in sicer tece razprava:
nivea9 napisal/-a:Drugače pa ne vem na kakšne fakse to hodite, da predavanja in vaje niso obvezne? Meni je faks vzel cele dneve. Ni šans, da bi imela takrat otroka, ne časovno, ne finančno.
*mala* napisal/-a:mateja79 napisal/-a:Tudi meni je šola vzela cele dneve, tako da si tega sploh ne predstavljam. Očitno takoimenovani težki faksi nimajo obveznih predavanj in vaj.
Očitno ti takoimenovani težki faksi pričakujejo od študentov da so dovolj zreli in odrasli, da sami presodijo na kaj bi bilo pametno hoditi in kaj je le "izguba časa". Ne pa da nas silijo da visimo na faksu in gledamo v zrak (ko pa direkt iz skript, ki so po možnosti na spletu).
red_rose napisal/-a::gut: mi smo meli ena predavanja kao obvezna in kaj se je zgodilo? polovica folka v zadnjih klopeh tam sploh ni hotla bit in so motli predavanje, da se je mogu profesor razjezit kot v neki osnovni solikaj naj vsi trpijo zarad nedoraslosti nekaterih? ce ti ni za it na neko predavanje ti pac ni, saj si si sam kriv oz. jaz sem mnenja da so profesorji krivi ker predavanje ni dovolj zanimivo ali koristno (ampak to je ze druga tema...)
snezinka* napisal/-a:Jah, se mi zdi, da smo že dovolj odrasli, da lahko presodimo, ali bi hodili na predavanja ali ne, toda ko gre za vaje, se mi pa zdi, da je nujno, da so obvezne, sploh ko gre za Bf, Fkkt, Farmacija, ipd.. No, jaz sem bolonjc na Bf-ju, predavanja niso obvezna, toda vaje so, kar je logično - kako bo nek mikrobiolog/biolog/... lahko karkoli počel, če nima pojma o tem, kako pripravit eno raztopino/mikroskopirat, ipd. Poleg tega je še ogromno terenskih vaj. Pač ni to za vse faxe enako, na žalost.
jullia_ napisal/-a:nivea9 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Mislim, da je bolj smotrno to slednje vprašanje. Če mi prfoks ne ponudi dovolj kvalitetnih predavanj, da bi od njih odnesla nekaj več, kot pa piše v knjigi, potem pomoje ni odraz moje nezrelosti, če me ni v predavalnici.
Prej bi se lahko reklo, da je to dokaz moje pameti, ker ne mislim vlagat v pridobitev določenega znanja več, kot je potrebno, če lahko določeno stvar enako dobro naštudiram doma v krajšem času in hkrati ne plačujem par evrov na dan zato, da sem na faksu (prevoz + hrana)
To se pomoje vsak strinja. Ampak a se ni brezveze vpisat na takšen faks kjer nič ne odneseš od predavanj. Jaz sem od predavanj kar precej odnesla.
Jah, kako naj bom pravnica brez narejene pravne fakultete?![]()
In to, da bolj malo (ne nič) odnesem od predavanj, še ne pomeni, da mi faks ni nič dal. V teh treh letih sem že ogromno znanja pridobila. Samo raje sama študiram, kot da bi mi isto gradivo nekdo posredoval.
Mogoče tudi zato, ker sem izrazito vizualen tip in moram itak videt stvar napisano, da si jo zapomnim. Moj kolega je recimo čisto drugačen in si bistveno več povedanega zapomni. Jaz pa potem doma zapiske berem in imam občutek, da stvar prvič vidim
ana27 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Jah, kako naj bom pravnica brez narejene pravne fakultete?![]()
Je najbrž razlika ali nekdo dela piflarski faks, ali pa en bolj praktični, matematični,...
pa nadaljujmo...