koliko zaslužite in kje delate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Naja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
NUJNO
A ve katera za kakšno delo v predelu Bežigrada (okoli Kardeljeve)? Karkoli, samo da ni kelnarjenje! Rabim si kaj zaslužit, ker nimam štipendije, doma pa me tudi ne morejo financirati (razen osnovne stvari). Ker hodim na FU, rabim delo v neposredni bližini, saj imam predavanja (študiram redno) in mi zato ne bi zneslo časovno in finančno hodit delat na drug konec Ljubljane. Sem iskala že po mariborskem šs in e-šs pa ni dosti ustreznih del (za strokovna dela pač nimam izkušenj in znanja), kar pa je, pa mi ne dvignejo.
A ve katera za kakšno delo v predelu Bežigrada (okoli Kardeljeve)? Karkoli, samo da ni kelnarjenje! Rabim si kaj zaslužit, ker nimam štipendije, doma pa me tudi ne morejo financirati (razen osnovne stvari). Ker hodim na FU, rabim delo v neposredni bližini, saj imam predavanja (študiram redno) in mi zato ne bi zneslo časovno in finančno hodit delat na drug konec Ljubljane. Sem iskala že po mariborskem šs in e-šs pa ni dosti ustreznih del (za strokovna dela pač nimam izkušenj in znanja), kar pa je, pa mi ne dvignejo.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Kaže, da sem ugibal pravilno.
Tole sem našel v eni drugi temi:
Wow.
Fizika je en redkih slovenskih faksov, ki jih cenim.
Omejitve tam ni, ker je tako malo sposobnih, da bi fiziko dokončali. Zahteva talentiranega človeka in ves njegov čas.
Testiranja IQ kažejo, da imajo študenti fizike in matematike povprečen IQ okoli 120, medtem ko je na drugih faksih okoli 100. Razlika je zato, ker z nižjim IQ pri teh predmetih nikamor ne prideš.
Ti pa mlatiš slamo o tem, da se ti "tam ne da valjat", ker "niti omejitve nima".
Wow.
Tole sem našel v eni drugi temi:
razmazena_maca napisal/-a:fdv je edin faks, ki ponuja študijsko smer, ki me zanima. če se mi ne da valjat po kaki fiziki, ki niti omejitve nima, pa naj bom nevredna debate.
Wow.
Omejitve tam ni, ker je tako malo sposobnih, da bi fiziko dokončali. Zahteva talentiranega človeka in ves njegov čas.
Testiranja IQ kažejo, da imajo študenti fizike in matematike povprečen IQ okoli 120, medtem ko je na drugih faksih okoli 100. Razlika je zato, ker z nižjim IQ pri teh predmetih nikamor ne prideš.
Ti pa mlatiš slamo o tem, da se ti "tam ne da valjat", ker "niti omejitve nima".
Wow.
- ~NIA~
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 4. 2006
matematika in fizika nimata omejitve ker ni povpraševanja, ker je zahteven fax in ne zato ker se nikomur tam neda ležat
je že sterotipno znano da je matematika večini gnusna. tud meni je bila, čeprov mi je blo večino snovi logičnih, ampak takoj pri naslednji snovi sem prejšnjo pozabila..
in zato pač taki kot sm jest (vrjamem da nas je preveč) se izogibamo matematiki in fiziki na 100m to pa še ne pomen da je slaba ali lahka.
greš kar te veseli, če je to FDV je pa FDV.. edino pri takih množičnih faxih (kot recimo ekonomska, upravna..) kjer jih letno 200 diplomira se morš nekako znajditi, če nočeš na štancah delat.. ker vemo da ne gre vsako leto 200 ekonomistov v penzijo, da bi jih lahk novi diplomiranci nadomestil..
je že sterotipno znano da je matematika večini gnusna. tud meni je bila, čeprov mi je blo večino snovi logičnih, ampak takoj pri naslednji snovi sem prejšnjo pozabila..
in zato pač taki kot sm jest (vrjamem da nas je preveč) se izogibamo matematiki in fiziki na 100m to pa še ne pomen da je slaba ali lahka.
greš kar te veseli, če je to FDV je pa FDV.. edino pri takih množičnih faxih (kot recimo ekonomska, upravna..) kjer jih letno 200 diplomira se morš nekako znajditi, če nočeš na štancah delat.. ker vemo da ne gre vsako leto 200 ekonomistov v penzijo, da bi jih lahk novi diplomiranci nadomestil..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Alwaleed napisal/-a:Hm...
Nja.
Zadnja leta je ratalo kar stabilno, okoli €140,000 na leto.
Solastnik & vodja enega miniaturnega računalniškega podjetja.
11 čukov in pol na mesec?
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
linkica napisal/-a:vseh je prevec... ne samo ekonomistov...
Ni vseh preveč.
Preveč je tistih, ki so izbirali študij na podlagi tega, kaj jih veseli, ali na podlagi tega, kaj se jim zdi bolj prestižno, ker je tam "veliko konkurence" - namesto na podlagi tega, po čem je povpraševanje. Ta pa je po stvareh, kjer gneče ni.
-
sarchika09 - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Sej pa je ja logično, da greš študirat nekaj kar te veseli, kot pa nekaj po čemer je ful povpraševanja, ampak se ti ta študij ne zdi niti malo privlačen in se ti kasneje "zagabi" v prvem letu študija. Posledično pride potem do tega, da zgubiš voljo za študij, obupaš, se nevemkolikokrat prepišeš itd.
Druga stvar so pa tisti, ki se odločajo za študij na podlagi prestiža-takšno odločanje je meni osebno malo mimo
Druga stvar so pa tisti, ki se odločajo za študij na podlagi prestiža-takšno odločanje je meni osebno malo mimo
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
ja, to razloži, zakaj ti faksa nimaš narjenegaAlwaleed napisal/-a:Kaže, da sem ugibal pravilno.
Tole sem našel v eni drugi temi:razmazena_maca napisal/-a:fdv je edin faks, ki ponuja študijsko smer, ki me zanima. če se mi ne da valjat po kaki fiziki, ki niti omejitve nima, pa naj bom nevredna debate.
Wow.
Wow.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
razmazena_maca napisal/-a:ja, to razloži, zakaj ti faksa nimaš narjenegaAlwaleed napisal/-a:Fizika je en redkih slovenskih faksov, ki jih cenim. Omejitve tam ni, ker je tako malo sposobnih, da bi fiziko dokončali. Zahteva talentiranega človeka in ves njegov čas.
Res je. Fizika bi zahtevala ves moj čas. Takrat sem že ustanovil svoje podjetje in se nisem mogel ukvarjati z obojim. Odločil sem se za podjetje, ker sem videl v tem učinkovitejšo pot do svojih ciljev, in imel sem prav.
-
ej, se popolnoma strinjam tvoja fizika ima letos skoraj enkrat več vpisanih kot moja smer študija. da ne govorim o tem, da je lahko šel študirat vsak lolek, ker omejitve nikoli ni bilo. izvoliš preverit: vpis.uni-lj.si glej, sam sebi v skledo pljuvaš.Alwaleed napisal/-a:linkica napisal/-a:vseh je prevec... ne samo ekonomistov...
Ni vseh preveč.
Preveč je tistih, ki so izbirali študij na podlagi tega, kaj jih veseli, ali na podlagi tega, kaj se jim zdi bolj prestižno, ker je tam "veliko konkurence" - namesto na podlagi tega, po čem je povpraševanje. Ta pa je po stvareh, kjer gneče ni.
konec OT!
Zadnjič spremenil razmazena_maca, dne 27. Sep. 2009 18:03, skupaj popravljeno 1 krat.
-
dokazal talentiranosti pa nisi. faksa namreč nisi končal, podjetje gor ali dolAlwaleed napisal/-a:razmazena_maca napisal/-a:ja, to razloži, zakaj ti faksa nimaš narjenegaAlwaleed napisal/-a:Fizika je en redkih slovenskih faksov, ki jih cenim. Omejitve tam ni, ker je tako malo sposobnih, da bi fiziko dokončali. Zahteva talentiranega človeka in ves njegov čas.
Res je. Fizika bi zahtevala ves moj čas. Takrat sem že ustanovil svoje podjetje in se nisem mogel ukvarjati z obojim. Odločil sem se za podjetje, ker sem videl v tem učinkovitejšo pot do svojih ciljev, in imel sem prav.
-
kdor ma izkušnje s podjetji ve, da to sploh ni dosti denarja.red_rose napisal/-a:tebi je dejansko papir vecji dokazatelj talentiranosti, kot podjetje s katerim zasluzi 140,000€ na leto? bravo razmazena_maca, ful bos talentirana ko bos s papirjem hodla naokrog in vlekla socialno
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
razmazena_maca napisal/-a:dokazal talentiranosti pa nisi. faksa namreč nisi končal, podjetje gor ali dol
Ne vem, zakaj bi hotel komu dokazovati talentiranost, če sem pa dosegel svoje cilje. Moje gonilo ni ego, moje gonilo je, da imam lep dohodek, prosti čas, da sem svoboden in da živim na Karibih. Zakaj bi rabil nekomu dokazovati, da sem sposoben dokončati fiziko?
Ej, ne rabiš se sekirat. Saj je jasno, kako je na stvari. Trenutno si sredi študija, ki te veseli in na katerega si ponosna. Če ti jaz tukaj napišem, da je FDV nekoristen, to ogrozi tvoj ponos in ti vzame motivacijo do študija. Ker tega ne moreš sprejeti, se odzoveš s precej transparentnimi obrambnimi mehanizmi, s katerimi me skušaš prikazati kot nekega bučmana, ki ne ve, kaj govori, zato da si ti še naprej lahko zmagovalka.
Ti kar bodi zmagovalka. Kar dokaži se.
razmazena_maca napisal/-a:kdor ma izkušnje s podjetji ve, da to sploh ni dosti denarja.
Res je.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 27. Sep. 2009 18:26, skupaj popravljeno 3 krat.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
razmazena_maca napisal/-a:kdor ma izkušnje s podjetji ve, da to sploh ni dosti denarja.red_rose napisal/-a:tebi je dejansko papir vecji dokazatelj talentiranosti, kot podjetje s katerim zasluzi 140,000€ na leto? bravo razmazena_maca, ful bos talentirana ko bos s papirjem hodla naokrog in vlekla socialno
Ok, tale je pa mimo. Sori, ampak on NIMA diplome, pa toliko zasluži, torej je logično, da nek dipl. ekon. (računalničar etc.) v enem izmed podjetjih o katerih ti govoriš, zasluži več. Si ti res študentka, ker mi deluješ po pisanju sodeč na ravni kakšne srednješolke ali pa še to ne?
Pa tko čist mimogrede, ni se težko oglašat pri tvojih letih in (ne)izkušenosti glede zaposlitve oz. dela, ko pa se znajdeš tam zunaj BREZ diplome, pa ustvari nek svoj posel ali se priključi nekemu podjetju s svojim znanjem, ki si si ga moral sam nekako nabrati. Najlažje je pisat ko si še študent oz. nimaš nobenih delovnih izkušenj (študentska dela ne štejejo ) iz svojega področja, na katerem boš verjetno diplomirala. Pa ne zagovarjam nikogar, ampak pišeš bedastoče.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]