koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 695 prispevkov
• Stran 45 od 47
•
Prejšnja
1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Še dobr da z otrokom lahko 1× več ponavljaš da si recimor zadnji letnik faksa vzameš bolj na izi in ga narediš v 2 letih; ali pa imaš otroka med pisanjem diplome.
Ni biti mati najlažje delo na svetu, ni pa tako dramatično in se tudi najde čas za vse- seveda s pomočjo drugih (očeta, starih staršev, mogoče včasih prijateljev).
Ni biti mati najlažje delo na svetu, ni pa tako dramatično in se tudi najde čas za vse- seveda s pomočjo drugih (očeta, starih staršev, mogoče včasih prijateljev).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
[quote="*mala*"]Še dobr da z otrokom lahko 1× več ponavljaš da si recimor zadnji letnik faksa vzameš bolj na izi in ga narediš v 2 letih; ali pa imaš otroka med pisanjem diplome.
Ni biti mati najlažje delo na svetu, ni pa tako dramatično in se tudi najde čas za vse- seveda s pomočjo drugih (očeta, starih staršev, mogoče včasih prijateljev).[/quote]
Seveda imaš kr celo družino v Ljubljani.
konc OT z moje strani
Ni biti mati najlažje delo na svetu, ni pa tako dramatično in se tudi najde čas za vse- seveda s pomočjo drugih (očeta, starih staršev, mogoče včasih prijateljev).[/quote]
Seveda imaš kr celo družino v Ljubljani.
konc OT z moje strani
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Ker je Slovenija tako velika, da je problem otroka zapeljat za 2 dni k starim staršem. Ali pa živiš doma in se voziš le na izpite v LJ (kar že sedaj marsikdo počne, še posebi tam kjer predavanja niso obvezna).
Vedno se lahko najde 1001 izgovor kaj ni kul glede imeti otroka.
Kaj pa potem ko imaš službo- po možnosti nadure (ker katera služba pa še ima le 8 ur delavnika in to je to). Kako pa takrat najdeš čas za otroka?
Nazaj na temo: imam Zoisovo 250€, občasno kakšno inštruiranje (po dogovoru), ter včasih kakšna vožnja službeno kam dlje (100€ na dan). That's it.
Vedno se lahko najde 1001 izgovor kaj ni kul glede imeti otroka.
Kaj pa potem ko imaš službo- po možnosti nadure (ker katera služba pa še ima le 8 ur delavnika in to je to). Kako pa takrat najdeš čas za otroka?
Nazaj na temo: imam Zoisovo 250€, občasno kakšno inštruiranje (po dogovoru), ter včasih kakšna vožnja službeno kam dlje (100€ na dan). That's it.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
*mala* napisal/-a:Ženska je najbolj plodna med nekak med 18 in 25 letom. Potem pa vsako leto težje zanosi in ima ogromno parov probleme z zanositvami. Potem je marsikateremu paru žal, da ni imel prej otroka. (govorim pa na konkretnem primeru našega učitelja geografije, ki je vedno obžaloval, da ni imel na faksu otrok, ker sta imela probleme in sta šele pred 1 letom dobila otroka- stara pa nekaj čez 30, trudila se pa vsaj 4 leta).
Dandanes nekateri študentje zaslužijo več kot redni zaposleni, država pomaga s posebnimi štud. domovi za družine, denarjem; stari starši.
Poznam 2 para, ki imata otroka med faksom in jima laufa.
Res ne vem zakaj ga nimaš sama?
Jaz vem, da ga rajši nimam dokler nimam za to primernega partnerja, redne službe in svojo streho nad glavo, ne glede na to koliko sem stara.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Ker nimam ŽELJE!! Sem že napisala in odgovorila na ravno to vprašanje stran nazaj.
- orhideja1
- Kofetarica
red_rose napisal/-a:tole si pa mal falila, ne znas razmisljat kot jaz, niti me ne razumes mislim da ti (obe) govorima samo o teoreticni moznosti met zdaj otroka, da ni nemogoce, in da ma celo dolocene prednosti...nobena pa ni rekla da je TREBA met zdaj otroke, ali jih celo na silo met ker je pac to MOZNO!
Teoretično je možno imet otroka tudi pri 45em, in če si ena to želi naj ga ima in tudi to ima določene prednosti.
Vsako ima svoje prednosti, če ga imaš mlad ali, če ga imaš star.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:Še dobr da z otrokom lahko 1× več ponavljaš da si recimor zadnji letnik faksa vzameš bolj na izi in ga narediš v 2 letih; ali pa imaš otroka med pisanjem diplome.
Meni je pa bolj na izi najprej naredit šolo, si dobit stalno službo, uredit stanovanje in se potem polno posvečat otroku.
Aja pa vsi nimamo staršev pa starih staršev, ki bi lahko skrbeli za naše otroke. Poleg tega, če že imam otroka ga želim imeti zase in skrbeti zanj, ne pa podtikati drugim v gnezko kot kukavica jajca.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Ja, no, če želiš biti mamica pri 30, 35- tvoja odločitev.
No, izjeme so, ampak večina nas ima starše in stare starše. Sicer pa ni nič narobe če kdaj starši pazijo na otrok- seveda ne vedno; ampak v času izpitov pogosteje.
No, izjeme so, ampak večina nas ima starše in stare starše. Sicer pa ni nič narobe če kdaj starši pazijo na otrok- seveda ne vedno; ampak v času izpitov pogosteje.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:^^ Ker nimam ŽELJE!! Sem že napisala in odgovorila na ravno to vprašanje stran nazaj.
Drugi pa nimamo ŽELJE in še MOŽNOSTI ne, zato nas ne preprečuj.
Samo tudi, če nimaš želje, ti svetujem, da vseeno premisliš o tem, ker čez 5 let mogoče ne boš mogla zanosit.
In da te potolažim, v našem sorodstvu so že 3 rodile prvega otroka po 35em pa nobena ni imela nobenih problemov z zanositvijo. Jih je pa imela kolegica pri 24em.
-
*mala* - Cosmopsiho
orhideja1 napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ Ker nimam ŽELJE!! Sem že napisala in odgovorila na ravno to vprašanje stran nazaj.
Koga pa prepričujem? Povem svoje MNENJE!! Da ni tak bav bav kot nekatere pravijo.
Ženska, get real pa ne beri med vrsticami, ampak le napisan tekst (ne pa svoje telenovele v glavi).
EDIT: odgovarjam eno vprašanje naprej, ker nebi nov post nabijala: ja, jaz bi se lahko zanesla na stare starše in starše. moja babica ima 70 let in je bolj urna, kot kakšna pri 30 (še do pred 2 let je pazila sestrično, ki sedaj 6 let), od mojega oče je upokojen, mama tudi skoraj (pa sta oba malo čez 50), moja mami ima pa še 3 leta do upokojitve fovš?
Zadnjič spremenil *mala*, dne 01. Okt. 2009 22:22, skupaj popravljeno 2 krat.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:^^ Ja, no, če želiš biti mamica pri 30, 35- tvoja odločitev.
Ja želim bit mamica pri 35em in nič prej. In stara starša nista sposobna več skrbeti za otroke, starša pa tudi ne, ker sta še v službi. In ne moreš se vedno zanašati na druge, poleg tega otrok rabi mamo.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:*mala* napisal/-a:^^ Ker nimam ŽELJE!! Sem že napisala in odgovorila na ravno to vprašanje stran nazaj.
Koga pa prepričujem? Povem svoje MNENJE!! Da ni tak bav bav kot nekatere pravijo.
Ženska, get real pa ne beri med vrsticami, ampak le napisan tekst (ne pa svoje telenovele v glavi).
Lepo, da poveš svoje mnenje, jaz tudi svojega. In jaz povem, da ni tak bav bav imeti otroka med 30im in 40im letom. Poleg tega si takrat bolj finančno in zrelostno stabilen.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ To vsak trapec ve, da takrat ni bav bav imet otroka.
Moje mnenje je le, da se tudi med faksom zmore, če se hoče.
Moje mnenje je le, da se tudi med faksom zmore, če se hoče.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
orhideja1 napisal/-a:Lepo, da poveš svoje mnenje, jaz tudi svojega. In jaz povem, da ni tak bav bav imeti otroka med 30im in 40im letom. Poleg tega si takrat bolj finančno in zrelostno stabilen.
oh ja zelo zrelostno stabilen. sem bla au pair pri druzini kjer je mamica pri 40ih komaj dobila otroka (sta se dolgo trudila). razvajen ko satan, pri svojih 4 letih terorizira oba starsa, razbija po hisi, je ZELO agresiven (zarad razvajenosti) in se bi lahko nastevala. ocetu je zal da ga ima. sta pa financo stabilna, ce ti je to pomembneje
aja - situacija pri vseh njihovih prijateljih ki sem jih spoznala IDENTICNA. zenske so si ustvarjale kariero, imele pozno otroke, jih razvadle do amena (ker so jih bli tako veseli, in so ves svoj cas posvecali samo njim, jim kupovali vse mogoce - ker so financno stabilni), in zdaj je kar je...ena se celo tako bolestno boji za svojo hcerko da tamala nikamor ne sme, niti pol metra stran od nje (ne pusti se ji igrat na otroskem igriscu... - izobrazena zenska, dr.pediatrije)
tako da...
plus tega: ko sm bla js 18 je bla moja mama 39, BABICA pa 57! kaksna generacijska razlika...ne predstavljam si da bi bla mama toliko stara, kako naj tak clovek spretno vodi odrascajoce najstnike skozi puberteto ce pa nima pojma o nacinu zivljenja...ves kaj se vse spremeni u 40 letih...
Prvi neprebran prispevek • 695 prispevkov
• Stran 45 od 47
•
Prejšnja
1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov