato sem jo tudi zbrala (sicer pa tut ni neki ful predmetov za zbirat.. geo,zgo,umetnost,psih,soc-sem tud vzela)
2. zgo. sm se fuuuuul preučila in piflala. ampak ko si tm na licu mesta pa dobiš polo se zmedeš&zamešaš stvari. letnice nism ene prou napisala!
to je to. ampk upam da bo uspelo. včas ni problem v piflanju oz. da te neki ne zanima.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 02. Sep. 2009 7:10

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 03. Sep. 2009 9:49

halo, halo :)
Imam eno vprašanje za tiste, ki ste delale maturo v jesenskem roku.
Ali moraš v 3. vpisnem roku (to je od 1.-5. oktobra) poslat prijavo direkt na visokošolsko ustanovo ? Kako oziroma kdaj se zve, koliko je še prostih vpisnih mest ?
Vesela bi bila za odgovore * ;)
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 06. Sep. 2009 10:16

Pozdravljeni.
Zanima me, če ima kdo odvečne zapiske za splošno maturo. Žal sem zaradi enega predmeta pogorela na poklicni maturi, zato bom probala na splošni maturi.glede na to, da me je zafrknila ekonomika, ne bom izbrala ekonomike jasno.
če ima kdo, bi lepo prosila, da mi pošlje zs.nucala bi pa slo,mata,anglca,geo in sociologija. glede na to, da je velik snovi, bi mi zapiski še kako prav prišli, saj učenje iz učbenikov, bi trajalo:) glede na to, da imam redni shiht itd.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 06. Sep. 2009 10:31

Pa si prepričana da ti bo zneslo? Splošna matura je precej težja kot poklicna (bratranec bil na poklicni šoli, imel angl. skoz 5, je šel ang delat na splošno in komaj dobil 2). A se nameravaš na uni faks vpisat? Da ne boš brezveze delala...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 06. Sep. 2009 11:13

Zavedam se, da je težka. Nameravam se vpisat v uni, ja. Pa tudi če se ne bi, moram imet maturo narejeno. Poklicno lahko delam šele čez 2 leti.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 06. Sep. 2009 11:24

Na dijaski.net so precej dobri natipkani zapiski. Vsaj za geografijo- jaz sem se Slovenijo izključno iz tistega učila.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 06. Sep. 2009 11:54

hvala
Tinaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinaaa » 07. Sep. 2009 12:31

~NIA~ napisal/-a:a kdo ve kdaj bojo objavljeni podatki o vpisu (število prijav) v 2. roku?

Število prijav v 2. roku je že objavljeno na strani http://www.vpis.uni-lj.si/
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 20. Sep. 2009 13:48

že pridno delam zapiske;) drug teden se grem prijavit na maturo, da povem naslov seminarske, itd.
čeprav me je že zdejle mal strah, ampak bomo probali:) najbolj mi čudno, da pri 21 letih nimam se mature narejene. nekatere moje vrstnice pa so že na poti do diplome. :?
Uporabniški avatar
~lucka~
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a ~lucka~ » 18. Okt. 2009 11:44

js mam tudi letos maturo :S me je kr mal kriza če pomislim
ampak ok, use se da nrdit če si pridn pa maš nek cilj ne :)
zbrala sm pa psihologijo in zgodovino. hja bomo vidli kako bo šlo ne :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]