kolko ur se na dan učite in kdaj?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 30. Dec. 2008 17:36

*hox* napisal/-a:
renatka_ napisal/-a:
Tammy_De napisal/-a:v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
v SŠ - dan pred testom se učila (povprečje: 4)
na faksu - učim se na dan izpita - izpit mamo ponavad okol 8ih zvečer (povprečje: 8)

Na kterem faksu pa si?

Meni se zdi, da je na FDV in pravu, a mam prou? :D

Hm.. Js se učim ko mi zapaše, ker se ne morm prisilt npr. da bom od 10ih do 15ih sedela pred knjigami. Ponavadi me prime zvčer okrog 23ih, ko ne morm spat, hehe. Si pa zdej na faxu kakšn teden pred izpitom 1x preberem knjigo, en dan prej povzetke v knjigi in isti dan svoje zapiske in zaenkrat ni problemov. :cool:

Maš prov :)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
supeLLka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 12. 2008
Kraj: MB ;3

Neprebrana objavaNapisal/-a supeLLka** » 30. Dec. 2008 17:38

jas zaj ko sm še v OŠ se učim 2-3 dni pred testom,pa sem odlična :D Drugač ko pa vprašujejo pa te pa tut fulll zavlačujem.Ampak dobr pol pa se skup spravm pa se naučim. :lol: -Vsaki dan pa se ne učim. :cool:
Zadnjič spremenil supeLLka**, dne 31. Dec. 2008 14:49, skupaj popravljeno 1 krat.
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 30. Dec. 2008 21:03

v oš : dan ali 2 dni prej: pravdober uspeh
v srednji šoli: kakšen teden pred testom : dober/prav dober uspeh
tuki na faksu so pa zdaj, odvistno od zahtevnosti izpita: včasih sam 1 teden pred izpitov, včasih pa skor 1 mesec
Vedno rečem,da se bom sproti učila, sam mi to nikol ne rata :oops:
Drugač se pa nalažje učim pozno popoldne in zvečer tam nekje: od 16-23h
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 31. Dec. 2008 14:44

Jaz sem kar malce presenečena nad tem, koliko se učite in kakšne ocene imate! Jaz se za večino izpitov začnem učiti 2 ali 3 tedne prej (odvisno od tega, kako zahteven izpit je), in se učim povprečno vsaj 5 ur na dan. Študiram pa na FF, slovenščino in zgodovino, 3. letnik, povprečje pa sem imela lani 8,8, letos pa zaenkat še 10. :) Pa se mi zdi, da se učim dosti manj kot moje sošolke, tako da res ne razumem ... Očitno ste same brihtne punce tle gor :)
Uporabniški avatar
Amaranth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaranth » 31. Dec. 2008 19:21

OŠ: nič; razen pri predmetih: zgodovina, geografija, bilogija-en dan pred testom
srednja: vsak dan ponovim vse kaj smo jemali..drugače pa 3-5 dni pred testom po 6-8 ur
;)
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 03. Jan. 2009 19:07

js sm se v OŠ učila matematko, pa kdaj pa kdaj kemijo...ostalo sem se pa tako naučila da ko smo pred razredom čakali na prfokso (ponavadi je bil na uro vsaj en vprašan) sem vedno enkrat ali dvakrat šla skozi snov...v SŠ sem se tudi večinoma samo matematiko učila...tako da sem se usedla in reševala naloge. ostale predmete pa največ s plonkci, pa seveda en večer prej :D
Dr_House
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2008
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dr_House » 18. Jan. 2009 17:50

Več kot dve uri ponavadi ne znese, dan pred testom. Manj časa kot ostane do kontrolke, bolj je zanimivo, tako da včasih tudi ponoči oz. zjutraj pred šolo.
Pa zaenkrat kar gre. Prav dober uspeh, precej bližje odličnemu, kot dobremu :wink: Gimnazija to...
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 19. Jan. 2009 12:45

Uf, to je pa pr meni odvisno samo od volje, od predmeta in od tega kolko dni še imam. Npr. kašno geografijo se učim do 2 urci, ma se mi more dat. Ang, samo preberem tiste obnove pa tko, .. Res odvisno od dneva.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pokapika » 19. Jan. 2009 20:00

omg amaranth na kateri šoli pa si, da se moraš toliko učit pred testom? sama sem na gimnaziji četrti letnik pa se učim dan pred testom. sem odlična
Uporabniški avatar
Ninč.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2008
Kraj: Poljanska dolina

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninč. » 22. Jan. 2009 18:46

supeLLka** napisal/-a:jas zaj ko sm še v OŠ se učim 2-3 dni pred testom,pa sem odlična :D Drugač ko pa vprašujejo pa te pa tut fulll zavlačujem.Ampak dobr pol pa se skup spravm pa se naučim. :lol: -Vsaki dan pa se ne učim. :cool:

Ker razred si?
Take a little time to smile.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 23. Jan. 2009 0:02

ponoci se ucim... po potrebi... tocno vem, koliko moram za dolocen predmet, da bo rezultat zame zadovoljiv...
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Blair » 23. Jan. 2009 0:59

V OŠ sm se učila dan pred testom/spraševanjem (odlična sem bla vsa leta).
V gimnaziji je bilo predvsem odvisno od predmeta.. matematika je ponavadi zahtevala minimalno 5 dni (številke mi ne grejo lih najbolj :D ), medtem ko sm za ostale predmete rabila en dan (za npr. 40 strani snovi). Pa sem bila tud vsa leta odlična. Meni je zelo pomembno to, da sm na predavanjih skoncentrirana in da si nardim kvalitetne zapiske. Dodaten plus je to, da mam fotografski spomin in mi je dovolj že to, da si parkrat ogledam zapiske, da vidim kje imam kaj zapisano in potem se mi nekako pri preizkusu znanja ta "slika" prikaže pred očmi.

Zdaj ko sem na pravnem faxu in je snovi neprimerljivo več kot v gimnaziji, se še vedno skoncentriram na predavanjih. Ko pridem domov, si uredim zapiske (pobarvam itd.) potem se pa spravim brat učbenik, tako, da si sproti, ko kaj preberem, zapišem kakšno asociacijo (poskušam pa izluščit najbolj bistvene stvari) na koncu pa pač zadevo ponovim. Izpiskov si ne delam, ker mi to vzame čist preveč časa. To "domače" delo mi vzame pribl. 5 ur na dan, ampak se splača, ker se mi snov ne nabira. Začnem ponavljat pribl. 2 tedna pred izpitom, tako da grem parkrat skozi zapiske in čez izpisane asociacije. Glede na dosedanje ocene bi rekla, da mi ta sistem sede (povprečje še za enkrat 9).
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2009
Kraj: grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 03. Avg. 2009 23:15

v osnovni sm se po pravici povedan nč, uspeh je biu dobr-praudobr - posledica stalnega nemira med poukom, dretja ush po vrsti, neposlušanja, učiteljev brez avtoritete, družbe, in enostavno neučenja :D
zdej ko bo pa srednja (gimnazija) se bo treba pa k seb spravt pa kej poslušat pa pogledat za šolo :oops:
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 04. Avg. 2009 10:16

Jz že od nekdaj vem, da se morm ornk učit za dobro oceno. Men pač stvari ne gredo na izi v glavo, kot nekaterim.
V OŠ sem že v 4 razredu presedela veliko za knjigo za odličen uspeh, takrat sem si začela delati izpiske, tako se učim še danes.
V srednji šoli sem se učila bolj tako par dni pred testom in pa včasih kaj prebrala, če so nenapovedano spraševali.
Na faksu pa sem se učila odvisno od zahtevnosti izpita in pa količine gradiv. Ponavadi sem porabila več kot teden ali dva. Bilo je pa tako, da sem najprej že kakšen mesec ali vsaj ene tri tedne prej začela brat skripto in si naredila izpiske in se potem teden ali dva pred izpitom začela ornk učit, si razdelila dele in ponavljala. Ker pa je ponavad več izpitov na kupu, sem se na dan učila dva. Če ni gužve sem se učila po največ tri ure na dan, zjutraj, ko imam najvišjo koncentracijo, če je pa gužva pa kava in delo tudi popoldne po ene 5 ali 6 ur.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 04. Avg. 2009 10:21

js se pa sploh neznam učit, ker se nikol nism. v oš če sm se fiziko in kemijo pa še to po 20 minutk. v srednji pa edino matematika, ampak še tukaj gre brez učenja. če pred kontrolno/spraševanjem preberem 1x je čist dost zame. sem pa v oš prav dobra, razen 9 razred dobra. v srednji pa prvi in tretji prav dobra drugi pa dobra.
sicer pa upam da se bom znala (al kokr kol) začet učit saj na faksu.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov