Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
sunny_ napisal/-a:Mene pa zanima kako je s tem prepisom, ponavljanjem in pavziranjem...
pavziranje vem da ni omejeno, kaj pa prepis in ponavljanje??...
Vem da po novem lahko ponavljaš v celotnem tvojem študijskem obdobju le 1X , sam zdej ne vem, če je to enakovredno prepisu v smislu, če se prepišeš, in še to samo enkrat, če je to enakovredno ponavljanju.... v smislu če se prepišeš na drug program, le-tega ne moreš več ponavljat in met reden status, pa pa samo pavziraš, kr si kao že izkoristil bonus...
upam, da me razumete...
Takole je: ti lahko ali enkrat ponavljaš ali se enkrat prepišeš. Oboje ne gre. Zdaj na našem faksu (FMF) je tako, da nekateri ponavljajo prvi letnik, pa jim tudi letos ni uspelo narediti in so jim na faksu dovolili, da se prepišejo na drugo smer, na drugi faks pa se ne morejo prepisat. Rekli so jim, da lahko napišejo prošnjo na faks, na katerega bi šli, ampak je bolj malo verjetnosti, da bi jih tam sprejeli (sošolko so zavrnili na FOVu). Če pa pavziraš, je pa ta možnost, da se vpišeš na neko visoko šolo (kot je že sončk napisala), pač plačaš kolikor je za plačat in imaš status. Vpišeš se pa lahko tudi če si prej hodila na gimnazijo.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
*sanja* napisal/-a:sunny_ napisal/-a:Mene pa zanima kako je s tem prepisom, ponavljanjem in pavziranjem...
pavziranje vem da ni omejeno, kaj pa prepis in ponavljanje??...
Vem da po novem lahko ponavljaš v celotnem tvojem študijskem obdobju le 1X , sam zdej ne vem, če je to enakovredno prepisu v smislu, če se prepišeš, in še to samo enkrat, če je to enakovredno ponavljanju.... v smislu če se prepišeš na drug program, le-tega ne moreš več ponavljat in met reden status, pa pa samo pavziraš, kr si kao že izkoristil bonus...
upam, da me razumete...
Takole je: ti lahko ali enkrat ponavljaš ali se enkrat prepišeš. Oboje ne gre. Zdaj na našem faksu (FMF) je tako, da nekateri ponavljajo prvi letnik, pa jim tudi letos ni uspelo narediti in so jim na faksu dovolili, da se prepišejo na drugo smer, na drugi faks pa se ne morejo prepisat. Rekli so jim, da lahko napišejo prošnjo na faks, na katerega bi šli, ampak je bolj malo verjetnosti, da bi jih tam sprejeli (sošolko so zavrnili na FOVu). Če pa pavziraš, je pa ta možnost, da se vpišeš na neko visoko šolo (kot je že sončk napisala), pač plačaš kolikor je za plačat in imaš status. Vpišeš se pa lahko tudi če si prej hodila na gimnazijo.
kaj se pa zgodi v primeru da 2x ponavljaš? a te kr s faxa vržejo in nimaš več možnosti za študij al kko..??
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Ja saj ne moreš dvakrat ponavljat... Prvič pač ponavljaš, če še vedno ne narediš, pač pavziraš... Pa na našem faksu to ni nič neobičajnega, tako da ne se že v naprej preveč sekirat. Bi pa jaz svetovala, da če se ti zgodi, da prvega letnika ne narediš, da raje pavziraš kot ponavljaš (tudi če imaš pogoje za ponavljanje-ja, tudi pogoje za ponavljanje rabiš ), razen če si 100% prepričana, da želiš ostati na tem faksu... Ker imam sošolke, ki jim je zelo žal, ker so ponavljale, ker bi zdaj lahko šle na Pedagoško fakulteto študirati matematiko (ali pa v Maribor, kjer je baje tudi lažje kot na FMF-ju), pa so že ponavljale in to ni mogoče. Ker ko imaš enkrat narejen prvi letnik, potem verjetno ostaneš na faksu, ker ti je škoda, da vržeš stran že narejen letnik...
Pa ne mislit, da je konec sveta, če ponavljaš letnik... Zraven lahko (vsaj na našem faksu) delaš tudi izpite za naslednji letnik in greš lahko npr. iz prvega direktno v tretji letnik (ampak to je teoretično, jaz na žalost zaenkrat še ne poznam nikogar, ki bi mu to uspelo, je pa veliko lažje, če vsaj kakšen izpit za naslednji letnik narediš, ker jih je potem naslednje leto manj).
Pa ne mislit, da je konec sveta, če ponavljaš letnik... Zraven lahko (vsaj na našem faksu) delaš tudi izpite za naslednji letnik in greš lahko npr. iz prvega direktno v tretji letnik (ampak to je teoretično, jaz na žalost zaenkrat še ne poznam nikogar, ki bi mu to uspelo, je pa veliko lažje, če vsaj kakšen izpit za naslednji letnik narediš, ker jih je potem naslednje leto manj).
-
^cherry^ - Debatorica
- Na forumu od: 16. 3. 2008
Green is Red napisal/-a:aja, še nekaj: na 3. mesto bom 100% sprejeta, sam tega res ne bi študirala, zato se najbrž ne bom šla sploh vpisat. ali to pomeni da se potem lahko vpišem v 2. rok nekam drugam? ali se na 2. rok lahko vpišeš le v primeru, ko nisi nikamor sprejet?
vem, da paničarim, sam res bo grozno še en teden ali več čakat na pošto
Če se v prvem roku ne greš vpisat, pa si sprejeta nekam, pol se lahko vpišeš šele v tretjem roku (na začetku oktobra). Vsaj pri moji kolegici je blo lani tko. V drugem se kao ne smeš/ne moreš.
- lauren
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
~NIA~ napisal/-a:enkrat se lahk prepišeš ali ponavljaš.
Recimo jest lani v 1. rok nism bila sprejeta in v 2.roku vemo kaj ostane in sm upisala na FF na kar eno smer. Na predavanjih nism bla niti minute. Tko sm zgubila eno leto faxa in možnost ponovnega prepisa.
Žou mi je samo da se nism upisala na neko višjo šolo in ne na univerzo. ker lahko se vpišeš na fakulteto, pa se prepišeš na drugo in potem se nemorš več. lahko pa se upišeš še na višjo, pa potem na drugo, pa na visoko... v primeru da ti je vseen za ta leta če bi se lani vpisala na neko višjo šolo bi se zdej vseeno lahko prepisala na univerzo, vendar bi imela še vedno možnost da se prepišem na drugo univerzo. tko je pa nimam.
no letos se bom upisala na drug faks in pač nemorm padit letnika, lahko le pavziram. prvo leto ko pavziraš (delaš, če želiš, samo tiste izpite ki ti jih redno ni zneslo) imaš status, vsa naslednja leta ga nimaš, ampak se morš glih tko upisat v šolo kot pavzer, da te imajo v neki evidenci. pa na izpite se morš pač prjavlat.
Zakaj širite neresnice?! To ni res, da imaš prvo leto, ko pavziraš status. To je bilo včasih, zdaj tega ni več. Statusa nimaš, lahko pa se pač vpišeš na neko višjo šolo ali izobraževanje odraslih in tako dobiš status. Pa tut vpisovati kot pavzer se nikamor ni treba, ker če se ne vpišeš redno, te fakulteta avtomatsko obravnava kot pavzerja.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
*sanja* napisal/-a:Ja saj ne moreš dvakrat ponavljat... Prvič pač ponavljaš, če še vedno ne narediš, pač pavziraš... Pa na našem faksu to ni nič neobičajnega, tako da ne se že v naprej preveč sekirat. Bi pa jaz svetovala, da če se ti zgodi, da prvega letnika ne narediš, da raje pavziraš kot ponavljaš (tudi če imaš pogoje za ponavljanje-ja, tudi pogoje za ponavljanje rabiš ), razen če si 100% prepričana, da želiš ostati na tem faksu... Ker imam sošolke, ki jim je zelo žal, ker so ponavljale, ker bi zdaj lahko šle na Pedagoško fakulteto študirati matematiko (ali pa v Maribor, kjer je baje tudi lažje kot na FMF-ju), pa so že ponavljale in to ni mogoče. Ker ko imaš enkrat narejen prvi letnik, potem verjetno ostaneš na faksu, ker ti je škoda, da vržeš stran že narejen letnik...
to je ful doro, da lahko delaš izpite za naslendji letnik.. tko je tudi na FF in je moja sestra šla kr direkt z 2. v 4. letnik
res bi blo lepo, da bi kej tazga uvedli tudi na EF (pobožne želje, vem), kr glede na to da bom ponavljala letnik (in sm prepričana v to da mi bo zmanku 1 predmet do pogojeu) bom očitno gledla celo leto u luft pa bi rajš vidla da delam kej koristnega in bi delala izpite za naprej
-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
sončk napisal/-a:ushergirl napisal/-a:Punce, zdej mi ena prav, da lahka samo iz poklicne na splošno dobiš status.
Ti sam mene posluši, tut iz splošne na poklicno je Sej ga mam jst trenutno
Mhm, sej pol so druge rekle, da je to čist možno. In bom tko nardila. Sm se pa že vpisala v jesenski rok,bom kr us epredmete zvišvala. Pa dons bom prošnjo za vpogled napisala.
-
mystik - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2009
js sm zelo zadovoljna.
sicer sta mi pri vseh predmetih manjkala do višje ocene samo 2%, pri angleščini pa le 1%.
slovo sm pa kr z 8 nrdila O.O
prfoksi se je skor strgal.
in v hipu sem postala njena najljubša učenka, čeprav je prej 4 leta neprestano kritizirala moje eseje in mi težila naj spremenim slog.
pa ga nisem in rezultat je tu =P
drugače mam pa skupaj 86,6 pik.
mislim, da je to več kot dovolj =]
sicer sta mi pri vseh predmetih manjkala do višje ocene samo 2%, pri angleščini pa le 1%.
slovo sm pa kr z 8 nrdila O.O
prfoksi se je skor strgal.
in v hipu sem postala njena najljubša učenka, čeprav je prej 4 leta neprestano kritizirala moje eseje in mi težila naj spremenim slog.
pa ga nisem in rezultat je tu =P
drugače mam pa skupaj 86,6 pik.
mislim, da je to več kot dovolj =]
- tinca malinca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 10. 2006
- Kraj: čokoladnica
Čestitke vsem, za uspešno opravljeno maturo!
Je mogoče katera vpisala tiflopedagogiko & pedagogiko specifičnih učnih težav?
Je mogoče katera vpisala tiflopedagogiko & pedagogiko specifičnih učnih težav?
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov