kolko ur se na dan učite in kdaj?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Heartless
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Heartless » 09. Avg. 2009 10:42

Ja, v Lj sem šla res samo 1x v knjižnico, tukaj pa res ni slaba ideja, da grem vanjo v svojem kraju. Sicer je bolj majhna, ampak bi šlo...ker ni toliko obiska...pa malce je odmaknjena ta študijska soba...

Ja, bom skušala za nagrado it na pijačko, ker mi take reči pomenijo veliko... psa žal pa nimam... :(
Hvala vsem, ki ste si vzeli čas prebrati sploh moj problemček, tudi jaz želim, da se uspešno losate vseh kolokvijev, izpitov... :zwinker:
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 09. Avg. 2009 11:23

McLarnovc napisal/-a:V OŠ se nisem učil nič. V srednji samo matematiko in malo fizike.

Ma ti si genij, prijatelj. Sicer nevem, kako so ti v glavo prišle informacije o celici, kamninah, kislinah, svetovnih vojnah itd.

Verjetno si gledal National Geographic in Discovery ane?
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2009
Kraj: grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 09. Avg. 2009 11:36

Ali pa je končal letnik z zadostnim uspehom :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Avg. 2009 12:27

/\/\4t3j napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:V OŠ se nisem učil nič. V srednji samo matematiko in malo fizike.

Ma ti si genij, prijatelj. Sicer nevem, kako so ti v glavo prišle informacije o celici, kamninah, kislinah, svetovnih vojnah itd.

V oš je pa tole kar si naštel na res visokem nivoju ja, morm rečt... :roll: V srednji se mi pa ni bilo treba učit o celicah, kamninah in podobnih neumnostih.
Glede uspehov v srednji pa...prvi in drugi letnih 3, tretji in četrti pa 4... :wink: Pa naj bo zaenkrat dovolj o meni... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 09. Avg. 2009 12:43

McLarnovc napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

V oš je pa tole kar si naštel na res visokem nivoju ja, morm rečt... :roll: V srednji se mi pa ni bilo treba učit o celicah, kamninah in podobnih neumnostih.
Glede uspehov v srednji pa...prvi in drugi letnih 3, tretji in četrti pa 4... :wink:

Ti se lahko delaš pametnega, ampak resnica je takšna: če se ne učiš, nimaš lepih ocen.

Jaz lahko govorim samo za gimnazijo in nekako tako to gre: Tisti, ki se ni učil je imel zadosten ali pa nezadosten uspeh in to je to.

Mogoče je pa tvoja srednja šola res bila tako zelo lahka, vendar v gimnaziji brez učenja ne gre.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Avg. 2009 12:51

Ne, ni bila lahka. Na gimnaziji je tako, da te filajo z neko snovjo kjer jo je 70% brezveze zato, da folk v 4 letih sploh ugotovi kaj jih zanima(no, nekaj jih tudi ne izgotovi tega). Na strokovnih šolah je pa folk, ki jih večinoma zanima tisto kar se tam učijo. In če se učiš nekaj kar te zanima, naj bo to elektrotehnika, strojništvo, lesarstvo, gozdarstvo in podobno, je to čisto nekaj drugega kot če ždiš v gimnaziji in so ti vsi predmeti povrsti bedni in neumni.

Je pa razlika med "nič/malo učenja" in pa nič delati za šolo. Jaz v srednji sem se učil v smislu da bi ždel za knjigo, zelo malo. To pa ne pomeni, da nisem delal nič za šolo. To pa daleč od tega. Zato pa imam večinoma tisto znanje v glavi še sedaj. Če bi pa ždel za knjigo in se piflaril cele dneve bi pa večino pozabil že itak naslednji dan...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2009
Kraj: grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 09. Avg. 2009 12:56

Ja na gimnaziji te naplnijo z enim splošnim znanjem, ki ti bo na faxih prou prišeu. Tudi medicine (ki je ena najtežjih študijeu) nemorš it študirat, če ne nrdiš gimnazije. Tko da je mal razlika kok se je treba učit na gimnaziji in kok na strokovni šoli. Vrjamem, da je povprečje učenja dosti manjše na strokovnih šolah kot pa na gimnazijah.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 09. Avg. 2009 13:03

Seveda, ker te filajo s splošnim znanjem, katerega 3/4 pozabiš čez dva meseca ali pa še prej. No, realnost je ponavadi takoj ko gre test mimo... Potem ni čudno, da je povprečje učenja oz. piflanja večje.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 09. Avg. 2009 13:15

^^ vsaj splošno znanje maš in se kolkr tolko spoznaš na več stvari. nism bla pridna na gim, k sm uzela u roke prepozno knjgie da bi se dejansko naučila za več kot 3 al 5.. med poukom sm pa več al manj spala, če sm sploh bla prisotna. sam mi je ostalo dosti (koristnih in malo manj koristnih) stvari v glavi in sm ostala že dosti krat slabo ko sm govorila s kom s kašne strokovne šole k ni meu pojma od pojma za določene stvari (znane osebnosti iz zgodovine, znanje samo 1 jezika, kje stoji kašno mesto, al še slabše - država, značilnosti/kultura določenih držav,..)

dosti stvari je brezveznih na gimnaziji, sam to je zto k jih 3/4 ne ve na kateri fax bi šli in samo če si na gimnaziji lahko greš na tisti fax k se ti sprdne. če si pa na strokovni šoli si precej omejen.

ne verjamem pa da če enkrat slišiš neki v šoli da kr znaš v testu (k je po možnosti čez več mesceu), brez da bi si ponoviu vmes.. in povnaljanje je tudi učenje.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Avg. 2009 13:27

McLarnovc napisal/-a:Seveda, ker te filajo s splošnim znanjem, katerega 3/4 pozabiš čez dva meseca ali pa še prej. No, realnost je ponavadi takoj ko gre test mimo... Potem ni čudno, da je povprečje učenja oz. piflanja večje.

ma sej večino pozabiš, ampak neko osnovno znanje ti vseeno ostane. da če ti nekdo reče mitohondrij, veš da te ne zmerja ampak da namerava neko debato o celicah začet (in jo lahko dovolj zgodaj ustaviš)
french
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a french » 15. Avg. 2009 20:58

floribunda napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Seveda, ker te filajo s splošnim znanjem, katerega 3/4 pozabiš čez dva meseca ali pa še prej. No, realnost je ponavadi takoj ko gre test mimo... Potem ni čudno, da je povprečje učenja oz. piflanja večje.

ma sej večino pozabiš, ampak neko osnovno znanje ti vseeno ostane. da če ti nekdo reče mitohondrij, veš da te ne zmerja ampak da namerava neko debato o celicah začet (in jo lahko dovolj zgodaj ustaviš)

predvsem to :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 16. Avg. 2009 11:21

-:D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:32, skupaj popravljeno 1 krat.
hippo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a hippo » 13. Sep. 2009 20:04

jaz sem novopečeni fazan :D na škofjeloški gimnaziji ja..
osnovno šolo sem zdelala z odličnim uspehom in učenjem večino pred testi.. učila sem se takrat sicer veliko ( predvsem zarad tega, ker sem vizualni tip, za ns je pa baje značilno da se naučimo use od a - ž, tud če ni potrebno.. in sm bla res velikokrat presenečena kolk lahka kontrolna je bila :) ) zdj sm pa gimnazijo začela s sprotnim učenjem, kako se bo pa to obneslo bom pa vidla :D
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 13. Sep. 2009 21:18

Meni gmnazija v Loki ni bla neki blazni bav bav. Jz sem ful lenuh za učenje, pa sem vseeno na koncu lepo prišla skozi s prav dbrim uspehom. Katere maš pa kaj profesorje?
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Princeska** » 14. Sep. 2009 15:12

Hm..naj se spomnim :D..v osnovni šoli sem se učila, res da bolj malo, vendar več kot večina mojih sošolcev. Uspeh: odličen

Srednja šola: Glede teh govoričenj o srednjih šola bi rada poudarila, da svoje splošne razgledanosti nebi zamenjala za znanje iz poklicne šole (ne pravim, da ga imajo manj, vendar je precej bolj ozko usmerjeno), čeprav sm obiskovala strokovno gimnazijo-ekonomsko. Gimnazija mi ni pomagala pri odločitvi kam naprej, saj sem se podala v vode naravoslovja in upam, da mi to ne bo prineslo preveč težav. Uspeh: odličen

Učim se vsak delovni dan 3 ure (vikende izkoristim za hobije) s 5 minutnimi premori. Točne ure nimam določene vendar nikoli dlje kot do 8h zvečer :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov