Koristnost predavanj in vaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Sem sicer podiplomska študentka, hodim na vsa predavanja, saj so relevantna ter trajajo po 4 ure ker imamo itak zelo malo (po 4-6) in potem takoj izpit in nadaljevanje z drugim predmetom na isto foro. Nobena zadeva pa ne zahteva obvezne prisotnosti.
Na dodiplomcu sem hodila na vsa predavanja samo v prvem tednu vsakega semestra vsakega letnika. Potem sem spuščala, kar se mi je zdelo nepotrebno branje skripte, ki jo lahko berem tudi doma. Če se je bilo treba kje podpisat je bilo to vedno pri predmetu, kjer si res od predavanj odnesel najmanj. Tako da smo se izmenjevali pri podpisovanju - enkrat ti nisi šel, drugič kdo drug, pa te je podpisal.
Vaje so bile večinoma obvezne, na njih smo dopolnjevali snov s predavanj.
Meni se zdi sistem obveznih prisotnosti izredno zgrešen - na faksu boš pa ja sam znal presodit na kaj boš hodil in potem sam odgovarjal za posledice. Če ti bo tvoja odsotnost škodila, si boš lahko manjko pripisal sam sebi.
Na dodiplomcu sem hodila na vsa predavanja samo v prvem tednu vsakega semestra vsakega letnika. Potem sem spuščala, kar se mi je zdelo nepotrebno branje skripte, ki jo lahko berem tudi doma. Če se je bilo treba kje podpisat je bilo to vedno pri predmetu, kjer si res od predavanj odnesel najmanj. Tako da smo se izmenjevali pri podpisovanju - enkrat ti nisi šel, drugič kdo drug, pa te je podpisal.
Vaje so bile večinoma obvezne, na njih smo dopolnjevali snov s predavanj.
Meni se zdi sistem obveznih prisotnosti izredno zgrešen - na faksu boš pa ja sam znal presodit na kaj boš hodil in potem sam odgovarjal za posledice. Če ti bo tvoja odsotnost škodila, si boš lahko manjko pripisal sam sebi.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
UG84 napisal/-a:
Se strinjam. Glede podpisovanja pa pri nas preverjajo, pri enem predmetu celo profesorca sama hodi naokrog in nas obkljuka. Ful nam govorijo kako fax ni obvezen in njih ne briga ali prihajamo ali ne, po drugi strani pa nas evidentirajo če smo prisotni.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
To je pa res bedarija. Dejansko s tem povzročijo, da v predavalnici sedi en kup apatičnih ljudi, ki bi v tistem trenutku lahko delali kaj bolj pametnega. Če profesor ne zna narediti ure zanimive in predavanja koristnega je to njegvo problem, ki bi ga moral reševati na drug način.
Ampka najlažje je uvesti obvezno pristotnost. Kr neki. Jaz sem imela polno takšnih predmetov, kjer bi najraje odstranila profesorja, saj je izredno zanimivo temo sprevrgel v brezvezno teoretsko natolcevanje in dolgočano predavanje.
Ampka najlažje je uvesti obvezno pristotnost. Kr neki. Jaz sem imela polno takšnih predmetov, kjer bi najraje odstranila profesorja, saj je izredno zanimivo temo sprevrgel v brezvezno teoretsko natolcevanje in dolgočano predavanje.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Pr nas so bila lani predavanja obvezna(bolonjc) zdaj pa nekako niso več... So nam samo rekli, da če ne bomo hodili na predavanja da bomo težko naredili..no, to se je že lani pokazalo. Vaje so pa itak obvezne... Osebno sem kar priden kar se tega tiče...se trudim da sem na vseh predavanjih in na vajah...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Red rose - nekatere vaje so popolnoma nesmiselne in v bistvu asistent predava snov (tako si profesor in asistent, ki vodi vaje, razdelita študijsko snov ), na nekaterih vajah (teh je res bolj malo) pa na podlagi spredavanega rešujemo konkretne primere iz sodne prakse - te vaje pa znajo biti zelo koristne
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^ja, ane ker pri nas (in vseh tehnicnih in naravoslovnih faksih) je vse logicno kaj delamo na vajah: pri statiki racunamo obtezbe konstrukcij, pri projektiranju projektiramo objekte...kaj se pa dela pri druzboslovju mi pa res ni blo jasno zakaj so pri enih predmetih potrebne vaje no, fajn =)
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Vaje so bile tudi pri nas neke vrste praktično dopolnilo predavanj - na njih smo analizirali članke, predstvaljali seminarske, projekte, imeli simulacije, razne stvari.
Nekatere so bile bolj praktične, druge pa so bile bolj tema. Sej zato pa mi je bilo smotano, ker so bile obvezne - vse, niso namre bile koristne. Daleč od tega. Ampak to je že druga zgodba...
Nekatere so bile bolj praktične, druge pa so bile bolj tema. Sej zato pa mi je bilo smotano, ker so bile obvezne - vse, niso namre bile koristne. Daleč od tega. Ampak to je že druga zgodba...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
red_rose napisal/-a:nekaj me zanima - kaj sploh delate na vajah na druzboslovnih faksih? pac predmet kjer se mores eno knjigo naucit (ne vem..o zgodovini ali kaj takega) in je to to. kaj se dela na vajah?
Jaz imam pri obeh predmetih statistiko in pod to pač spadajo vaje. Pri drugih pa opravljamo seminarske naloge pr vajah(tko da ni treba na predavanjih neki ful razlagat ampak tud mi že mamo neko znanje o tematiki in poteka predavanje kao bolj interaktivno).
It was forever..but it didnt last long..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
predvidevam, da vsi rešujete ankete ob koncu leta, kjer ocenjujete profesorje in njihove pedagoške sposobnosti?
se je kdaj zgodilo, da so slabe ocene stale profesorja službe? ali vsaj opomina?
se je kdaj zgodilo, da so slabe ocene stale profesorja službe? ali vsaj opomina?
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jaz sem na cisto novem programu, ena generacija pred nami je bla prvic vpisana, in so na koncu nekatere stvari ful skritizirali, tudi da so bli kdaj prevec obremenjeni, da je kaksna snov nekoristna, da je kak predavatelj neprimeren...in so VSE upostevali. so spremenili predmetnik, nekatere predmete, profesorje....SAME POHVALE za moj faks! mi imamo non stop vrednotenje dela na faksu in ful sodelujejo z nami in se res trudijo da bi naredili program pisan na kozo studentom, sploh ker je sele v startu in se se sami malo lovijo in rabijo feedback.
na vecini faksov ki ze dolga leta delujejo po istem kopitu in s starimi profesorji pa kolikor sem seznanjena se vse zeloooo pocasi premika...
na vecini faksov ki ze dolga leta delujejo po istem kopitu in s starimi profesorji pa kolikor sem seznanjena se vse zeloooo pocasi premika...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
pri nas predava en kaliber, ki je totalno nesposoben. momlja, pogovarja se sam s sabo, celo predavanje gleda v tla. skratka živi dolgčas.
že vrsto let vsi norimo zaradi teh predavanj in cepamo na izpitu (neudeležbo on očitno jemlje zelo osebno)...na predavajih so povprečno 3je ljudje. od 30ih.
ampak on pa še kr predava. nekaj se je govorilo o tem, da ga bodo odstavili, ampak se še ni nič zgodilo...
da ne govorimo o predavatelju, ki je imel čez 80 let, bil je gluh napol slep in leseno roko je mel.
ampak ni šel v penzijo. a-a.
že vrsto let vsi norimo zaradi teh predavanj in cepamo na izpitu (neudeležbo on očitno jemlje zelo osebno)...na predavajih so povprečno 3je ljudje. od 30ih.
ampak on pa še kr predava. nekaj se je govorilo o tem, da ga bodo odstavili, ampak se še ni nič zgodilo...
da ne govorimo o predavatelju, ki je imel čez 80 let, bil je gluh napol slep in leseno roko je mel.
ampak ni šel v penzijo. a-a.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov