Konflikti v službi

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mimi00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi00 » 12. Jun. 2008 17:55

Novo vprašanje

zanima me kaj bi naredili na mojem mestu??? po poklicu sem diplomirana upravna organizatorka, ker pa službe za svojo smer žal še nisem dobila, sem sprejela delo v trgovini, kjer sem zaposlena že 2 leti.
najprej je blo vse ok, sedaj pa je vedno slabše in slabše. sama hinavščinost in zahrbtnost. tk da sem že čisto obupana kaj naj. ful ne grem več rada v službo. prava muka mi je, ko vem da morem spet nazaj. nevem če ima sploh smisel ostati, ker imam občutek da se zadeve nikoli ne bodo uredile.

kaj naj??? kak nasvet prosim

lp
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 12. Jun. 2008 18:14

Vem kak se počutiš, če so takšne razmere na delovnem mestu. Razmisli, če se res splača delat v takem kolektivu. Včasih je bolje met super kolektiv in malo manj denarja kot pa obratno. Sama delam na eni večji slovenski zavarovalnici (preko ŠS) in je tut sama hinavšna, nevoščljivost, zahrbtnost. Ker sem še sam študentka tam, me mal boli k****. Sploh jih več ne pozdravljam.
Poskusi preko druge napotnice delat prek študenta, hkrati pa bodi registrirana na zavodu za zaposlovanje kot iskalka zaposlitve. Drgač se pa zdaj vpiši na kakšen fax, da boš vsaj status mela (delaj prek ŠS), če se ti pa ponudi kakšna dobra zaposlitev, pa se pol kr zaposliš.
Velik sreče ti želim in mnogo bolj prijazen kolektiv :wink:
Uporabniški avatar
etny
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a etny » 12. Jun. 2008 19:57

Tudi jaz vem, kako je hoditi v službo, kamer ne greš z veseljem.

NA tvojem mestu bi jaz naredila sledeče. Pošiljala bi prošnje za zaposlitve hkrati pa delala na tem delovnem mestu kjer si zdaj, če se ti ponudi boljša priložnost jo pa zagrabiš. Tako delajo nekatere moje sodelavke.
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 12. Jun. 2008 21:05

vsak dan sproti pregleduj kje iščejo nove sodelavce in naredi tako kakor ti je predlagala etny
mimi00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi00 » 13. Jun. 2008 6:33

oj

sej to počnem ves čas. iščem pa iščem, a do zdaj še ni bilo srečes službo. ampak me že ful mori delat tu kjer sem. nevem kak naj še zdržim naprej. ne morem se pretvarjat da je vse ok. plača je itak samo 400 evrov,sam vseen. ali pošljem vse nekam,pa sem brez vsega. ali pa ostanem in se mučim še naprej???

lp
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 13. Jun. 2008 13:57

Verjamem, da bi najraje vse poslala k vragu, ker si tako tudi jaz včasih mislim. Ampak tvoja plača je v primerjavi z mojo precej mizerna, tako da je najbrž res najbolje, da si najdeš nekaj drugega. To pa ti bo uspelo samo tako, da boš vsak dan po večkrat pregledovala spletne strani ala zaposlitev.net, delo.zaposlitev, mojedelo.com itd. in službe, ki so objavljenje na zavodu za zaposl. Ko kaj najdeš, pošlji prošnjo, enkrat te bodo pa že povabili na razgovor in prej ali slej ti bo tudi uspelo najti kaj boljšega, takrat pa lahko daš odpoved.
Če kar takoj spokaš, si potem brezposelna, tako da če mene vprašaš, je bolje met začasno eno bedno službo, kot pa bit brezposeln ... Ampak to je moje mišljenje.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 14. Jun. 2008 7:53

mimi00

Pa kako lahko delaš v trgovini za bednih 400 evrov, imaš pa diplomo. Nočem biti nesramen, ampak moraš biti pa precej nezainteresirana in neambiciozna.
Prijavljajati se začni na razpise za službe na upravnih enotah, občinah, ministrstvih ali pa tudi zasebnih podjetjih.
Enostavno s faksom ne morš delat za 400 evrov!!!
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 14. Jun. 2008 12:08

Vem kako je danes s službami ampak draga moja, 2 leti že delaš tam, ni ti ok, narediš pa nič! Najležje je smilit se samemu sebi, obupovat nad usodo in bit pasivna.
Jaz recimo nisem nikoli bila brez službe več kot 2 meseca, pa sem več ali manj dobila vedno take službe, ki so mi odgovarjale, imam pa tudi diplomo.
Dejstvo je, da če je človek aktiven, če se za nekaj zanima, če hoče kaj v življenju narest, bo to tudi naredil. Jaz recimo sem ob tej moji izobrazbi se še sama veliko učila, doma po službi seveda, tako da mi je uspelo osvojiti še veliko dodatnega znanja, ki mi je pomagalo pri službah in na koncu sploh nisem pristala na področju, za katerega sem študirala.
Kako konkretno priti do službe? SAMOPROMOCIJA. Če se boš samo prijavljala na razpise ni rečeno da bo kaj uspelo - ti moraš SAMA od sebe pošiljati ponudbe na vse mogoče institucije in podjetja ter jih prepričati, da rabijo tebe! V življenju moraš biti aktivna, opazovat dogajanja z odprtimi očmi, spraševat znance in ostale ki jih poznaš, če kaj kje rabijo itd...
In Habibi - vse se da če se hoče! Ampak kot sem že omenila, da se sam sebi smiliš in nič ne narediš, je pa taka tudi posledica. Žal večina misli, da jim bo vse prinešeno na pladnju, se pa ne zavedajo, koliko truda je potrebnega, da do nečesa prilezeš. Aja pa še to - jaz NIKOLI nisem delala za tako bedno plačo z mojo izobrazbo.
Ostali te bodo pač cenili toliko, kot se ceniš sam!
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 15. Jun. 2008 10:34

Žal dons samo diploma ni dovolj. Treba je biti sposoben in ambiciozen.
Jst že zarad ponosa ne bi z diplomo delal za 400 evrov (Če ni nujno za preživetje).
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 15. Jun. 2008 10:46

Prvič eni morjo tud to delat. In mladih z diplomo, ki delajo tud za borno plačo je precej 
Js tud ne vem, če jo bom z izobrazbo, ki bi jo rada dobila, dobila .. pač to morš že v študentskih letih iskat, se probat vključit. No sej bomo vidl kako bo :D

Js osebno se ne sekiram.. Zamenjaj službo.. če ne morš dobit joba s svojo izobrazbo, ap zamenjaj trgovino za začetek 

Kikiriki, o tistmu fax-u za organizacijske sm js slušala samo negativno in če bi bla delodajalec .. ne vem, poznam par folka k je gor in so bl tak na hojla dri :D Pa res brez zamere, sej se najdejo itd.
--

Pa ok nehite vi s ponosom. Me zanima koliko vi s takim bednim razmišljanjem cenite navadne prodajalce z sš ali bog ne daj oš? :evil: .. upam, da prav vi dobite tak job, da ne boste več tak high
lanix
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lanix » 15. Jun. 2008 11:35

oj

jaz pa mislim da je dandanes ful ful težko dobiti službo, pa ne glede na smer in stopnjo izobrazbe.
veze so pa itak najbolj pomembne. tk da če nimaš vez je hudo!!!
nevem ka bi na tvojem mestu. po moje bi šla. lahko je zdaj nam govorit kaj naredi, ampak odločitev je tvoja. nobeden od nas nima pojma kako se počutiš. tk da sam premisli in se odloči, ker posledice pozitivne ali negativne boš itak sama čutla.
upam da ti bo uspelo in da čimprej najdeš kaj boljšega.

lp

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov