kolko ur se na dan učite in kdaj?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Prov presenečena sem nad vsemi talenti tle gor, res svaka čast vsem ki se učijo po urco pred testi, pa majo dobre ocene..in vsem ki se učijo 2 dni pred izpiti. Ah ja, škoda da še js nism tk pametna
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Jaz sem se v srednji šoli učila precej kampanjsko - dan ali dva pred testom.
Na faksu sem obdržala kampanjskost, sem pa podaljšala obdobje učenja: učila sem se cel dan (s premori) vsaj 10 dni pred izpitom. Največ snovi mi je šlo v glavo zjutraj.
Na faksu sem obdržala kampanjskost, sem pa podaljšala obdobje učenja: učila sem se cel dan (s premori) vsaj 10 dni pred izpitom. Največ snovi mi je šlo v glavo zjutraj.
Imaš, da me vikaš!
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
V gimnaziji sem se učila dan do dva (kemija, biologija) pred testom, matematiko 2-3 dni prej, bla sem pa dobra ali pravdobra.
Na faksu (FGG) se še ne učim ful, za en kolokvij (matematična analiza) sem se par dni prej pa sem ga nardila, linearne algebre se nisem pa pač nisem nardila (oz sem si zadnji dan neki gledala pa ugotovila da je brezveze), enga sm mela pa srečo pa sm prepisala pa 10 dobila. Dons se vrjetn začnem učit za enga v torek. Mam pa probleme, ker nimam učnih navad in se težko spravim. Ampak se bo treba očitno prej kot dva dni prej. Zdej decembra mam že namen počas začet delat za izpite januarja.
Sem pa tud jaz presenečena nad vsemi 'talenti', ki se v eni uri naučijo celotno snov (ok, sej je možno, samo če v šoli res skos sodeluješ in slediš in poslušaš. js tega žal ne zmorem)
Na faksu (FGG) se še ne učim ful, za en kolokvij (matematična analiza) sem se par dni prej pa sem ga nardila, linearne algebre se nisem pa pač nisem nardila (oz sem si zadnji dan neki gledala pa ugotovila da je brezveze), enga sm mela pa srečo pa sm prepisala pa 10 dobila. Dons se vrjetn začnem učit za enga v torek. Mam pa probleme, ker nimam učnih navad in se težko spravim. Ampak se bo treba očitno prej kot dva dni prej. Zdej decembra mam že namen počas začet delat za izpite januarja.
Sem pa tud jaz presenečena nad vsemi 'talenti', ki se v eni uri naučijo celotno snov (ok, sej je možno, samo če v šoli res skos sodeluješ in slediš in poslušaš. js tega žal ne zmorem)
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
trapa napisal/-a:
Pri nas (pravo) je tole standarni način študija. Po cele dneve, samo da je obdobje daljše.
Meni pa to nikakor ne znese, ker po parih urah koncentracija pade, tako da moram vedno začet že nekje konec marca, potem pa lepo počasi po 3,4 urice na dan.
In potem me tisti kampanjci vedno ogorčeno gledajo, ker imam 3 dni pred izpitom še vedno čas žurat it, tega, da sem se jaz učila že takrat, ko je še sneg padal, pa nihče ne upošteva
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
elektrotehnika uni 3. letnik, TK:
za kolokvije se učim kakšen teden prej... odvisno od zahtevnosti,
za pisne izpite lahko tudi 14 dni ali več, pa potem še za ustne 3 dni-1 teden... takrat seveda po cele dneve...
sicer pa tudi sproti mal delam, doma si še enkrat pregledam snov, razjasnim tisto kar mi ni razumljivo, prepišem mogoče še enkrat, kaj podčrtam... da bi se pa na full učila pa ne ravno... pa seveda kakšne neobvezne domače naloge naredim, kakšne vaje v mathcadu itd.. mal ponovim...
pa seveda sem po cele dneve na faxu, pa še vožnja mi vzame dosti časa, tako, da mi še zmanjka časa za vse to...
za kolokvije se učim kakšen teden prej... odvisno od zahtevnosti,
za pisne izpite lahko tudi 14 dni ali več, pa potem še za ustne 3 dni-1 teden... takrat seveda po cele dneve...
sicer pa tudi sproti mal delam, doma si še enkrat pregledam snov, razjasnim tisto kar mi ni razumljivo, prepišem mogoče še enkrat, kaj podčrtam... da bi se pa na full učila pa ne ravno... pa seveda kakšne neobvezne domače naloge naredim, kakšne vaje v mathcadu itd.. mal ponovim...
pa seveda sem po cele dneve na faxu, pa še vožnja mi vzame dosti časa, tako, da mi še zmanjka časa za vse to...
-
bekica_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 12. 2008
Z vztrajnostjo se približujejo izpiti in s tem pride tudi čas, ko se bo potrebno veliko več učit. Sama nisem ravno vešča v učenju in zato sprašujem za kak nasvet. Zanima me, kakšen sistem učenja imaste vi? Kaj narediste, če vam zmanjka motivacije za učenje in ko vidite, da kar ne gre in ne gre v glavo, da je "brezveze", da se sploh trudite.
Čez uro imam namreč kolokvij iz matematike in se nisem nič učila, sam imam v podzavesti, da tako ali tako je brezveze in ne bom znala. Za ostale predmete mi ni problem, za matematiko pa kar. Kar jezna sem sama nase, ker vem da tak način razmišljanja ni pravilen, ampak ko se jo morem začet učit mi preprosto kar izgine motivacija kak nasvet?
Čez uro imam namreč kolokvij iz matematike in se nisem nič učila, sam imam v podzavesti, da tako ali tako je brezveze in ne bom znala. Za ostale predmete mi ni problem, za matematiko pa kar. Kar jezna sem sama nase, ker vem da tak način razmišljanja ni pravilen, ampak ko se jo morem začet učit mi preprosto kar izgine motivacija kak nasvet?
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
trenutno sem na faksu, ker je faks izredni, imam izpite en za drugim kar mi paše, to pomeni da se odvisno od vsebine predmeta, učim sproti, za težji izpit začnem tudi že tri tedne pred izpitpm, za ostale teden do dveh.
V torek imam izpit, vsega skupaj bom zanj porabila 6 dni, učim se v povprečju 4 -6 ur na dan.
Ni mi težko priznati da se učim in tudi koliko časa porabim za učenje. Vem da sem pridna in si to štejem v ponos.
Kdaj se učim? takrat v dnevu ko sem najbolj razpoložena za učenje.
Upam da ti z takšnimi odgovor kaj pomagamo, lp
V torek imam izpit, vsega skupaj bom zanj porabila 6 dni, učim se v povprečju 4 -6 ur na dan.
Ni mi težko priznati da se učim in tudi koliko časa porabim za učenje. Vem da sem pridna in si to štejem v ponos.
Kdaj se učim? takrat v dnevu ko sem najbolj razpoložena za učenje.
Upam da ti z takšnimi odgovor kaj pomagamo, lp
Always look on the bright side of your life.
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Moje učne navade so bolj slabe, ne učim se prov dost (zdej sem 4. letnik gimnazije), razen matematiko se začnem že kakšen mesec pred testom, ker mam ful probleme. Ostalo pa več al manj zadnji dan. Sem bila pa do zdej vsa leta pravdobra.
Naprej grem pa na pravo in se moram čimprej k sebi spravit, ker takole tam zihr ne bo šlo.
Naprej grem pa na pravo in se moram čimprej k sebi spravit, ker takole tam zihr ne bo šlo.
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Jest si pa pogledam snov kakšne 3 dni pred tem, ko sem nekaj vprašana. Potem se pa predzadnji dan pa zadnji dan urco pa pol učim! Večinoma pol štiri dobim!
-
bekica_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 12. 2008
Marcela123, če ne drugega mi date s takimi odgovori vsaj motivacijo, da ne tako hitro obupam. Ker tudi to, ko eni rečejo, da se nič ne učijo pa naredijo z 9 ali 10 mi je čudno. Sej ok, so nekateri res inteligentni in pametni in ne rabijo veliko učenja in si že na predavanjih, vajah veliko zapolnijo. Vendar vseeno ob poplavi toliko podatkov oz. snovi, si vsega ne moreš zapolniti, če se ne vsaj malo učiš in greš skozi snov parkat. Moje mnenje pač...
Sicer pa sem si zdaj naredila plan učenja in zaenkrat mi gre po načrtu pa tudi domače sem pripravila do tega, da naj me pač pustijo pri miru, ko se imam za učit in je potem lažje.
Sicer pa sem si zdaj naredila plan učenja in zaenkrat mi gre po načrtu pa tudi domače sem pripravila do tega, da naj me pač pustijo pri miru, ko se imam za učit in je potem lažje.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
jaz pa očitno nisem tako pametna..hee..in problem je v tem da nisem nikol ziher da dobro znam.
v SŠ sem se učila kake 3 dni al pa 4 pred testom/praševanje,sem bla pa pravdibra,skoraj odlična
zdaj na faksu pa itak imam same izpite ki so grozno obsežni in bom po mojem za vsakega porabila kak mesec in me je tega kar groza...kar ne ostane mi v glavi in neeeeeeeeeeeee....ko že nekaj znam grem naprej....pa grem nazaj pogledat koliko znam...in si res malo zapomnim...jaz ne vem kaj je narobe z mano...
eni se naučijo stvari v 3 urah...jaz rabim tri dni..pa še ponovit si morem....
mah...
v SŠ sem se učila kake 3 dni al pa 4 pred testom/praševanje,sem bla pa pravdibra,skoraj odlična
zdaj na faksu pa itak imam same izpite ki so grozno obsežni in bom po mojem za vsakega porabila kak mesec in me je tega kar groza...kar ne ostane mi v glavi in neeeeeeeeeeeee....ko že nekaj znam grem naprej....pa grem nazaj pogledat koliko znam...in si res malo zapomnim...jaz ne vem kaj je narobe z mano...
eni se naučijo stvari v 3 urah...jaz rabim tri dni..pa še ponovit si morem....
mah...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov