Matura [Združena tema] #2
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 853 prispevkov
• Stran 55 od 57
•
Prejšnja
1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57
Naslednja
-
babushka - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2012
NUJNO!
Ima kdo Jezik na maturi (razlage in ponazoritve jezikovnih ravni z neumetnostnimi besedili) in ne rabi več? Ne bi rada kupovala nove, ker je slovnica itak vsako leto ista na maturi, tako da če kdo nima kam s tem, bi bila vesela, če me kontaktira po zs.
Ima kdo Jezik na maturi (razlage in ponazoritve jezikovnih ravni z neumetnostnimi besedili) in ne rabi več? Ne bi rada kupovala nove, ker je slovnica itak vsako leto ista na maturi, tako da če kdo nima kam s tem, bi bila vesela, če me kontaktira po zs.
-
angie. - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 1. 2011
Ima mogoče kdo kakšne res dobre zapiske za angleščino? Glede tega kaj je na maturi (slovnica). Jaz sem iz vseh 4 let pri urah angleščine odnesla zelo malo, ker imam prof., ki ne zna naučit. Ko rešujemo stare mature mi največ težav dela tista z gap fill, ko moreš vstavit eno besedo. Pa me zanima kako se naj to naučim? Vem, da moreš imet tudi malo posluha za jezik ampak verjetno so tudi kakšna pravila.
- CookieMonster
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2008
Pojdi na ric al pa si kupi zbirko starih matur pa reši čim več gap fillov. Z vajo boš dobila občutek kakšne vrste beseda bi nej pasala notri pa bi ti moglo iti bolše
- CookieMonster
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2008
Sej v tem je point pomoje. Pridobiti malo več besednega zaklada oz. tega, da veš kaj skup paše pa to. Kupi si še kakšno zbirko nalog, majo ful teh gap fillov tudi pa če mate v šolskem delovnem zvezku kakšne. Pa kakšne knjige probej brati, drugo ti ne vem svetovati
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
čeprav je že staro, citiram v ustrezno temo, mogoče komu prav pride.
*frutabela* napisal/-a:Pozdravljeni! Končala sem srednjo zdravstveno šolo. Decembra bom končala z opravljanjem pripravništva. Ker pri maturi nisem dosegla dovolj točk, bi si jo rada šla zviševat. Če sem prav seznanjena se na rok za opravljanje mature vpišem marca, potem pa opravljam maturo. Zanima me kakšen status imam vmes, do oktobra ko se vpišem na šolo. Ko zaključim s pripravništvom bom brezposelna, tako da ne vem, ali bom kasneje, ko se prijavim na maturo imela status študenta? Prosim za odgovore. Lep pozdrav
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
NUJNO!
Letos sem se prijavila k splošni maturi (kot "21 letnik"), a sem se nato odjavila od vseh predmetov, razen zgodovine, ki jo rabim za vpis na želeni študij. Poklicno maturo in 5. predmet imam že narejeno, a 5. predmet (pred leti) ni ta, ki ga rabim za vpis na želeni faks. Zdaj me pa zanima, ali sem zamudila vlak, ker nisem šla pisat internega dela pri zgodovini, kakor tudi nisem šla na strokovno ekskurzijo pri tem predmetu, kar je skupno ovrednoteno z 20%? Ali to pomeni, da moram na pisnem delu 8.6. doseči vse točke in na ustnem prav tako?
Letos sem se prijavila k splošni maturi (kot "21 letnik"), a sem se nato odjavila od vseh predmetov, razen zgodovine, ki jo rabim za vpis na želeni študij. Poklicno maturo in 5. predmet imam že narejeno, a 5. predmet (pred leti) ni ta, ki ga rabim za vpis na želeni faks. Zdaj me pa zanima, ali sem zamudila vlak, ker nisem šla pisat internega dela pri zgodovini, kakor tudi nisem šla na strokovno ekskurzijo pri tem predmetu, kar je skupno ovrednoteno z 20%? Ali to pomeni, da moram na pisnem delu 8.6. doseči vse točke in na ustnem prav tako?
- ShanghaiBaby
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 12. 2009
*Gaja* napisal/-a:NUJNO!
nisi zamudila vlaka, pomeni le, da si izgubila 20 točk. ustnega izpita pri zgodovini ni, kar se pa tiče točk, ki jih lahko dosežeš na pisnem delu: kriterij se dela glede na gaussovo krivuljo in ni vnaprej znan, vendar če dosežeš vseh 80 možnih točk pomeni, da bi najverjetneje opravila s 4.
-
babushka - Sramežljivka
Iz katerih knjig se pa učite za zgodovino? Jaz sem predelala celo knjigo Zgodovina na maturi 2012, ki sem si jo kupila, ker nisem hodila v gim (delam maturo kot občanka) in baje ta knjiga ni dovolj, pa tudi ful snovi manjka. Mi lahko kdo pove točne naslove vseh 4 knjig za ZGO za gimnazije, da grem danes v knjižnico?
- ShanghaiBaby
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 12. 2009
babushka napisal/-a:Iz katerih knjig se pa učite za zgodovino? Jaz sem predelala celo knjigo Zgodovina na maturi 2012, ki sem si jo kupila, ker nisem hodila v gim (delam maturo kot občanka) in baje ta knjiga ni dovolj, pa tudi ful snovi manjka. Mi lahko kdo pove točne naslove vseh 4 knjig za ZGO za gimnazije, da grem danes v knjižnico?
Po moje je najbolje, da se učiš po učbenikih, ki jih je potrdil strokovni svet RS za splošno izobraževanje (tako piše v maturitetnem katalogu).
Mi v šoli delamo po učbenikih Zgodovina 1,2,3,4. prvi je zelen, drugi moder, tretji rdeč, četrti pa rumen (če ti to kaj pomaga)
-
babushka - Sramežljivka
Hvala. Včeraj sem šla v knjižnico in si izposodila knjigo (modro) za 2. letnik in (rumeno) za 4. letnik. Ostalih dveh niso imeli in ker danes moram nujno rezervirati ti dve knjigi, me zanima, če mi lahko ti ali kdo drug napiše avtorja teh dveh knjig - torej za 1. in 3. letnik, saj ju rabim čim prej. Če ne bom v tej knjižnici dobila knjig še naslednji teden, bom preverila preko cobissa, kje ju še imajo na voljo za izposojo.
Sem pa slišala, da je baje najboljše kupiti vse štiri knjige popolnoma nove, torej letošnje, a je to kar precejšen finančni zalogaj. Najbrž ni neke razlike v teh knjigah in novih, saj se zgodovina ne spreminja, ali pač?
Sem pa slišala, da je baje najboljše kupiti vse štiri knjige popolnoma nove, torej letošnje, a je to kar precejšen finančni zalogaj. Najbrž ni neke razlike v teh knjigah in novih, saj se zgodovina ne spreminja, ali pač?
Prvi neprebran prispevek • 853 prispevkov
• Stran 55 od 57
•
Prejšnja
1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov