koliko zaslužite in kje delate

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Jul. 2009 20:44

Savannah napisal/-a:Mene pa zanima nekaj drugega. Mogoče malo nenavadno vprašanje: a obstaja kakšna omejitev, koliko bi naj zaslužil na mesec, da ti ne odtegnejo vstran? Ne razumem najbolj kar se tiče napotnic oz. delitve (da je dobro met dve napotnici)... :? Mi zna katera to razložit na preprost način? :D

zaslužiš lahko 400€. če zaslužiš več kot 400 ti avtomatsko trgajo davek.
zato recimo če zaslužiš 650 ti dajo na 2 napotnici (na eno 400, na drugo 250) in nikjer ne plačaš davka (plačaš pa zato dohodnino če v celem letu presežeš zaslužek 3000€).
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 31. Jul. 2009 7:38

No jst pa zaslužim skor 800€ na mesc,ampak je premal za te vse moje stroške :x
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 31. Jul. 2009 10:03

Meni že samo 200 € gre za najemnino, tako da bi mi ob plači cca 800 € na mesec ostalo "samo" 600 €, kar pa je še vedno ok, glede na to, da sem oz. bom študentka. Me pa moti, da tu kjer jaz hočem delat (pa pri večini drugih del, kjer je urna postavka isto kot tu - 4€/h), iščejo samo za daljše obdobje, jaz pa bi lahko delala samo avgusta pa septembra, pol pa zaradi predavanj ne bo več časa. :? A samo med vikendi se da delat, pa kakšen dan med tednom, če ni vsak dan predavanje (govorim za Mcdonalds)?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Jul. 2009 10:59

Seyfullah napisal/-a:No jst pa zaslužim skor 800€ na mesc,ampak je premal za te vse moje stroške :x

To pa prav moram vprašat, če ni skrivnost - za kaj pa vse daš denar, da je premalo za stroške ene osebe? No, razen če ne vzdržuješ samo sebe. Ne mislim nič slabega, resno me zanima, ker se mi pač zdi veliko.
Uporabniški avatar
Yammamai
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Yammamai » 31. Jul. 2009 13:51

Pa vzamejo študente v McDonalds samo za mesec ali dva? Ker mi je ena rekla pred leti, da se jim baje ne splača vzet nekoga za mesec dni recimo, ker se jim ga pol ne splača uvajat v delo. :? Če je še vedno tako pa ne vem...
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 01. Avg. 2009 6:51

UG84 napisal/-a:
Seyfullah napisal/-a:No jst pa zaslužim skor 800€ na mesc,ampak je premal za te vse moje stroške :x

To pa prav moram vprašat, če ni skrivnost - za kaj pa vse daš denar, da je premalo za stroške ene osebe? No, razen če ne vzdržuješ samo sebe. Ne mislim nič slabega, resno me zanima, ker se mi pač zdi veliko.

Za*ebala sm se k sm kupla avto na kredit in zdj plačujem 150€ za kredit + Full kasko in registracijo kar znaša 250€ torej 400€,plus tega,da dajem doma 150€ za stroške to je 550€ in malice,bencin pa mi nič ne ustane hehehe
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 02. Avg. 2009 21:49

:les:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:09, skupaj popravljeno 1 krat.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 05. Avg. 2009 14:38

nujno me nekaj zanima: a je delala katera kot promotorka bele tehnike? piše, da so potrebne izkušnje iz tega dela, jaz jih pa nimam ampak nekje moram začet pa dobr je plačan. kaj treba tam delat? a morš ljudem vsiljevat oz. jih ogovorit ko grejo mim al kako to izgleda? tolk da predstavo dobim kaj treba delat tam :)
Uporabniški avatar
Yammamai
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Yammamai » 05. Avg. 2009 18:53

Mi zna kera povedat, če na kakšne promocije pa to hodite delat s kolegicami oz. če že koga tam poznate ali greste same? Zdaj sem našla eno delo na sejmu kr ok plačano za tistih nekaj dni, sam ne bi rada sama delala na promocijah tam. Saj za pultom sigurno nisi sam ali pač? Četudi bo zraven kakšna punca, ki je sploh ne poznam, mi ni panike, sam da mi ne bo treba tam sama stat in prenašat neke tečne starce, ki se bojo pri pultu ustavljali. Aja kako pa je z dress code oz. a obleko dobiš pri delodajalcu ali se oblečeš kokr hočeš oz. pač po želji delodajalca sam s svojimi oblačili? Nisem še klicala za delo, zato me mal podrobneje zanima, da vidim, če se mi sploh splača klicat. :)
Zadnjič spremenil Yammamai, dne 09. Avg. 2009 15:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 05. Avg. 2009 19:40

na sejmih ponavad res ni samo ena punca za štantom;
jaz sem sicer delala degustacije za kavo in eke promocije za Gilette, pa sem bila sama. :wink:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 05. Avg. 2009 19:56

dela za sejem so se isti dan oddana ponavadi. pa odvisno za kaj se gre - ce so promocije za nek izdelek ali pa če rabijo hosteso na standu, ki kuha kavo in letake deli. sicer pa tud v samem oglasu pise kuk oseb iscejo. razlicn je. tud ogromn promocij je, kjer dela en punca sama.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 06. Avg. 2009 8:12

Yammamai napisal/-a:mene pa zanima če na kakšne promocije pa to hodite delat s kolegicami oz. če že koga tam poznate ali greste same? zdaj sem našla eno delo na sejmu kr ok plačano za tistih nekaj dni, sam ne bi rada sama delala na promocijah tam. saj za pultom sigurno nisi sam ali pač? četudi bo zraven kakšna punca, ki je sploh ne poznam, mi ni panike, sam da mi ne bo treba tam neke tečne starce prenašat ki se bojo pri pultu ustavljali. aja kaj pa dress code oz. a obleko dobiš pri delodajalcu ali sam oblečeš in če ja, lahko karkoli ali treba kaj zahtevanega? nisem še klicala za delo, zato me podrobneje zanima :)

Odvisno na katerem sejmu delaš...?
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 06. Avg. 2009 15:00

*Gaja* napisal/-a:nujno me nekaj zanima: a je delala katera kot promotorka bele tehnike? piše, da so potrebne izkušnje iz tega dela, jaz jih pa nimam ampak nekje moram začet pa dobr je plačan. kaj treba tam delat? a morš ljudem vsiljevat oz. jih ogovorit ko grejo mim al kako to izgleda? tolk da predstavo dobim kaj treba delat tam :)

Odviso za koga delaš. Ponavadi je tako, da ljudem, ki pokažejo neko zanimanjje, poveš kaj o napravah, svetuješ ipd ... Ogovoriš samo tiste, ki pokažejo zanimanje.

Če piše, da rabiš izkušnje, je pri promocijah to najmanjši problem, ker imaš vedno najprej šolanje, kjer ti vse razložijo.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 06. Avg. 2009 15:38

tamala mrha, maš zs za keri sejem gre :)
lorelaj: sam dvomim, da bo tu kakšno šolanje prej oz. da bi blo vključeno, ker začneš 30. avgusta delat..
Uporabniški avatar
Yammamai
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Yammamai » 06. Avg. 2009 16:48

jap sem ti še jaz poslala zs :wink: no, danes sem se odločila, da ne bom sploh klicala.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov