Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 14. Jul. 2009 23:41

Men se zdi, da ni treba met spričeval iz tretjega in četrtega letnika. Js sm se šla pred kartkim izpisat iz faksa, pa sm dobila nazaj sam maturitetno spričevalo oz. obvestilo o uspehu na maturi. Spričevali mam pa doma. Tko da pol najbrž že nism nič pošiljala okrog. Spomnem se pa ne čist dobr. :D
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 15. Jul. 2009 6:23

^^ Saj jim ne daš originala. Kolko vem, je potrebno samo kopije prinest. Bomo vidli :)
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 15. Jul. 2009 10:04

Mi smo to kr pošiljali po pošti (ker je pač bil faks v Kp) in smo mogl poslat original (ko sm šla te stvari iskat sem dobila nazaj originalnega). Drugače bi jim pustila te stvari, ker mi kopije itak ne koristijo. Lahko pa da je odvisno od faksa do faksa.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Jul. 2009 12:35

Ja sej zdej ma že skor vsak faks (tud FF) elektronski vpis, tko ti ni treba it na faks in verjetno pošlješ po pošti kopije.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Jul. 2009 13:10

Ej a mormo do dons al do jutr poslat prošnjo za vpogled?
Uporabniški avatar
...Nikyca...
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ...Nikyca... » 15. Jul. 2009 13:29

Do ju3 je potrebno poslat.
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 15. Jul. 2009 14:21

v enem komentarju je blo napisan kaj morš napisat v prošnji za vpogled...
...jst sm že učeri poslala in nism vedla kaj use je treba...ime&priimek,naslov in predmete k jih hočm pogledat sm napisala...sam nism pa vedla d je treba tud rojstni datum...a mislte d bi mogla še 1x poslat pismo,pa da dodam še rojstni datum???
Rainbow**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Rainbow** » 15. Jul. 2009 14:53

Gre katera na medicino v MB?
Don't be afraid of death, be afraid of unlived life.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 15. Jul. 2009 15:41

kdaj dobimo pošto?
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 15. Jul. 2009 15:47

la_estrella napisal/-a:v enem komentarju je blo napisan kaj morš napisat v prošnji za vpogled...
...jst sm že učeri poslala in nism vedla kaj use je treba...ime&priimek,naslov in predmete k jih hočm pogledat sm napisala...sam nism pa vedla d je treba tud rojstni datum...a mislte d bi mogla še 1x poslat pismo,pa da dodam še rojstni datum???

Jaz sem gledala na strani od RIC-a (pod rubriko pogoto zastavljena vprašanja) in ne piše nič o roj. datumu. Samo, da moraš navest ime in primek, predmete in šolo.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Jul. 2009 18:54

shiva* napisal/-a:
la_estrella napisal/-a:v enem komentarju je blo napisan kaj morš napisat v prošnji za vpogled...

Jaz sem gledala na strani od RIC-a (pod rubriko pogoto zastavljena vprašanja) in ne piše nič o roj. datumu. Samo, da moraš navest ime in primek, predmete in šolo.

Je že par strani nazaj ena napisala..
sunny_ napisal/-a:http://www.ric.si/splosna_matura/rezultati/

Vpogled v izpitno dokumentacijo

Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov s priporočeno vlogo zahteva, da mu Ric omogoči brezplačni vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Kot dan oddaje vloge šteje poštni datum, odtisnjen na kuverti. Vloge ni potrebno pošiljati za vsak predmet posebej, le jasno naj bo navedeno, pri katerih predmetih kandidat želi vpogled.

V nekaj dneh od prejema vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo Ric kandidata obvesti o datumu in uri vpogleda. S pisnim pooblastilom lahko vpogled namesto kandidata izjemoma opravi tudi kdo drug. Pooblastila ni potrebno notarsko overiti.

Vpogleda se lahko poleg kandidata udeleži tudi en spremljevalec, ki pa ne sme biti član DPK SM ali zunanji ocenjevalec pri tem predmetu splošne mature na tem izpitnem roku. Pregled izpitne dokumentacije za en predmet traja praviloma 1 uro. Na vpogledu dobi kandidat informacije o možnosti ugovora, navodila za pripravo ugovora na oceno in kopijo zapisnika o opravljenem vpogledu.

Kaj mora vloga za vpogled vsebovati:

# ime in priimek,

# stalno prebivališče,

# rojstni datum,

# navedene predmete, pri katerih kandidat želi vpogled.

Ugovor

Najpozneje naslednji dan po opravljenem vpogledu lahko kandidat vloži:

# obrazložen ugovor na način izračuna izpitne ocene, pri katerem se preveri, ali so bili vsi seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja in ali je kandidat glede na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobil ustrezno oceno. V postopku se ne pregledujejo izpitne pole in se ne preverja pravilnost ocenjevanja;

# obrazložen ugovor na oceno, če kandidat meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. V tem postopku DK SM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata.

Kandidat mora ugovoru priložiti dokazilo o plačilu stroškov ugovora, ki se mu v primeru upravičenega ugovora (tj. če se zviša ocena) vrnejo.

V obeh primerih o ugovoru odloči DK SM najpozneje v 60 dneh po prejemu vloge. Odločitev DK SM je dokončna.

:) :) :)
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 16. Jul. 2009 7:10

Mene nekaj zanima glede ugovora:
2. Ugovor na oceno
Kandidat lahko najkasneje naslednji dan po vpogledu v izpitno dokumentacijo vloži na DK SM obrazložen
pisni ugovor na oceno, če meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in
točkovnikom. Kandidat mora ugovoru priložiti dokazilo o plačanem pavšalnem znesku za stroške ugovora
25,00 EUR za en maturitetni predmet.

A lahko uložiš pa potem ne plačaš in se ne prkažš tm? Al morš avtomatsko, ker si uložil plačat? Ker jaz bi vložila (dans je zadnji dan) in bom se potem z našo prof. pogovorila, če je sploh smiselno. In če ne bo (3% mam za dvignit), potem ne bi pršla in posledično tudi ne plačala...
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 16. Jul. 2009 7:13

^^ Na vpogled greš brez plačat. Potem če pa daš ugovor, pa plačaš.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 16. Jul. 2009 7:17

Ahaaa, hvala! :)
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 16. Jul. 2009 22:10

Joj prooooosiiiim lepo naj bodo jutr znane omejitve :flehan: .

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov