kolko ur se na dan učite in kdaj?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 217 prispevkov
• Stran 14 od 15
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Naslednja
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
jaz sem pa opazila, da sem včasih celo popoldne sedela in se ""učila"", ampak potem sploh nisem imela nič za pokazat, kaj sem se naučila... Ker sem vmes visela na netu, čvekala po telefonu, si urejala nohte, skos kuhala kavico, vsakih 20 min jedla itd
Ma grozna navada tole; dan kar gre, pa nimaš nič od njega...
Zdej se pa poizkušam učit po metodah Mojga . On si npr določi 1 uro, ugasne računalnik, da potih telefon in začne delat... In ko kao tista ura/2 mine/-jo, si napiše, kaj je v tem času naredil... In potem ma skos čas za "dolge pavze", in gre lahko vmes na pijačo s kom, laufat; karkoli... In je veliko bolj produktivno kot pri meni, ko samo zabijam čas..
zdej se tut jaz trudim tako delat, ampak mam premalo samodiscipline...
Ma grozna navada tole; dan kar gre, pa nimaš nič od njega...
Zdej se pa poizkušam učit po metodah Mojga . On si npr določi 1 uro, ugasne računalnik, da potih telefon in začne delat... In ko kao tista ura/2 mine/-jo, si napiše, kaj je v tem času naredil... In potem ma skos čas za "dolge pavze", in gre lahko vmes na pijačo s kom, laufat; karkoli... In je veliko bolj produktivno kot pri meni, ko samo zabijam čas..
zdej se tut jaz trudim tako delat, ampak mam premalo samodiscipline...
-
janeva - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
Pr men deluje, če se grem učit v knijižnco (NUK):wink:
Ker se vsi okol učijo pa tud mir maš...js vem da sem se letos največ naučila tam. Pred vsakim izpitom sm se kakšnih 14dni začela vsak dan po par urc tam učit (dost bolš kot v študentu)...ful dobiš motivacijo, ko druge vidiš
Ker se vsi okol učijo pa tud mir maš...js vem da sem se letos največ naučila tam. Pred vsakim izpitom sm se kakšnih 14dni začela vsak dan po par urc tam učit (dost bolš kot v študentu)...ful dobiš motivacijo, ko druge vidiš
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
meni se je nasploh boljše učit v knjižnici, ker me ful motivira ko vidim, da so vsi okrog mene blazno disciplinirani in si delijo usodo z mano mi je bilo poleti prav hudo, ko je naša lokalna knjižnica delala samo pol dneva in se pol nisem mela nikjer za učit
sicer pa se lahko komot tudi doma učim, če je še kdo zraven mene, ki se uči sem junija kar pogosto vabila tipa k sebi na študijske popoldneve
sicer pa se lahko komot tudi doma učim, če je še kdo zraven mene, ki se uči sem junija kar pogosto vabila tipa k sebi na študijske popoldneve
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^hehe js se isto ful lazje ucim, ce se hkrati tudi fant ce pa on gleda TV al pa kej bluzi po stanovanju, pa men motivacija pade
ko mi voda v grlo tece se pa lahko dva dni skup ucim noc in dan, zbrano...in se potem vse naucim u glavnem sem veliko oblj produktivna v izpitnem obdobju, ko mam ogromno za delat. nardim vse za naprej in nazaj (pa bi lahko velik del ze pred izpitnim obdobjem... ). tako da rada delam pod pritiskom ko mam pa recimo se samo en izpit, se pa komi spravim...vem pa, da ce bi mela tri u istem dnevu, bi se pa za vse naucila
ko mi voda v grlo tece se pa lahko dva dni skup ucim noc in dan, zbrano...in se potem vse naucim u glavnem sem veliko oblj produktivna v izpitnem obdobju, ko mam ogromno za delat. nardim vse za naprej in nazaj (pa bi lahko velik del ze pred izpitnim obdobjem... ). tako da rada delam pod pritiskom ko mam pa recimo se samo en izpit, se pa komi spravim...vem pa, da ce bi mela tri u istem dnevu, bi se pa za vse naucila
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Evo, tema zame, zdle bi se mogla učit, ker je pred mano še zadnji izpit pred začetkom novega letnika, js pa na netu- groza! Drgač je pa do zdej blo moje učenje še zmer tik pred zdajci, tko d sm redko pršla čez vso snov, k bi jo mogla znt, to se pozna predvsem zdej na faxu, kar ni ok. :S Mogoče mam srečo sam v tem, da sm v naravoslovju, pa da naj ne bi blo tok piflarije, čeprou jo je vseen precej!
*V osnovni: Vem samo to, da mi starši niso velik pomagal (razen v 1. dveh razredih), pa mogoče še pol pri matematki kdaj. Drugače sm se pa mal več učila v 7. in 8. razredu, zrd točk za vpis na gimnazijo, kolk pa, se pa niti ne spomnem več (vem sam, d sm najmnaj časa porabla za mato pa fisko, k sta mi sicer najmanj šle, sam kaj k me ni zanimal). Bla sm pa pdb, u zadnjem razredu odl.
*V gim: Pa v bistvu sm bla kr med pridnimi, mela sm precej dobre ocene, bla sm pdb, v 3.l celo odlična, ker sm mela neke želje prit na medicino, kar mi pol na srečo ni ratal, ker sm se v 4. l ful polenila in se use učila ful prepozn in običajno niti čez snov pršla. Prva tri leta, sm bla v primerjavi z 4. letnikom ful bl pridna, pršla sm čez snov vedno. Moj največji problem je bla vedno mata, k se mi ni dal delat nalog, nism s učila sprot, še za test se mi ni dal, pol k se je šlo pa za nms al pa k sm ga že mela, sm se pa začela ful zgodi učit (ene 2 tedna prej) in sm pol vse s kr dobro oceno popravla. Za ostalo sm se učila od 3 do 2 dni, učasih (oz. na konc vse pogosteje) tut sam 1 dan prej, odvisn od predmeta in snovi.
*Na faxu: Na začetku se nism najdla, nism mela neke organizacije in sm ful mal v 1. semestru nrdila, ker sm redko čez celo snov pršla. Pol sm se pa organizirala, se učila po 2 tedna pred posameznim izpitom usak dan, po usaj pol dneva, če ne več (čeprou bi blo pr določenih treba še več). Bi blo definitvno bolš, d bi mal mn spala, pa mn športala, čeprou se zadnjemu ne mislem odpovedat.
Mja, moje učne navade bo treba kr konkretno spremenit z vidika organizacije, to je enkrat ena. Sm opazla, d se res slabo počutm, k vidm kok morm še predelat, čez 2 dni pa izpit, tkt k sm mela pa 2 dni pred izpitam use že skos in sm sam še ponavljala je blo pa zakon, pa še izpit sm nrdila.
*V osnovni: Vem samo to, da mi starši niso velik pomagal (razen v 1. dveh razredih), pa mogoče še pol pri matematki kdaj. Drugače sm se pa mal več učila v 7. in 8. razredu, zrd točk za vpis na gimnazijo, kolk pa, se pa niti ne spomnem več (vem sam, d sm najmnaj časa porabla za mato pa fisko, k sta mi sicer najmanj šle, sam kaj k me ni zanimal). Bla sm pa pdb, u zadnjem razredu odl.
*V gim: Pa v bistvu sm bla kr med pridnimi, mela sm precej dobre ocene, bla sm pdb, v 3.l celo odlična, ker sm mela neke želje prit na medicino, kar mi pol na srečo ni ratal, ker sm se v 4. l ful polenila in se use učila ful prepozn in običajno niti čez snov pršla. Prva tri leta, sm bla v primerjavi z 4. letnikom ful bl pridna, pršla sm čez snov vedno. Moj največji problem je bla vedno mata, k se mi ni dal delat nalog, nism s učila sprot, še za test se mi ni dal, pol k se je šlo pa za nms al pa k sm ga že mela, sm se pa začela ful zgodi učit (ene 2 tedna prej) in sm pol vse s kr dobro oceno popravla. Za ostalo sm se učila od 3 do 2 dni, učasih (oz. na konc vse pogosteje) tut sam 1 dan prej, odvisn od predmeta in snovi.
*Na faxu: Na začetku se nism najdla, nism mela neke organizacije in sm ful mal v 1. semestru nrdila, ker sm redko čez celo snov pršla. Pol sm se pa organizirala, se učila po 2 tedna pred posameznim izpitom usak dan, po usaj pol dneva, če ne več (čeprou bi blo pr določenih treba še več). Bi blo definitvno bolš, d bi mal mn spala, pa mn športala, čeprou se zadnjemu ne mislem odpovedat.
Mja, moje učne navade bo treba kr konkretno spremenit z vidika organizacije, to je enkrat ena. Sm opazla, d se res slabo počutm, k vidm kok morm še predelat, čez 2 dni pa izpit, tkt k sm mela pa 2 dni pred izpitam use že skos in sm sam še ponavljala je blo pa zakon, pa še izpit sm nrdila.
-
Yammamai - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2009
buubbika napisal/-a:Yammamai napisal/-a:A mi lahko ktera pove kje je NUK? To je v centru, ne? Nimam blage veze, kr bom letos brucka pa se ne znajdem v Lj najbolj...
A Kongresni trg veš kje je? No, ko prideš do tja, zagledaš UNI LJ in maš na obeh straneh ulico, izbereš po kateri boš šla (levo/desno) in hodiš naravnost, hodiš, hodiš in pol boš zagledala kr velika vrata (ponavad zunaj stojijo in kadijo), oblika knižnice je pa men kot nekaka ogromna kocka in pol vstopiš not in greš naravnost in levo. S sabo mej potrdilo o vpisu ali pa študentsko izkaznico ter 8€ (men se zdi da je tolk za plačat). In boš dobla kartico, pol greš pa po stopnicah (ki so kr pri vhodnih vratih) dol in boš vidla enga "receptroja" , nad njim je pa ekran čitalnico. Zeleni kvadratki so prosti sedeži. Poveš npr. 43, mu daš kartico, on ti jo vrne, in greš gor v čitalnico, se usedeš za stol 43 in to je to.
red_rose, pr men je isto ja. Js se sicer trudim, da mam zapiske urejene in da ko se začnem učit, da mam vse prpravleno. Včasih mi rata, včasih ne. Drgač pa, če mam 1 tedn do izpita, js se bom začela učit 2 dni prej, sam res učit (pa tolčt po glavi, zakaj nism prej ). Sam mi ratuje.
Ful ti hvala, dobr si tole razložila!
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Jz se očitno res lahko učim samo pod pritiskom, ko vem da moram, da ni nobene druge šanse več. Prej sem čez celo leto komej kak izpit naredila, septembra sem jih pa v 10 dneh, od tega 5 v štirih, enga celo z 10. Pa se mi zdi da se nisem nekej ful učila, ker sem itak imela en dan samo za vsazga, samo pač sem se skoncentriala in bla manj na kompu, ker drugače sem ves čas na kompu tud ko se učim. Čeprav po drugi strani sem pa vmes tri sezone GA pogledala.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
buubbika napisal/-a:Yammamai napisal/-a:A mi lahko ktera pove kje je NUK? To je v centru, ne? Nimam blage veze, kr bom letos brucka pa se ne znajdem v Lj najbolj...
A Kongresni trg veš kje je? No, ko prideš do tja, zagledaš UNI LJ in maš na obeh straneh ulico, izbereš po kateri boš šla (levo/desno) in hodiš naravnost, hodiš, hodiš in pol boš zagledala kr velika vrata (ponavad zunaj stojijo in kadijo), oblika knižnice je pa men kot nekaka ogromna kocka in pol vstopiš not in greš naravnost in levo. S sabo mej potrdilo o vpisu ali pa študentsko izkaznico ter 8€ (men se zdi da je tolk za plačat). In boš dobla kartico, pol greš pa po stopnicah (ki so kr pri vhodnih vratih) dol in boš vidla enga "receptroja" , nad njim je pa ekran čitalnico. Zeleni kvadratki so prosti sedeži. Poveš npr. 43, mu daš kartico, on ti jo vrne, in greš gor v čitalnico, se usedeš za stol 43 in to je to.
Ali krajše povedano... Pičiš po slovenski v smeri trnovga, ko na levi strani zagledaš picerijo Foculus greš čez cesto in potem mimo te omenjene picerije samo pičiš naprej še kakih 150m in voila...NUK je pred tabo...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Jaz se učim največ 3 dni pred izpitom, ker imamo itak skor vsa predavanja obvezna in tolk enih vaj in seminarskih, da se dejansko že iz tega ful naučiš, tko da tiste par dni pred izpitom kar zadostuje . V knjižnici se pa ne morem učit ni šans, ker sem navajena se na glas učit, drugače mi misli kar odtavajo..
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Pol k so izpiti in maš velik izpitov, kako se učite? Vsak dan npr. 3 predmete, 2 uri vsakega? Al si tko razporedite, da mate vmes dost časa za učenje in se neki dni enga, greste delat, neki dni drugega itd. Al se že npr. konc decembra začnete in vsak teden en predmet? Sej verjetno je jasno kaj mislim.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
ko je kriza se zaprem za cel dan (vcasih po vec dni skupaj) v knjiznco in se ucim dopoldan en predmet popldan drugega. pa vedno zacnem z tezjim. drugace pa imam obcutek da se dopoldan vec naucim.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jaz se vsak predmet pred izpitom. zelo redko dva predmeta naenkrat. samo nisem ravno dober vzorec ker nimamo kej dost ucenja na faksu, je bolj sprotno delo - to pa delam vsak dan, od sredine oktobra naprej, po par ur na dan, tudi vikende...pred kakimi oddajami cele dneve... nas kr zalagajo in skrbijo da smo pridni
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Prvi neprebran prispevek • 217 prispevkov
• Stran 14 od 15
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov