Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 21. Jul. 2009 14:25

- :)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 19:20, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 21. Jul. 2009 14:27

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 19:19, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Jul. 2009 14:37

Ej pomoje da res zarad mature... Da je pač niso naredili oz. so mel popravca. Ampak so omejitve letos res ekstremno nizke... Očitno je bla slaba matura :D
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 21. Jul. 2009 15:05

Devilish napisal/-a:Js sm dobla pismo, da sem sprejeta, sam nikjer ne piše kolk je bla omejitev.. Kje ste vi to vidle?
če si dobla ono pismo od univerze v ljubljani je tam pri zadnji tabeli čisto desno predzadnji podatek minimum.
aja pa glede vabil na vpis, kdaj pa to zadevščino dobimo s fdvja?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jul. 2009 15:05

mene pa neki zanima k mi še danes ni jasno.. zakaj majo šole ku npr agrft, alu itd. kjer je itak bistvo da nrdiš sprejemne omejitev upisa?
recimo pr dramski igri je fuul visoka omejitev (neki čez 96).. kaj to pomeni da vsi k so bli sprejeti so meli nad 96 točk? kr če je res tko (dvomim, zto pa sprašujem) potem bi mogli bit vsi k so nrdili sprejemce ful pametni, več al manj vsi maturanti s pohvalo (poleg tega da so nadarjeni za igranje)
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 21. Jul. 2009 15:06

sončk napisal/-a:Ej pomoje da res zarad mature... Da je pač niso naredili oz. so mel popravca. Ampak so omejitve letos res ekstremno nizke... Očitno je bla slaba matura :D
ne vem no, meni je bla smešno lahka :? pa ne mislit, da sem v šoli kaj blestela
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 21. Jul. 2009 15:07

[vanessa] napisal/-a:mene pa neki zanima k mi še danes ni jasno.. zakaj majo šole ku npr agrft, alu itd. kjer je itak bistvo da nrdiš sprejemne omejitev upisa?
recimo pr dramski igri je fuul visoka omejitev (neki čez 96).. kaj to pomeni da vsi k so bli sprejeti so meli nad 96 točk? kr če je res tko (dvomim, zto pa sprašujem) potem bi mogli bit vsi k so nrdili sprejemce ful pametni, več al manj vsi maturanti s pohvalo (poleg tega da so nadarjeni za igranje)
pri njih matura prinese menda 10% procentov točk. omejitev je visoka ker sprejemni izpit oz. točke iz sprejemca ful napumpajo točke posameznika.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Jul. 2009 15:10

razmazena_maca napisal/-a:ne vem no, meni je bla smešno lahka :? pa ne mislit, da sem v šoli kaj blestela

Meni je bla tud lahka, pa tud nism v šoli blestela. Se mi pa zdi, da so se predvsem pritoževal nad biologijo, informatiko in zgodovino.
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *~Liesl~* » 21. Jul. 2009 15:11

razmazena_maca napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:mene pa neki zanima k mi še danes ni jasno.. zakaj majo šole ku npr agrft, alu itd. kjer je itak bistvo da nrdiš sprejemne omejitev upisa?
pri njih matura prinese menda 10% procentov točk. omejitev je visoka ker sprejemni izpit oz. točke iz sprejemca ful napumpajo točke posameznika.

Tle je dost simpl: če nardiš sprejemce, dobiš 90 točk, če pa ne, pa 0. Tko da če si npr. zlati maturant z vsemi točkami in pa 2x odličen, maš za akademijo samo 10 točk.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 21. Jul. 2009 15:15

sončk napisal/-a:
razmazena_maca napisal/-a:ne vem no, meni je bla smešno lahka :? pa ne mislit, da sem v šoli kaj blestela

Meni je bla tud lahka, pa tud nism v šoli blestela. Se mi pa zdi, da so se predvsem pritoževal nad biologijo, informatiko in zgodovino.

Biologija se mi ni zdela kaj težja kot prejšnja leta, zgodovina pa ja (druga pola). Pri nas so se večinoma nad kemijo pritoževali
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 10. 2007
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 21. Jul. 2009 15:19

Devilish napisal/-a:Js sm dobla pismo, da sem sprejeta, sam nikjer ne piše kolk je bla omejitev.. Kje ste vi to vidle?
če si dobla ono pismo od univerze v ljubljani je tam pri zadnji tabeli čisto desno predzadnji podatek minimum.

Js sm dobla ful listov: na enmu piše da sem sprejeta, pa kaj use morm imet zraven na vpisu pa kdaj je vpis, pol sem dobla cel kup potrdil o vpisu, nek obrazec za zavarovanje, pa za mesečno vozovnico pa vpisni list in to je to, nikjer nimam kake tabele :? zdej me je pa mal stisnalo, a je možno da je pri vsaki fakuleti drgač? Sprejeta sem pa na pedagoško..
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 21. Jul. 2009 15:22

Devilish napisal/-a:

Js sm dobla ful listov: na enmu piše da sem sprejeta, pa kaj use morm imet zraven na vpisu pa kdaj je vpis, pol sem dobla cel kup potrdil o vpisu, nek obrazec za zavarovanje, pa za mesečno vozovnico pa vpisni list in to je to, nikjer nimam kake tabele :? zdej me je pa mal stisnalo, a je možno da je pri vsaki fakuleti drgač? Sprejeta sem pa na pedagoško..
verjetno je drugače ja. jaz sem dobla pismo od univerze v ljubljani, not pa je bil samo 1 list in podatek, da mi vabilo za na vpis mora faks poslat naknadno.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 21. Jul. 2009 15:24

Ja, za vsako fakulteto je drugače smz
iz medicine MB so dobili tudi liste pa položnice ipd. in nič omejitev in točk

a ima vsaka fakulteta drugačen znesek vpisnine?
ker enkrat slišim 30eur, drugič 60eur ipd
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 10. 2007
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 21. Jul. 2009 15:29

Okej, uredu je, js sm dobla že iz fakultete tud vse kar je potrebno met zraven na vpisu, pa še eno pošto, kjer piše kolk je bla omejitev:)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 21. Jul. 2009 15:30

^^ a dve ovojnici vsaka posebej al kako? Ker jaz ne vem, kdaj naj kaj pričakujem od moje fakultete glede vpisa

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov