koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 14. Sep. 2009 17:28

littledevil napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:V frizerskem salonu. Od 550 - 600 eur

Napitnin je dosti :?:

Jih ne smemo jemati :(

Drugače pa tudi, če bi jih lahko mislim, da jih ne bi bilo veliko.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 24. Sep. 2009 21:04

900 eur
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Sep. 2009 2:03

Hm...

Nja.

Zadnja leta je ratalo kar stabilno, okoli €140,000 na leto.

Solastnik & vodja enega miniaturnega računalniškega podjetja.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Sep. 2009 2:23

obliterator napisal/-a:
sončk napisal/-a:Ja nevem, moj bivši je bil isto diplomiran informatik, pa se mi je zdel čist navaden. Tut sam je reku, da ni neki zajeban študij, vse je naredu v prvih rokih. Zato navaden.

A je študiral na FRI-ju al kje drugje?

Ok. Mogoče se bo zdelo čudno ampak ima FRI tri smeri študija in nobena od njih ni pretirano lahka. V primerjavi z kakšnimi družboslovnimi študiji je zahtevnost neprimerljiva.

Kolikor sem doslej spoznal ljudi, ki so doštudirali FRI, so bili po mojih kriterijih vsi po vrsti nesposobni ali v najboljšem primeru pol-sposobni.

Ampak v primerjavi s tem, družboslovni študiji... huh. Totalne izgube časa in potenciala, po katerih ni človek gospodarsko nič bolj uporaben, kakor je bil po gimnaziji.

Jaz nimam faksa spljoh. Naredil sem gimnazijo in končal 1. letnik fizike.

Programirat sem se naučil sam, z začetkom tam nekje pri 13 letih.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 26. Sep. 2009 7:40

No jaz imam pa ravno z gimnazijci slabe izkušnje.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Sep. 2009 20:51

matjazd napisal/-a:No jaz imam pa ravno z gimnazijci slabe izkušnje.

Moja poanta je bila, da diploma s FRI ni nobeno zagotovilo, da je človek res sposoben; in da posledično FRI, kot študij, ali uči napačne in nepotrebne stvari, ali pa morebiti ni dovolj zahteven.

Še vedno pa naravoslovne fakultete dajo več uporabne izobrazbe, kot pa večina družboslovnih faksov.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 26. Sep. 2009 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 26. Sep. 2009 20:53

Alwaleed napisal/-a:
matjazd napisal/-a:No jaz imam pa ravno z gimnazijci slabe izkušnje.

Moja poanta je bila, da diploma s FRI ni nobeno zagotovilo, da je človek res sposoben; in da posledično FRI, kot študij, ali uči napačne in nepotrebne stvari, ali pa morebiti ni dovolj zahteven.

Še vedno pa raje FRI, kot FF ali FDV.

To ni nobena izobrazba zagotovilo.
In noben človek, ker različno ohranimo svoje znanje.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Sep. 2009 20:57

nivea9 napisal/-a:To ni nobena izobrazba zagotovilo.

Izobrazba, ki ni nobeno zagotovilo, je nesmiselna. Po osnovni šoli se pričakuje, da znaš abecedo in poštevanko. Po opravljenem vozniškem izpitu se pričakuje, da znaš vozit avto.

So lahko sicer izjeme, ampak več kot je takih, ki po opravljeni izobrazbi še vedno ne znajo, manjša je vrednost te izobrazbe.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 26. Sep. 2009 21:29

Alwaleed napisal/-a:
nivea9 napisal/-a:To ni nobena izobrazba zagotovilo.

Izobrazba, ki ni nobeno zagotovilo, je nesmiselna. Po osnovni šoli se pričakuje, da znaš abecedo in poštevanko. Po opravljenem vozniškem izpitu se pričakuje, da znaš vozit avto.

So lahko sicer izjeme, ampak več kot je takih, ki po opravljeni izobrazbi še vedno ne znajo, manjša je vrednost te izobrazbe.

Pričakuje se, ni pa zagotovila. To ti pravim. Nobena izobrazba ni 100% zagotovilo.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 27. Sep. 2009 4:30

nivea9 napisal/-a:Nobena izobrazba ni 100% zagotovilo.

Res je, so pa izobrazbe, ki so 99% zagotovilo, izobrazbe, ki so 80% zagotovilo, in izobrazbe, ki so 5% zagotovilo.

Govorim o verjetnosti, da bo naključen nosilec take izobrazbe dejansko usposobljen za tisto, kar se od njega ali nje pričakuje.

Kot potencialni delodajalec ocenjujem kvaliteto faksa po tem, kako verjetno je, da bo naključni diplomiranec s tega faksa v podjetju uporaben. Če je ta verjetnost 10% ali pa 90%, to pomeni bistveno razliko.

In tu slovenskim faksom, z nekaterimi izjemami, precej slabo kaže.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 27. Sep. 2009 7:08

Alwaleed napisal/-a:Še vedno pa naravoslovne fakultete dajo več uporabne izobrazbe, kot pa večina družboslovnih faksov.

Odvisno, kaj je zate uporabna izobrazba. Če hočeš biti učiteljica zgodovine ti FRI ne bo dal trohico uporabnosti. Vsakemu svoje.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 27. Sep. 2009 12:09

Alwaleed napisal/-a:
nivea9 napisal/-a:Nobena izobrazba ni 100% zagotovilo.

Res je, so pa izobrazbe, ki so 99% zagotovilo, izobrazbe, ki so 80% zagotovilo, in izobrazbe, ki so 5% zagotovilo.

Govorim o verjetnosti, da bo naključen nosilec take izobrazbe dejansko usposobljen za tisto, kar se od njega ali nje pričakuje.

Kot potencialni delodajalec ocenjujem kvaliteto faksa po tem, kako verjetno je, da bo naključni diplomiranec s tega faksa v podjetju uporaben. Če je ta verjetnost 10% ali pa 90%, to pomeni bistveno razliko.

In tu slovenskim faksom, z nekaterimi izjemami, precej slabo kaže.

To si ti sam opredelil takole. Moja sošolka je študirala v Ameriki in lahko rečem le to, da bi bilo bolje, če bi tu.
In tisti faks, ki je trenutno zate zagotovilo ni rečeno, da bo tudi čez 5 let in obratno.
Zelo veliko vlogo igra pa tudi trenutno povpraševanje, potrebe in ponudba.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 27. Sep. 2009 13:44

Awaled, o izobrazbi si ti od vseh tukaj lahko še najbolj tiho, ker je praktično nimaš :wink: pa tud z debato o zagotovilu si pokazal kapaciteto lobanjskega polnila(se le težko opredeljujem, če so to res možgani) :D pa naj še kdo reče, da naravoslovni faksi apriorno štancajo intelektualce ... :lol:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Sep. 2009 13:48

Sicer ne podcenjujem nobenega (družboslovnega) faxa, ampak nekdo brez izobrazbe je lahko v marsikaterem pogledu bolj razgledan in iznajdljiv v življenju. Pa ne mislim zdaj konkretno Alwaleed pač pa nasplošno. :wink: V realnosti se pač ne more dosti bivših FDV-jevcev dokazati v karieri oz. tega ne znajo uporabiti v življenju ali pa je v Sloveniji to pač veja (govorim za vse smeri s tega faxa), ki ni ravno naklonjena tovrstnim intelektualcem.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 27. Sep. 2009 15:55

razmazena_maca napisal/-a:Awaled, o izobrazbi si ti od vseh tukaj lahko še najbolj tiho, ker je praktično nimaš :wink:

Ojej! Nimam diplome, torej nimam izobrazbe! Le kako sem si drznil misliti, da lahko ocenjujem nesposobnost diplomirancev, če pa sam diplome nimam.

Gotovo zaradi lastne neizobraženosti preprosto nisem razumel, kako zelo so sofisticirani. Da bi jih lahko pravilno ocenil, rabim najprej doktorat, ali pa vsaj magisterij.

In to slovenskega - ker tuj pač ni enako dober. :roll:

razmazena_maca napisal/-a:pa tud z debato o zagotovilu si pokazal kapaciteto lobanjskega polnila(se le težko opredeljujem, če so to res možgani) :D

Wow. Tudi ti ne štekaš. :roll:

razmazena_maca napisal/-a:pa naj še kdo reče, da naravoslovni faksi apriorno štancajo intelektualce ... :lol:

Strašna intelektualka si. :roll:

Naj uganem. FDV? :roll:

Predstavljaš vse, kar preziram.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov