Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jun. 2011 18:30

Na ustnem je 20 točk, kar je 20% končne ocene.
Imaš pa na ustnem itak svojega profesorja matematike. In seveda lahko z lastnimi besedami, samo da je prov :wink: To so res najlažje prislužene točke.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 16. Jun. 2011 19:34

Ok, hvala :) upam da res ne komplicirajo. Mislim sej, par definicij se da res napiflat, ampak cele knjige pa nikakor ne..
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 16. Jun. 2011 20:37

shinee napisal/-a:
Trixie-bee napisal/-a:Je imela katera ustni danes? :)

Jaz sem imela angleščino in na višji ravni sploh noben ni dobil listka s pesmijo vsi razen dveh, ki sta dobila Curious incident, smo dobili butastega Catcherja .. bljak :D

No ja sej drugače mi je šlo sam jezik se mi je mal zapletal, ker hočem povedat več stvari naenkrat :oops:

angla tudi tukaj.
Hotela sem it na višjiga, pa sem si premislila (hodila sem na priprave in vse), butara, regrets.
Danes nas je bilo 6 samo (ostali imajo v soboto, ko imamo mi francoščino) in miss pred menoj je dobila pesmico. (:

btw, trejdam za catcherja kuj! :D sama sem ga sprva prebrala cca 20 strani in mi je butast, sedaj pa še enkrat in mi je res top. (: in ja, dobila sem christopherja med nakupovanjem vlakovne vstopnice do Londona. bleh -.-

in tudi sama sem se malce lovila, ker sem imela v mislih več stvari hkrati in sem določen stavek že začela, dojela, da bi se drugače obrnjen boljše slišal in uporabljala mašila. Računam na + točke za besedišče. (:
Ko smo v šoli imeli poskusno sem jih dobila 18 (od 20), tako, da sedaj upam na vsaj 16 (hja, ta druga prof. je malce bolj tečna, upam da ne bo preveč vplivala :D). Pa še prvič na maturi sem bila živčna, ustnih me je veliko bolj strah, ampak problem je, da me je angleščine še najmanj od vseh -.- kaj šele bo...

Meni je pa Christopher mal bolj zanimiv :) vsaj ni vsaka druga beseda goddam :D Drugače sem pa dobila odlomek, ko je Holden v baru kjer je Ernie- the piano player in pride Lillian Simmons in pol me je neki od tega spraševala. To knjigo pa sem samo enkrat prebrala, ko smo jo še v šoli predelovali, no pol sem se jo lotila še enkrat pa se mi ni dalo cele :P Sem raje Christopherja.
Sem pa imela eno totalno bedno sliko. Incurable diseases- na sliki pa je bil samo znak za aids (una pentelca), napis AIDS in 2 zemlji od tega ena vsa neki spačena in meglena, pol pa ti govori :D
Drugo vpr. pa je bilo Children and parents.

Mene je blo tudi ful strah... upam da dobim za slo kej normalnega :S
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 16. Jun. 2011 20:48

kok je najhujš ko te nervoza ovira -.-
js si prvo želim, da bi bla umirjena, preprićljiva in zgovorna, da ne bi mela največ strahu :D to je največ , seveda pol znanja itak, ampk ta utis k ga ti daš je najbolj pomembn ,...pa da ne delujš napiflan, da si sproščen ...
pa seveda upam, da bom dobre listke zvlekla, dozdej sm mela vedno to srečo :)
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 16. Jun. 2011 21:06

Jaz sem pri angleščini dobila brezomstvo (in me je kar nekaj spraševala. kaj piše v reviji kralji ulice? Kje so zavetišča za brezdomce... :/ )potem sem pa potegnila še odvisnost od loterije :? in pa Christopherja. Tam me je tudi kar nekaj spraševala glede ostalih otrok v vrcu kakšni so bli :?

Drugače pa imam v soboto slovenščino pa sploh še nisem začela. Maš pri odlomku tut naslov pa avtorja napisan ane? Obnove zgodbe bi se še nekako spomnila, ampak sigurno ne bom znala nič povedat o avtorju, obdobju in pa kakih globjih pomenih.
Pa tista prva besedila se še malo spomnim, teh slovenskih (kakšna Telečja pečenka in podobno9 pa nimam pojma :/

Matematike me pa ful skrbi. Naša profesorca je ful smotana in ti takoj odbija točke. Še posebej če te nima blazno rada. Moraš prav definicije ovedat in ne samo nekaj po domače. :mad:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jun. 2011 21:16

Ja, avtor in delo je napisano. Sicer pa ne rabiš o vseh avtorjih velik vedt. Js sm mela Sarteja in sem povedala dobesedno 2 stavka o njem (obdobje, kje živel, mogoče še kakšna malenkost). O kakšnem Prešernu je pa treba seveda ogromno povedat :wink: Treba mal precent kak podrobno ste se dejansko učili o kom.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 16. Jun. 2011 21:29

Trixie-bee napisal/-a:Meni je pa Christopher mal bolj zanimiv :) vsaj ni vsaka druga beseda goddam :D Drugače sem pa dobila odlomek, ko je Holden v baru kjer je Ernie- the piano player in pride Lillian Simmons in pol me je neki od tega spraševala. To knjigo pa sem samo enkrat prebrala, ko smo jo še v šoli predelovali, no pol sem se jo lotila še enkrat pa se mi ni dalo cele :P Sem raje Christopherja.
Sem pa imela eno totalno bedno sliko. Incurable diseases- na sliki pa je bil samo znak za aids (una pentelca), napis AIDS in 2 zemlji od tega ena vsa neki spačena in meglena, pol pa ti govori :D
Drugo vpr. pa je bilo Children and parents.

Mene je blo tudi ful strah... upam da dobim za slo kej normalnega :S

Meni Chris ne potegne, ker pač ga ne štekam. Saj ne, da sem čustveno otopela or something; i should walk a mile in his shoes. (:

hahahah, ta odlomek sem mela jaz pri predstavitvi v razredu :D (vsak je imel namreč enega). In ja, catcher mi je top, chrisa sem pa končala nekje pri tretjini.... :D
Kot prvo, sliko, sem pa imela eno z odraslimi zbranimi v kjnižnici okrog računalnika, druga je bila pa z otroki v šoli, uniformirani, pa v ozadju en kamerman. Se je kar dalo povedat. (:
Tema je bila pa money matters, tut huda. 8)

--------------------------------

V soboto me čaka francoščina - najbolj me je strah le te, ker sem totalno iz forme, ker imamo novega native speakerja in je zabit -.- Lani sem več znala v tem času kot letos (pripravljali smo se namreč na mednarodni certifikat), ki je sicer lažji kot matura, ampak smo toliko dialogov and so obdelal, da galva peče. Smo pa znal. [bilo je nekoč -.-]

V ponedeljek slovenščina, waaa, kolk je tega! :O Upam, da dobim nekaj do renesanse + byrona. (BYRON! <3) ker mi je všeč. :D Po renesansi so mi bedna dela; saj se najde še kaj zanimivega, ampak ne prav veliko... (imo).

In v sredo matematika, me zaenkrat ne skrbi kaj preveč, je pa res da sem predelala 1/5 knjige. Se tolažim s tem, da sem med prvimi, ki končajo. :D Hahaha, ostali majo kasneje - tudi, če imajo le 3 predmete ^^,
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 16. Jun. 2011 21:31

Al pa mogoče Becketta, ker ima lep priimek. :D Čeprav tudi pesništvo po WW2 ne bi bilo slabo, ker je to bolj sveža snov in se je nekaj še spomnim -.-
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trixie-bee » 17. Jun. 2011 11:18

Jaz pa bi ful rada moderno na slovenskem, pa recimo Zločin in kazen. Moderno sem si ful zapomnila, ker sem se lani čist na koncu zadnje dni pouka piflala ko zmešana, ker sem hotela imet slovo 5 zaključeno :D No, pol me je vprašala Cankarja in sem dobila 5 :D Oh, kje so tisti cajti :P

Mata me tudi fajn skrbi... Profesorica nam je rekla, da na maturi baje da nobeden ne išče neznanja in da ne bodo drezali tja ... yeah right... kako me je potolažila ej :roll:

No, v glavnem zdaj se grem nazaj slovo učit furat safr :cry: in mislit na pon ko bo vsega konec :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 17. Jun. 2011 14:33

Dala prvega ustnega skozi :D Angleščina.. glede na to, da sem lih zadnjo noč enkrat preletela par tem, je šlo relativno dobro.. prvi sklop vprašanja sem zamenjala, takoj ko sem vidla 'Terrorism', pol pa sm dobila slikce z raznimi drogami, Catcherja (potiho si prebereš en odstavek in poveš kaj si prebral? + ali je tudi Holden 'phony' in nekaj o njegovem socialnem statusu), tretje pa se je nanašalo na Money.. s tem da me je tle spraševala samo o drugih vrednotah poleg denarja, npr pomen družine in blabla.. tko da sem o denarju bolj malo mogla govorit :)

Mah, bo kar bo, ampak še vedno ne morem prebolet pisnega dela, še posebej slušnega razumevanja :evil:
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 17. Jun. 2011 20:32

omojbog!
zdajle sem pa ogorčena -.- ena izmed naših profesoric za slovenščino, je svojim razredom seznam naših maturitetnih del (pač tista, ki jih moramo znat) skrajšala na 33. Mi jih imamo 55, če se prav spomnim. Mislim, halo? Dude, matura je. :O Prijateljica je bila z mano v razredu (ona ni sošolka), ko me je naša spraševala in je kao bilo tako kot na maturi. Noo, in je rekla, da pri njih isto kao maturitetno sprašuje in da je veliko bolj u izi. Butasto se mi zdi, da bojo oni lažje dobili unih 20 točk, ker imajo bolj u izi prof. Imo bi tudi na ustnih moral prisostvovati zunanji učitelj -.-
+ eseje ta prijateljica piše 4, 5 in mi je profesorica sama rekla, da zato, ker ima izjemen slog, si ne more privoščiti, da bi ji dala slabo oceno, čeprav vsebinsko ni bog ve kaj. Okej, preživim. Samo kako bo ona šokirana, ko bo esej na maturi res slabo pisala? o.O (če bo ocenjevalec kolikortoliko v redu) A ni naloga profesorja, da dijake nauči pisat po navodilih, da v eseju dejansko izpostavi svoje razmišljanje itd? Računa, da bo slovenščino pisala vsaj 7, kljub temu, da ji test ni šel bojda bog ve kaj.

Mi gre pa na živce tudi naša prof. za slovenščino, ki je reees stroga pri ocenjevanju. Poskusni esej, interpretativnega, so 4je pisali 3, ena je pisala 4, ostali pa vsi dve. Pa ta esej nas je izbralo 21. In zadnjič nam je na razredni večerji razlagala, da popravlja eseja iz prekmurja in da so res slabi, da je pri koncu in je največje doseženo število točk 41. Oumajgad, ženska, zamisli se. Se tolažim s tem, da mi ona ne popravlja mature. Tako da, Prekmurci, sožalje. :D

Tako, zdaj sem se izpovedala. :D

PS: se mi je skos zdelo, da so slavisti malo nečloveški. :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 18. Jun. 2011 7:44

še dobro, da nisem s prekmurja :D

Drugače pa sem imela dele ustnega pri slovenščini. me je kar precej skrbelo ampak mislim, da mi je šlo zelo vredu. Dobila sem dogodek v mestu gogi in besedne&nebesedno sporazumevanje.
Edino pri branju odlomka nisem vedela a prebereš imena, ki to rečejo in didaskalije. Sem pol vse prebrala, ampak to bolj potiho :lol:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 18. Jun. 2011 9:38

no js sm pa zaključila z matooo :D
morm reč, da je kr lepo slovo blo ... zadovoljna:)
mela sm pa uprašanja : -definiraj središčni in obodni kot, ter ugotovi zvezo med njima, ter lahk primer s katerim izračunaš dana kota
- potem za narisat potence z negativnim celim eksponentom, pač pa mal značilnosti povedat,...tuki sm se edin mal lovila -.-
- kaj so permutacije, koliko je možnih in s5 en primer zravn u izi
aja drgač pa obstaja ena stran, ko dobim link prilepim, kjer lahko vidš že rešitve nalog pri maturi za mato ...mogoče tut od kkšnih drugih predmetov :P ql ane

so pa ustni dost u izi in je res sproščeno, kar mi je ušeč ..presentljivo sploh nism bla žiučna lih
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 18. Jun. 2011 10:01

http://www.instrukcije-horizont.si/rese ... atematike/

tuki si poglejte rešitve za maturo 2011- mata :D lahko boste veseli, morda presenečeni... če pa kdo še za kkšn drug predmt najde, kr naj da lin ..kšna slova, špana ,.. :)
Zadnjič spremenil Eući*, dne 18. Jun. 2011 11:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shinee » 18. Jun. 2011 11:16

jaz sem prejle zaključila s francoščino. od cele mature ever sploh me je bilo tegale ustnega najbolj strah in imam kar dober občutek... ne ravno bleščeč, ampak boljšega kot sem pričakovala. :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov