Koristnost predavanj in vaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
floribunda napisal/-a:predvidevam, da vsi rešujete ankete ob koncu leta, kjer ocenjujete profesorje in njihove pedagoške sposobnosti?
se je kdaj zgodilo, da so slabe ocene stale profesorja službe? ali vsaj opomina?
To se je pri nas zgodilo v 2. letniku, ko smo vložili pritožbo zoper asistenta, ki pa sploh ni bil uradno naš, ampak z BF. Pač, tip je bil aroganten, meni je na primer na zagovoru kolokvija (ki sem ga naredila šele v tretje) zabrusil da pa le ''nisem tako zabita, kot zgledam'', pa niti nisem bila edina, razlagat tak nič ni znal, pometat nas je hotel pa vse. In će sem bila prav informirana, so sledile sankcije, na našem faksu so pa z novim šolskim letom za ta predmet študentje dobili novo asistentko.
Tistih klasičnih 3x3 anket pa še povohajo ne. Ali pa jih, pa začnejo še bolj vrtat v tisto, kar nas moti.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
floribunda napisal/-a:pri nas predava en kaliber, ki je totalno nesposoben. momlja, pogovarja se sam s sabo, celo predavanje gleda v tla. skratka živi dolgčas.
že vrsto let vsi norimo zaradi teh predavanj in cepamo na izpitu (neudeležbo on očitno jemlje zelo osebno)...na predavajih so povprečno 3je ljudje. od 30ih.
ampak on pa še kr predava. nekaj se je govorilo o tem, da ga bodo odstavili, ampak se še ni nič zgodilo...
da ne govorimo o predavatelju, ki je imel čez 80 let, bil je gluh napol slep in leseno roko je mel.
ampak ni šel v penzijo. a-a.
Na fggju je problem s celo katedro za stavbarstvo. Poleg tega, da ne znajo predavat (kar še nekako spregledaš), so popolnoma nekorektni. Najpogostejša ocena je 1. ENA, kar pomen, da znaš manj kot 10%. Ljudje ki majo vse ostalo narjeno, ki so analizo ali algebro pisali 10, stavbarstvo pišejo 1 Pa snov je res lahka in ful jo je mal, pa tud zanimiva je, neki med umtnostno zgodovino in arhitekturo. In npr najprej pišeš 4, za naslednji rok itak več ne veš, kaj bi se učil, ker se ti zdi da vse znaš (ker si se rpej en mesec učil ker veš kakšna je situacija), potem pišeš 1, tretji rok pa npr. 6. Pač res je ful težko narest, pa ne zarad zahtevnosti, ampak ker je loterija, ker nobenmu še ni uspelo pogruntat načina ocenjevanja. Ker sta Kristlova in Krainer pač zakompleksana arhitekta ki se morta ukvarjat z nesnago od gradbenikov. In nakonc leta ko se rešujejo une ankete...Vsi predmeti/prfoksi majo oceno okol 3,9-4,1, stavbarstvo ma 2??
In greš npr na govorilne, da ti povejo, česar ne znaš. Ja sej ne da prvič v izpitu napišeš X, na govorilnih ti reče Y, v naslednjem roku torej napišeš Y, pa reče, da je pravilno X. Ipd. Katastrofa no.
Razprava na stavbarstvo, če koga zanima Ne, to je res FENOMEN.
Če bi lani mogla cela generacija bolonjcev na VSŠ pocepat, ker majo vse izpite za pogoj, stvbarstva pa praktično nihče ni mel narejenga
Pa na forumu je 2x več tem o stavbarstvu kot o vseh matematičnih analizah skupi.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
red_rose napisal/-a:nekaj me zanima - kaj sploh delate na vajah na druzboslovnih faksih? pac predmet kjer se mores eno knjigo naucit (ne vem..o zgodovini ali kaj takega) in je to to. kaj se dela na vajah?
Gledamo filme (predvsem to), poslušamo branja pisateljev, rešujemo vaje, imamo debate... Kot v srednji šoli (drugač je pa zgodovina humanistika)
Drugač se pa jaz zaenkrat trudim, da hodim na vse in sem bla na vseh predavanjih (razen ko sem zbolela, pa še to si počasi prepisujem za nazaj), ker se mi zdi, da pri nas na vseh predavanjih veliko odneseš. No, razen na kakšnem slovničnem, kjer ne dojameš, ampak ko domov prideš in si počekiraš v knjigi, ti je ful hitrejš jasn, kot pa da bi za vse prvič slišu v knjigi. Profesorji tud spreminjajo sproti učno snov, na netu so bolj ali manj slabi zapiski, tko da res pomoje da dost velik odneseš od predavanj.
Mam pa eno sošolko, k skoz prhaja na predavanja z laptopom in pol je celo uro na facebooku in gmailu. Tega pa ne razumem.
Aja, pri nas so obvezne samo vaje in seminarji, predavanja pa ne, čeprav smo bolonjski.
Pa men je FUL bolš kot v gimnaziji, recimo v gimnaziji sm skoz zalivala, tuki pa sploh nimam te želje Ker ti noben ne teži, ker ni treba vstajat ob pol sedmih, ker tle pač poslušaš res samo te stvari, ki te vsaj okvirno zanimajo, pa ker je faks kakšnih 500 metrov bližje domu kot gimnazija in sem v 20 minutah tam.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
lani sm šla sam na prvo in zadnjo uro predavanj (predmeti so se menjali na semestr) sploh pa pr tistih "piflarskih" predmetih k ti profesorji pravijo vse kar piše v učbeniku je blo iz ure v uro manj ljudi.
na vaje sm pa hodila na vse razn na ene, k sm se res sam 1x prkazala, pa sm izpit v prvo nrdila
tudi na vaje od najtežjega predmeta nism hodila skor nikoli (da ne govorim o predavanjih k sm šla sam 1x pa še takrat dobesedno zaspala) pa vseeno nrdila.. tko da ne palim več na grožnje da če ne hodimo na predavanja & vaje tud izpita ne bomo nrdili..
letos pa hodim sam na predavanja od najtežjega predmeta, kr so mi tudi zanimiva, na vaje pa se bom potrudla it na vse.
na vaje sm pa hodila na vse razn na ene, k sm se res sam 1x prkazala, pa sm izpit v prvo nrdila
tudi na vaje od najtežjega predmeta nism hodila skor nikoli (da ne govorim o predavanjih k sm šla sam 1x pa še takrat dobesedno zaspala) pa vseeno nrdila.. tko da ne palim več na grožnje da če ne hodimo na predavanja & vaje tud izpita ne bomo nrdili..
letos pa hodim sam na predavanja od najtežjega predmeta, kr so mi tudi zanimiva, na vaje pa se bom potrudla it na vse.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Če gre za eno brezvezno piflarijo, ne grem. Ker ne vidim smisla, da sem tam. Zakaj le Da mi tam bere, pa itak me piflarska snov sploh ne zanima..
Vaje je pa fajn it, ker ponavadi le ni piflarija.. ampak gre za neke praktične primere..
Pa tudi ne razumem, zakaj je en folk sploh na predavanjih, če je pol skoz na netu na tistem svojem laptopu al pa mobitelu ali pa i-podu... res ne vidim smisla.. A ni boljš da ostaneš kar doma, tisti, ki govori te samo moti
Vaje je pa fajn it, ker ponavadi le ni piflarija.. ampak gre za neke praktične primere..
Pa tudi ne razumem, zakaj je en folk sploh na predavanjih, če je pol skoz na netu na tistem svojem laptopu al pa mobitelu ali pa i-podu... res ne vidim smisla.. A ni boljš da ostaneš kar doma, tisti, ki govori te samo moti
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
^^agree! kako mi gre to na jetra, da nezainteresiran folk hodi na predavanja, ki sploh niso obvezna. najhujš je v velikih in nabitih predavalnicah, kjer mora bit čista tišina, da se profesorja sploh sliši, zraven tebe si imata pa dve kuri tolk za povedat, da nista tiho 5 minut. ne vem, zakaj ne grejo prej na kavo za 3 ure, pa se vse pomenijo, pol pa pridejo na faks. al pa naj bodo taki doma
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
do zdaj sem vsa leta obiskovala predavanja nekje 60% letos delam samo 2 predmeta, ki sta mi ostala od lani in hodim samo na vaje od enega predmeta, tako da sem na faxu pribl 6-8ur na teden. te vaje zelo nerada spustim, ker je vbistvu edina možnost, da te med komuniciranjem in nasploh vajami v tistem jeziku, nekdo popravi in razloži kakšne nejasnosti. poleg tega mi pri tem predmetu pišemo vsak ponedeljek kratek test iz snovi preteklega tedna (ca. 30-40str) in so včasih not tudi kakšne takšne naloge, ki smo jih delali samo pri vajah, v knjigi jih pa ni tako, da na te vaje je zelo priporočljivo hodit, ker brez dobrega povprečja iz testov ne morš na kolokvij, brez kolokvija ne na izpit..itd. so se kr dobro zavarovali sicer pa je tudi res, da je praktično nemogoče narest izpit, če ne hodiš na vaje in neveš kaj se dogaja. jezika se pač ni mogoče napiflat v dveh mescih, ampak morš bit skoz not.
na drugi smeri mi pa naprimer ni bilo nikoli treba nikamor hodit, razen na lektorske. še tiste najstrožje in z grožnjami nadrkane profesorje sem skenslala in zaenkrat zaradi tega še nisem mela težav
na drugi smeri mi pa naprimer ni bilo nikoli treba nikamor hodit, razen na lektorske. še tiste najstrožje in z grožnjami nadrkane profesorje sem skenslala in zaenkrat zaradi tega še nisem mela težav
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- Miss_M
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 4. 2006
Nasa fakulteta je ze od samega začetka v bolonjskem sistemu (ker faks ne stoji ravno doug časa..) tako da za nazaj ne morm govort.
Na predavanja sm hodila, če le niso zavzemala branje iz prosojnic..(kar je izguba časa) ker so eni prof res samo brali dol iz prosojnic in popolnoma nič novega povedali..
Vaje so pa tud ble praktične, če le nismo meli asistentke k je govorila tiho ko mis, nič ni znala obrazlozit, skratka katastrofa..Drugač se mi zdijo vaje kr pomembne. ..
Na predavanja sm hodila, če le niso zavzemala branje iz prosojnic..(kar je izguba časa) ker so eni prof res samo brali dol iz prosojnic in popolnoma nič novega povedali..
Vaje so pa tud ble praktične, če le nismo meli asistentke k je govorila tiho ko mis, nič ni znala obrazlozit, skratka katastrofa..Drugač se mi zdijo vaje kr pomembne. ..
- Miss_M
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 4. 2006
Na kaksna taka bedna predavanja k kot ze omenjeno se brali iz prosojnic, al pa si se iz knjig in skript več nauču res nism hodila (drugač je blo teh bolj malo, sem bila večinoma prisotna tm) ker je blo velik povedanga med vrsticam
Sicer pa pr takih "faliranih "predavanjih je dobr it na prva predavanja (da zves o čem se gre predmet in kaj je pomembno in kaj ni) in na zadnja predavanja (k se zve vse o izpitu, ustenm itd)..
Sicer pa pr takih "faliranih "predavanjih je dobr it na prva predavanja (da zves o čem se gre predmet in kaj je pomembno in kaj ni) in na zadnja predavanja (k se zve vse o izpitu, ustenm itd)..
- zvedicaA
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2009
jaz grem vedno prvi teden v semestru na vse, ker se nam predmeti menjajo na semester razen dveh. in v tem tednu vidim, kaj je kaj zanimivo, kaj je obvezno in tako. Sicer pa povprečno hodim na fax tam 3krat na teden, včasih več, včasih manj, včasih nam še kaj odpade in se lepo izide. Na tukje jezike večinoma hodim in tam tudi redno preverjajo. Na ostale pa glede na zanimivost in obveznost. Sicer sem pa vozač in se mi za 2 brezvezne ure res ne da v ljubljano. imam pa tudi jaz dovolj sprotnega dela z seminarskimi, eseji in veliko kolokviji. tako da tudi doma ne ležim na riti in se praskam ampak tudi doma dovolj naredim za fax.
-
Veron|ka - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 9. 2009
Pri meni je tako da hodim na družbosloven faks.. Predavanja večinoma niso obvezna, vaje pa so skoraj povsod Ampak lani nisem hodila na skoraj nobeno predavanje, letos pa sem se malo popravila in hodim skoraj na vse.. In moram priznat, da kr veliko odnesem od tega, če sproti delam.. Da ne govorim o tem, da itak cajt ful hitreje mine, če si vse stvari na faxu zapisuješ.. Drugače pa sem tudi jaz padla v Bolonjski sistem, sama sicer pravim, da mi ni fajn da je skoraj povsod obvezna prisotnost in sprotne naloge.. Tisti kateri imajo namen hoditi, bi itak hodili.. Večina pa jih sam dela hrup in motijo celo predavanje, vsaj ponavadi je tako..
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov