Koristnost predavanj in vaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
sem padla v bolonjski sistem tako da je VSE obvezno
kr neki....upam da se bodo cez kak mesec pomirili
kr neki....upam da se bodo cez kak mesec pomirili
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Mi mamo tudi vse obvezno, čeprav se mi zdi to kr neki. Tudi vaje bi mogle biti neobvezne, zato ker zdaj hodijo tja tudi taki, ki jim faks ni najbolj v interes in so za brezveze tam, toliko da grejo sedet tja. Vaje se mi sicer zdijo koristne in tudi če ne bi bile obvezne, bi sigurno hodila nanje. Predavanja pa niso vsa najbolj v korist in se ne splača hodit na vse.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Mi smo imeli nekaj obveznih, nekaj neobveznih stvari. Hodila sem na obvezna predavanja in vaje, tista, ki so me zanimala in tista, ki so mi pripomogla narediti izpit oziroma dobiti boljšo oceno. Če sem bila mnenja, da od predavanja ničesar ne odnesem nisem hodila.
Res je tudi, da na vse niti ne bi mogla hoditi, ker sem bila dvopredmetna. Na koncu se je izkazalo, da sem na večino kar hodila.
Res je tudi, da na vse niti ne bi mogla hoditi, ker sem bila dvopredmetna. Na koncu se je izkazalo, da sem na večino kar hodila.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
jullia_ napisal/-a:floribunda napisal/-a:ohoho!
pri nas so jo preverjali tako, da se je vsak podpisal pol je šla ženska vse preštet. včasih so nas klicali tudi po ienih, nam na koncu ure pobirali zapiske ali pa smo imeli vsakič na koncu predavanj pop-quizz.
No evo, ravno to se zdi meni bolno. Med mojimi profesorji so člani SAZU-ja, bivši ustavni sodniki, ministri,... in zdaj bodo oni špilali neke paznike in se zajebavali s študentskimi varkami za fejkanje prisotnosti. Meni bi bilo to na njihovem mestu ful pod častjo.
sej nam se je tudi vsem zdelo bedno. posebno zato, ker smo predavnja, ki so bla zanimiva, kjer smo meli neke konstruktivne diskusije in kjer si od predavanj res nekaj odnesel obiskovali množično. tako, da ni blo dovolj stolov za vse.
nizka prisotnost na predavanjih je na našem faksu predvsem posledica nesposobnosti profesorjev in njihove nezainteresiranosti, da bi delali kaj drugega kot oddrdrali predvideno snov in pokasirali plačo. niti ne tolko posledica apatičnosti študentov.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
red_rose napisal/-a:hodite na predavanja? zakaj ja/ne?
se vam zdijo dovolj zanimiva, se vam zdi prav da so obvezna/neobvezna?
kaj pa vaje? koristne? kako je na vasem faksu?
Js hodim na cca. 90 % predavanj. Ponavadi ne grem v primeru, če moram it delat / se mi ne da (parkrat na leto) oz. imam kakšne druge bolj nujne obveznosti. Na predavanja hodim predvsem zato, ker si hitro zapomnim kar slišim in posledično ne rabim veliko učenja doma.
Predavanja se mi zdijo zanimiva, če le ne berejo samo iz PP. Predavanja in vaje bi po mojem mnenju mogla bit neobvezna, ker določeni potem res hodijo samo zaradi prisotnosti in motijo ostale.
Aha, vaje na mojem faxu so koristne, še posebaj pri predmetih, kjer je treba kaj računat, ker tako vsaj vem, da so naloge rešene pravilno in tudi če ne vem od kje pride določen rezultat, lahko sklepam in se s tem naučim.
-
kizzy - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
hodim na večino predavanj redno, večkrat mi je tudi žal ... vendar to potem odtehtajo predmeti, kjer mi ni žal je pa smotano to ja, da po bolonji nimaš veliko izbire o tem ali boš obiskoval predavanja ali ne ... in potem, kot ste že omenile ... klepeta(m)jo in že tako marsikatero slabo predavanje postane še slabše ... sedenje tam pa še bolj nesmiselno
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
90% se predavanj in vaj udelezim. Pac sama presodim, kdaj bom in kdaj ne.
Drugace pa mi imamo nekako predavanja in vaje obvezne, saj se eno prepleta z drugim isti dan. Ni ravno loceno, odvisno od snovi.
Sem mnenja, da je vse vedno koristno, razen ce profesor dobesedno bere iz skripte. Manj ucenja za doma
Drugace pa mi imamo nekako predavanja in vaje obvezne, saj se eno prepleta z drugim isti dan. Ni ravno loceno, odvisno od snovi.
Sem mnenja, da je vse vedno koristno, razen ce profesor dobesedno bere iz skripte. Manj ucenja za doma
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ampak js sm na primer čisto vizualni tip. vse kar nekdo govori mi gre skozi eno uho not, skozi drugo ven. tudi pri predavanjih, ki me zares zanimajo, morem zraven pisat, če hočem sledit, ker v nasprotnem primeru odplavam daleč daleč stran.
če samo poslušam se mi začne ful ful ful ful spat (ne vem zakaj, ampak tako pač je) in potem mi non stop glava dol pada, pa me je malček sram
si pač doma enkrat več preberem in je rešen problem.
če samo poslušam se mi začne ful ful ful ful spat (ne vem zakaj, ampak tako pač je) in potem mi non stop glava dol pada, pa me je malček sram
si pač doma enkrat več preberem in je rešen problem.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
No, ti si študentka šele 3 tedne, to, koliko so predavanja res koristna, se bo šele pokazalo
Je pa res, da je bolj pametno na začetku hodit na faks in se prepričat o tem, kako določeno predavanje izgleda, kot pa zanašati se na napotke starejših študentov, ker smo si pač različni. Enim sede en način predavanja, drugim pa čisto drug. Itak sam kar hitro pogruntaš, kje si dejansko kaj zapomniš, kje pa uro in pol samo čečkaš po robu zvezka.
Je pa res, da je bolj pametno na začetku hodit na faks in se prepričat o tem, kako določeno predavanje izgleda, kot pa zanašati se na napotke starejših študentov, ker smo si pač različni. Enim sede en način predavanja, drugim pa čisto drug. Itak sam kar hitro pogruntaš, kje si dejansko kaj zapomniš, kje pa uro in pol samo čečkaš po robu zvezka.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Čudno, da nas redke obiskovalke faksa še nihče ni napadel, na kak bedaste fakse to hodmo, da še tam ne rabmo bit
Sama večinoma hodim na vse vaje, ker vem da brez njih ne bom imela pojma. Hodim pa tud na ene 20% predavanj- čist odvisno od tega kdaj so.
Letos sem si lepo "zrihtala" urnik in imam ob ponedeljkih 10 ur, pa v četrtek 4 ure (ki bodo se kmalu prestavile na sredo). In to je to. Če bi letos bila v Lj, bi več obiskovala, ker mi mal bedno za zapiske prosit
Aja, imamo pa bolonjski sistem in ni nič obvezno lucky me
Sama večinoma hodim na vse vaje, ker vem da brez njih ne bom imela pojma. Hodim pa tud na ene 20% predavanj- čist odvisno od tega kdaj so.
Letos sem si lepo "zrihtala" urnik in imam ob ponedeljkih 10 ur, pa v četrtek 4 ure (ki bodo se kmalu prestavile na sredo). In to je to. Če bi letos bila v Lj, bi več obiskovala, ker mi mal bedno za zapiske prosit
Aja, imamo pa bolonjski sistem in ni nič obvezno lucky me
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja NIA bos vidla... mene fant se zdaj zafrkava ker sem mu lani ko sem bla brucka sveto zatrjevala da js bom pa hodla na predavanja ahaaam...
meli smo en predmet, vec smeri fakultete skupaj - okrog 200 studentov. prvic nas je blo 200, drugic ene 150...sem rekla fantu, sigurno nas bo ene polovica hodla - pa se mi je smejal. no, po ene par predavanjih jih je tam blo sam se 10 totalno nekoristna predavanja za en izredno prakticen predmet...
meli smo en predmet, vec smeri fakultete skupaj - okrog 200 studentov. prvic nas je blo 200, drugic ene 150...sem rekla fantu, sigurno nas bo ene polovica hodla - pa se mi je smejal. no, po ene par predavanjih jih je tam blo sam se 10 totalno nekoristna predavanja za en izredno prakticen predmet...
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
*mala* napisal/-a:Aja, imamo pa bolonjski sistem in ni nič obvezno lucky me
Mi tudi imamo bolonjski sistem, pa je vse obvezno.
Imam pa tako srečo, da hodim na študijski program, kjer nas je malo, učenci aktivno sodelujemo, s profesorji se poznamo ful dobro, brez predavanj in vaj si nekako zgubljen, če redno manjkaš.
Pri angleščini če manjkaš 10 ali večkrat padeš letnik in ne moreš eno leto opravljat izpitov.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov