kolko ur se na dan učite in kdaj?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 20. Nov. 2008 16:18

BLUBABY napisal/-a:Pa še tole, Shannon, glede neumesne opazke, da je punca verjetno FDVjevka, ker se uči zadnji dan pred izpitom, sklepam da ne hodiš na FDV in ravno ne veš koliko časa zahteva kaj. Ali pač;). Vse bi lahko hodile na isti faks, pa bi se ena učila skoz, druga pa en teden pred izpitom..Vsakumur svoje :wink:

ma|ick4 ni govorila o učenju en teden pred izpitom, ampak en večer prej! Mislm da se na praktično nobenem faksu ne moreš naučit v enem večeru (očitno so izjeme...).
Še mene zanima kater faks je to.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Nov. 2008 16:43

v osnovni soli - se nisem ucila (povprecna ocena 5 :D ) razn za tekmovanja par tednov prej (rezultat-ogromno srebrnih in dve zlati;)
v gimnaziji - en vecer pred testom, izjemoma mogoce kake dva dni ( stem da matematiko obvladam in se je nikol nisem ucila - to kar se ljudje ponavadi najvec :D ) - povprecna ocena - malo nad 4 :) - za drzavno tekmovanje iz matematike sem se pa celo leto po malem pripravljala in bla tut na koncu v vrhu v Slo :P pa tut na ostala tekmovanja seveda malo dalj casa.
zdej sm pa brucka - drug tedn mam dva kolokvija pa se nisem zacela..bom med vikendom mall pogledala...ampak vec kot kake tri dni pred izpitom nevem ce se bom kdaj kaj ucila..(je pa res da na moji smeri studija ni prevec kaj teoreticnega ucenja - arhitektura. mamo zato tolk vec delat stvari za oddat, seminarskih, risanja..)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 20. Nov. 2008 16:58

No, da še js povem:
* OŠ- samo enkrat prebrala pred testi ali spraševanjem.
Uspeh: 5

* SŠ- gimnazija
Učenje en dan prej (2 če štejem še prepisovanje snovi), maksimalno 2-3 dni prej- še posebi nemščina, ki mi res ni šla (pa prva 2 letnika zajebana prfoksa), matematiko se nisem kej dost učila (pri vsakem poglavju rešila zadnji 2 nalogi iz učbenika), sem pa delala domače naloge, angleščino tud dejansko nič učila (bedna profesorca, ki nas ni nič naučila)
Uspeh: 4
Za maturo sem se učila povprečno 2 dni za vsak predmet, za ustne malo več. Točke: 27

* faks- Fakulteta za matematiko in fiziko, Matematika UN
Prvo leto sem se učila maksimalno 2 dni pred kolokviji, kar mi ni zneslo in sem zato ponavljala letnik. Potem pa povprečno 1-2 tedna za vsak kolokvij, ter 2 tedna za ustnega (po ene 5 urc na dan). Povprečje: 8, 27
V 2. letniku pa en teden pred kolokviji (pa si zmeri rečem da bom prej začela), pa še sproti kaj naredim. Bo treba nujno začet prej!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 20. Nov. 2008 18:20

Pravo;
v izpitnem obdobju (od sredine aprila do konca junija) se učim po 10-12 urc na dan :) Do takrat ne odprem knjige, na predavanja ne hodim (trenutno mam počitnce, za vlogo pridne študentke bo še prišel čas); povprečno se za kak malo težji izpit učim 2-4 tedne, kakšne lažje v 5-10ih dneh strpam v glavo. Vsak letnik do zdj sm nardila brez kakršnih koli problemov - to pomeni, da se da z dost manj učenja naš faks furat :wink:
Twitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2008
Kraj: Paradiž

Neprebrana objavaNapisal/-a Twitch » 21. Nov. 2008 22:14

Hahah malce sm na hitro prebral pa izbral, da se večina folka v SŠ in predvsem v OŠ ni učila nič in je imela kul uspeh (odličen, pravdober).

Kako vam to rata? Ste iskreni? Sj kšn je ful pametn, za kej tut nenaravno talentiran a dvomim, da se z malo dela da dobiti take ocene.

Jest bi se ocenil kot enga jebenga lenuha, ki mu v SŠ ne rata dobiti povprečno več kakor 2 in 3, kdaj če se urajma 4 in to je to. Bilo je tudi nekaj popravcev, no kr dost, sploh prvi letnik ampak ok.

Uglavnem, učim se res bl malo samo ko se pa se pa pač učim tudi po par ur skupej, da nadoknadim za nazaj kar sm zabušil pač. Res mi pa ni jasno kako vam na tak način rata dobit "piflarske" ocene...hahah
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Nov. 2008 22:33

Domače naloge ;)
Twitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2008
Kraj: Paradiž

Neprebrana objavaNapisal/-a Twitch » 22. Nov. 2008 11:43

Ma ja domače naloge palijo edino pri matematki, kdaj še pri jezikih toje pa več al manj to to... :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Nov. 2008 12:22

Pr men je tak, da si res ful hitr zapomnim. Preberem eno stran, ponovim v mislih al pa naglas. Pogledam, če vse znam, če ne še enkrat preberem (počasi) in še enkrat ponovim, pa naprej. Vsaj v osnovni pa srednji je to ratvalo. Še posebi pri bolj "tapiflarskih" predmetih. Pa ful pomaga, če poslušaš, pri urah in si dejansko že takrat hočeš kej zapomnt, pa če te snov zanima. Pri angleščini mi je ful pomagalo gledanje filmov/ nanizank brez podnapisov pa poslušanje angleške muzke.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2008 19:05

Twitch napisal/-a:Hahah malce sm na hitro prebral pa izbral, da se večina folka v SŠ in predvsem v OŠ ni učila nič in je imela kul uspeh (odličen, pravdober).

Kako vam to rata? Ste iskreni? Sj kšn je ful pametn, za kej tut nenaravno talentiran a dvomim, da se z malo dela da dobiti take ocene.

Jest bi se ocenil kot enga jebenga lenuha, ki mu v SŠ ne rata dobiti povprečno več kakor 2 in 3, kdaj če se urajma 4 in to je to. Bilo je tudi nekaj popravcev, no kr dost, sploh prvi letnik ampak ok.

Uglavnem, učim se res bl malo samo ko se pa se pa pač učim tudi po par ur skupej, da nadoknadim za nazaj kar sm zabušil pač. Res mi pa ni jasno kako vam na tak način rata dobit "piflarske" ocene...hahah

matematika ( s tem posledicno fizika in kemija kar je racunanja)- mi po naravi gre..pac sem zelo talentirana za njo..ko profesor spredava novo snov, mi je takoj vse jasno, in ne rabim vec tega ponavljat...brez delanja domacih nalog in brez ucenja sem mela povprecje 5,0 v srednji soli ;)
- tut za jezike sem talentirana (zadnji dve leti bla celo na angleski soli - vse v anglescini) tako da se tut anglescine nisem nikol ucila, nemscine pa nekaj malega...

ostalo? ful hitro si stvar zapomnem...sicer priznam, ko sem se cel ucbenik zgodovine naucila v enem dnevu, pisala 4, po testu vec nisem skor nic znala :D drugace pa mi res ucenje ne dela tezav...mam posebne nacine kako si stvari hitro zapomnim . pa mozgancki pridno sodelujejo :P
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 22. Nov. 2008 21:43

vse osnovni se res nism skor neč učila (en dan pred testom pa še to ne več ku 2h), kar je blo razvidno z uspeha (pravdober uspeh s trojkami)

v srednji sm se neki dni pred testi, pred spraševanjem samo 1 al 2 dni prej.. uspeh je biu dober (z dvojkami)

za kolokvije se začnem učit 4-5 dni prej (po max. 2 uri na dan), samo da je moja koncentracija na dnu, zto niso dobri rezultati :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 23. Nov. 2008 14:13

BLUBABY napisal/-a:Pa še tole, Shannon, glede neumesne opazke, da je punca verjetno FDVjevka, ker se uči zadnji dan pred izpitom, sklepam da ne hodiš na FDV in ravno ne veš koliko časa zahteva kaj. Ali pač;). Vse bi lahko hodile na isti faks, pa bi se ena učila skoz, druga pa en teden pred izpitom..Vsakumur svoje :wink:

Imaš prav, moja pripomba je bila res mimo (čeprav so isto izjavljali fdv-jevci sami ... oni bodo menda že vedeli). Vseeno pa vztrajam, da ni normalno, da se na faksu učiš dan pred izpitom (!?)
Jaz sem vzporedno delala in zaključila dva faksa, z zelo visokim povprečjem, delam magisterij. Učim se toliko, kolikor je treba. Tudi, če počnem samo to in "zunanjega sveta" sploh ne vidim, mi nič ne manjka.
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 25. Nov. 2008 22:17

No,tiste ki ste pisale da se učim en dan pred izpitom,res ne vem kje sem omenla izpit. Ker mišljen je bil kolokvij,izpita pa še nobenega nisem rabla delat,me čakajo januarja. :?
Je pa tudi odvisno od profesorja kolko se boš učil-nek ki velja za zelo zaj****** se boš verjetno malo več učil,pri enem ko pa velja da itak spusti vsakega pa valda da se ne boš nekaj pretegnil za to :roll:
Drugač pa moj fant je matematiko študiral....učil se je tak nekje 2 dni pred kolokvijem,in vedno vredi pisal.Samo za kak težji predmet z zaj****** profesorjem se je malo prej spravil poleg.Problemov ni mel,vse naredil v prvo.Temu se pa reče talentiranost za mat.

In ne,ne hodim na FDV,ampak na FERI :wink:
Shmeky
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shmeky » 26. Nov. 2008 18:16

ok jst sm 3.letnik
turisticne
ucim se ponavadi tista dva tedna ko se popravljajo nms-ji. Po recimo 4 do 5 ur na dan. Pa to če se mi da ...drgac pa solo dosti zabusavam pa uspeh v dveh letih zadosten :D letos ciljam na dober(3) uspeh
Shmeky
Komunikatorka
Komunikatorka

ok jst sm 3.letnik
turisticne
ucim se ponavadi tista dva tedna ko se popravljajo nms-ji. Po recimo 4 do 5 ur na dan. Pa to če se mi da ...drgac pa solo dosti zabusavam pa uspeh v dveh letih zadosten :D letos ciljam na dober(3) uspeh
Shmeky
Komunikatorka
Komunikatorka

ok jst sm 3.letnik
turisticne

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov