kolko ur se na dan učite in kdaj?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*pikiča* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
js sm 1.letnik EF in se učim kr dosti sproti,1tedn pred kolokvijem...pa večinoma kr dobr pišem, z izjemo matematike, učim se jo sproti, 10dni pred kolokvijem,pa pišem 0 :S ta nou bolonjski program je res s..., do zdaj smo imeli že 9 kolokvijev
-
MoJcHyKa - Debatorica
- Na forumu od: 25. 11. 2006
- Kraj: Primorska
*pikiča* dobrodošla na ekonomiji drgač pa tud mene heca tale matematika, no sej je boljše kot lani (sem 2 letnik, ampak matematika mi je ostala še od lani)...tako, da upam, da se jo letos rešim. Sam pri meni je problem, da sploh nimam neke motivacije se učt, ker sem prej hodila na ekonomsko in mi ful manjka - predvsem odvodi, integrali in je kar problem... No bo že, s močno voljo se vse da
Drgač pa glede učenja, se učim kakor mi znese pač. Kdaj raje grem spat pa se pol res intenzivno učim 3 urce, kot pa da cel dan gledam tiste zapiske in ne morm mislit. Sicr pa je ful odvisno od predmeta. Nasplošno pa, če mi čas dopušča si delam zapiske, saj si tako velik zapomnim in se potem po tistmu učim. Kjer so pa računske, delam pač vaje... Sicr pa, kadar je kriza (izpitno obdobje) se učim tud po 9h na dan, pač cel dan s premori vmes. In glede motivacije ponavadi nimam problema, ker potem kar "padem notr"
Drgač pa glede učenja, se učim kakor mi znese pač. Kdaj raje grem spat pa se pol res intenzivno učim 3 urce, kot pa da cel dan gledam tiste zapiske in ne morm mislit. Sicr pa je ful odvisno od predmeta. Nasplošno pa, če mi čas dopušča si delam zapiske, saj si tako velik zapomnim in se potem po tistmu učim. Kjer so pa računske, delam pač vaje... Sicr pa, kadar je kriza (izpitno obdobje) se učim tud po 9h na dan, pač cel dan s premori vmes. In glede motivacije ponavadi nimam problema, ker potem kar "padem notr"
-
*pikiča* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
hehe hvala:)
js sm tudi bila na ekonomski (srednja šola),in mi dosti manjka pri matematiki,ampak se res učim pa potem pridem na kolokvij in zmrznem.ah ja,sj bo
Veliko ljudi pravi da je ekonomija eden izmed lahkih faxov... no če še kdo tako misli lahko pride pogledat in se prepričat da ni tako!
js sm tudi bila na ekonomski (srednja šola),in mi dosti manjka pri matematiki,ampak se res učim pa potem pridem na kolokvij in zmrznem.ah ja,sj bo
Veliko ljudi pravi da je ekonomija eden izmed lahkih faxov... no če še kdo tako misli lahko pride pogledat in se prepričat da ni tako!
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
bekica_ napisal/-a: Ker tudi to, ko eni rečejo, da se nič ne učijo pa naredijo z 9 ali 10 mi je čudno. Sej ok, so
Ah, to je zame vedno in isto en larifari. Opažam dandanes poplavo ljudi, ki dobesedno hrepenijo po tem, da so od kolegov/sošolcev cenjeni kot izredno inteligentni in to poskušajo doseči na tak način. Saj ne rečem, obstajajo takšni, ki si snov zelo hitro zapomnijo, vendar jo taki tudi kmali pozabijo. Jaz priznam, da imam težave s koncentracijo, saj se lahko na dan učim maksimalno nekje do 4 ure. Se pač začnem toliko prej učit pa še boljše mi je, ker mi ostane čas za počet druge stvari. Sem pa tudi tak tip, da ko naletim na nekaj, kaj mi ni jasno, se ne bom enostavno napiflala, ampak grem pogledat v vse možne vire, da si stvar razjasnim. In se mi zdi, da se na tak način kar dobro naučim in tudi snovi sčasoma ne pozabim. Sem pa ena redkih, ki se ne uči za ocene, da bi se nato hvalila, kako dobro povprečje imam. Za vraga, saj se vendarle učim za poklic. Kaj mi potem rabi cel kup 10tk, če čez par let tega znanja ne bo več?
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Tearjerker napisal/-a:Ah, to je zame vedno in isto en larifari. Opažam dandanes poplavo ljudi, ki dobesedno hrepenijo po tem, da so od kolegov/sošolcev cenjeni kot izredno inteligentni in to poskušajo doseči na tak način. Saj ne rečem, obstajajo takšni, ki si snov zelo hitro zapomnijo, vendar jo taki tudi kmali pozabijo. Jaz priznam, da imam težave s koncentracijo, saj se lahko na dan učim maksimalno nekje do 4 ure. Se pač začnem toliko prej učit pa še boljše mi je, ker mi ostane čas za počet druge stvari. Sem pa tudi tak tip, da ko naletim na nekaj, kaj mi ni jasno, se ne bom enostavno napiflala, ampak grem pogledat v vse možne vire, da si stvar razjasnim. In se mi zdi, da se na tak način kar dobro naučim in tudi snovi sčasoma ne pozabim. Sem pa ena redkih, ki se ne uči za ocene, da bi se nato hvalila, kako dobro povprečje imam. Za vraga, saj se vendarle učim za poklic. Kaj mi potem rabi cel kup 10tk, če čez par let tega znanja ne bo več?
Mislim, da nisi ena redkih. Ker poznam veliko študentov, ki se nauči samo za šestko in jim povprečje ni pomembno. Med njimi sem tudi jaz.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
LoveLy* napisal/-a:jaz pa očitno nisem tako pametna..hee..in problem je v tem da nisem nikol ziher da dobro znam.
v SŠ sem se učila kake 3 dni al pa 4 pred testom/praševanje,sem bla pa pravdibra,skoraj odlična
zdaj na faksu pa itak imam same izpite ki so grozno obsežni in bom po mojem za vsakega porabila kak mesec in me je tega kar groza...kar ne ostane mi v glavi in neeeeeeeeeeeee....ko že nekaj znam grem naprej....pa grem nazaj pogledat koliko znam...in si res malo zapomnim...jaz ne vem kaj je narobe z mano...
eni se naučijo stvari v 3 urah...jaz rabim tri dni..pa še ponovit si morem....
mah...
Mah teh enih je tako malo, da se zaradi njih sploh ne obremenjuj. V Sloveniji je moderno, da se študenjte in srednješolci učijo zelo malo in imajo zelo vsioke ocene. Ogromno študentov naklada kako hitro se naučijo in kako malo časa porabijo za učenje. V ZDA recimo, je pa ravno obratno, študentje se lažejo in pravijo, da se učijo več ur kot so dejansko se.
Tako da mislim, da je veliko več tistih, ki porabijo za učenje 3 dni in ne tri ure.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
LanaMaxim napisal/-a:Tearjerker napisal/-a:Ah, to je zame vedno in isto en larifari. Opažam dandanes poplavo ljudi, ki dobesedno hrepenijo po tem, da so od kolegov/sošolcev cenjeni kot izredno inteligentni in to poskušajo doseči na tak način. Saj ne rečem, obstajajo takšni, ki si snov zelo hitro zapomnijo, vendar jo taki tudi kmali pozabijo. Jaz priznam, da imam težave s koncentracijo, saj se lahko na dan učim maksimalno nekje do 4 ure. Se pač začnem toliko prej učit pa še boljše mi je, ker mi ostane čas za počet druge stvari. Sem pa tudi tak tip, da ko naletim na nekaj, kaj mi ni jasno, se ne bom enostavno napiflala, ampak grem pogledat v vse možne vire, da si stvar razjasnim. In se mi zdi, da se na tak način kar dobro naučim in tudi snovi sčasoma ne pozabim. Sem pa ena redkih, ki se ne uči za ocene, da bi se nato hvalila, kako dobro povprečje imam. Za vraga, saj se vendarle učim za poklic. Kaj mi potem rabi cel kup 10tk, če čez par let tega znanja ne bo več?
Mislim, da nisi ena redkih. Ker poznam veliko študentov, ki se nauči samo za šestko in jim povprečje ni pomembno. Med njimi sem tudi jaz.
Ti to ironično misliš?
Ker mislim, da je Tearjerker hotela povedat, da se uči zase in ne za ocene, ne pa da se nauči samo toliko da spaca za tisto šest. Učenje v smislu "samo da bo za šest" je ravno toliko koristno kot učenje samo za dobro povprečje. Od obojega ne odneseš popolnoma nič. Če se pa učiš zato, ker te nekaj zanima in si tiste stvari, ki te zanimajo še bolje prebereš in naučiš, je pa druga pesem. V tem primeru se že učiš za življenje ...
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
v SŠ - dan pred testom se učila (povprečje: 4)
na faksu - učim se na dan izpita - izpit mamo ponavad okol 8ih zvečer (povprečje: 8)
na faksu - učim se na dan izpita - izpit mamo ponavad okol 8ih zvečer (povprečje: 8)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Tammy_De napisal/-a:v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
Na kterem faksu pa si?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
renatka_ napisal/-a:Tammy_De napisal/-a:v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
Na kterem faksu pa si?
Meni se zdi, da je na FDV in pravu, a mam prou?
Hm.. Js se učim ko mi zapaše, ker se ne morm prisilt npr. da bom od 10ih do 15ih sedela pred knjigami. Ponavadi me prime zvčer okrog 23ih, ko ne morm spat, hehe. Si pa zdej na faxu kakšn teden pred izpitom 1x preberem knjigo, en dan prej povzetke v knjigi in isti dan svoje zapiske in zaenkrat ni problemov.
-
mucamaca5 - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
renatka_ napisal/-a:Tammy_De napisal/-a:v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
Na kterem faksu pa si?
pa tut na vsaki gimnaziji ne pišš glih 4, če se en dan prej učiš, vsaj ne naravoslovne predmete
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
@lorelaj, neki takega sem hotela povedat, kot si ti povzela
Saj ne rečem, včasih tudi meni kakšna snov najeda in sem prepričana da je nepomembna, pa si potem kdaj pa kdaj tudi mislim kaj v smilsu, eh, samo da naredim, pa bom zadovoljna Apelirala sem na to, da se ne trudim na smrt z izpiti za ocene, zato da potem, ko me kdo od kolegv vpraša, koliko sem pisala, s hudomušnim nasmeškom nabila neko visoko oceno. Saj konec koncev, mislim da vsakomur kdaj zgodi da neko snov za izpit ali kolokvij full obvlada, pa pade napakica tu in tam pa je ocena nižja, kot je bila pričakovana. Ampak v taki situaciji jaz ne paničarim, ker vem da znam za več. Priznam pa tudi, da je fajn met visoke ocene, vsaj zaradi štipendije.
No, malo sem OT zabluzila, ker je ena napisala nekje, da ji gre na živce kako nekateri govorijo da so se učili res minimalno in potem čudežno kasirajo 9tke in 10tke. Tudi sama poznam par takih primerkov, ki en čas govorijo koliko se učijo, ko dobijo pa dobro oceno pa so čudežno za učenje porabili sam par urc. Ne vem v čem je smisel tega. Pač, med sabo smo si različni, imamo različne učne navade, različne nivoje koncentracije ki jo lahko dosežemo med učenjem in če nekdo porabi za izpit nekoliko več časa kot npr. ostala populacija, ki gre opravljat taisti izpit, še nikakor ne pomeni da ni pameten ali obratno, če porabi zelo malo časa, da je super intelektualec.
Saj ne rečem, včasih tudi meni kakšna snov najeda in sem prepričana da je nepomembna, pa si potem kdaj pa kdaj tudi mislim kaj v smilsu, eh, samo da naredim, pa bom zadovoljna Apelirala sem na to, da se ne trudim na smrt z izpiti za ocene, zato da potem, ko me kdo od kolegv vpraša, koliko sem pisala, s hudomušnim nasmeškom nabila neko visoko oceno. Saj konec koncev, mislim da vsakomur kdaj zgodi da neko snov za izpit ali kolokvij full obvlada, pa pade napakica tu in tam pa je ocena nižja, kot je bila pričakovana. Ampak v taki situaciji jaz ne paničarim, ker vem da znam za več. Priznam pa tudi, da je fajn met visoke ocene, vsaj zaradi štipendije.
No, malo sem OT zabluzila, ker je ena napisala nekje, da ji gre na živce kako nekateri govorijo da so se učili res minimalno in potem čudežno kasirajo 9tke in 10tke. Tudi sama poznam par takih primerkov, ki en čas govorijo koliko se učijo, ko dobijo pa dobro oceno pa so čudežno za učenje porabili sam par urc. Ne vem v čem je smisel tega. Pač, med sabo smo si različni, imamo različne učne navade, različne nivoje koncentracije ki jo lahko dosežemo med učenjem in če nekdo porabi za izpit nekoliko več časa kot npr. ostala populacija, ki gre opravljat taisti izpit, še nikakor ne pomeni da ni pameten ali obratno, če porabi zelo malo časa, da je super intelektualec.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
*hox* napisal/-a:renatka_ napisal/-a:Tammy_De napisal/-a:v OŠ - dan pred testom napisala plonkič (povprečje: 5)
Na kterem faksu pa si?
Meni se zdi, da je na FDV in pravu, a mam prou?
ol:
hm ce se pa na pravu ucis na dan izpita in mas povprecje 8 si pa genijalka
Zivljenje je piskotek!
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz sem 2.letnik naravoslovnega faksa...
Učimo se kar dost sproti, ker na vajah hodmo "pred tablo" in moraš znat... Skor vsak teden pišemo kakšne male teste, ki so potem del ocene, tako da osnovnih stvari se naučimo sproti...
Za kolokvij se začnem učit kakih 5 dni prej, in potem pač kakor imam časa.. (ponavadi se učim v šolski knjižnici ko imam popoldne čas)... Doma se pa učim po polnoči...
Za izpit se kak teden prej...
Koliko na dan je pa odvisno od tega, kaj mam vse nardit čez dan... (uskladim s "občasnim delom", glasbeno, žuranjem , vodenjem "stanovanja", pospravljanjem itd) Če npr sem 6 ur na faksu, 6 ur delam, potem mi ne ostane ravno velik časa...
Žal sem po naravi nevztrajen kampanjski študent.
Učimo se kar dost sproti, ker na vajah hodmo "pred tablo" in moraš znat... Skor vsak teden pišemo kakšne male teste, ki so potem del ocene, tako da osnovnih stvari se naučimo sproti...
Za kolokvij se začnem učit kakih 5 dni prej, in potem pač kakor imam časa.. (ponavadi se učim v šolski knjižnici ko imam popoldne čas)... Doma se pa učim po polnoči...
Za izpit se kak teden prej...
Koliko na dan je pa odvisno od tega, kaj mam vse nardit čez dan... (uskladim s "občasnim delom", glasbeno, žuranjem , vodenjem "stanovanja", pospravljanjem itd) Če npr sem 6 ur na faksu, 6 ur delam, potem mi ne ostane ravno velik časa...
Žal sem po naravi nevztrajen kampanjski študent.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]