kolko ur se na dan učite in kdaj?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 10:36

V OŠ se nisem učil nič. V srednji samo matematiko in malo fizike. Zdaj na faksu se pred kolokviji učim minimalno 3 dni po nekaj ur, pred izpiti pa vsaj en teden, matematiko se bom pa 3 tedne.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 04. Avg. 2009 15:51

Uf koliko pametnih ljudi oz. kar genijeu na kupu. Nihče se ne uči. :lol:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Avg. 2009 16:18

:gruebel: sej pa niso napisal da se nikol nc ne ucijo - ampak da se v osnovni niso. kar je dokaj pogosto, js se spomnim da se pri nas vecina skorajda ni. ostalo je blo odvisno od ''dojemljivosti'' - pac ce ti gre matematka ti gre brez ucenja, ce ti gre anglescina ti gre tut brez ucenja, kemija fizika ipd. je itak treba sam skapirat oz. znat uporabljat enacbe, ostale predmete se je pa tut dal pri urah zapomnt - to mislim za osnovno solo. men se zdi da tist k se je ze v osnovni mogu neki ful ucit, bo tezko kam prlezu, no razn z ful dobrimi delovnimi navadami :D

za naprej pa isto: ce mas sreco in ti gre matematka in anglescina - zarad matematke in ker znas uporabljat logiko avtomatsko lazje skapiras kemijo, fiziko, ker ti pa tut grejo jeziki pa tut nimas tezav pr nemscini, slovenscini...ostane itak samo se par lazjih predmetov. in mislim da so to pravi gimnazijci - malce bolj ''pametni'' (ni cist prava beseda ampak se ne spomnim bolj primerne). tisti ki se mora celo srednjo solo piflat ko nor ocitno ne spada tja oz. nevem no, meni bi se zdelo skoda casa, da se bi trudla za nekaj cesar ne zmorem in lahko drugi veliko lazje opravijo. ampak to mislim res taki ki jim nic ne gre! enim pac gre eno malo lazje, pa so recimo cist anti pri jezikih - pa se pac tistega vec ucijo.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 04. Avg. 2009 17:12

...
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 04. Avg. 2009 18:02

No, jaz nikoli nisem govorila, da se nisem NIČ učila, ker se vedno sem - vsaj malo. Moram pa priznati, da če bi odkrito povedala koliko sem se učila za maturo + 5. predmet, bi me lahko bilo kar pošteno sram. :D Res sem več ur prežurala kot sedela za knjigami in kaj koristnega vtepla v svojo betico. :oops: Sem pa jo naredila (proti svojim pričakovanjem) dokaj dobro, sploh psihologijo, glede na to, da sem imela motivacijo na čisti nuli! :cry: Kar se tiče učenja v srednji šoli... za kakšne predmete (bolj obsežne ali meni manj ljube) sem se učila več, za kakšne manj... odvisno je bilo tudi od tega, kako sem bila sicer razpoložena. :twisted: Se pa zavedam, da se bo letos na faxu treba učit več in predvsem sproti, čeprav mi nekaj pravi, da se tega ne bom najbolj držala, pa če si še tako obljubljam. :D
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 04. Avg. 2009 18:11

OŠ: sem se največ učila pri predmetu, ki ga je učila matera. Slovenščina :( Pa pri kemiji, fiziki in biologiji sem si mogla tak pogledat snov pred testom pa skoz it ene 2x.

SŠ: spet kemija, biologija, fizika sem si kakšen dan prej naredla zapiske in jih 2x prebrala. Čeprav smo fiziko vedno preplankali. :D Potem se je blo še treba učit kako zgodovino in pa geografijo. Aja pa matematiko sem mela skos inštrukcije, ker jas pa integrali ne gremo skup. :x

Za fax pa še ne vem kolko se bo teba učit. :D Bom poročala konec oktobra. :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 18:14

aderyn napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:V OŠ se nisem učil nič. V srednji samo matematiko in malo fizike. Zdaj na faksu se pred kolokviji učim minimalno 3 dni po nekaj ur, pred izpiti pa vsaj en teden, matematiko se bom pa 3 tedne.

^^Pri zgodovini npr. pa si znal kr vse letnice in imena tako iz glave brez kaj pogledat? In pa npr. pri geografiji naštet kakšne kamnine al kaj podobnega? Pametno dete, ti zavidam :eek:

Zgodovine se nisem nikoli kaj posebno učil, ker mi ni bil predmet ravno zanimiv, tisto kar je blo potrebno znat za zdelat predmet sem si pa zapomnil s pouka. Pri geografiji pa tudi(izjema je mogoče edino kaka bedna nema karta z rekami in gorovji). Kar se tiče strokovnih predmetov v srednji so me pa zelo zanimali in sem več ali manj obvladal vse, brez kakega pretiranega učenja.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 04. Avg. 2009 18:23

Blondie7 napisal/-a:OŠ: sem se največ učila pri predmetu, ki ga je učila matera. Slovenščina :(

Žalostno je to, da si se največ učila ravno za predmet, od katerega očitno nisi kaj dosti odnesla, glede na to, da ne znaš uporabiti niti imenovalnika. :wink: (besides, pa še tvoja mama ga je poučevala).
Drugače glede učenja na faxu še konec oktobra ne boš mogla ravno vedeti koliko se je treba učiti tam, ampak šele po narejenem/padlem izpitu.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 05. Avg. 2009 9:00

McLarnovc napisal/-a:
aderyn napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:V OŠ se nisem učil nič. V srednji samo matematiko in malo fizike. Zdaj na faksu se pred kolokviji učim minimalno 3 dni po nekaj ur, pred izpiti pa vsaj en teden, matematiko se bom pa 3 tedne.

^^Pri zgodovini npr. pa si znal kr vse letnice in imena tako iz glave brez kaj pogledat? In pa npr. pri geografiji naštet kakšne kamnine al kaj podobnega? Pametno dete, ti zavidam :eek:

Zgodovine se nisem nikoli kaj posebno učil, ker mi ni bil predmet ravno zanimiv, tisto kar je blo potrebno znat za zdelat predmet sem si pa zapomnil s pouka. Pri geografiji pa tudi(izjema je mogoče edino kaka bedna nema karta z rekami in gorovji). Kar se tiče strokovnih predmetov v srednji so me pa zelo zanimali in sem več ali manj obvladal vse, brez kakega pretiranega učenja.

:lol: :lol: :lol:
meni mi tudi marsikateri predmet (čene kr vsi) ni bil zanimiv, ma to še ni pomenlo da se mi zarad tega ni blo treba posebno učit
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 05. Avg. 2009 9:04

[vanessa] napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:
aderyn napisal/-a:

:lol: :lol: :lol:
meni mi tudi marsikateri predmet (čene kr vsi) ni bil zanimiv, ma to še ni pomenlo da se mi zarad tega ni blo treba posebno učit

Sploh ne vidim v čem je tu problem. Večina folka se za tiste predmet, ki so jim zanimivi učijo več in za tiste, ki jim niso, manj. Če človeku v srednji šoli ni niti en predmet zanimiv, potem se mora tak malo zamislit nad sabo...pomoje... Je pa res, da je po gimnazijah to drugače kot na strokovnih šolah.
Uporabniški avatar
Heartless
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Heartless » 08. Avg. 2009 19:00

Pozdravljeni!

Malce obujam to temo, ker potrebujem namreč pomoč! Sem na FU faxu in mi je ostalo še par težkih izpitov. Fax mi odgovarja, sem prvi letnik, a sem zabredla malce globoko glede učenja, saj sem prvo leto v Lj in je prišlo pred učenjem vse kaj drugega na vrsto!

Nimam veliko motivacije in morem narediti te izpite...vendar kje najti motivacijo in kako jo pridobiti? Kako se organizirati, se pripraviti do resnega učenja...kako naj se tega lotim?? :confused:

Za kakršna koli mnenja in pomoč-sem več kot hvaležna že vnaprej!!!! :help:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 08. Avg. 2009 19:02

o pol sva pa na istem...imam se 3 ispite in kolokvij...vse je pogoj...res katastrofa!
jst se hodim ucit v knjiznico. ko pridem do tja se ne obrnemm kar tako. doma je skos neki: zejna, lacna, lulat, kuzka pobozat, najprej pospravit pol ucit,...men knjiznica pomaga.

zastavi si doloceno stevilo ur na dan koliko se bos ucila in si naredi urnik.
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 08. Avg. 2009 21:05

Tamala_mrha napisal/-a:
Blondie7 napisal/-a:OŠ: sem se največ učila pri predmetu, ki ga je učila matera. Slovenščina :(

Žalostno je to, da si se največ učila ravno za predmet, od katerega očitno nisi kaj dosti odnesla, glede na to, da ne znaš uporabiti niti imenovalnika. :wink: (besides, pa še tvoja mama ga je poučevala).
Drugače glede učenja na faxu še konec oktobra ne boš mogla ravno vedeti koliko se je treba učiti tam, ampak šele po narejenem/padlem izpitu.[/quote

Amm... a maš ti kak problem? Nisem edina, ki ne zna sklanjat ipd. na tem forumu. Hvala bogu ne grem glupega jezika študirat, pol bi bla šele štala ... :) In da, vem da je imenovalnik MATI in ne matera, ampak mi pač tako (narečno) govorimo. D'n't get ur knickers in a twist 'cause o' that. :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Avg. 2009 22:26

Heartless napisal/-a:Pozdravljeni!

Malce obujam to temo, ker potrebujem namreč pomoč! Sem na FU faxu in mi je ostalo še par težkih izpitov. Fax mi odgovarja, sem prvi letnik, a sem zabredla malce globoko glede učenja, saj sem prvo leto v Lj in je prišlo pred učenjem vse kaj drugega na vrsto!

Nimam veliko motivacije in morem narediti te izpite...vendar kje najti motivacijo in kako jo pridobiti? Kako se organizirati, se pripraviti do resnega učenja...kako naj se tega lotim?? :confused:

Hm... Mogoče se probaj za vsako učenje mal 'nagradit' z nečim kar imaš rada. Recimo rada greš na sprehod s svojim psom. In si pač rečeš, da tok pa tok snovi bom predelala in potem, ko to res nardiš si privoščiš za nagrado sprehod s psom.
Al pa mogoče ti bo pomagalo, da te nekdo malo priganja k učenju, pri meni ma sicer to obraten učinek, ampak mogoče bi pa pri tebi pomagalo :) Sej verjetno doma tudi vejo, da imaš še dost izpitov, tko da recimo če se zasidraš pred tv, da ti ornk 'zatežijo', da pejt za knjige, pa ti recimo še daljinc vzamejo :D Pa to prosi še recimo brate/sestre, pa recimo kolegice, da naj te čez dan priganjajo da se učiš, da zvečer greš pa za nagrado z njim na pijačo.
Ali pa ko je ena že omenila-knjižnica. Tam res ni motečih dejavnikov kot jih je recimo doma in skor nimaš druge izbire tam kot, da se resnično začneš učit. Sej pomoje, ko boš padla notr v snov ti bo steklo samo od sebe...
Upam, da sem ti kaj pomagala :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 08. Avg. 2009 22:35

Heartless napisal/-a:Pozdravljeni!

Ni kej, enostavno bo treba odmislit vse ostalo in se spravit za knjige. Prej kot boš to naredila boljše bo zate in za tvoje živce. Pa veliko uspehov... :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov