Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sunny_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2006
fragolaa napisal/-a:A ve katera kako se napiše prošnjo za vpogled v izpitno dokumentacijo in kaj mora vsebovati?
Imaste mogoče kašen primer?
prosim
http://www.ric.si/splosna_matura/rezultati/
Vpogled v izpitno dokumentacijo
Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov s priporočeno vlogo zahteva, da mu Ric omogoči brezplačni vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Kot dan oddaje vloge šteje poštni datum, odtisnjen na kuverti. Vloge ni potrebno pošiljati za vsak predmet posebej, le jasno naj bo navedeno, pri katerih predmetih kandidat želi vpogled.
V nekaj dneh od prejema vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo Ric kandidata obvesti o datumu in uri vpogleda. S pisnim pooblastilom lahko vpogled namesto kandidata izjemoma opravi tudi kdo drug. Pooblastila ni potrebno notarsko overiti.
Vpogleda se lahko poleg kandidata udeleži tudi en spremljevalec, ki pa ne sme biti član DPK SM ali zunanji ocenjevalec pri tem predmetu splošne mature na tem izpitnem roku. Pregled izpitne dokumentacije za en predmet traja praviloma 1 uro. Na vpogledu dobi kandidat informacije o možnosti ugovora, navodila za pripravo ugovora na oceno in kopijo zapisnika o opravljenem vpogledu.
Kaj mora vloga za vpogled vsebovati:
# ime in priimek,
# stalno prebivališče,
# rojstni datum,
# navedene predmete, pri katerih kandidat želi vpogled.
Ugovor
Najpozneje naslednji dan po opravljenem vpogledu lahko kandidat vloži:
# obrazložen ugovor na način izračuna izpitne ocene, pri katerem se preveri, ali so bili vsi seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja in ali je kandidat glede na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobil ustrezno oceno. V postopku se ne pregledujejo izpitne pole in se ne preverja pravilnost ocenjevanja;
# obrazložen ugovor na oceno, če kandidat meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. V tem postopku DK SM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata.
Kandidat mora ugovoru priložiti dokazilo o plačilu stroškov ugovora, ki se mu v primeru upravičenega ugovora (tj. če se zviša ocena) vrnejo.
V obeh primerih o ugovoru odloči DK SM najpozneje v 60 dneh po prejemu vloge. Odločitev DK SM je dokončna.
- Green is Red
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
nekaj me zanima, če ve katera mogoče: kako je z vpisom v 2. roku ali kako se temu reče? lahko se vpišeš na tisti študij, na katerem v prvem roku niso bila zapolnjena vsa vpisna mesta, ali kako?
You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one.
- sunny_
- Komunikatorka
Green is Red napisal/-a:nekaj me zanima, če ve katera mogoče: kako je z vpisom v 2. roku ali kako se temu reče? lahko se vpišeš na tisti študij, na katerem v prvem roku niso bila zapolnjena vsa vpisna mesta, ali kako?
Ja itak da, če so ostala še prosta mesta... sam glej roke za vpis da ne zamudiš...
- Green is Red
- Sramežljivka
aha, tko. upam, da čim prej hvala.
-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
sončk napisal/-a:Za status se prjavš na ekonomsko šolo Koper - izobraževanje odraslih, jih pokličeš, pa ti pošlejo položnco in potrdila, sam plačat morš 80€.
purple_rain napisal/-a:Sploh nč bedno, pač jim rečeš, da delaš prekvalifikacijo..lahko greš pa direktno do kakšne šole in samo rečeš, da ti bi pa status mela.ushergirl napisal/-a:Aha. Ja to itak. Sam se da, a ne? Tut če sm zdej splošno, grem lahka poklicno (mau bedno hehe sam useen).
Punce, zdej mi ena prav, da lahka samo iz poklicne na splošno dobiš status.
- Green is Red
- Sramežljivka
aja, še nekaj: na 3. mesto bom 100% sprejeta, sam tega res ne bi študirala, zato se najbrž ne bom šla sploh vpisat. ali to pomeni da se potem lahko vpišem v 2. rok nekam drugam? ali se na 2. rok lahko vpišeš le v primeru, ko nisi nikamor sprejet?
vem, da paničarim, sam res bo grozno še en teden ali več čakat na pošto
vem, da paničarim, sam res bo grozno še en teden ali več čakat na pošto
- sunny_
- Komunikatorka
Mene pa zanima kako je s tem prepisom, ponavljanjem in pavziranjem...
pavziranje vem da ni omejeno, kaj pa prepis in ponavljanje??...
Vem da po novem lahko ponavljaš v celotnem tvojem študijskem obdobju le 1X , sam zdej ne vem, če je to enakovredno prepisu v smislu, če se prepišeš, in še to samo enkrat, če je to enakovredno ponavljanju.... v smislu če se prepišeš na drug program, le-tega ne moreš več ponavljat in met reden status, pa pa samo pavziraš, kr si kao že izkoristil bonus...
upam, da me razumete...
pavziranje vem da ni omejeno, kaj pa prepis in ponavljanje??...
Vem da po novem lahko ponavljaš v celotnem tvojem študijskem obdobju le 1X , sam zdej ne vem, če je to enakovredno prepisu v smislu, če se prepišeš, in še to samo enkrat, če je to enakovredno ponavljanju.... v smislu če se prepišeš na drug program, le-tega ne moreš več ponavljat in met reden status, pa pa samo pavziraš, kr si kao že izkoristil bonus...
upam, da me razumete...
Zadnjič spremenil sunny_, dne 13. Jul. 2009 13:56, skupaj popravljeno 3 krat.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
VPRAŠANJE:
Kdaj pa pride naslednji razpis ven? Bolj me zanima tisti za višje šole (al visoke), tiste, ki ločene od univerzitetnih. A je vpis še vedno ločen? (pač da imaš na uni (oz. vs) 2 vpisa in na tem 2).
Čestitam vsem za opravljeno maturo
Kdaj pa pride naslednji razpis ven? Bolj me zanima tisti za višje šole (al visoke), tiste, ki ločene od univerzitetnih. A je vpis še vedno ločen? (pač da imaš na uni (oz. vs) 2 vpisa in na tem 2).
Čestitam vsem za opravljeno maturo
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Puunce, js mam vprasanje =) Ker sm nardila sam 2 predmeta, se zdej prijavlam se enkrat na celotno maturo. Pisem se prosno za vpogled, in zdej me zanima: ce bom mela odobren vsaj en predmet na vpogledu in potem tako narejene 3 predmete, bi opravlala sam se 2 predmeta jeseni.
In kaj bo potem s to mojo prijavnico? Bom mogla vse se enkrat delat jeseni (ker se pac danes moram prjavt na maturo)? Al se bo dalo to kak ustimat?
Joooj js upam d razumete kaj hocm uprasat =)
In kaj bo potem s to mojo prijavnico? Bom mogla vse se enkrat delat jeseni (ker se pac danes moram prjavt na maturo)? Al se bo dalo to kak ustimat?
- sunny_
- Komunikatorka
_TheCosmoGirl_ napisal/-a:Puunce, js mam vprasanje =) Ker sm nardila sam 2 predmeta, se zdej prijavlam se enkrat na celotno maturo. Pisem se prosno za vpogled, in zdej me zanima: ce bom mela odobren vsaj en predmet na vpogledu in potem tako narejene 3 predmete, bi opravlala sam se 2 predmeta jeseni.
Jah po moje je boljše da se sedaj prijaviš na vse tri predmete, in če ti ob vpogledu ugotovijo napake in ti nato odobrijo pozitivno oceno, pač le-tega potem ne greš jeseni popravljat. Vsaj po moje je tako.
Zdej bi bilo čudno samo to, če si pač plačuješ maturo, sam itak bi ti vrnili denar, če ne boš šla delat ta tretji predmet v slučaju, da ti odobrijo pozitivno oceno seveda.
- radenska
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
- Kraj: somewhere
..Evelyn.. napisal/-a:Waaaaaaa po kriterijih za vpis imam 90 točk računam kr da sm 100% in.
a se da še kje drugje to računat (oz kako ) kakor na dijaškm k men ne dela
drgač da mal zbijem bleščeče rezultate :
slova:4
mata:4
angla:2
gefa:4
soca:3
(s tem da mi je pr gefi&mati mankal 2% do 5
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov